NordVPN Ervaringen

Onze beoordeling 9.5

Wat we benadrukken in onze beoordeling:

 • Prijs
 • Snelheid en kwaliteit
 • Gebruikerservaring
 • Aantal servers en landen
 • Geld-terug-garantie in het geval je niet tevreden bent
 • Klantenondersteuning
 • Deze website ontvangt een vergoeding voor het doorverwijzen naar de verschillende aanbieders. De website is gratis voor gebruikers.

  Mededeling:

  Om deze website gratis te kunnen gebruiken, ontvangen wij een vergoeding voor het doorverwijzen naar de verschillende aanbieders.

  We kunnen echter niet alle VPN-aanbieders beoordelen. Hopelijk geniet je van deze site en deel je deze met vrienden en familie die geïnteresseerd zijn in een VPN.

  Advertereninfo

  NordVPN Ervaringen

 • Onze beoordeling
 • 9.5
 • "Van alle providers die we hebben getest, is NordVPN degene die je het meest voor je geld biedt."

  "Van alle providers die we hebben getest, is NordVPN degene die je het meest voor je geld biedt."


  Wat we goed vinden aan NordVPN

 • Servers in 62 landen
 • Goede snelheid
 • Betrouwbare verbinding
 • Zeer goedkoop voor de geboden kwaliteit

 • Specificaties

 • Prijs: 2,99 dollar per maand
 • Aanbieding: Tot 63% korting
 • Klantenservice: 24/7 klantenservice
 • Geld-terug garantie: 30 dagen
 • Werkt op:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introductie

  NordVPN

  Onze indruk is dat NordVPN een zeer sterke allrounder is die aan de meeste eisen kan voldoen. De VPN-aanbieder biedt een veilige en 100% anonieme VPN-service. De VPN-aanbieder heeft servers in meer dan 60 landen, waaronder een aantal servers in Nederland, waardoor de service optimaal is voor Nederlandse gebruikers.

  De hoeveelheid servers speelt een grote rol in de beoordeling. Dit maakt de service namelijk optimaal om content mee te streamen, zoals Netflix in andere landen. De service is daarnaast ook erg goed voor bijvoorbeeld het streamen van Nederlandse programma’s zoals "NPO Start" en "Uitzending Gemist." De service heeft extreem veel servers, vooral in grote landen als de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Ook over de snelheid zijn we erg tevreden.

  NordVPN

  NordVPN heeft een geen-logbestandenbeleid dat zorgt voor een zeer goede veiligheid. Doordat het bedrijf in Panama is gevestigd, buiten de Verenigde Staten en de EU-jurisdictie, is het ook een zeer veilige VPN-aanbieder. NordVPN is een goed alternatief voor torrents.

  De prijs van NordVPN ligt ergens in het midden. Het is niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste aanbieder. Voor ongeveer 10 euro per maand heb je een maandelijks abonnement. Wanneer je voor een langere periode een abonnement afsluit zakt de prijs steeds iets lager.

  Snelheid

  Snelheid is een cruciale factor bij het kiezen van een VPN-aanbieder. Zoals bij elke VPN, is het gebruik van een high-speed VPN een kostenpost. Echter, hoe sneller de VPN is, hoe dichter je bij de maximale snelheid van je netwerk komt.

  NordVPN is zeer consistent in het leveren van een extreem hoge snelheid op alle servers. De serversnelheid is een van de beste die we hebben gezien. Ongeacht welke serverlocatie je kiest, je kunt er zeker van zijn dat je zonder pauze HD-video's kunt streamen en bestanden kunt downloaden. Ook de korte wachttijden zijn onderdeel van de sterke prestaties, waardoor NordVPN in het algemeen een zeer goede keuze is.

  NordVPN geven we daarom een groot pluspunt voor de hoge snelheden. Het enige dat we minder vinden aan NordVPN, is dat het soms wat langer kan duren om verbinding te maken met verschillende servers. Vaak is dit niet meer dan 10/15 seconden vergeleken met ExpressVPN (welke duidelijk beter scoort op dit gebied), dus in wezen maakt het niet zoveel verschil, maar ExpressVPN kwam op dit gebied duidelijk beter uit de bus. Veel andere VPN-programma's scoren op dit gebied ook wat lager, hoewel het verschil in seconden niet cruciaal is voor het gebruik ervan.

  Beveiliging en privacy

  NordVPN is een goede keuze voor gebruikers die zich zorgen maken over hun privacy. Het bedrijf is gevestigd in het privacyvriendelijke Panama, ver weg van EU en VS-rechtspraken. Door de locatie is de VPN niet verplicht om informatie over gebruikers te verzamelen.

  Dit stelt NordVPN in staat om met een strikt geen-logbestandenbeleid te werken. Dit betekent dat als een derde je browsegeschiedenis wil zien, NordVPN niets heeft om ze te tonen. NordVPN geeft voorrang aan gegevensbeveiliging en dat stellen we erg op prijs bij dit VPN-portaal.

  NordVPN biedt ook standaard een kill-switch en DNS en IP-lekbescherming. Dit betekent dat als de VPN-verbinding onverwacht verdwijnt, je IP-adres niet wordt bekendgemaakt. NordVPN biedt, naast andere beveiligingsfuncties, ook dual VPN of TOR via VPN, met een extra beschermingslaag als je gevoelige informatie verwerkt. Over het algemeen zijn we zeer tevreden met de veiligheid van NordVPN.

  Servers in verschillende landen

  NordVPN

  NordVPN biedt meer dan 5.000 servers in meer dan 60 landen. Dit maak NordVPN niet per se anders dan andere VPN-aanbieders op de markt, veel concurrenten bieden namelijk servers in meer landen dan NordVPN. Echter, 60 landen zijn voor de meeste meer dan genoeg (en NordVPN biedt meer landen dan we ons kunnen voorstellen).

  De serverselectie steekt wel boven de concurrentie uit. De populairste landen hebben veel serveropties, en dit is een van de sterke punten van NordVPN. Want, hoe meer servers, hoe sneller de verbinding.

  NordVPN

  Je kunt ook specifieke servers selecteren op basis van het doel waarvoor je de VPN-aanbieder wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een VPN wilt gebruiken om tv te kijken, kun je hiervoor aangepaste servers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kiezen, zodat je je HD-tv snel kunt bekijken. De servers hebben ook een aantal andere functies, wat NordVPN een zeer gunstige VPN-aanbieder maakt.

  Onze enige opmerking over NordVPN is dat je geen specifieke steden kunt selecteren. Dit kan voor sommige doeleinden praktisch zijn. Er bestaan echt wel manieren om dit te voorkomen.

  Prijs

  De prijs voor NordVPN ligt volledig in het midden in vergelijking met andere VPN-services op de markt. De prijs kan enigszins variëren, maar je betaalt ongeveer 10 euro wanneer je je abonneert voor een maand. De prijs zakt enorm wanneer je je voor een langere periode abonneert. Ook biedt de aanbieder vaak promoties, waarmee je voor minder dan 3 euro per maand de VPN kunt gebruiken.

  NordVPN heeft een geld-terug-garantie van 30 dagen. Dit is op zich niet uniek want de meeste betaalde VPN-services beschikken over deze garantie. Desalniettemin is het een zeer nuttige garantie, omdat je de service op elk moment kunt beëindigen zonder een reden te moeten geven. Zo kun je NordVPN zonder risico’s testen en een andere VPN-service kiezen als je toch niet tevreden bent met de service.

  Heb je interesse in een gratis VPN-service? In dit artikel leggen we je uit waarom je hier beter niet voor kunt kiezen.

  Gebruiksvriendelijkheid

  We zijn erg tevreden over hoe gebruiksvriendelijk NordVPN is. Terwijl andere VPN-producten lange lijsten hebben waarin je moet zoeken naar het serverland, hoef je bij NordVPN niets moeilijks te doen. Hier kies je eenvoudigweg op de wereldkaart welk land je wilt gebruiken.

  Vervolgens selecteert de aanbieder automatisch de snelste en minst drukke server in dat land. Dit maakt het erg gemakkelijk om de VPN te gebruiken, vooral voor beginners. Het is tevens erg eenvoudig om de server te veranderen. Naast de standaard opties kunnen ook de geavanceerde opties zo worden weergeven.

  We hebben niet ontzettend veel ervaring met de klantenservice van NordVPN, maar de keren dat we in contact waren met hun supportteam verliep alles vlekkeloos. NordVPN is geen Nederlandse VPN-service, zoals velen geloven, vandaar dat de klantenservice alleen in het Engels beschikbaar is. Voor ons was dit echter geen probleem.

  NordVPN voor Netflix

  Velen gebruiken VPN-services met als doel om een beter aanbod op Netflix of vergelijkbare streaming services te ontvangen. Zo heeft bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix service een veel betere selectie dan de Nederlandse variant. De reden hiervoor is dat Netflix veel meer mogelijkheden voor series en films heeft in een markt als de VS.

  Door je aan te melden op een Amerikaanse server, kun je Netflix als het ware voor de gek houden door te doen alsof je op dat moment in de VS bent. Zo heb je binnen enkele minuten het complete Amerikaanse Netflix-aanbod tot je beschikking. Hierdoor kun je uit veel meer aantrekkelijke titels kiezen dan wat de Nederlandse Netflix je aanbiedt.

  Om het bovenstaande scenario te voorkomen blokkeert Netflix voortdurend VPN IP-adressen. Dit betekent dat de VPN-service voortdurend actief de servers bij moet werken, zodat niet alle IP-adressen worden geblokkeerd. Daarom heb je voor het streamen van Netflix een goede VPN-service nodig met veel servers.

  Wij hebben voor het bekijken van Netflix de aanbieder NordVPN getest en dit verliep heel soepel en gemakkelijk. Netflix merkte niet eens dat we verbonden waren met een VPN-adres en hierdoor konden we zonder problemen de Amerikaanse Netflix-versie gebruiken. De streamingssnelheid werkte ook erg goed.

  We ondervonden eigenlijk vrijwel geen nadelen tijdens het testen van NordVPN. Over het algemeen werkte NordVPN erg goed, zeker voor het gebruik van de Amerikaanse Netflix.

  Browsing PC

  NordVPN voor het kijken van Formule 1, RTL, NPO in het buitenland

  Naast het gebruik van een VPN om naar de Amerikaanse Netflix te kijken, gebruiken veel Nederlanders ook een VPN om Nederlandse tv in het buitenland te kijken. Nederlandse televisie kun je vanwege rechten en beperkingen namelijk vaak niet in het buitenland bekijken.

  Er zijn plannen om deze regel in de EU op te heffen, maar dit kan best nog even duren.

  NordVPN is daarom een zeer voordelige oplossing om toch Nederlandse tv te kunnen kijken. De reden hiervoor is dat de dienst sterk in de Nederlandse markt heeft geïnvesteerd en met veel servers in ons land werkt.

  Browsing PC

  Wanneer we tijdens het testen van NordVPN ons bij diverse Nederlandse servers aanmeldden, konden we heel vlot programma’s op zenders als RTL, SBS en NPO bekijken. Ook met de snelheid waren we zeer tevreden.

  NordVPN vinden wij daarom een zeer goede optie wanneer je Nederlandse tv in het buitenland wilt bekijken.

  Speciale functies

  NordVPN heeft een aantal speciale functies voor veiligheid en andere zaken. NordVPN heeft onder andere een Onion Over VPN-functie, die je alle voordelen van The Onion Router (Tor) biedt, gecombineerd met extra beveiliging in een VPN-tunnel. Kortom, dit is een extra beveiligingsfunctie naast het VPN als je gaat surfen op het dark web of iets dergelijks.

  NordVPN heeft ook een dubbele VPN-functie. Dit betekent dat je je activiteit achter twee servers kunt verbergen in plaats van slechts één. Dit wordt ook wel VPN server chaining genoemd. Het verkeer gaat eerst door een VPN-server en wordt dus versleuteld. Hierna gaat het verkeer via een andere VPN-server, wat betekent dat jouw verkeer nog moeilijker te traceren is.

  NordVPN heeft ook een aantal speciale servers voor P2P-delen. P2P is een van de meest erkende manieren om bestanden te delen met een groep andere mensen. Deze speciale servers zijn dus geoptimaliseerd voor een dergelijk gebruik van het VPN.

  NordVPN heeft ook speciale functies voor zogenaamde dedicated IP. Een dedicated IP-functie betekent dat het IP-adres alleen bij jouw account hoort, in tegenstelling tot honderden andere gebruikers die het ook delen. Een dedicated IP-functie is relatief duur en kost momenteel 70 dollar extra per jaar.

  Met betrekking tot alle speciale functies onderscheidt NordVPN zich aanzienlijk van veel van de andere VPN-aanbieders die zich op Nederlandse gebruikers richten.

  NordVPN voor torrenting

  Hoewel NordVPN toegang geeft tot een veel betere streaming bibliotheek, bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix, Hulu en dergelijke, gebruiken vele mensen in Nederland een VPN om bestanden te downloaden. Dit kan illegaal zijn en daarom willen veel mensen hun IP-adres verbergen. (Merk op dat we het illegale gebruik van VPN’s niet aanmoedigen).

  NordVPN heeft verschillende P2P-servers die geoptimaliseerd zijn om torrentbestanden te downloaden. Hierdoor is de server zeer goed te gebruiken voor torrenting. We hebben verschillende bestanden gedownload van, onder andere, The PirateBay, en NordVPN heeft ons IP-adres 100% verborgen. We hebben ook geen snelheidsproblemen opgemerkt.

  We hebben ook de Kill Switch-functie ingeschakeld, zodat het internet wordt uitgeschakeld als de VPN-verbinding verloren ging (wat niet het geval was). Dit is handig zijn als je het VPN voor dit doel gebruikt, zo niet loop je het risico dat je IP tijdelijk zichtbaar is voor autoriteiten en dergelijke.

  Kan je NordVPN gratis krijgen?

  NordVPN

  Als je ergens hebt gelezen dat je NordVPN gratis kunt testen, is dit helaas niet het geval. In het verleden kon je de dienst 3 dagen gratis uitproberen, dan hoefde je alleen maar een e-mail in te voeren voordat je een wachtwoord kreeg en vervolgens toegang verkreeg tot de volledige NordVPN versie. Hierdoor kon je voortdurend verschillende emailadressen creëren en zo het VPN gebruiken wanneer je dat wilde.

  NordVPN

  Helaas heeft NordVPN deze functie gestopt. Nu werken ze met een 30 dagen geld-terug-garantie. Dit is natuurlijk geen echte gratis versie, want je moet betalen om de dienst te gebruiken (dus het tegenovergestelde). Je kan wel vragen om je geld terug te krijgen binnen 30 dagen en dus kan je in werkelijkheid de dienst gratis testen. In ieder geval is het antwoord op de vraag of NordVPN gratis getest kan worden in principe nee.

  NordVPN om de Chinese firewall te omzeilen

  Veel mensen gebruiken een VPN om geo-blokkering te omzeilen tijdens het reizen. China is een van de landen waar je altijd een VPN nodig hebt, dus een VPN zal hoog scoren op een test als het erin slaagt om China’s firewall te omzeilen - of de zogenaamde Great Firewall. Dit is een geavanceerde firewall die de autoriteiten hebben gecreëerd, en pagina’s zoals Google, Facebook, Instagram, Wikipedia, Snapchat, YouTube en dergelijke blokkeren.

  NordVPN staat er om bekend dat het zeer goed werkt in termen van het omzeilen van de firewall in China. Veel VPN’s maken verbinding met een gewone VPN-server. Het niveau van de blokkering in China is echter variabel en in veel gevallen zal dit niet werken.

  In deze gevallen biedt NordVPN - als een van de weinige aanbieders - ook zogenaamde Obfuscated Servers aan. Dit zijn specifieke servers die ontworpen zijn om het VPN te gebruiken onder zware beperkende voorwaarden. Dit zal in veel gevallen werken. Zo niet, dan is de klantenservice van NordVPN altijd op de hoogte van wat je nodig hebt om de firewall van China te omzeilen.

  Klantenservice

  Klantenservice

  We hebben de klantenservice van NordVPN verschillende keren getest en al met al zijn we zeer blij met de service. Welke vraag we ook stelden, ze hadden vrijwel altijd een antwoord klaar. Zeer indrukwekkend.

  Je kan een screenshot zien waar we met een behulpzaam persoon spraken om te kijken of NordVPN werkt voor de Amerikaanse Netflix. Ze antwoordde meteen en gaf ons een aanvullend antwoord. Dit alles helpt natuurlijk om NordVPN een betere indruk te geven.

  Klantenservice

  De klantenservice was ook erg behulpzaam bij het annuleren van ons abonnement. Uit ervaring blijkt dat veel bedrijven hier minder goed mee omgaan. Dus we verwachtten dat het moeilijk zou zijn om ons af te melden. We testten hoe de 30 dagen geld-terug-garantie daadwerkelijk werkte en stuurden NordVPN een e-mail waarin we vermeldden dat we ons geld terug wilden.

  Het antwoord van de klantenservice was dat dit natuurlijk geen probleem was en dat we het geld binnen twee werkdagen op onze rekening hadden staan. Ook heetten zij ons van harte welkom terug. We hebben echter gehoord dat sommigen hebben moeten uitleggen waarom ze hun abonnement wilden opzeggen, dus het hangt een beetje af met wie je aan het praten bent.

  Al met al moeten we zeggen dat de klantenservice van NordVPN zeer hoog scoort. Vriendelijk, behulpzaam en geduldig zijn de juiste woorden om de medewerkers te beschrijven volgens onze indruk.

  Het enige negatieve is natuurlijk dat NordVPN geen Nederlandse VPN-dienst is, en daarom is de klantenservice niet in het Nederlands. Dit is echter geen probleem en het is prettig om in het Engels te communiceren met de klantenservice.

  Samenvatting

  Samengevat kan je stellen dat NordVPN voor de meeste zaken goed werkt. De dienst heeft veel servers, een hoge snelheid, zeer veel beveiligingsfuncties, een zero-logbeleid, veilige verbindingen dankzij de kill-switch als de verbinding zou uitvallen en dergelijke. De dienst werkt ook zeer goed, bijvoorbeeld om de Amerikaanse Netflix te bekijken en Chinese webcensuur te omzeilen.

  Wat verrassend is, is dat de service ook echt heel goedkoop is. Onlangs zijn er een aantal kleinere nieuwe VPN-diensten opgericht die zich richten op agressieve marketing en als zodanig veel nieuwe klanten werven. Voorbeelden hiervan zijn SurfSharkVPN, UltraVPN, PrivateVPN, GooseVPN en dergelijke.

  Deze diensten zijn vaak op dezelfde manier geprijsd of zelfs duurder dan NordVPN, dat eigenlijk erg goedkoop is. Consumenten worden vaak misleid om veel slechtere producten te kiezen voor dezelfde of hogere prijs. NordVPN is al lang actief in de branche en doet haar werk heel goed.

  Onze NordVPN experts testen en vertellen...

  Karel

  Karel

  Karel

  Karel

  NordVPN is al vele jaren een van de toonaangevende VPN-services op de markt. Veel van mijn vrienden en kennissen gebruiken de service dagelijks.

  Ik wissel zelf tussen PIA VPN en ExpressVPN, niet omdat ze noodzakelijkerwijs de beste zijn, maar omdat ik aan deze services gewend ben. Voor deze test heb ik ook uitgebreid naar NordVPN gekeken. Vooral de snelheid en veiligheid zijn voor mij belangrijk, en deze twee aspecten zijn bij NordVPN erg goed.

  In de test hebben we naar veel verschillende factoren gekeken, zoals de snelheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice, geavanceerde beveiligingsfuncties, prijs en hoe snel je verbinding maakt met verschillende servers. Over het algemeen ben ik enorm onder de indruk van de consistentie en krachtige server van NordVPN.

  Ik vind het over het algemeen een zeer goede en stabiele VPN-service. Je krijgt waar je voor betaalt en het prijskaartje is prima. Hoewel andere diensten zoals ExpressVPN goedkoper zijn, vooral als je jezelf voor een langere periode verbindt.

  Al met al kan ik NordVPN ten zeerste aanbevelen. Ik ben zelfs zo onder de indruk van NordVPN dat ik overweeg om over te stappen naar de dienst, ondanks dat mijn PIA VPN abonnement pas over een paar maanden afloopt.

  Als ik een cijfer moet geven, geef ik NordVPN 8 van de 10 sterren.

  Het enig minpuntje aan de service is dat het soms wat langer kan duren om verbinding te maken met de server. Op dit gebied vind ik ExpressVPN veel beter. Daarnaast vind ik het ook vervelend dat je vaak verschillende waarschuwingen van de service ontvangt, maar dit is natuurlijk iets dat je kunt uitschakelen.

  André

  Andreas

  André

  Andreas

  -Ik was degene die de anderen ervan overtuigde dat we NordVPN grondig moesten testen. Ik gebruik de service zelf al meer dan 4 jaar en ben een ​​grote fan.

  Toegegeven, omdat ik zulke goede ervaringen met NordVPN heb, ben ik niet het meest objectief geweest tijdens deze test. Gelukkig had ik Joeri en Anne-Marie als controlerende en onderzoekende factoren, zodat we met een neutrale blik de test konden uitvoeren.

  Wat ik zo goed vind aan NordVPN, is het grote aantal servers, vooral in Nederland. Dit betekent dat je er altijd zeker van kunt zijn dat er voldoende servers beschikbaar zijn, zelfs als een van de andere uitvalt.

  Persoonlijk gebruik ik VPN om anoniem online te zijn en monitoring te vermijden. Hier is het super fijn om veel servers te hebben waaruit je kunt kiezen.

  We hebben NordVPN getest en vergeleken met ExpressVPN en PIA VPN, de favorieten van Joeri. NordVPN bleek erg goed in de test naar voren te komen. Qua snelheid waren de drie VPN-services bijna net zo snel. NordVPN kwam iets slechter uit de bus dan ExpressVPN wanneer we keken naar de tijd die het kostte om je te abonneren op de service. Dit verschil was echter zo klein dat het nauwelijks het vermelden waard is.

  We ondervonden dat je bij NordVPN het meeste waar voor je geld krijgt. Van de drie was dit de beste voor de bruikbaarheid die we nodig hebben. Zo heeft de service bijvoorbeeld een wereldkaart waar je kunt kiezen tussen servers (wat heel goed werkt).

  NordVPN werkte ook goed met de Amerikaanse Netflix, in tegenstelling tot PIA VPN. Ook was het vrij eenvoudig om Nederlandse tv in het buitenland te kijken via een Nederlandse server (hiervoor vroegen we Joeri, die in Spanje woont, om dit te controleren).

  Over het algemeen ging de test zoals verwacht en ik kan NordVPN daarom met veel enthousiasme aanbevelen. Ik geef de service 9 van de 10 sterren. De enigszins trage verbindingstijd zorgt voor net een ster minder. Het is überhaupt geen probleem, maar het kan op de lange duur een beetje vervelend zijn.

  Anne-Marie

  Anne-Marte

  Anne-Marie

  Anne-Marte

  Net als André en Joeri ben ik over het algemeen tevreden met NordVPN. Ik zal niet herhalen wat de anderen hebben geschreven, maar ik wil graag nogmaals vertellen dat de service ongelooflijke snelheid, veiligheid, klantvriendelijkheid en geavanceerde functies biedt tegen een zeer voordelige prijs.

  Met deze voordelen in gedachten is NordVPN een zeer goede keuze voor diegenen die veel waar voor hun geld willen. De service levert kwaliteit op alle niveaus, wat je niet over alle VPN-services kunt zeggen..

  Over het algemeen was ik zeer tevreden met NordVPN. Er waren slechts een paar factoren die ik een beetje frustrerend vond.

  Ten eerste, zoals André en Joeri al hebben opgemerkt, kan het enige tijd duren om verbinding te maken met de verschillende servers. Ik gebruik ExpressVPN al een aantal jaar en bij deze service is de verbinding extreem snel. Het verschil is echter niet meer dan een luttele 10 seconden, dus het is zeker geen enorm probleem.

  Daarnaast vind ik dat NordVPN mij niet voldoende verschillende servers biedt. CyberGhost biedt bijvoorbeeld zeer geavanceerde servers, afhankelijk van hoe je de service wilt gebruiken. Ze hebben diverse servers voor het kijken van Netflix, om content anoniem te downloaden, om anoniem te surfen en dergelijke. Dit is wederom geen groot probleem, maar iets waar NordVPN zeker aan kan werken.

  Ik verleng persoonlijk mijn abonnement na deze maand niet meer omdat ik al twee andere VPN-abonnementen heb lopen. Ik ontving een aantal herinneringen van NordVPN op mijn computer, wat mij een beetje teveel werd. Daarom heb ik uiteindelijk de service verwijderd.

  Ik was erg kritisch, maar was over het algemeen erg tevreden. Ik geef NordVPN 8 van de 10 sterren.

  Onze conclusie

  "Van alle providers die we hebben getest, is NordVPN degene die je het meest voor je geld biedt."

 • Onze beoordeling
 • 9.5