NordVPN vs. ExpressVPN in 2024 Gelijkwaardig, maar wie wint?

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

ExpressVPN en NordVPN zijn twee van de grootste VPN-diensten. Samen met CyberGhost, PIA VPN en enkele andere diensten zijn deze twee waarschijnlijk twee van de meest populaire betaalde VPN-diensten ter wereld.

Daar is een goede reden voor. Beide VPN-diensten leveren al enkele jaren een solide product. Bovendien zijn ze veel beter dan veel andere betaalde VPN-diensten. In dit artikel vergelijken we de twee diensten in termen van product en prijs, en vertellen we u waarvoor u welke dienst het beste kunt gebruiken.

Over ExpressVPN

ExpressVPN werd in 2009 opgericht door het bedrijf Express VPN International Ltd. De onderneming is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, buiten de EU en het Amerikaanse rechtsgebied.

ExpressVPN biedt meer dan 3000 servers in 94 verschillende landen. De meeste servers bevinden zich in de grootste landen. ExpressVPN heeft software voor de meeste platforms, waaronder Android, iOS, Windows, macOS, Linux en dergelijke.

U kunt een uitgebreidere test van ExpressVPN lezen in dit artikel. Hier gaan we in dieper in op deze specifieke service.

Over NordVPN

NordVPN is opgericht in 2012 en is ontwikkeld door het bedrijf Tefincom & CO, S.A. Het bedrijf is gevestigd in Panama, dat buiten de EU en de Amerikaanse internetcontrole ligt.

NordVPN biedt meer dan 5000 servers in 60 landen, met de meeste servers in de grootste landen. NordVPN biedt software voor de meeste platforms, waaronder Android, iOS, macOS, Windows en Linux.

U kunt een uitgebreidere test van NordVPN lezen in dit artikel. Hier gaan we dieper in op deze specifieke service.

Servers en aantal landen

Op het gebied van servers en het aantal landen behoren zowel ExpressVPN als NordVPN tot de grootsten. Dit betekent dat beide VPN-diensten zeer veel servers hebben in vergelijking met andere VPN-diensten. Bijvoorbeeld PrivateVPN met ongeveer 100 servers, Surfshark VPN met 500 servers en dergelijke. NordVPN heeft waarschijnlijk de meeste servers van alle VPN-aanbieders ter wereld.

NordVPN beschikt dus over meer dan 5000 servers, terwijl ExpressVPN er 3000 aanbiedt in verschillende landen. Meer servers betekenen meestal een betere snelheid, verbinding, veiligheid en dergelijke.

NordVPN heeft servers over de hele wereld, hier een overzicht van Europa.

NordVPN heeft dus de meeste servers, terwijl ExpressVPN servers in de meeste landen aanbiedt. Om eerlijk te zijn, geloven wij niet dat het verschil tussen de twee VPN-diensten zo groot is in relatie tot servers en landen. De reden hiervoor is dat beide diensten meer dan genoeg servers hebben.

ExpressVPN heeft zoveel servers dat u geen verschil merkt met NordVPN dat er iets meer heeft. Dit geldt ook in relatie tot het aantal landen.

ExpressVPN biedt servers in verschillende landen, maar dit zijn vaak vrij afgelegen landen waarmee u geen verbinding hoeft te maken. NordVPN zal in dit opzicht vaker servers hebben in landen waarmee u verbinding wilt maken.

In verhouding tot het aantal servers en beschikbare landen scoren zowel NordVPN als ExpressVPN zeer goed. Er is eigenlijk geen groot verschil tussen deze twee.

Beide VPN-diensten hebben zeer veel servers in Nederland, die ook zeer goed werken. Hierdoor kunt u gemakkelijk een VPN-dienst in Nederland gebruiken. In dit artikel leest u meer over waarom Nederlandse servers belangrijk zijn voor Nederlandse VPN-gebruikers.

ExpressVPN vs NordVPN: Snelheid

Wat snelheid betreft, scoren zowel NordVPN als ExpressVPN goed. Met snelheid benadrukken we vooral twee factoren. De eerste factor is hoe lang het duurt om verbinding te maken met een server. Dit kan veel verschillen met andere VPN-servers. We ondervinden dat sommige van de minder goede VPN-diensten vaak moeilijk verbinding kunnen maken met de servers, wat natuurlijk tot ergernis kan leiden.

Beide VPN-diensten doen het goed, maar we ondervinden dat ExpressVPN het beste scoort. NordVPN maakt relatief snel verbinding met de verschillende VPN-servers, maar ExpressVPN onderscheidt zich op dit punt zeer positief omdat het zeer snel verbinding maakt met bijna alle servers in de landen die we getest hebben. Dit maakt de service veel gebruiksvriendelijker.

Over het algemeen kan van ExpressVPN gezegd worden dat het een dienst is die weinig tot geen problemen met zich meebrengt en snelle connectiviteit is één van de vele factoren die hiertoe bijdragen.

De tweede factor bij snelheid is natuurlijk de werkelijke snelheid van de server. Bij gebruik van een VPN zal de snelheid van het internet meestal afnemen, omdat al het verkeer via een externe server loopt voordat de verbinding plaatsvindt. Bij de beste VPN-diensten wordt dit echter tot een minimum beperkt.

Hierop scoren beide VPN-diensten net iets anders, maar over het algemeen werkt de snelheid van beide diensten zeer goed. Hoewel de snelheid vaak een probleem is, voornamelijk bij gratis diensten, merkt u bij deze beide diensten niet dat u verbonden bent met een VPN-dienst. U kunt gemakkelijk streamen, gamen en dergelijke zonder enige vertraging. Beide diensten werken zeer goed, bijvoorbeeld om Nederlandse TV te kijken in het buitenland. Op dit deel van de test scoren beide diensten gelijk.

ExpressVPN vs NordVPN: Veiligheid

Op het gebied van beveiliging biedt ExpressVPN een 256-bit AES-encryptie, DNS/ IPv6 lekbescherming, stroomschakelaar en gedeelde tunneling. De dienst hanteert ook een zero-logbeleid en een kill-switch.

NordVPN’s beveiligingsprotocollen zijn relatief vergelijkbaar. Deze dienst gebruikt ook AES met 256-bit encryptie. Daarnaast biedt NordVPN ook een zero-logbeleid en een kill-switch.

NordVPN dubbele VPN

Voor een beginner klinkt dit natuurlijk als Chinees. Met AES bedoelen we een encryptiestandaard die wereldwijd wordt gebruikt en goedgekeurd door onder andere overheden en bedrijven. De bit toont aan hoe goed de encryptie is, en de 256-bit encryptie biedt een zeer goede beveiliging.

Af en toe kan een verbinding uitvallen. Dit zorgt ervoor dat het originele IP-adres tijdelijk zichtbaar is. Als u om verschillende redenen niet wilt dat uw IP-adres ook maar even verschijnt, is het zeker de moeite waard om een VPN met kill-switch te gebruiken.

Een kill-switch zorgt ervoor dat uw netwerk wordt uitgeschakeld wanneer de verbinding uitvalt, zodat uw IP-adres niet wordt weergegeven, zelfs niet als de VPN-verbinding even uitvalt. Dit wordt aangeboden door zowel NordVPN als ExpressVPN.

Een zero-logbeleid betekent dat de diensten het verkeer niet bijhouden. Dit betekent dat de diensten geen informatie over u of dergelijke aan derden mogen verkopen. Dit klinkt als vanzelfsprekend, maar sommige VPN-aanbieders houden het verkeer bij en verkopen dit door aan derden, met name de onbetaalde VPN-diensten.

In termen van veiligheid, scoren diensten gelijk en leveren ze voldoende veiligheid. Zowel NordVPN als ExpressVPN scoren hoog in vergelijking met andere VPN-diensten.

Werken de diensten met Netflix?

Enorm veel mensen gebruiken het VPN alleen om een betere selectie van Netflix te verkrijgen, en daarom is het logisch dat dit in een test als deze wordt opgenomen. We ondervonden dat zowel NordVPN als ExpressVPN een van de weinige diensten zijn die daadwerkelijk werken om het Amerikaanse Netflix-aanbod te bekijken.

Het overgrote deel van de VPN-diensten heeft hier moeite mee omdat Netflix voortdurend de VPN-diensten tracht te blokkeren. Ze willen namelijk niet dat er verbinding wordt gemaakt via VPN-diensten om de Amerikaanse versie met veel betere inhoud te bekijken. NordVPN en ExpressVPN proberen echter steeds hun servers up-to-date te houden, en we merken dat beide diensten hierin slagen.

ExpressVPN vs NordVPN: Prijs

Qua prijs is ExpressVPN één van de duurste VPN-aanbieders. NordVPN daarentegen is veel goedkoper, vooral als u zich voor een langere periode bindt.

Het plan voor één maand is relatief gelijkaardig en kost momenteel € 11,50 bij ExpressVPN en € 10,50 bij NordVPN. Als u zich echter aan een 3-jarenplan koppelt, zal NordVPN veel goedkoper zijn dan ExpressVPN, aangezien het slechts € 2,6 per maand kost. De goedkoopste prijs waarvoor u ExpressVPN kunt krijgen is momenteel € 5,89 per maand als u een 15 maanden plan aangaat.

De prijs is dus afhankelijk van hoe lang u zich wilt binden. NordVPN kan erg goedkoop zijn, maar aan de andere kant willen weinigen van ons zich binden aan een betalingstermijn van 3 jaar. Het echte prijsverschil is dus waarschijnlijk niet erg groot, en voor de meeste mensen zal het prijsverschil zo klein zijn dat het nauwelijks van belang is.

ExpressVPN vs NordVPN: Klantvriendelijkheid

Qua klantvriendelijkheid werken de apps en platforms van beide diensten goed. NordVPN verschilt enigszins van andere VPN-diensten op Laptop en PC, omdat ze een wereldkaart bieden waaruit u kunt kiezen. Dit maakt het zeer duidelijk en gemakkelijk om een server en land te kiezen. De meest voorkomende setup, ook gebruikt door ExpressVPN, is een lijst van de verschillende landen. Ook dit werkt prima.

Over het gebruiksgemak kunnen we niet veel zeggen. Beide diensten zijn eenvoudig te gebruiken en de software werkt goed. De diensten verschillen niet zozeer van elkaar, maar ook niet van andere VPN-diensten zoals CyberGhost of Pia VPN, die ook zeer gebruiksvriendelijk zijn.

 

De klantenservice is belangrijk, ongeacht het product of de dienst in kwestie. Misschien nog wel belangrijker als het gaat om technologische diensten, zoals VPN-technologie. Zowel NordVPN als ExpressVPN staan bekend om hun uitstekende klantenservice in de sector, en zijn gelijkwaardige tegenstanders.

Beide diensten bieden 24 uur per dag klantenservice. Dit betekent dat je, ongeacht wanneer, contact kan opnemen met de klantenservice. Hierdoor hoef je niet te wachten, bijvoorbeeld in het weekend, om een antwoord op je vraag te krijgen. Bovendien kan je op twee manieren contact opnemen met de klantenservice van zowel ExpressVPN als NordVPN.

Je kan zowel de live chat op de website als e-mail gebruiken. De e-mail duurt iets langer vooraleer je een antwoord krijgt, terwijl de live chat slechts een paar minuten in beslag neemt. Live chat is daarom sterk aanbevolen, maar e-mail kan zeer nuttig zijn als je bijvoorbeeld onderweg bent en een vraag hebt.

Zowel NordVPN als ExpressVPN hebben ook uitgebreide FAQ’s. Dit zijn samenvattingen van veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Als je een vraag hebt waarvan je denkt dat het antwoord redelijk eenvoudig is, dan heeft de FAQ hoogst waarschijnlijk het antwoord dat je zoekt.

Daarnaast bieden beide diensten een breed scala aan gidsen en procedures voor verschillende functies. Je krijgt ook goede hulp van beide diensten als je moeite hebt om verbinding te maken met Netflix in het buitenland, of voorbij de Chinese firewall wilt komen. NordVPN en ExpressVPN maken het ook gemakkelijk om geld terug te vragen met hun garanties, en hier is de klantenservice belangrijk!

Apps en uitbreidingen

De meesten hebben de ogen geopend voor bedreigingen van de computerveiligheid. Toch zijn velen onder ons wat naïef als het gaat om andere apparaten. Mobiel bankieren is iets wat veel gebruikers gebruiken, en betalingsinformatie wordt vaak ingegeven op bijvoorbeeld de spelconsoles. Daarom is het goed om te weten dat zowel ExpressVPN als NordVPN veel van je apparaten kunnen beschermen.

Beide diensten hebben standaard apps voor zowel iPhone als Android mobiele telefoons. Dit betekent dat je je kan beschermen wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een openbaar netwerk en de online bank wilt bezoeken of een belangrijke e-mail wilt sturen. Toch zijn dit apps die de meeste andere diensten ook hebben, dus het is niet iets waarmee ze onderscheid maken.

Beide diensten bieden echter software voor bijvoorbeeld iPad en Android TV. Dit is iets zeldzamer bij de VPN-diensten. Hier stopt de vergelijking tussen NordVPN en ExpressVPN echter, omdat de laatste dienst een veel bredere selectie aanbiedt. De dienst is ontwikkeld voor de overgrote meerderheid van de apparaten.

Chromebooks, Kindle Fire, Nook, PlayStation, Xbox, Apple TV, Nintendo Switch, Chromecast, en nog veel meer apparaten kunnen worden beschermd met ExpressVPN. Waarschijnlijk beslaat de dienst de grootste behoefte aan een VPN-dienst, dus NordVPN blijft in dit specifieke geval waarschijnlijk achter.

Toch moet worden benadrukt dat beide diensten eenvoudige apps op hun respectievelijke apparaten aanbieden. In de praktijk betekent dit dat je gemakkelijk kunt navigeren en dat menu’s en dergelijke goed zijn georganiseerd. Je kan snel verbindingen met beide apps maken en instellen, zodat je meteen bescherming krijgt.

Bovendien kan je met zowel NordVPN als ExpressVPN meerdere apparaten tegelijk verbinden. Of je nu een VPN hebt aangeschaft voor bijvoorbeeld je mobiele telefoon, computer of tablet, je kan de diensten tegelijkertijd op allerlei apparaten installeren. Hierdoor kan je profiteren van de vele apps van NordVPN en ExpressVPN voor alle apparaten die je moet beschermen.

Geld-terug-garantie

NordVPN noch ExpressVPN heeft een gratis versie. Dat komt omdat beide diensten weten dat dit niet duurzaam is, en bovendien zijn velen teleurgesteld over de gratis versies. Ze hebben immers beperkingen op alles wat je wilt doen. NordVPN en ExpressVPN daarentegen hebben iets veel beters, namelijk de geld-terug-garantie.

Met zo’n garantie kan je een volledig en onbeperkt abonnement nemen en genieten zoals je dat wilt. Met zowel NordVPN als ExpressVPN kan je binnen 30 dagen je abonnement opzeggen en je volledige bedrag terugkrijgen. In theorie heb je dus 1 volle maand gratis VPN, als je het geld terugvraagt.

Het is ook makkelijk om je geld terug te vragen. Zowel NordVPN als ExpressVPN vragen je om contact op te nemen met de klantenservice, maar ze zullen je op geen enkele manier dwingen om het abonnement te verlengen. De klantenservice zal je kort vragen waarom je wilt annuleren, en een geldige reden is niet nodig.

Heel snel wordt je abonnement geannuleerd en ontvang je een volledige terugbetaling. Met een aantal van de snelste servers op de markt en de beste beveiliging is het bijna ongelofelijk dat je deze 30 dagen gratis kunt krijgen. Als je dat wenst, is dit een perfecte manier om een VPN-dienst uit te testen.

Als je wilt, kan je elke dienst 30 dagen gratis uitproberen, en omdat ze vrij gelijkaardig zijn, is dit net als het hebben van een VPN van hoge kwaliteit voor 60 dagen. Het is zo gemakkelijk om je geld terug te krijgen dat er geen risico’s aan verbonden zijn. Dus dit is zeker iets dat je moet overwegen!

ExpressVPN vs NordVPN voor torrenting

Ondanks de opkomst van verschillende streamingdiensten, blijft torrenting zeer populair. Toch is het uploaden en downloaden van torrentbestanden iets moeilijker geworden, omdat de autoriteiten dit tegengaan. Torrenting is immers illegaal. Een VPN kan je echter wel helpen om deze activiteit online uit te voeren.

Het belangrijkste bij torrenting is anonimiteit. Daarom is het goede nieuws dat ExpressVPN en NordVPN je activiteit niet registreren. Ze bevinden zich in de Britse Maagdeneilanden en Panama, wat betekent dat ze zich ver buiten de rechtsgebieden bevinden die VPN-diensten nodig hebben om de activiteiten van gebruikers bij te houden.

Om de torrenting naar tevredenheid te kunnen uitvoeren, zijn hoge snelheden en stabiele servers ook belangrijk. Zowel NordVPN als ExpressVPN scoren hierop hoog en zijn mogelijk de twee beste in de industrie. Gewoonlijk loop je als gebruiker vertraging op bij het gebruik van een VPN, maar dit is zo goed als niet merkbaar bij deze twee diensten.

Dit is belangrijk bij het downloaden van torrentbestanden, omdat deze groot zijn en lang kunnen duren. Immers, bij gebruik van een slecht VPN kan het tot een dag duren om een bestand te downloaden. En voor degenen die bestanden uploaden, vereist dit nog meer snelheid. NordVPN en ExpressVPN zijn dan ook veilige keuzes.

Een groot voordeel van deze beide diensten is dat je een groot aantal andere servers hebt als je huidige server stopt met werken. Tot slot is het belangrijk om er bij torrenting op te wijzen dat NordVPN en ExpressVPN onbeperkte bandbreedte bieden. Je internet serviceprovider beperkt je gebruik, maar deze VPN-diensten omzeilen dit.

Gebruik in Nederland

Bijna alle Nederlanders hebben vandaag de dag toegang tot het internet. We surfen en streamen meer dan ooit tevoren, en vooral onze veiligheid komt hierbij in het gedrang. Het is daarom goed om te weten dat zowel NordVPN als ExpressVPN zich richten op de Nederlandse markt. Het is in de eerste plaats de moeite waard om hun serverparken in Nederland te vermelden.

Waar beide diensten duizenden servers wereldwijd hebben, hebben NordVPN en ExpressVPN elk tientallen servers in Nederland. Dit zijn er niet zoveel als bijvoorbeeld de servers in de Verenigde Staten, maar tegelijkertijd zijn het er meer dan genoeg om een goede snelheid en stabiliteit te bieden, zonder overgebruik en vertraging van de servers.

De servers zorgen ervoor dat je veilig kan surfen op het web, maar hebben ook andere praktische toepassingen. Nederlanders in het buitenland kunnen bijvoorbeeld verbinding maken met Nederlandse servers en zo toegang krijgen die alleen is gereserveerd voor bezoekers uit Nederland. Dit is handig om bijvoorbeeld Ziggo.Go in het buitenland te kunnen zien.

ExpressVPN is nog steeds de enige dienst die de Nederlandse taal aanbiedt in zijn app, wat een extra kleine bonus geeft in het gebruiksgemak. Natuurlijk, hoewel de meeste Nederlanders het Engels zeer goed begrijpen, is het goed om diensten beschikbaar te hebben in het Nederlands.

Dit is misschien de reden waarom ExpressVPN ook werkt aan de Nederlandse klantenservice. Beide diensten hebben dit tot nu toe nog niet eerder aangeboden, maar dit kan veranderen in de toekomst, zonder dat een van de spelers heeft vermeld wanneer ze dit zouden willen lanceren.

ExpressVPN vs NordVPN: Speciale functies

De meeste VPN-diensten zijn vergelijkbaar. Dat komt omdat als een dienst met een innovatie komt, de andere meteen gaat volgen. Het voordeel van ExpressVPN en NordVPN is dat ze bijna altijd als eerste met de beste en nieuwste functies op de markt komen. Ze bieden een aantal leuke en handige functies die helpen de ervaring van hun diensten te verbeteren.

NordVPN geeft haar gebruikers bijvoorbeeld een unieke dubbele codering. Eenvoudig uitgelegd, elke keer dat je het VPN gebruikt, wordt het verkeer gerouteerd via een externe server. Dus het verkeer is gecodeerd. NordVPN gebruikt dubbele versleuteling, het verkeer ondergaat dit proces dus twee keer, en leidt tot nog meer veiligheid.

ExpressVPN biedt op zijn beurt split tunneling. Wanneer je anoniem online wilt blijven, of misschien gewoon films en tv-programma’s uit het buitenland wilt bekijken, dan is een VPN-service optimaal. Toch is het vervelend als lokale internetdiensten hierdoor ontoegankelijk worden. ExpressVPN, aan de andere kant, zorgt ervoor dat je toegang hebt tot beide op hetzelfde moment door middel van split tunneling.

Een kenmerk van beide diensten is de zogenaamde Kill Switch, of Network Lock zoals ExpressVPN het noemt. Deze functie zorgt ervoor dat al het verkeer stopt als een server stopt met werken. Ook al zijn dit de beste diensten, het is belangrijk om het verkeer te stoppen zodat er geen informatie lekt. ExpressVPN’s Network Lock logt je automatisch terug naar een werkende server.

Ook buiten het gebied van het VPN, is het vermeldenswaard dat NordVPN advertenties blokkeert. Dat betekent dat je geen vervelende hoeveelheden advertenties op het web hoeft te zien, en bovendien blokkeert NordVPN ook links naar kwaadaardige pagina’s. Dit geeft je zowel veiligheid als betere gebruiksvoorwaarden.

Over het algemeen lijken NordVPN en ExpressVPN min of meer op elkaar in termen van hun functies. Ze hebben een paar speciale functies waarmee ze onderscheid maken, maar net als alle andere functies voor VPN-diensten, zullen ze elkaar vroeg of laat waarschijnlijk kopiëren.

ExpressVPN vs NordVPN: Conclusie

Zowel NordVPN als ExpressVPN zijn de betere VPN-aanbieders op de markt, maar ook ten opzichte van wat u volgens ons van een betaalde VPN-dienst kunt verwachten. Voor de meeste doeleinden werken de diensten zeer goed, of u nu VPN gebruikt voor een betere anonimiteit, webbeveiliging, bypass geoblokkering of iets dergelijks.

Over het geheel genomen is het moeilijk om een duidelijke winnaar te kiezen, en dat gaan we dan ook niet doen. Wat we wel kunnen zeggen is dat ExpressVPN op sommige gebieden beter scoort dan NordVPN, vooral de algemene gebruikerservaring. Terwijl NordVPN af en toe kan uitvallen, werkt ExpressVPN vrijwel altijd soepel. Dit is waarschijnlijk de reden waarom zoveel mensen ExpressVPN de allerbeste VPN-dienst ter wereld hebben genoemd.

Aan de andere kant is NordVPN iets goedkoper dan ExpressVPN, zodat velen beweren dat NordVPN zijn geld het meeste waard is. De kans is waarschijnlijk groot dat u echt niet veel verschil zult merken, ongeacht welke van deze twee diensten u kiest.

Vergelijking

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo