Wat is een VPN en hoe gebruik je het?

Laatst bijgewerkt: 30/01/2021

Een VPN versleutelt al het internetverkeer via een externe server.

Een VPN versleutelt al het internetverkeer via een externe server.

Het gebruik van een VPN-dienst wordt steeds populairder. Dit heeft verschillende redenen, want het gebruik van VPN heeft veel voordelen. Ten eerste versleutelt een VPN je verkeer en helpt het om je privacy online te beschermen. Dit is nuttig in een tijd waarin we ons steeds meer bewust worden van onze privacy, als gevolg van vele externe bedreigingen.

Een andere goede reden om een VPN te gebruiken is om geblokkeerde inhoud toch te kunnen bekijken. Dit gaat meestal over video-inhoud van streamingdiensten. Zo is het op dit moment niet mogelijk om NPO en RTL buiten Nederland te bekijken, maar met een VPN kan je de geo-blokkeringen omzeilen en zo toch Nederlandse tv-kanalen in het buitenland zien. Daarnaast kan je ook bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix-versie ontgrendelen waardoor je toegang hebt tot veel meer inhoud.

Een andere reden waarom veel mensen een VPN gebruiken is omdat ze zich willen beschermen op publieke WIFI-netwerken, bijvoorbeeld tegen hackers. Velen gebruiken een VPN ook om overheidstoezicht te vermijden zoals censuur in streng gereguleerde landen en dergelijke. Als je bijvoorbeeld in China bent, kan je een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot Facebook, Twitter, Wikipedia en soortgelijke websites.

In dit artikel vind je gedetailleerde informatie over hoe een VPN-dienst werkt en waarvoor je een VPN kan gebruiken. We geven eerst een kort overzicht van onze favoriete VPN-diensten, voor degenen die op zoek zijn naar een goede VPN-verbinding. Hieronder zie je de 5 beste VPN-diensten.

Wat is een VPN-dienst?

VPN staat voor een virtueel privénetwerk. Kortom, een VPN-verbinding is een versleutelde dataverbinding. Deze versleuteling vindt plaats tussen je apparaat en de VPN-server waarmee je verbonden bent. Wanneer je verbonden bent met een externe VPN-server, verloopt al het verkeer van je apparaat via de externe server voordat het het internet bereikt.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is eigenlijk niet zo. Om het beter te begrijpen leggen we het uit aan de hand van een foto:

Het verkeer dat via een externe server loopt, heeft een aantal gevolgen die ook aanleiding geven tot een aantal verschillende VPN-toepassingen.

Aanvankelijk waren dergelijke beveiligde verbindingen ontworpen om externe apparaten verbinding te laten maken met lokale netwerken. Deze lokale netwerken zijn meestal grotere Pc-netwerken, bijvoorbeeld binnen een organisatie. Als je bijvoorbeeld verbinding maakt met het VPN van UvA, heb je toegang tot een aantal dissertaties en publicaties, IT-diensten enzovoort.

Voor particulieren heeft je verkeer dat via een externe server wordt verstuurd echter nog een aantal andere positieve voordelen. Dit hangt nauw samen met het feit dat je door het versturen van je verkeer via een externe server je IP-adres zowel verbergt als wijzigt. Zie hieronder voor de voordelen met VPN.


Hoe maak ik verbinding met een VPN?

Er zijn verschillende manieren waarop je een VPN-verbinding kunt maken, maar de eenvoudigste manier om een VPN-verbinding te verkrijgen is door een VPN-programma te downloaden van een bedrijf dat het verkoopt.

Er zijn zeer veel VPN-bedrijven die verschillende servers over de hele wereld hebben. Je kan deze gebruiken om, onder andere, je verkeer te versleutelen en veiliger online te zijn en/of geblokkeerde inhoud te bekijken. Het enige wat je hoeft te doen is een VPN-dienst te downloaden en verbinding te maken met de VPN-server die je nodig hebt.

Er is echter een groot verschil tussen hoe goed deze VPN-diensten zijn, zowel in termen van veiligheid, snelheid en stabiliteit van de servers. Hieronder vind je een kort overzicht van drie VPN-diensten die momenteel de beste op de markt zijn. Daarna schrijven we meer in het algemeen over VPN. Als je een test wilt zien van verschillende VPN-diensten voor gebruik in Nederland, kan je hier meer lezen.

ExpressVPN

Dit is het hoofdmenu van ExpressVPN

ExpressVPN is een iets duurdere VPN-dienst in vergelijking met andere VPN-diensten. In ruil daarvoor krijg je echter zeer veel waar voor je geld. ExpressVPN is dan ook de testwinnaar van onze test. De dienst heeft meer dan 3.000 servers in 94 landen. De servers van ExpressVPN bevinden zich op een zeer hoog niveau. De snelheid wordt door andere diensten niet geëvenaard, en dit geldt ook voor de stabiliteit van de verbinding. De dienst valt zo goed als nooit uit.

Dit is het hoofdmenu van ExpressVPN

De beveiliging van ExpressVPN is ook zeer goed, en de dienst hanteert een zero-logbeleid en een versleutelingsniveau dat net zo goed is als dat van het Amerikaanse leger, de zogenaamde AES 256-bit encryptie. Daarnaast biedt ExpressVPN functies als kill switch, DNS-lekbescherming, PTP-servers en dergelijke. De servers van ExpressVPN in Nederland presteren ook zeer goed in onze tests, en samen met een gebruikersmenu in het Nederlands is deze dienst een goede keuze voor Nederlandse gebruikers.

Het gebruikersmenu van ExpressVPN is ook eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Zie hier een afbeelding van het hoofdmenu op de computer. Download de dienst en maak verbinding met een geselecteerde server. Daarnaast heeft de dienst zeer goede platformen en apps voor apparaten zoals iPhone, Android, PC, Mac, Windows en dergelijke. ExpressVPN’s extensies op Chrome, Firefox en soortgelijke browsers werken ook goed.

NordVPN

Hier kan je het VPN-programma van NordVPN zien. NordVPN heeft servers op de meeste plaatsen in de wereld.

NordVPN is een klassieker binnen de VPN-diensten, en doet al een lange tijd mee. Dit wordt ook weerspiegeld in de service die het bedrijf biedt. NordVPN heeft meer dan 6.000 servers in meer dan 60 landen. Vergeleken met andere diensten is dit extreem hoog, en hier is NordVPN duidelijk de beste in zijn klasse. NordVPN heeft maar liefst 70 servers in Nederland, wat extreem veel is. NordVPN is zeker een van de beste VPN-diensten die je kan kiezen.

Hier kan je het VPN-programma van NordVPN zien. NordVPN heeft servers op de meeste plaatsen in de wereld.

De verbinding met NordVPN blijkt ook stabiel en veilig. In tegenstelling tot veel gratis diensten, valt de verbinding niet uit, maar blijf je te allen tijde verbonden. Mocht dit toch gebeuren, dan biedt NordVPN een kill switch-functie, wat betekent dat je internetverbinding wordt onderbroken zodat je identiteit niet tijdelijk op het internet wordt weergegeven. NordVPN heeft ook een beveiligde AES 256-bit encryptie.

De veiligheid van NordVPN is door velen geprezen, en daarom wordt de dienst door velen gebruikt die het programma willen gebruiken voor torrenting en dergelijke. VPN biedt ook Tor over VPN en VPN over VPN, de zogenaamde dubbele VPN. De dienst is gevestigd in Panama, waardoor het ver van de jurisdictie van de EU en de VS ligt. Het gebruikersmenu is waarschijnlijk het meest praktische dat we hebben gezien, zie hier de afbeelding. In termen van prijs, krijg je veel waar voor je geld. Het kost ongeveer € 3,5 per maand.

SurfShark

Hier kan je de dienst van SurfShark voor de laptop bekijken.

SurfShark is een relatief nieuwe VPN-dienst die zeer snel is gegroeid en in korte tijd een van de allerbeste VPN-diensten is geworden. SurfShark heeft momenteel meer dan 500 servers in meer dan 50 landen, waarvan een groot deel in Nederland. In onze tests hebben deze servers bewezen zeer snel en stabiel te zijn. Bovendien werken ze voor alles, van het streamen van films tot het omzeilen van geo-blokkeringen in landen met uitgebreide censuur.

SurfShark heeft een zeer eenvoudig en intuïtief gebruikersmenu. Zie hiernaast de afbeelding van het menu. Download de dienst en maak verbinding met de server die je wilt. SurfShark heeft zijn eigen software voor apparaten zoals iPhone, Android, iPad, Windows, Mac, Linux en dergelijke, en ook goede extensies voor browsers zoals Chrome en Firefox.

SurfShark biedt goede encryptie op de VPN-verbindingen zodat je er zeker van kan zijn dat je beveiliging up-to-date is. Daarnaast hanteert SurfShark een zero-logbeleid, en heeft het een kill switch-functie. In termen van veiligheid ligt SurfShark op hetzelfde niveau als ExpressVPN en NordVPN. In termen van prijs onderscheidt SurfShark zich zeer positief, omdat je SurfShark kan krijgen voor slechts € 1,99 per maand. In andere woorden, een zeer goedkope dienst. Daarnaast biedt SurfShark een 30-dagen geld-terug-garantie.


Waarvoor kan je een VPN gebruiken?

Nu we hebben proberen uit te leggen wat een VPN-programma is, kunnen we uitleggen waarvoor je het kan gebruiken. De uitleg hierboven was vrij technisch, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je er niet zoveel van begrijpt. Je hebt echt niet veel nodig om het te kunnen gebruiken. We leggen nu uit waarvoor je een VPN-programma kan gebruiken:

1) Verberg je IP-adres en je identiteit

Wanneer je verbonden bent met een VPN-server, zal niemand anders de gegevens die je via je internetverbinding verstuurt of ontvangt, kunnen zien. Dit is omdat je je IP-adres wijzigt terwijl je verkeer via de VPN-server op afstand verloopt. Anderen op het web zullen alleen het IP-adres van de server zien, niet het originele IP-adres dat je zelf gebruikt.

Dit heeft een aantal voordelen. Je ISP zal onder andere niet langer kunnen bijhouden welke pagina’s je bezoekt of welke internetdiensten je gebruikt. Daarnaast zijn reclamebedrijven ook niet in staat om gegevens over je te traceren met bijvoorbeeld cookies, en kunnen dus geen persoonlijk profiel opstellen dat ze later kunnen gebruiken voor gerichte marketing.

2) Veiligheid online

Omdat alle gegevens tussen je apparaat en de VPN-server versleuteld zijn, kunnen hackers de gegevens die je verzendt en ontvangt niet bekijken of gebruiken. Wifi-netwerken zijn meestal zeer eenvoudig op te sporen en dit risico wordt vermeden door gebruik te maken van een VPN-verbinding. Een VPN zorgt er dus voor dat je veiliger online bent.

De allerbeste VPN-diensten, zoals deze weergegeven op deze website, hebben een zeer krachtige versleuteling. ExpressVPN, NordVPN en SurfShark hebben encryptie op militair niveau, genaamd AES 265-bit encryptie. Dit maakt het vrijwel onmogelijk voor hackers om door te dringen.

3) Geo-blokkeringen omzeilen

Veel mensen die een VPN gebruiken willen zogenaamde geo-blokkering omzeilen. Veel diensten zijn slechts in bepaalde landen beschikbaar. Als je bijvoorbeeld Ziggo.go wilt zien, moet je je in Nederland bevinden, en als je naar de BBC iPlayer wilt kijken, moet je meestal in het Verenigd Koninkrijk zijn. Dit komt omdat de diensten alleen in sommige landen de rechten hebben gekocht om de programma’s uit te zenden.

Het enige wat je hoeft te doen om dergelijke geo-beperkingen te omzeilen is een VPN-dienst te downloaden en verbinding te maken met het land van waaruit je de inhoud wilt bekijken. Als je in Thailand bent en Ziggo.go wilt zien, download dan bijvoorbeeld NordVPN en maak verbinding met een Nederlandse server. Dan heb je een Nederlands IP-adres en kan je Ziggo.go onbeperkt streamen.

4) Bekijk geblokkeerde webpagina’s

Gelukkig is er in Nederland geen strenge censuur op de inhoud van het internet en kunnen we bijna alles doen wat we willen binnen de grenzen van de wet. Dat is echter niet in alle landen het geval. In veel landen worden inhoud zoals nieuwsdiensten, Facebook, Twitter en dergelijke gecensureerd. Dit heeft meestal te maken met een sterke controle door de overheid en bestaat in China, Rusland, Iran, Noord-Korea en soortgelijke landen.

Als je in een dergelijk land woont of naar een dergelijk land reist, kan een VPN je verder helpen omdat je verbinding kunt maken met een VPN-server buiten het land en dus vrij toegang hebt tot inhoud die anders door de overheid geblokkeerd zou worden. Typisch, zal de overheid meestal proberen om VPN-diensten ook te blokkeren, maar de beste VPN-diensten kunnen deze controle omzeilen.

5) Vermijd toezicht

Het is geen geheim dat er veel toezicht op het net is. Of het nu de autoriteiten zijn die je controleren, websites die je volgen via het gebruik van cookies, je internetprovider of hackers om je verkeer te controleren, het is zeker dat bijna iedereen altijd weet wat je online doet.

Daarom is een VPN een zeer goede manier om je privacy te beschermen. Het is net als een zwart laken over een videocamera die zich in je huis bevindt. Met een VPN kan je je verkeer versleutelen en het voor anderen veel moeilijker maken om bij te houden wat je online doet.

6) Vind betere prijzen

VPN’s kunnen niet alleen worden gebruikt om geo-blokkering te omzeilen of om je veiligheid online te verhogen. Je kan een VPN onder andere ook gebruiken om te besparen. De reden hiervoor is dat diensten vaak verschillend geprijsd zijn, afhankelijk van in welke landen je je bevindt. Als je in India woont, bijvoorbeeld, kan je meestal dingen goedkoper krijgen dan wanneer je in Nederland woont.

Een klassiek voorbeeld waar je veel geld kunt besparen is meestal bij het kopen van vliegtickets. Vliegtickets zijn vaak duur, en zijn ook verschillend geprijsd op basis van waar je de dienst koopt, zelfs als je precies dezelfde tickets koopt. Daarom kan het downloaden van een VPN-dienst en het kiezen van een land als bijvoorbeeld India ervoor zorgen dat je geld kan besparen.

Verschillende VPN-protocollen

Er zijn veel verschillende manieren waarop je apparaat verbinding kan maken met een VPN-server. Dit worden ook wel verschillende protocollen genoemd. Met andere woorden, een VPN-protocol bepaalt hoe de gegevens worden gerouteerd tussen je apparaat en de VPN-server waarmee je verbinding wilt maken. De verschillende protocollen verschillen sterk, vooral als het gaat om snelheid, veiligheid en gebruiksgemak. Hieronder volgt wat uitleg over de verschillende protocollen:

IKEv2

IKEv2 is het nieuwste VPN-protocol en wordt door velen als het meest geavanceerde beschouwd. De meeste mensen denken dat dit het snelste protocol is en dat het ook veilig en stabiel is. Een IKEv2-protocol is ook eenvoudig op te zetten. De versleutelingssnelheid hier is de veilige AES 256-bit encryptie.

Over het geheel genomen is IKEv2 een van de allerbeste protocollen die men kan gebruiken om een VPN-verbinding tot stand te brengen. Een klein nadeel is dat het geen oudere platformen ondersteunt, maar dit wordt naar de toekomst toe een steeds kleiner probleem.

OpenVPN

OpenVPN is waarschijnlijk het meest klassieke VPN-protocol. OpenVPN staat bij de meeste mensen bekend om de beste prestaties en het hoogste niveau van beveiliging. De encryptie is vergelijkbaar met IKEv2 AES 256-bits, voor controlemeldingen SHA 256 en voor handshake versleuteling 2048-bits SSL/TLS.

OpenVPN maakt gebruik van de OpenSSL-coderingsprotocollen, en wordt als zeer moeilijk te doorgronden beschouwd. Voordelen van het OpenVPN-protocol zijn dat het zeer snel is en tegelijkertijd een zeer goede beveiliging heeft. OpenVPN wordt ook ondersteund door bijna alle bekende besturingssystemen.

L2TP/IPSec

L2TP staat voor Layer 2 Tunnel Protocol, en wordt gezien als een goed alternatief naast IKEv2 en OpenVPN. De meeste mensen gebruiken echter liever IKEv2 of OpenVPN dan L2TP. De reden hiervoor is dat, hoewel een L2TP-protocol bijna altijd zeer veilig is, de snelheid vaak iets lager is dan deze twee andere protocollen.

Het L2TP-protocol heeft vele voordelen. Het is onder andere zeer eenvoudig in te stellen, en is beschikbaar op bijna elk mogelijk besturingssysteem en platform. De encryptie is AES 128-bit en kent geen kwetsbaarheden.

PPTP

PPTP staat voor Point to Point Tunneling. Dit is misschien wel een van de meest basisprotocollen. Het voordeel van zo’n protocol is dat het zeer eenvoudig op te zetten is terwijl de snelheid goed is. Het protocol wordt ook ondersteund door de meeste besturingssystemen en platforms.

Het nadeel van Point to Point Tunneling is echter dat de beveiliging iets minder is dan de andere VPN-protocollen. Dit is natuurlijk een groot nadeel omdat het belangrijkste doel van een VPN is om je veiligheid te beschermen. Er zijn verschillende kwetsbaarheden gevonden met dit protocol. Men raad dus vooral het gebruik aan van de andere protocollen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN-aanbieder?

Er zijn verschillende factoren waarop je moet letten bij het kiezen van een VPN-aanbieder. De belangrijkste trefwoorden zijn veiligheid, snelheid en het doel waarvoor je de VPN-dienst wilt gebruiken. We geven nu iets meer uitleg over de verschillende factoren:

Veiligheid

Als het gaat om beveiliging is het belangrijk dat je een VPN-aanbieder kiest die kan garanderen dat je het programma anoniem kan gebruiken. De meeste VPN-aanbieders in de huidige markt hanteren een zero-logbeleid en dit is iets waarop je moet letten. Zo’n beleid houdt in dat je activiteiten niet worden bijgehouden.

De beste VPN-aanbieders hebben ook geavanceerde beveiligingssystemen die je anonimiteit nog veiliger houden. Je moet bijvoorbeeld controleren of de VPN-aanbieder een zogenaamde kill switch aanbiedt. De beste VPN-aanbieders hebben een 99,9% uptime op hun servers. Dit betekent dat de verbinding met de VPN-verbinding zelden wordt verbroken. Mocht dit echter toch gebeuren, dan zal een kill switch ervoor zorgen dat je internetverbinding volledig wordt beëindigd.

Op deze manier wordt je IP-adres niet tijdelijk openbaar gemaakt. Dit is slechts een van de vele veiligheidsfactoren die de beste VPN-programma’s zullen bieden. Natuurlijk is het versleutelingsniveau belangrijk. Je gaat best op zoek naar VPN-diensten die AES 265-bits encryptie aanbieden.

Snelheid

De snelheid is natuurlijk iets dat van groot belang is als het gaat om een VPN. Bij elke VPN-verbinding zal de snelheid iets lager zijn. Dit komt omdat je verkeer wordt omgeleid via een externe server. Echter, met de beste VPN-aanbieders, is er weinig impact op de internetsnelheid.

Waar je op moet letten als het gaat om snelheid is in de eerste plaats het aantal servers van de VPN-aanbieder. Kortom, het aantal servers betekent meestal meer snelheid. Er zal dus een groot verschil zijn tussen een VPN-aanbieder die 1 server aanbiedt en een VPN-aanbieder die 100 servers aanbiedt.

Doel

Je moet ook zoeken naar VPN-aanbieders op basis van het doel waarvoor je de VPN-aanbieder gebruikt. Als je bijvoorbeeld in het buitenland bent en in het buitenland Nederlandse televisie wilt kijken, moet je een Nederlands IP-adres hebben. Dan moet je een VPN-dienst kiezen die servers in Nederland heeft. Zo niet, dan zal de VPN-dienst niet in staat zijn om je te voorzien van een Nederlands IP-adres, en is het volledig nutteloos om een VPN te gebruiken.

Hetzelfde geldt als je in Nederland bent en het VPN wilt gebruiken voor een betere beveiliging. Als je dan een VPN-aanbieder gebruikt die geen toegang heeft tot Nederland, zal je waarschijnlijk niet alle websites in Nederland kunnen bekijken. Gelukkig hebben de meeste VPN-aanbieders meerdere servers in Nederland, althans de servers die wij op deze site aanbevelen.

Als je echter een VPN gaat gebruiken om bijvoorbeeld naar de Amerikaanse Netflix te kijken, is het van cruciaal belang dat de VPN-dienst veel servers in de VS heeft en dat ze met Netflix werken. Er zijn veel diensten die dat niet doen.

Andere factoren

Dit was slechts een voorbeeld van enkele van de belangrijkste factoren. Andere belangrijke factoren zijn natuurlijk de algemene reputatie, het gebruiksgemak, de selectie van apps en extensies, de klantenservice, de prijs, alternatieve beveiligingsfuncties enzovoort.

Een gratis of betaalde VPN-dienst?

Over het algemeen raden we bijna iedereen aan om betaalde VPN-diensten te gebruiken in plaats van de gratis VPN diensten. De betaalde VPN-aanbieders hebben een aantal voordelen ten opzichte van de gratis aanbieders en we nemen hier de belangrijkste daarvan door.

Eerst en vooral leveren de betaalde aanbieders een snellere dienst dan de gratis aanbieders. Natuurlijk hebben de gratis aanbieders veel minder kapitaal en dus veel minder middelen om te investeren in servers. Terwijl NordVPN bijvoorbeeld 6.000 servers heeft, hebben gratis aanbieders vaak niet meer dan 10 servers, die daarnaast ook nog eens overbelast zijn.

Als het gaat om een VPN-verbinding is het ongelooflijk vervelend om een trage verbinding te hebben en vertraging op te lopen. Dit is vooral vervelend als je het Amerikaanse Netflix wilt bekijken of als je bijvoorbeeld aan het gamen bent.

Ten tweede zijn de betaalde VPN-programma’s meestal een stuk veiliger dan de gratis programma’s. Het is erg belangrijk dat de VPN-aanbieder die je gebruikt je veiligheid garandeert. Bij gratis programma’s blijkt dit vaak niet het geval te zijn.

Ook de klantenservice en klantvriendelijkheid van gratis diensten is minder goed. Het komt weer neer op middelen. De betaalde VPN-aanbieders hebben veel meer middelen dan de gratis programma’s om hun gebruikers goede diensten aan te bieden. De VPN-aanbieders die wij aanbevelen, bieden ook een 30-dagen geld-terug-garantie, zodat het mogelijk is om de dienst uit te proberen en het geld binnen een maand terug te krijgen indien je niet tevreden bent.

Wat is een VPN-aanbieder?

Hoewel het mogelijk is om je eigen VPN-verbinding te maken, is dit geen oplossing die voor de meeste mensen effectief is. Dit vereist relatief goede ervaring en duurt ook lang. Als je een beginner bent in de IT, heeft het bijna geen zin om dit te proberen.

Er zijn namelijk een aantal VPN-bedrijven die het werk al voor je hebben gedaan. De toegenomen behoefte aan VPN-diensten heeft de laatste tijd geleid tot de oprichting van een aantal VPN-bedrijven, waarvan er veel grote internationale spelers zijn, zoals diegene die we hierboven al hebben genoemd.

De reden waarom deze zijn opgericht is natuurlijk omdat iemand geld wil verdienen. Daarom zijn deze VPN-diensten ook betalend. Dit betekent dat je een beetje moet betalen om ze te gebruiken. Gelukkig is het bedrag niet erg hoog, slechts ongeveer € 5 per maand. Het is ook beduidend goedkoper als je je abonneert voor een langere periode.

Er zijn vele redenen om gebruik te maken van een betaald VPN-programma. Ten eerste kan je je online veiligheid en anonimiteit veel beter beveiligen. Ten tweede kan je eenvoudig inhoud bekijken die in Nederland geblokkeerd is, zoals de BBC en het Amerikaanse Netflix. Bovendien kan je een VPN gebruiken als je bijvoorbeeld naar het buitenland reist.

Is een VPN legaal?

Een vraag die veel mensen zich stellen is of het gebruik van een VPN legaal is. Het gebruik van een VPN is in principe legaal zolang je het niet gebruikt voor iets dat illegaal is.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat veel mensen een VPN gebruiken voor activiteiten die illegaal zijn, of in ieder geval toch sommigen. Bijvoorbeeld, als je een VPN gebruikt om bestanden te downloaden die inbreuk maken op auteursrechten, wat illegaal is, dan blijft dit illegaal met een VPN. Niet omdat je een VPN gebruikt, maar omdat je iets doet dat illegaal is in de eerste plaats. Zorg ervoor dat je een VPN niet gebruikt voor iets dat illegaal is.

VPN’s zijn illegaal in sommige landen, zoals China, Rusland, Iran, Noord-Korea en dergelijke. Dit is het geval in landen die hun burgers willen controleren. Als je naar zo’n land reist, raden wij je aan om vertrouwd te zijn met de regels, zodat je geen ongewenste problemen tegenkomt.

Wees anoniem op het internet met een VPN

Veel mensen die VPN’s gebruiken hebben een grotere behoefte om anoniemer te zijn op het internet. Alleen al het feit dat veel advertentienetwerken voortdurend proberen een profiel van je op te bouwen op basis van je internetverkeer is voor velen voldoende om een VPN-dienst te kiezen. Het gebruik van een VPN-dienst maakt dit onmogelijk omdat je je IP-adres verbergt.

Daarnaast hebben velen ook de behoefte om te voorkomen dat de autoriteiten en andere internetspelers toegang krijgen tot gegevens. Commerciële VPN-oplossingen bieden hiervoor een goede oplossing. Met een VPN ben je simpelweg onzichtbaar en wordt het zeer moeilijk om je te controleren.

Samenvatting: een VPN biedt veel voordelen

Kortom, het is relatief eenvoudig om een VPN te verkrijgen. Je hoeft alleen maar een VPN-dienst te vinden, deze te downloaden en vervolgens verbinding te maken met een server van je keuze. je hoeft dus niet zelf een VPN-verbinding te maken. Er zijn een aantal goede VPN-diensten die je voor een redelijke prijs kan gebruiken.

Een VPN heeft veel voordelen, of je nu het verkeer wilt versleutelen of veilig wilt zijn voor hackers, je IP-adres wilt verbergen om anoniem te blijven voor je ISP, de overheid of de algemene tracking, je IP-adres wilt veranderen om geo-blokkering te omzeilen, of iets dergelijks, een VPN is hiervoor een goede manier. Mocht je meer vragen hebben over VPN, neem dan contact met ons op.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo