Wat we benadrukken in onze beoordeling:

 • Prijs
 • Snelheid en kwaliteit
 • Gebruikerservaring
 • Aantal servers en landen
 • Geld-terug-garantie in het geval je niet tevreden bent
 • Klantenondersteuning
 • Deze website ontvangt een vergoeding voor het doorverwijzen naar de verschillende aanbieders. De website is gratis voor gebruikers.

  Mededeling:

  Om deze website gratis te kunnen gebruiken, ontvangen wij een vergoeding voor het doorverwijzen naar de verschillende aanbieders.

  We kunnen echter niet alle VPN-aanbieders beoordelen. Hopelijk geniet je van deze site en deel je deze met vrienden en familie die geïnteresseerd zijn in een VPN.

  ExpressVPN vs NordVPN

  ExpressVPN en NordVPN zijn twee van de grootste VPN-diensten. Samen met CyberGhost, PIA VPN en enkele andere diensten zijn deze twee waarschijnlijk twee van de meest populaire betaalde VPN-diensten ter wereld.

  Daar is een goede reden voor. Beide VPN-diensten leveren al enkele jaren een solide product. Bovendien zijn ze veel beter dan veel andere betaalde VPN-diensten. In dit artikel vergelijken we de twee diensten in termen van product en prijs, en vertellen we u waarvoor u welke dienst het beste kunt gebruiken.

  Over ExpressVPN

  ExpressVPN werd in 2009 opgericht door het bedrijf Express VPN International Ltd. De onderneming is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, buiten de EU en het Amerikaanse rechtsgebied.

  ExpressVPN biedt meer dan 3000 servers in 94 verschillende landen. De meeste servers bevinden zich in de grootste landen. ExpressVPN heeft software voor de meeste platforms, waaronder Android, iOS, Windows, macOS, Linux en dergelijke.

  U kunt een uitgebreidere test van ExpressVPN lezen in dit artikel. Hier gaan we in dieper in op deze specifieke service.

  Over NordVPN

  NordVPN is opgericht in 2012 en is ontwikkeld door het bedrijf Tefincom & CO, S.A. Het bedrijf is gevestigd in Panama, dat buiten de EU en de Amerikaanse internetcontrole ligt.

  NordVPN biedt meer dan 5000 servers in 60 landen, met de meeste servers in de grootste landen. NordVPN biedt software voor de meeste platforms, waaronder Android, iOS, macOS, Windows en Linux.

  U kunt een uitgebreidere test van NordVPN lezen in dit artikel. Hier gaan we dieper in op deze specifieke service.

  Servers en aantal landen

  Op het gebied van servers en het aantal landen behoren zowel ExpressVPN als NordVPN tot de grootsten. Dit betekent dat beide VPN-diensten zeer veel servers hebben in vergelijking met andere VPN-diensten. Bijvoorbeeld PrivateVPN met ongeveer 100 servers, Surfshark VPN met 500 servers en dergelijke. NordVPN heeft waarschijnlijk de meeste servers van alle VPN-aanbieders ter wereld.

  NordVPN beschikt dus over meer dan 5000 servers, terwijl ExpressVPN er 3000 aanbiedt in verschillende landen. Meer servers betekenen meestal een betere snelheid, verbinding, veiligheid en dergelijke.

  NordVPN heeft dus de meeste servers, terwijl ExpressVPN servers in de meeste landen aanbiedt. Om eerlijk te zijn, geloven wij niet dat het verschil tussen de twee VPN-diensten zo groot is in relatie tot servers en landen. De reden hiervoor is dat beide diensten meer dan genoeg servers hebben.

  ExpressVPN heeft zoveel servers dat u geen verschil merkt met NordVPN dat er iets meer heeft. Dit geldt ook in relatie tot het aantal landen.

  ExpressVPN biedt servers in verschillende landen, maar dit zijn vaak vrij afgelegen landen waarmee u geen verbinding hoeft te maken. NordVPN zal in dit opzicht vaker servers hebben in landen waarmee u verbinding wilt maken.

  In verhouding tot het aantal servers en beschikbare landen scoren zowel NordVPN als ExpressVPN zeer goed. Er is eigenlijk geen groot verschil tussen deze twee.

  Beide VPN-diensten hebben zeer veel servers in Nederland, die ook zeer goed werken. Hierdoor kunt u gemakkelijk een VPN-dienst in Nederland gebruiken. In dit artikel leest u meer over waarom Nederlandse servers belangrijk zijn voor Nederlandse VPN-gebruikers.

  Snelheid

  Wat snelheid betreft, scoren zowel NordVPN als ExpressVPN goed. Met snelheid benadrukken we vooral twee factoren. De eerste factor is hoe lang het duurt om verbinding te maken met een server. Dit kan veel verschillen met andere VPN-servers. We ondervinden dat sommige van de minder goede VPN-diensten vaak moeilijk verbinding kunnen maken met de servers, wat natuurlijk tot ergernis kan leiden.

  Beide VPN-diensten doen het goed, maar we ondervinden dat ExpressVPN het beste scoort. NordVPN maakt relatief snel verbinding met de verschillende VPN-servers, maar ExpressVPN onderscheidt zich op dit punt zeer positief omdat het zeer snel verbinding maakt met bijna alle servers in de landen die we getest hebben. Dit maakt de service veel gebruiksvriendelijker.

  Over het algemeen kan van ExpressVPN gezegd worden dat het een dienst is die weinig tot geen problemen met zich meebrengt en snelle connectiviteit is één van de vele factoren die hiertoe bijdragen.

  De tweede factor bij snelheid is natuurlijk de werkelijke snelheid van de server. Bij gebruik van een VPN zal de snelheid van het internet meestal afnemen, omdat al het verkeer via een externe server loopt voordat de verbinding plaatsvindt. Bij de beste VPN-diensten wordt dit echter tot een minimum beperkt.

  Hierop scoren beide VPN-diensten net iets anders, maar over het algemeen werkt de snelheid van beide diensten zeer goed. Hoewel de snelheid vaak een probleem is, voornamelijk bij gratis diensten, merkt u bij deze beide diensten niet dat u verbonden bent met een VPN-dienst. U kunt gemakkelijk streamen, gamen en dergelijke zonder enige vertraging. Beide diensten werken zeer goed, bijvoorbeeld om Nederlandse TV te kijken in het buitenland. Op dit deel van de test scoren beide diensten gelijk.

  Veiligheid

  Op het gebied van beveiliging biedt ExpressVPN een 256-bit AES-encryptie, DNS/ IPv6 lekbescherming, stroomschakelaar en gedeelde tunneling. De dienst hanteert ook een zero-logbeleid en een kill-switch.

  NordVPN’s beveiligingsprotocollen zijn relatief vergelijkbaar. Deze dienst gebruikt ook AES met 256-bit encryptie. Daarnaast biedt NordVPN ook een zero-logbeleid en een kill-switch.

  Voor een beginner klinkt dit natuurlijk als Chinees. Met AES bedoelen we een encryptiestandaard die wereldwijd wordt gebruikt en goedgekeurd door onder andere overheden en bedrijven. De bit toont aan hoe goed de encryptie is, en de 256-bit encryptie biedt een zeer goede beveiliging.

  Af en toe kan een verbinding uitvallen. Dit zorgt ervoor dat het originele IP-adres tijdelijk zichtbaar is. Als u om verschillende redenen niet wilt dat uw IP-adres ook maar even verschijnt, is het zeker de moeite waard om een VPN met kill-switch te gebruiken.

  Een kill-switch zorgt ervoor dat uw netwerk wordt uitgeschakeld wanneer de verbinding uitvalt, zodat uw IP-adres niet wordt weergegeven, zelfs niet als de VPN-verbinding even uitvalt. Dit wordt aangeboden door zowel NordVPN als ExpressVPN.

  Een zero-logbeleid betekent dat de diensten het verkeer niet bijhouden. Dit betekent dat de diensten geen informatie over u of dergelijke aan derden mogen verkopen. Dit klinkt als vanzelfsprekend, maar sommige VPN-aanbieders houden het verkeer bij en verkopen dit door aan derden, met name de onbetaalde VPN-diensten.

  In termen van veiligheid, scoren diensten gelijk en leveren ze voldoende veiligheid. Zowel NordVPN als ExpressVPN scoren hoog in vergelijking met andere VPN-diensten.

  Werken de diensten met Netflix?

  Enorm veel mensen gebruiken het VPN alleen om een betere selectie van Netflix te verkrijgen, en daarom is het logisch dat dit in een test als deze wordt opgenomen. We ondervonden dat zowel NordVPN als ExpressVPN een van de weinige diensten zijn die daadwerkelijk werken om het Amerikaanse Netflix-aanbod te bekijken.

  Het overgrote deel van de VPN-diensten heeft hier moeite mee omdat Netflix voortdurend de VPN-diensten tracht te blokkeren. Ze willen namelijk niet dat er verbinding wordt gemaakt via VPN-diensten om de Amerikaanse versie met veel betere inhoud te bekijken. NordVPN en ExpressVPN proberen echter steeds hun servers up-to-date te houden, en we merken dat beide diensten hierin slagen.

  Klantvriendelijkheid

  Qua klantvriendelijkheid werken de apps en platforms van beide diensten goed. NordVPN verschilt enigszins van andere VPN-diensten op Laptop en PC, omdat ze een wereldkaart bieden waaruit u kunt kiezen. Dit maakt het zeer duidelijk en gemakkelijk om een server en land te kiezen. De meest voorkomende setup, ook gebruikt door ExpressVPN, is een lijst van de verschillende landen. Ook dit werkt prima.

  Over het gebruiksgemak kunnen we niet veel zeggen. Beide diensten zijn eenvoudig te gebruiken en de software werkt goed. De diensten verschillen niet zozeer van elkaar, maar ook niet van andere VPN-diensten zoals CyberGhost of Pia VPN, die ook zeer gebruiksvriendelijk zijn.

  Prijs

  Qua prijs is ExpressVPN één van de duurste VPN-aanbieders. NordVPN daarentegen is veel goedkoper, vooral als u zich voor een langere periode bindt.

  Het plan voor één maand is relatief gelijkaardig en kost momenteel € 11,50 bij ExpressVPN en € 10,50 bij NordVPN. Als u zich echter aan een 3-jarenplan koppelt, zal NordVPN veel goedkoper zijn dan ExpressVPN, aangezien het slechts € 2,6 per maand kost. De goedkoopste prijs waarvoor u ExpressVPN kunt krijgen is momenteel € 5,89 per maand als u een 15 maanden plan aangaat.

  De prijs is dus afhankelijk van hoe lang u zich wilt binden. NordVPN kan erg goedkoop zijn, maar aan de andere kant willen weinigen van ons zich binden aan een betalingstermijn van 3 jaar. Het echte prijsverschil is dus waarschijnlijk niet erg groot, en voor de meeste mensen zal het prijsverschil zo klein zijn dat het nauwelijks van belang is.

  Conclusie

  Zowel NordVPN als ExpressVPN zijn de betere VPN-aanbieders op de markt, maar ook ten opzichte van wat u volgens ons van een betaalde VPN-dienst kunt verwachten. Voor de meeste doeleinden werken de diensten zeer goed, of u nu VPN gebruikt voor een betere anonimiteit, webbeveiliging, bypass geoblokkering of iets dergelijks.

  Over het geheel genomen is het moeilijk om een duidelijke winnaar te kiezen, en dat gaan we dan ook niet doen. Wat we wel kunnen zeggen is dat ExpressVPN op sommige gebieden beter scoort dan NordVPN, vooral de algemene gebruikerservaring. Terwijl NordVPN af en toe kan uitvallen, werkt ExpressVPN vrijwel altijd soepel. Dit is waarschijnlijk de reden waarom zoveel mensen ExpressVPN de allerbeste VPN-dienst ter wereld hebben genoemd.

  Aan de andere kant is NordVPN iets goedkoper dan ExpressVPN, zodat velen beweren dat NordVPN zijn geld het meeste waard is. De kans is waarschijnlijk groot dat u echt niet veel verschil zult merken, ongeacht welke van deze twee diensten u kiest.