VPNexpert

NordVPN Ervaringen

9.6/10

Van alle providers die we hebben getest, is NordVPN degene die je het meest voor je geld biedt.

Wat we goed vinden aan NordVPN:

 • Servers in 62 landen
 • Goede snelheid
 • Betrouwbare verbinding
 • Laagste prijs:

  $2.99 / maand

  Werkt met:

  Videoland Ziggo AppleTV Disney+ Netflix

  Introductie

  Onze indruk is dat NordVPN een zeer sterke allrounder is die aan de meeste eisen kan voldoen. De VPN-aanbieder biedt een veilige en 100% anonieme VPN-service. De VPN-aanbieder heeft servers in meer dan 60 landen, waaronder een aantal servers in Nederland, waardoor de service optimaal is voor Nederlandse gebruikers.

  De hoeveelheid servers speelt een grote rol in de beoordeling. Dit maakt de service namelijk optimaal om content mee te streamen, zoals Netflix in andere landen. De service is daarnaast ook erg goed voor bijvoorbeeld het streamen van Nederlandse programma’s zoals “NPO Start” en “Uitzending Gemist.” De service heeft extreem veel servers, vooral in grote landen als de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Ook over de snelheid zijn we erg tevreden.

  NordVPN hoofdmenu

  NordVPN heeft een geen-logbestandenbeleid dat zorgt voor een zeer goede veiligheid. Doordat het bedrijf in Panama is gevestigd, buiten de Verenigde Staten en de EU-jurisdictie, is het ook een zeer veilige VPN-aanbieder. NordVPN is een goed alternatief voor torrents.

  De prijs van NordVPN ligt ergens in het midden. Het is niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste aanbieder. Voor ongeveer 10 euro per maand heb je een maandelijks abonnement. Wanneer je voor een langere periode een abonnement afsluit zakt de prijs steeds iets lager.

  • $2.99 per maand
  • 63% korting
  • 30 dagen geld terug garantie

  NordVPN snelheid

  Snelheid is een cruciale factor bij het kiezen van een VPN-aanbieder. Zoals bij elke VPN, is het gebruik van een high-speed VPN een kostenpost. Echter, hoe sneller de VPN is, hoe dichter je bij de maximale snelheid van je netwerk komt.

  NordVPN is zeer consistent in het leveren van een extreem hoge snelheid op alle servers. De serversnelheid is een van de beste die we hebben gezien. Ongeacht welke serverlocatie je kiest, je kunt er zeker van zijn dat je zonder pauze HD-video’s kunt streamen en bestanden kunt downloaden. Ook de korte wachttijden zijn onderdeel van de sterke prestaties, waardoor NordVPN in het algemeen een zeer goede keuze is.

  NordVPN geven we daarom een groot pluspunt voor de hoge snelheden. Het enige dat we minder vinden aan NordVPN, is dat het soms wat langer kan duren om verbinding te maken met verschillende servers. Vaak is dit niet meer dan 10/15 seconden vergeleken met ExpressVPN (welke duidelijk beter scoort op dit gebied), dus in wezen maakt het niet zoveel verschil, maar ExpressVPN kwam op dit gebied duidelijk beter uit de bus. Veel andere VPN-programma’s scoren op dit gebied ook wat lager, hoewel het verschil in seconden niet cruciaal is voor het gebruik ervan.

  NordVPN beveiliging en privacy

  NordVPN is een goede keuze voor gebruikers die zich zorgen maken over hun privacy. Het bedrijf is gevestigd in het privacyvriendelijke Panama, ver weg van EU en VS-rechtspraken. Door de locatie is de VPN niet verplicht om informatie over gebruikers te verzamelen.

  Dit stelt NordVPN in staat om met een strikt geen-logbestandenbeleid te werken. Dit betekent dat als een derde je browsegeschiedenis wil zien, NordVPN niets heeft om ze te tonen. NordVPN geeft voorrang aan gegevensbeveiliging en dat stellen we erg op prijs bij dit VPN-portaal.

  NordVPN geavanceerde functies

  NordVPN biedt ook standaard een kill-switch en DNS en IP-lekbescherming. Dit betekent dat als de VPN-verbinding onverwacht verdwijnt, je IP-adres niet wordt bekendgemaakt. NordVPN biedt, naast andere beveiligingsfuncties, ook dual VPN of TOR via VPN, met een extra beschermingslaag als je gevoelige informatie verwerkt. Over het algemeen zijn we zeer tevreden met de veiligheid van NordVPN.

  Servers in verschillende landen

  NordVPN biedt meer dan 5.000 servers in meer dan 60 landen. Dit maak NordVPN niet per se anders dan andere VPN-aanbieders op de markt, veel concurrenten bieden namelijk servers in meer landen dan NordVPN. Echter, 60 landen zijn voor de meeste meer dan genoeg (en NordVPN biedt meer landen dan we ons kunnen voorstellen).

  De serverselectie steekt wel boven de concurrentie uit. De populairste landen hebben veel serveropties, en dit is een van de sterke punten van NordVPN. Want, hoe meer servers, hoe sneller de verbinding.

  NordVPN heeft veel servers

  Je kunt ook specifieke servers selecteren op basis van het doel waarvoor je de VPN-aanbieder wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een VPN wilt gebruiken om tv te kijken, kun je hiervoor aangepaste servers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kiezen, zodat je je HD-tv snel kunt bekijken. De servers hebben ook een aantal andere functies, wat NordVPN een zeer gunstige VPN-aanbieder maakt.

  Onze enige opmerking over NordVPN is dat je geen specifieke steden kunt selecteren. Dit kan voor sommige doeleinden praktisch zijn. Er bestaan echt wel manieren om dit te voorkomen.

  NordVPN prijs

  Net als bijna alle andere VPN-diensten, biedt NordVPN verschillende prijspakketten aan op basis van de periode van het abonnement. Een kortere periode is duurder, dus als je je abonneert voor een langere periode, dan wordt het goedkoper.

  Als je je aansluit voor slechts één maand, dan staat NordVPN volledig in vergelijking met andere VPN-diensten. De prijs varieert, zodat de prijs enigszins kan afwijken van deze tekst. Normaal gesproken kost een maandabonnement net geen € 10. Dit is noch duur, noch goedkoop, ExpressVPN kost ongeveer 10% meer voor een maandabonnement.

  NordVPN is vrij goedkoop

  Echter, als je je abonneert voor een langere periode, wordt het aanzienlijk goedkoper. Een 3-jarenplan kost bijvoorbeeld niet meer dan € 3 per maand, wat goedkoper is dan een kopje koffie. Van alle aanbieders die we hebben getest, biedt NordVPN waarschijnlijk het meeste waar voor je geld met een abonnement voor een langere periode. Natuurlijk is niet iedereen daarin geïnteresseerd, sommigen hebben alleen het VPN nodig tijdens buitenlandse reizen en dergelijke.

  NordVPN heeft ook een 30-dagen geld-terug-garantie. Dit is op zich niets bijzonders van NordVPN, aangezien de overgrote meerderheid van de betaalde VPN-diensten deze garantie heeft. Toch is het een zeer nuttige garantie, je kunt op elk moment en zonder opgaaf van reden om terugbetaling vragen. Op die manier kan je NordVPN gebruiken zonder enig risico te lopen en een andere VPN-dienst kiezen indien je niet tevreden zou zijn met deze dienst.

  Als je geïnteresseerd bent in volledig gratis VPN-diensten, dan kan je hier lezen waarom wij deze niet aanraden.

  NordVPN gebruiksgemak

  We zijn erg blij met de gebruiksvriendelijkheid van NordVPN. Terwijl andere VPN-aanbieders lange lijsten hebben waarin je moet zoeken naar het land waarmee je verbinding wilt maken, en vervolgens de beste server moet vinden, doet NordVPN dit anders. NordVPN heeft een wereldkaart waarop je eenvoudig landen kunt selecteren. Beweeg over de kaart en kies het land van je keuze. De meesten van ons zullen waarschijnlijk verbinding maken met Nederland. Dit is ongelooflijk eenvoudig.

  Na het selecteren van het gewenste land, zal NordVPN automatisch de snelste en minst drukke server in dat land selecteren. Dit maakt het proces vooral gemakkelijk voor beginners, zodat je niet hoeft te kiezen uit een selectie van servers en te raden welke het beste zal presteren.

  NordVPN dubbele VPN

  Het is ook heel eenvoudig om van server te wisselen als je dat wenst. Je kan in het hoofdmenu de server zoeken die je wilt op basis van snelheid en soortgelijke functies.

  Daarnaast is de NordVPN-software eenvoudig te gebruiken. Om instellingen te wijzigen, klik je op Instellingen bovenaan het menu. Daar heb je verschillende opties die je kunt in- en uitschakelen, zoals de automatische Kill Switch-functie, onzichtbaarheid bij verbinding met LAN, de Internet Kill Switch wilt (zodat je alleen verbinding kunt maken met het internet wanneer je verbonden bent met VPN), of je eigen DNS-servers, protocollen en dergelijke. Dit alles is gemakkelijk te vinden in het NordVPN-menu.

  Ook kan je eenvoudig contact opnemen met de klantenservice via de app, die ook relatief eenvoudig is om mee te communiceren. NordVPN is geen Nederlandse VPN-dienst, en er is daarom geen klantenservice in het Nederlands. Maar dit is niet echt een probleem, en de communicatie met de klantenservice in het Engels is prima. Lees hieronder meer over de klantenservice.

  NordVPN voor iPhone en Android

  Ook als het gaat om de app voor bijvoorbeeld iPhone, Android of tablet vinden we dat deze zeer intuïtief is en goed werkt. De installatie gaat zeer snel. Installeer de applicatie eenvoudigweg via de play store-app van Android of Google en log in met je gebruikersaccount. Dit kan in minder dan 1 minuut.

  Het systeem zelf lijkt relatief veel op het PC-platform. Je kunt over een wereldkaart bewegen, of door het menu omhoog scrollen zodat je gemakkelijk een bepaald land kunt selecteren. Als je op een bepaald land drukt, kan je kiezen voor Quick Connect of een specifieke server selecteren om verbinding mee te maken. NordVPN zal automatisch een server selecteren. Je kunt dit systeem zien door naar de afbeelding rechts te kijken.

  Je kunt gemakkelijk verschillende functies selecteren door op het instellingenicoontje in de linkerhoek te tikken. Hier kan je kiezen uit de verschillende functies. Uit onze ervaring leken sommige opties te ontbreken in de mobiele app, zoals Kill Switch en een paar andere belangrijke functies, wat een beetje negatief is. We weten niet zeker waarom dit het geval is.

  Over het geheel genomen werkt de NordVPN-app echter perfect, en we denken dat het bijna gemakkelijker te gebruiken was dan het PC-platform. Als je NordVPN voor iPhone of Android gebruikt, kunnen we dit aanbevelen.

  NordVPN voor Netflix

  Velen gebruiken VPN-services met als doel om een beter aanbod op Netflix of vergelijkbare streaming services te ontvangen. Zo heeft bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix service een veel betere selectie dan de Nederlandse variant. De reden hiervoor is dat Netflix veel meer mogelijkheden voor series en films heeft in een markt als de VS.

  Door je aan te melden op een Amerikaanse server, kun je Netflix als het ware voor de gek houden door te doen alsof je op dat moment in de VS bent. Zo heb je binnen enkele minuten het complete Amerikaanse Netflix-aanbod tot je beschikking. Hierdoor kun je uit veel meer aantrekkelijke titels kiezen dan wat de Nederlandse Netflix je aanbiedt.

  NordVPN werkt goed met Netflix

  Om het bovenstaande scenario te voorkomen blokkeert Netflix voortdurend VPN IP-adressen. Dit betekent dat de VPN-service voortdurend actief de servers bij moet werken, zodat niet alle IP-adressen worden geblokkeerd. Daarom heb je voor het streamen van Netflix een goede VPN-service nodig met veel servers.

  Wij hebben voor het bekijken van Netflix de aanbieder NordVPN getest en dit verliep heel soepel en gemakkelijk. Netflix merkte niet eens dat we verbonden waren met een VPN-adres en hierdoor konden we zonder problemen de Amerikaanse Netflix-versie gebruiken. De streamingssnelheid werkte ook erg goed.

  We ondervonden eigenlijk vrijwel geen nadelen tijdens het testen van NordVPN. Over het algemeen werkte NordVPN erg goed, zeker voor het gebruik van de Amerikaanse Netflix.

  NordVPN voor het kijken van Formule 1, RTL, NPO in het buitenland

  Naast het gebruik van een VPN om naar de Amerikaanse Netflix te kijken, gebruiken veel Nederlanders ook een VPN om Nederlandse tv in het buitenland te kijken. Nederlandse televisie kun je vanwege rechten en beperkingen namelijk vaak niet in het buitenland bekijken.

  Er zijn plannen om deze regel in de EU op te heffen, maar dit kan best nog even duren.

  NordVPN is daarom een zeer voordelige oplossing om toch Nederlandse tv te kunnen kijken. De reden hiervoor is dat de dienst sterk in de Nederlandse markt heeft geïnvesteerd en met veel servers in ons land werkt.

  Wanneer we tijdens het testen van NordVPN ons bij diverse Nederlandse servers aanmeldden, konden we heel vlot programma’s op zenders als RTL, SBS en NPO bekijken. Ook met de snelheid waren we zeer tevreden.

  NordVPN vinden wij daarom een zeer goede optie wanneer je Nederlandse tv in het buitenland wilt bekijken.

  Speciale functies

  NordVPN heeft een aantal speciale functies voor veiligheid en andere zaken. NordVPN heeft onder andere een Onion Over VPN-functie, die je alle voordelen van The Onion Router (Tor) biedt, gecombineerd met extra beveiliging in een VPN-tunnel. Kortom, dit is een extra beveiligingsfunctie naast het VPN als je gaat surfen op het dark web of iets dergelijks.

  NordVPN heeft ook een dubbele VPN-functie. Dit betekent dat je je activiteit achter twee servers kunt verbergen in plaats van slechts één. Dit wordt ook wel VPN server chaining genoemd. Het verkeer gaat eerst door een VPN-server en wordt dus versleuteld. Hierna gaat het verkeer via een andere VPN-server, wat betekent dat jouw verkeer nog moeilijker te traceren is.

  NordVPN heeft veel speciale functies

  NordVPN heeft ook een aantal speciale servers voor P2P-delen. P2P is een van de meest erkende manieren om bestanden te delen met een groep andere mensen. Deze speciale servers zijn dus geoptimaliseerd voor een dergelijk gebruik van het VPN.

  NordVPN heeft ook speciale functies voor zogenaamde dedicated IP. Een dedicated IP-functie betekent dat het IP-adres alleen bij jouw account hoort, in tegenstelling tot honderden andere gebruikers die het ook delen. Een dedicated IP-functie is relatief duur en kost momenteel 70 dollar extra per jaar.

  Met betrekking tot alle speciale functies onderscheidt NordVPN zich aanzienlijk van veel van de andere VPN-aanbieders die zich op Nederlandse gebruikers richten.

  NordVPN voor torrenting

  Hoewel NordVPN toegang geeft tot een veel betere streaming bibliotheek, bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix, Hulu en dergelijke, gebruiken vele mensen in Nederland een VPN om bestanden te downloaden. Dit kan illegaal zijn en daarom willen veel mensen hun IP-adres verbergen. (Merk op dat we het illegale gebruik van VPN’s niet aanmoedigen).

  NordVPN heeft verschillende P2P-servers die geoptimaliseerd zijn om torrentbestanden te downloaden. Hierdoor is de server zeer goed te gebruiken voor torrenting. We hebben verschillende bestanden gedownload van, onder andere, The PirateBay, en NordVPN heeft ons IP-adres 100% verborgen. We hebben ook geen snelheidsproblemen opgemerkt.

  We hebben ook de Kill Switch-functie ingeschakeld, zodat het internet wordt uitgeschakeld als de VPN-verbinding verloren ging (wat niet het geval was). Dit is handig zijn als je het VPN voor dit doel gebruikt, zo niet loop je het risico dat je IP tijdelijk zichtbaar is voor autoriteiten en dergelijke.

  Kan je NordVPN gratis krijgen?

  Als je ergens hebt gelezen dat je NordVPN gratis kunt testen, is dit helaas niet het geval. In het verleden kon je de dienst 3 dagen gratis uitproberen, dan hoefde je alleen maar een e-mail in te voeren voordat je een wachtwoord kreeg en vervolgens toegang verkreeg tot de volledige NordVPN versie. Hierdoor kon je voortdurend verschillende emailadressen creëren en zo het VPN gebruiken wanneer je dat wilde.

  Helaas heeft NordVPN deze functie gestopt. Nu werken ze met een 30 dagen geld-terug-garantie. Dit is natuurlijk geen echte gratis versie, want je moet betalen om de dienst te gebruiken (dus het tegenovergestelde). Je kan wel vragen om je geld terug te krijgen binnen 30 dagen en dus kan je in werkelijkheid de dienst gratis testen. In ieder geval is het antwoord op de vraag of NordVPN gratis getest kan worden in principe nee.

  NordVPN om de Chinese firewall te omzeilen

  Veel mensen gebruiken een VPN om geo-blokkering te omzeilen tijdens het reizen. China is een van de landen waar je altijd een VPN nodig hebt, dus een VPN zal hoog scoren op een test als het erin slaagt om China’s firewall te omzeilen – of de zogenaamde Great Firewall. Dit is een geavanceerde firewall die de autoriteiten hebben gecreëerd, en pagina’s zoals Google, Facebook, Instagram, Wikipedia, Snapchat, YouTube en dergelijke blokkeren.

  NordVPN staat er om bekend dat het zeer goed werkt in termen van het omzeilen van de firewall in China. Veel VPN’s maken verbinding met een gewone VPN-server. Het niveau van de blokkering in China is echter variabel en in veel gevallen zal dit niet werken.

  In deze gevallen biedt NordVPN – als een van de weinige aanbieders – ook zogenaamde Obfuscated Servers aan. Dit zijn specifieke servers die ontworpen zijn om het VPN te gebruiken onder zware beperkende voorwaarden. Dit zal in veel gevallen werken. Zo niet, dan is de klantenservice van NordVPN altijd op de hoogte van wat je nodig hebt om de firewall van China te omzeilen.

  Klantenservice

  We hebben de klantenservice van NordVPN verschillende keren getest en al met al zijn we zeer blij met de service. Welke vraag we ook stelden, ze hadden vrijwel altijd een antwoord klaar. Zeer indrukwekkend.

  Je kan een screenshot zien waar we met een behulpzaam persoon spraken om te kijken of NordVPN werkt voor de Amerikaanse Netflix. Ze antwoordde meteen en gaf ons een aanvullend antwoord. Dit alles helpt natuurlijk om NordVPN een betere indruk te geven.

  NordVPN’s klantenservice

  De klantenservice was ook erg behulpzaam bij het annuleren van ons abonnement. Uit ervaring blijkt dat veel bedrijven hier minder goed mee omgaan. Dus we verwachtten dat het moeilijk zou zijn om ons af te melden. We testten hoe de 30 dagen geld-terug-garantie daadwerkelijk werkte en stuurden NordVPN een e-mail waarin we vermeldden dat we ons geld terug wilden.

  Het antwoord van de klantenservice was dat dit natuurlijk geen probleem was en dat we het geld binnen twee werkdagen op onze rekening hadden staan. Ook heetten zij ons van harte welkom terug. We hebben echter gehoord dat sommigen hebben moeten uitleggen waarom ze hun abonnement wilden opzeggen, dus het hangt een beetje af met wie je aan het praten bent.

  Al met al moeten we zeggen dat de klantenservice van NordVPN zeer hoog scoort. Vriendelijk, behulpzaam en geduldig zijn de juiste woorden om de medewerkers te beschrijven volgens onze indruk.

  Het enige negatieve is natuurlijk dat NordVPN geen Nederlandse VPN-dienst is, en daarom is de klantenservice niet in het Nederlands. Dit is echter geen probleem en het is prettig om in het Engels te communiceren met de klantenservice.

  NordVPN voor gebruik in Nederland

  In onze test is het natuurlijk van belang hoe NordVPN in Nederland presteert. Sommige VPN-diensten werken in sommige landen bijzonder goed, maar niet in Nederland. Het uit Nederland afkomstige GooseVPN werkt bijvoorbeeld bijzonder goed in Nederland, omdat de dienst veel middelen richt op het land. Voor Nederlandse gebruikers helpt het natuurlijk niet als NordVPN zeer goed werkt in het algemeen, maar niet in Nederland.

  NordVPN heeft veel servers in Nederland

  Gelukkig voor Nederlandse gebruikers werkt ook NordVPN zeer goed in Nederland. De dienst heeft meer dan 70 servers in Nederland, wat waarschijnlijk de meeste servers zijn van VPN-providers die we hebben getest. NordVPN heeft eigenlijk meer servers in Nederland dan veel VPN-diensten wereldwijd. In onze tests werkten de verschillende servers in Nederland ook zeer goed. De snelheid was goed en de verbinding was ook robuust.

  Hoewel ExpressVPN in het algemeen het beste is van de test, raden we je waarschijnlijk aan om NordVPN te gebruiken als je alleen gebruik gaat maken van de VPN-service in Nederland. Onze ervaring is dat NordVPN ongelooflijk goed werkt in Nederland.

  Hoe NordVPN te installeren en te gebruiken

  NordVPN is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken. Het eerste wat je moet doen is de website van NordVPN bezoeken. Zoek hier naar de verschillende abonnementspakketten. Hier kies je verschillende plannen, afhankelijk van hoe lang je de dienst wilt gebruiken (als je je voor een langere periode abonneert wordt het goedkoper).

  Na het selecteren van een pakket, vul je een e-mailadres in en kies je de betaalmethode. Je kunt betalen met creditcards, Amazon Pay, Apple Pay en Google Pay, cryptocurrencies en Alipay. Na betaling krijg je een gebruikersnaam en kan je NordVPN downloaden. Dit is zeer snel en je hebt het programma binnen een paar minuten geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Daarna log je gewoon in op het programma op je PC met je gebruikersinformatie en maak je verbinding met een server. Dan is NordVPN klaar voor gebruik. Onze ervaring is dat de meeste mensen het hele proces in minder dan 5 minuten uitvoeren!

  Samenvatting

  Samengevat kan je stellen dat NordVPN voor de meeste zaken goed werkt. De dienst heeft veel servers, een hoge snelheid, zeer veel beveiligingsfuncties, een zero-logbeleid, veilige verbindingen dankzij de kill-switch als de verbinding zou uitvallen en dergelijke. De dienst werkt ook zeer goed, bijvoorbeeld om de Amerikaanse Netflix te bekijken en Chinese webcensuur te omzeilen.

  Wat verrassend is, is dat de service ook echt heel goedkoop is. Onlangs zijn er een aantal kleinere nieuwe VPN-diensten opgericht die zich richten op agressieve marketing en als zodanig veel nieuwe klanten werven. Voorbeelden hiervan zijn SurfSharkVPN, UltraVPN, PrivateVPN, GooseVPN en dergelijke.

  Deze diensten zijn vaak op dezelfde manier geprijsd of zelfs duurder dan NordVPN, dat eigenlijk erg goedkoop is. Consumenten worden vaak misleid om veel slechtere producten te kiezen voor dezelfde of hogere prijs. NordVPN is al lang actief in de branche en doet haar werk heel goed.


  Onze NordVPN experts testen en vertellen…

  Karel

  Karel

  NordVPN is al vele jaren een van de toonaangevende VPN-services op de markt. Veel van mijn vrienden en kennissen gebruiken de service dagelijks.

  Ik wissel zelf tussen PIA VPN en ExpressVPN, niet omdat ze noodzakelijkerwijs de beste zijn, maar omdat ik aan deze services gewend ben. Voor deze test heb ik ook uitgebreid naar NordVPN gekeken. Vooral de snelheid en veiligheid zijn voor mij belangrijk, en deze twee aspecten zijn bij NordVPN erg goed.

  In de test hebben we naar veel verschillende factoren gekeken, zoals de snelheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice, geavanceerde beveiligingsfuncties, prijs en hoe snel je verbinding maakt met verschillende servers. Over het algemeen ben ik enorm onder de indruk van de consistentie en krachtige server van NordVPN.

  Ik vind het over het algemeen een zeer goede en stabiele VPN-service. Je krijgt waar je voor betaalt en het prijskaartje is prima. Hoewel andere diensten zoals ExpressVPN goedkoper zijn, vooral als je jezelf voor een langere periode verbindt.

  Al met al kan ik NordVPN ten zeerste aanbevelen. Ik ben zelfs zo onder de indruk van NordVPN dat ik overweeg om over te stappen naar de dienst, ondanks dat mijn PIA VPN abonnement pas over een paar maanden afloopt.

  Als ik een cijfer moet geven, geef ik NordVPN 8 van de 10 sterren.

  Het enig minpuntje aan de service is dat het soms wat langer kan duren om verbinding te maken met de server. Op dit gebied vind ik ExpressVPN veel beter. Daarnaast vind ik het ook vervelend dat je vaak verschillende waarschuwingen van de service ontvangt, maar dit is natuurlijk iets dat je kunt uitschakelen.

  André

  Andreas

  -Ik was degene die de anderen ervan overtuigde dat we NordVPN grondig moesten testen. Ik gebruik de service zelf al meer dan 4 jaar en ben een ​​grote fan.

  Toegegeven, omdat ik zulke goede ervaringen met NordVPN heb, ben ik niet het meest objectief geweest tijdens deze test. Gelukkig had ik Joeri en Anne-Marie als controlerende en onderzoekende factoren, zodat we met een neutrale blik de test konden uitvoeren.

  Wat ik zo goed vind aan NordVPN, is het grote aantal servers, vooral in Nederland. Dit betekent dat je er altijd zeker van kunt zijn dat er voldoende servers beschikbaar zijn, zelfs als een van de andere uitvalt.

  Persoonlijk gebruik ik VPN om anoniem online te zijn en monitoring te vermijden. Hier is het super fijn om veel servers te hebben waaruit je kunt kiezen.

  We hebben NordVPN getest en vergeleken met ExpressVPN en PIA VPN, de favorieten van Joeri. NordVPN bleek erg goed in de test naar voren te komen. Qua snelheid waren de drie VPN-services bijna net zo snel. NordVPN kwam iets slechter uit de bus dan ExpressVPN wanneer we keken naar de tijd die het kostte om je te abonneren op de service. Dit verschil was echter zo klein dat het nauwelijks het vermelden waard is.

  We ondervonden dat je bij NordVPN het meeste waar voor je geld krijgt. Van de drie was dit de beste voor de bruikbaarheid die we nodig hebben. Zo heeft de service bijvoorbeeld een wereldkaart waar je kunt kiezen tussen servers (wat heel goed werkt).

  NordVPN werkte ook goed met de Amerikaanse Netflix, in tegenstelling tot PIA VPN. Ook was het vrij eenvoudig om Nederlandse tv in het buitenland te kijken via een Nederlandse server (hiervoor vroegen we Joeri, die in Spanje woont, om dit te controleren).

  Over het algemeen ging de test zoals verwacht en ik kan NordVPN daarom met veel enthousiasme aanbevelen. Ik geef de service 9 van de 10 sterren. De enigszins trage verbindingstijd zorgt voor net een ster minder. Het is überhaupt geen probleem, maar het kan op de lange duur een beetje vervelend zijn.

  Anne-Marie

  Anne-Marte

  Net als André en Joeri ben ik over het algemeen tevreden met NordVPN. Ik zal niet herhalen wat de anderen hebben geschreven, maar ik wil graag nogmaals vertellen dat de service ongelooflijke snelheid, veiligheid, klantvriendelijkheid en geavanceerde functies biedt tegen een zeer voordelige prijs.

  Met deze voordelen in gedachten is NordVPN een zeer goede keuze voor diegenen die veel waar voor hun geld willen. De service levert kwaliteit op alle niveaus, wat je niet over alle VPN-services kunt zeggen..

  Over het algemeen was ik zeer tevreden met NordVPN. Er waren slechts een paar factoren die ik een beetje frustrerend vond.

  Ten eerste, zoals André en Joeri al hebben opgemerkt, kan het enige tijd duren om verbinding te maken met de verschillende servers. Ik gebruik ExpressVPN al een aantal jaar en bij deze service is de verbinding extreem snel. Het verschil is echter niet meer dan een luttele 10 seconden, dus het is zeker geen enorm probleem.

  Daarnaast vind ik dat NordVPN mij niet voldoende verschillende servers biedt. CyberGhost biedt bijvoorbeeld zeer geavanceerde servers, afhankelijk van hoe je de service wilt gebruiken. Ze hebben diverse servers voor het kijken van Netflix, om content anoniem te downloaden, om anoniem te surfen en dergelijke. Dit is wederom geen groot probleem, maar iets waar NordVPN zeker aan kan werken.

  Ik verleng persoonlijk mijn abonnement na deze maand niet meer omdat ik al twee andere VPN-abonnementen heb lopen. Ik ontving een aantal herinneringen van NordVPN op mijn computer, wat mij een beetje teveel werd. Daarom heb ik uiteindelijk de service verwijderd.

  Ik was erg kritisch, maar was over het algemeen erg tevreden. Ik geef NordVPN 8 van de 10 sterren.

  • $2.99 per maand
  • 63% korting
  • 30 dagen geld terug garantie