NordVPN vs IPVanish 2024 Welke VPN is de beste?

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Elke VPN-dienst die het opneemt tegen NordVPN heeft veel te bieden. NordVPN is misschien wel de bekendste VPN-aanbieder op de markt. Deze aanbieder staat op de meeste lijsten van de beste VPN-diensten. IPVanish daarentegen is iets minder bekend. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat de dienst slechter is. We hebben deze twee VPN-aanbieders en hun functies met elkaar vergeleken. Dit is alles van beveiliging tot gebruiksgemak.

Over NordVPN 

Over NordVPN

NordVPN is gevestigd in Panama en de dienst is in 2012 voor het eerst gelanceerd. De reden waarom zij ervoor hebben gekozen zich in Panama te vestigen is om de EU en VS-rechtsgebieden te ontlopen op het gebied van privacy. Hierdoor kunnen ze de veiligheid van hun klanten verhogen. Zoals gezegd is dit misschien wel de meest bekende VPN-dienst op de markt. Daar zijn verschillende redenen voor, maar vooral omdat ze zeer goede prijzen bieden in verhouding tot de kwaliteit van de dienst.

NordVPN biedt meer dan 5.400 servers aan in 59 verschillende landen. Het is dus een van de aanbieders die het grootste aantal servers biedt van alle VPN-diensten op de markt. 59 landen zijn ook meer dan genoeg landen voor de meesten. Bovendien hebben ze ook zeer gebruiksvriendelijke software voor bijna alle soorten apparaten.

Daarnaast is de veiligheid die NordVPN biedt ook van wereldklasse. We zullen de specifieke functies later in het artikel bespreken, maar we kunnen nu al zeggen dat deze moeilijk te verslaan zijn in een test.

Over IPVanish 

IPVanish

IPVanish werd ook in 2012 gelanceerd en is gevestigd in de VS. Aangezien de meeste van de beste VPN-diensten in landen buiten de EU en de VS zijn gevestigd, is IPVanish dat niet. Ze beloven dat ze een zero logbeleid hanteren. We zullen later in het artikel op deze verklaring terugkomen.

Ze bieden meer dan 1500 servers aan in 51 verschillende landen. 1500 servers is iets meer dan het gemiddelde aantal servers. Je kunt IPVanish ook gebruiken op bijna elk apparaat en software. Ze hebben geen extensie voor Chrome, maar we raden je toch aan om software te gebruiken, zelfs als extensie geen optie is.

Ze gebruiken de bekende 256-bit AES-encryptie op dezelfde manier als de meeste andere aanbieders. Deze encryptie is dezelfde als die gebruikt wordt door het Amerikaanse leger. Er is momenteel geen technologie die deze sleutel kan ontcijferen.

NordVPN vs. IPVanish in termen van servers en snelheid 

NordVPN heeft server en mange lande

Als je al wat hebt gelezen over VPN’s, weet je dat een VPN de snelheid van je netwerk zal beïnvloeden. De beste leveranciers zullen de snelheid echter slechts met enkele procenten verminderen. In andere artikelen hebben we melding gemaakt van gratis VPN-diensten die de snelheid met meer dan 90 procent verlagen. Gelukkig is dit bij beide aanbieders verre van het geval.

NordVPN is een van de twee marktleiders onder de VPN-diensten. Met dit in het achterhoofd kan men er ook op rekenen dat ze op alle punten in topklasse leveren. Wat het aantal servers betreft, komen slechts enkele VPN-aanbieders in de buurt van 5400 servers.

Het aantal servers weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de snelheid, maar voor NordVPN is dat wel het geval. We hebben een aantal van hun servers getest en de snelheid is zo hoog dat er zo goed als geen verschil is met toen we geen VPN gebruikten. Dit is ook ongeacht of we voor grote of kleine landen hebben gekozen.

ipvanish servers

De steekproef van 59 verschillende landen zit ook zeker in de bovenste laag. Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende diensten die bijna / en twee keer zoveel landen bieden als NordVPN. Zo biedt PureVPN 140 landen en ExpressVPN 94 landen.

IPVanish loopt een beetje achter als het gaat om het aantal servers met zijn 1500. Maar zoals al eerder vermeld, snelheid is veel meer waard dan het aantal servers. In onze test was het zo dat sommige servers in de topklasse zaten, terwijl andere het doel niet helemaal bereikten. Maar geen enkele server werkte slecht. Toch moet gezegd worden dat de snelheid niet zo stabiel is als bij NordVPN. Als het gaat om het aantal landen, is er weinig dat de twee aanbieders van elkaar onderscheidt.

Als het gaat om snelheid en servers, dan is het NordVPN die wint. Op NordVPN kun je altijd rekenen, met zeer weinig snelheidsverlies, ongeacht welke server je kiest. Dit is niet altijd het geval met IPVanish, hoewel de dienst een relatief goede snelheid levert.

NordVPN vs. IPVanish in termen van beveiliging 

nordvpn veiligheid

Voor velen is veiligheid de belangrijkste reden om een VPN aan te schaffen. En of dit nu wel of niet het geval is voor jou, beveiliging is erg belangrijk. In de regel is er weinig dat de beste aanbieders onderscheidt als het gaat om beveiliging, afgezien van een paar extra functies. Hier gaan we wat dieper in op het zero logbeleid van IPVanish.

Ten eerste biedt IPVanish een zeer goede beveiliging. Ze hebben encryptie van wereldklasse en een verscheidenheid aan extra functies. Deze omvatten OpenVPN, IKEv2 en nog veel meer. Ze bieden ook een kill switch aan, wat een zeer mooie extra functie is.

Een zero logbeleid is erg belangrijk bij het kiezen van een VPN. IPVanish hanteert een dergelijk beleid. Wel moet worden vermeld dat zij in de Verenigde Staten gevestigd zijn. Dit is een van de landen in de wereld die zich het meest bezighouden met het monitoren van de bevolking. IPVanish is ook betrapt op het delen van informatie met de FBI in 2016. Het moet worden vermeld dat dit onder vorige eigenaars is gebeurd, maar dat is wel iets om rekening mee te houden. De beste VPN-diensten slaan helemaal geen informatie op over hun gebruikers. Dit betekent dat als de FBI NordVPN had gevraagd om informatie over een van hun gebruikers, er niets zou zijn vrijgegeven.

NordVPN is een dienst die je kunt vertrouwen als je veilig online wilt surfen. Wij raden je aan de software te downloaden en geen extensies te gebruiken. Dit komt omdat je dan sommige functies, zoals de kill switch, die NordVPN aanbiedt, verliest.

Zoals vermeld is NordVPN gevestigd in Panama. Dit is een land dat zeer veel waarde hecht aan privacy en ze liggen buiten de EU en de VS-jurisdicties. NordVPN kan daarom een zero logbeleid aanbieden aan haar klanten, wat zij ook doen.

Bovendien beschermt NordVPN tegen IP- en DNS-lekken. Zij hebben ook hun eigen privé gecodeerde DNS op elke server. Daarnaast bieden ze ook extra beveiliging naast hun toch al solide versleuteling. Dit heet TOR over VPN of dual VPN en werkt als een extra beveiligingslaag. Daarnaast bieden ze ook nog eens een heleboel andere beveiligingsfuncties.

Ook hier komt NordVPN als winnaar uit de bus. IPVanish biedt een beveiliging die zeer goed is en als het gaat om features is er niet te veel dat hen onderscheidt van NordVPN. Dat gezegd hebbende, zijn we erg sceptisch over hun belofte van een zero logbeleid. Dit is niet alleen vanwege de eerdere onthullingen, maar ook omdat het bedrijf in de Verenigde Staten is gevestigd. We vinden dit erg vreemd omdat de meeste VPN-diensten ervoor kiezen om zich te vestigen in landen als Zwitserland, Panama en de Britse Maagdeneilanden.

NordVPN vs. IPVanish in termen van prijs 

Voor de meesten is de prijs erg belangrijk bij de aankoop van een product of dienst. De norm voor VPN-aanbieders is om korting te geven op langere lidmaatschappen. Sommige bieden zelfs meer dan 90% korting als je bijvoorbeeld kiest voor een 2-jarig lidmaatschap in vergelijking met een maand. Beide VPN-aanbieders hebben ervoor gekozen om de norm te volgen wat betreft de prijsstelling.

NordVPN biedt drie verschillende abonnementen aan. Je hebt precies dezelfde mogelijkheden, ongeacht welke je kiest. Het enige verschil is de prijs en de duur van het lidmaatschap. Als je voor een maand een lidmaatschap bij NordVPN wilt, kost dat € 9,56. Je kunt ook kiezen voor eenjaarabonnement voor € 3,93 per maand. Hun laatste plan is het goedkoopste en hiervoor betaal je € 2,97 per maand voor twee jaar.

NordVPN Prijzen 2021

IPVanish heeft een vrij vergelijkbare prijsstelling, maar is iets goedkoper. Een maand IPVanish kost jeu slechts $ 4,99, dat is minder dan de helft van NordVPN. Je kunt ook kiezen voor een jaar voor $ 3,33 per maand.

Hier komt IPVanish als winnaar uit de bus voor de kortere lidmaatschappen. Aan de andere kant, als je een VPN aanschaft voor een jaar of langer, is er bijna geen prijsverschil tussen de twee aanbieders.

NordVPN vs. IPVanish in termen van verschillende apparaten en gebruiksgemak

NordVPN is eenvoudig te gebruiken op allerlei apparaten. Ze hebben software voor macOS, Windows en Linux en ook apps voor iPhone en Android. Ze hebben ook extensies voor zowel Chrome als Firefox. Je kunt NordVPN ook gebruiken op alle soorten apparaten die het internet gebruiken door NordVPN aan te sluiten op je internet. Dan kun je de dienst bijvoorbeeld gebruiken voor Apple TV, Smart TV, enzovoort. Je kunt NordVPN ook op 6 apparaten tegelijk gebruiken. Als je NordVPN via draadloos internet heeft, kun je zoveel apparaten gebruiken als je wilt. Merk op dat dit van invloed kan zijn op de snelheid als je te veel apparaten tegelijkertijd gebruikt.

De gebruiksvriendelijkheid van NordVPN is ook zeer goed. Ten eerste is het gemakkelijk om verbinding te maken met een server, omdat ze een wereldkaart hebben waarop je gemakkelijk kunt klikken op het land waar je verbinding mee wilt maken. Verder is de software ook zeer eenvoudig te gebruiken. Dit geldt zowel voor de app als voor de software voor PC en Mac. Ze hebben ook een zeer goede klantenservice die je snel kunnen helpen als je een vraag hebt of hulp nodig hebt.

IPVanish biedt ook haar diensten aan op verschillende apparaten. Ze hebben software voor Windows, macOS en Linux. Je kunt IPVanish ook op mobiel gebruiken, ongeacht of je een iPhone of Android-telefoon hebt. Ook op bijna alle routers kun je IPVanish installeren, zodat je de dienst kunt gebruiken waar er geen aparte app is.

Wij beschouwen het gebruiksgemak van IPVanish als goed. Er zijn enkele kleine problemen die zich voordoen en dit trekt de algemene score een beetje naar beneden. We willen ook zeggen dat als je bovengemiddelde technische bekwaamheid hebt, je geen problemen zult hebben met de software van IPVanish. Je kunt ook zoveel apparaten aansluiten als je wilt met IPVanish.

Over het geheel genomen zijn we erg tevreden dat beide aanbieders alle soorten apparaten ondersteunen. Het kan enigszins technisch zijn om een VPN op je draadloze netwerk op te zetten, maar de klantenservice van beide diensten zal je hierbij helpen als je dat wilt. Er is dus weinig dat de aanbieders op deze punten van elkaar onderscheiden. Aan de andere kant scoort IPVanish lager door de kleine problemen met hun software. Dit geldt vooral voor Windows. Het moet ook vermeld worden dat IPVanish zoveel apparaten toestaat als je wilt, terwijl NordVPN er slechts zes toestaat. Hoe dan ook, NordVPN is de duidelijke winnaar als het gaat om gebruiksvriendelijkheid.

Conclusie

Alle VPN-diensten zullen een zware strijd moeten leveren om NordVPN te kunnen overtreffen. Niet voor niets is deze aanbieder één van de grootste op de markt en dat blijkt ook uit de vergelijking met IPVanish.

Al met al vinden we IPVanish een goede VPN, maar we zien geen reden om niet te kiezen voor NordVPN. Dit is niet alleen gebaseerd op snelheid en prestaties, maar we vonden het niet prettig dat IPVanish in de VS gevestigd is. Het is ook geen pluspunt dat ze nog maar een paar jaar geleden informatie hebben gedeeld met de autoriteiten.

De conclusie is dat wij NordVPN over IPVanish aanbevelen. Kies je voor een lidmaatschap van meer dan een jaar, dan is de prijs bijna hetzelfde, maar krijg je een meer solide service met NordVPN. Ze zijn in alle opzichten beter, behalve dat de limiet zes apparaten is en niet oneindig. Maar aan de andere kant komt het niet vaak voor dat je meer dan zes apparaten tegelijkertijd nodig hebt.

Vergelijking

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo