Beste VPN-diensten vanuit Nederlands oogpunt

In het algemeen is het moeilijk om de beste VPN-dienst te selecteren. Dit komt doordat het VPN gebruikt wordt voor veel verschillende doeleinden. Sommigen zullen het VPN gebruiken om te streamen, anderen voor beveiliging, om in het buitenland Nederlandse tv te kijken, om goedkopere vluchten te vinden en dergelijke.

Daarnaast zal de beste VPN-dienst ook afhangen van wat de persoon precies zoekt. Sommige VPN-diensten worden als zeer stabiel beschouwd, maar dit zijn meestal ook de duurste. Andere VPN-diensten zijn misschien niet zo goed, maar geven je wel waard voor je geld. Dan kunnen deze VPN-diensten voor sommigen «als de beste» worden beschouwd, ook al is de dienst zelf niet noodzakelijkerwijs de beste.

Daarnaast, en centraal in dit artikel, zullen sommige VPN-diensten in sommige landen ook beter werken dan andere. Zo kan een VPN-dienst bijvoorbeeld in één enkel land worden ontworpen, en dus worden aangepast aan de burgers van dat land. De taal zal worden aangepast, de klantenservice bestaat uit inwoners van dat land en dergelijke.

In dit artikel zullen we verschillende VPN-diensten testen vanuit een Nederlands oogpunt en de beste VPN-diensten voor Nederland selecteren. We hebben al lang een aantal mailings en vragen van Nederlanders ontvangen met verschillende vragen over het gebruik van VPN. Hierdoor hebben we ruime ervaring met wat de Nederlandse burgers precies willen, waardoor we bijzonder geschikt zijn om de beste VPN-diensten voor Nederlanders te selecteren.

Hieronder zullen we uitleggen wat we hebben benadrukt met betrekking tot welke VPN-diensten we aanraden voor Nederlandse burgers. Je kan dus zien of dit op jou van toepassing is, of wat wij denken ook voor jou geldt. Zo niet, dan moet je misschien ook nog eens rondkijken voor andere VPN-diensten.

Hoe krijg ik het beste VPN voor Nederland?

Wanneer je kiest voor de beste VPN-service voor Nederland, bedoelen we noodzakelijkerwijs dat men moet kijken naar zowel de reden waarom Nederlanders over het algemeen VPN gebruiken, wat ze ervan verwachten en wie de gemiddelde Nederlander is. Dat is precies wat we in dit artikel willen doen.

Er worden veel internationale testen gedaan over waarom een VPN-dienst het beste is voor een land, zonder dat de beoordelaars over het algemeen enige kennis hebben van Nederlanders of Nederland. Zulke artikelen worden meestal alleen opgesteld om verkeer van Google te krijgen en geld te verdienen met verwijzingen, en zijn zelden een goede indicator van de beste VPN-diensten voor ons Nederlanders.

Waarvoor gebruiken we meestal een VPN in Nederland?

Hier zie je het menu voor NordVPN. NordVPN werkt heel goed, bijvoorbeeld om Nederlandse tv in het buitenland te kijken.

Deze vraag is noodzakelijkerwijs van cruciaal belang om te kijken welke VPN-diensten we jou aanbevelen. Naar onze ervaring gebruiken Nederlanders VPN-diensten voor een aantal verschillende, maar vaak terugkerende doeleinden. We noemen hieronder de meest gebruikte doeleinden.

Ten eerste zijn er zeer veel Nederlanders die gebruik maken van VPN-diensten om Nederlandse TV in het buitenland te kijken. Op dit moment zijn tv-programma’s zoals KPN, NPO, Uitzending Gemist en dergelijke geblokkeerd als je je buiten Nederland bevindt. Vanwege de beperkingen van de rechten kan veel van de inhoud van deze diensten alleen worden weergegeven als je een Nederlands IP-adres hebt.

Gelukkig zijn er nieuwe EU-regels gekomen die het mogelijk maken om sommige van deze zenders te streamen wanneer je in Europa bent, maar naar onze mening is het op dit moment onduidelijk of dit van toepassing zal zijn op de favoriete openbare tv-kanalen, aangezien de regeling in principe alleen van toepassing is op betaalde televisiediensten.

Het is ongelooflijk eenvoudig om deze geo-blocking te omzeilen door verbinding te maken met een Nederlandse server via een VPN-dienst. Wij Nederlanders houden van reizen, of het nu naar Thailand, de VS, Frankrijk of dergelijke is. Daarom is het gebruik van een VPN naar onze mening misschien wel het nauwst verbonden met deze behoefte.

Doordat Nederlanders zo veel reizen, zijn er ook veel Nederlanders die gebruik maken van VPN-diensten als ze reizen naar landen waar censuur wordt toegepast, zoals China, Rusland, Taiwan enzovoort. In dergelijke gevallen is het een groot voordeel om al een VPN-dienst te hebben, zodat je de extreme censuur van deze landen kunt omzeilen.

Ten tweede zijn er enorm veel mensen die een VPN gebruiken om de inhoud van bekende streamingaanbieders zoals Netflix en Hulu te vergroten. Zoals bekend heeft de Nederlandse Netflix een zeer beperkte selectie in vergelijking met grotere landen zoals de VS, Engeland en Duitsland. Dit komt omdat Netflix moet betalen voor de inhoud van elk land. Het is dan ook begrijpelijk dat ze de grootste landen de meeste prioriteit geven.

Door verbinding te maken met een Amerikaanse server via een VPN-dienst, kunnen Nederlanders een Amerikaans IP-adres verkrijgen, zelfs als ze zich in Nederland bevinden. Netflix gelooft dat je in de VS bent en laat je de Amerikaanse Netflix-versie zien.

Veel Nederlanders maken natuurlijk ook gebruik van VPN-diensten om hun privacy en veiligheid online te vergroten. Hoewel Nederland niet het land is dat bekend staat voor de meeste controles, bestaat er altijd een risico dat derden je onlineactiviteiten in de gaten houden, en er zijn redenen genoeg om aan te nemen dat dit vandaag de dag in grote mate gebeurt. Het is geen wonder dat veel Nederlanders een VPN gebruiken om te voorkomen dat ze op een aantal negatieve manieren worden gestalkt door zogenaamde cyberstalking.

Veel Nederlanders downloaden ook bestanden (torrents) via verschillende P2P-netwerken. In dergelijke situaties is het zeer handig om anoniem te zijn, omdat veel mensen illegaal bestanden downloaden. In Nederland zijn veel mensen beboet, maar met een VPN blijf je anoniem. Daarom is het ook gebruikelijk om voor dit doel een VPN te gebruiken. Houd er rekening mee dat we het illegaal downloaden niet aanmoedigen.

Belangrijke punten voor onze test

Bovenstaande factoren zijn uiteraard van cruciaal belang voor onze test. De gemeenschappelijke factor voor veel van de bovenstaande punten is dat men een Nederlands IP-adres nodig heeft om het VPN optimaal te kunnen gebruiken. Dit geldt zowel voor degenen die het VPN gebruiken voor privacy en veiligheid, als voor degenen die bijvoorbeeld toegang willen hebben tot Nederlandse TV in het buitenland.

Natuurlijk helpt het niet om veiliger online te zijn als dit betekent dat je verbinding moet maken met een VPN-server in Duitsland, waardoor veel Nederlandse websites geo-geblokkeerd zullen zijn. En als je toegang wilt tot Nederlandse TV, kun je geen verbinding maken met een Franse server.

Daarom is het voor Nederlanders van cruciaal belang dat de VPN-dienst veel servers in Nederland heeft. Hierdoor krijgen we toegang tot alle inhoud die we in Nederland willen (met een Nederlands IP-adres), met behoud van onze privacy en veiligheid. Dan kunnen we de servers met de grootste snelheid kiezen en eenvoudig overschakelen naar een andere Nederlandse server als een van de servers uitvalt of minder goed werkt.

Daarnaast is het zeer belangrijk dat de dienst veel servers heeft in de VS, zodat we het VPN kunnen gebruiken om de Netflix-selectie te vergroten. Niet alle VPN-diensten werken zo goed voor dit doel. We komen hierop terug bij elke aanbieder die we noemen.

Daarnaast is het natuurlijk ook van bijzonder belang voor Nederlanders dat de dienst en de klantenservice in het Nederlands is. Uiteraard zal een dergelijke klantenservice beter aansluiten bij onze behoeften en beter geschikt zijn om ons te helpen.

Naast deze factoren die vooral belangrijk zijn voor Nederlanders, benadrukken we ook belangrijke algemene zaken zoals het totale serveraanbod en het aantal landen (omdat sommige Nederlanders speciale wensen hebben), snelheid, prijs, platform, apps en bruikbaarheid, registratie en downloads, privacybescherming, logbeleid en extra veiligheidsmaatregelen zoals een kill switch.

1. ExpressVPN

ExpressVPN is een van de VPN-diensten die bijna altijd bovenaan de ranglijst terecht komt. De reden hiervoor is eenvoudig. De service is uiterst stabiel en snel. De service werkt ook zeer goed met betrekking tot het gebruik in Nederland. Hieronder leggen we uit waarom.

ExpressVPN heeft ongeveer 2000 servers in 94 landen. Dit maakt de dienst ook geschikt voor diegenen die een verbinding met een bepaald land of continent willen. Voor Nederlanders is het cruciaal dat de dienst een aantal servers in Nederland heeft. Ook deze werkten prima tijdens onze tests. Zo kan je dus zeker zijn dat de dienst ook daadwerkelijk goed werkt voor Nederlands gebruik. Als je met deze VPN wilt kijken naar bijvoorbeeld KPN in het buitenland, dan is dit een goede keuze.

Ook de snelheid van ExpressVPN is erg hoog. Dit geldt zowel voor de verbindingssnelheid, dat wil zeggen hoe lang het duurt om verbinding te maken met elke server en de snelheid van elke server. Ook in Nederland ervaren we de snelheden als hoog. Vergeleken met andere VPN-diensten werkt ExpressVPN op een topniveau.

Op het gebied van beveiliging is ExpressVPN ook op een elite-niveau met 256-bit AES-codering, DNS/IPv6 lekbescherming, kill switch en gedeelde tunneling. Hierdoor is ExpressVPN een goede keuze om je te beschermen tegen hacken en monitoren, maar ook om het IP-adres te verbergen bij het downloaden van torrents en dergelijke.

ExpressVPN heeft geen klantenondersteuning in het Nederlands, maar veel van de software is beschikbaar in het Nederlands, wat natuurlijk een groot voordeel is. Het platform en de apps zijn ook gebruiksvriendelijk en intuïtief.

Ook voor de Amerikaanse Netflix is ExpressVPN een testwinnaar. Bijna alle servers in de Verenigde Staten functioneerden voor dit doel. Kortom, ExpressVPN scoort zeer hoog op alle criteria.

Qua prijs is ExpressVPN één van de duurste VPN-diensten, namelijk ongeveer € 9 per maand, zij het een stuk goedkoper als je je voor een langere periode bindt. Het prijsverschil is echter niet heel groot in vergelijking met andere betaalde VPN-diensten. De dienst heeft ook een 30 dagen geld-terug-garantie.

Lees een uitgebreidere test van ExpressVPN in dit artikel en zie de voor- en nadelen van deze service.

2. NordVPN

NordVPN is, samen met ExpressVPN, een van de topaanbieders voor gebruik in Nederland. De dienst komt niet uit de Scandinavische landen, zoals velen geloven, maar uit Panama. De naam NordVPN is misschien wat misleidend. Desondanks werkt de dienst goed voor gebruik in Nederland.

NordVPN is wereldwijd marktleider met 5.000 servers in 52 landen. Dit is waarschijnlijk het meest van alle VPN-diensten wereldwijd. In Nederland heeft de dienst in totaal 68 servers, wat meer is dan de meeste VPN-diensten. NordVPN is in dit opzicht een goede keuze voor gebruik in Nederland.

NordVPN werkte ook ongelooflijk snel tijdens onze tests en werkt goed op het gebied van Nederlandse tv streamen in het buitenland. NordVPN heeft ook zeer veel servers in de Verenigde Staten en is een uitstekende keuze als je het VPN wilt gebruiken voor de Amerikaanse Netflix. De meeste servers die we in de VS hebben getest waren niet geblokkeerd door Netflix.

De beveiliging van NordVPN is zeer solide en de encryptie staat in lijn met het coderingsniveau van het Amerikaanse leger. NordVPN heeft ook een zero-logbeleid en andere veiligheidsmaatregelen zoals een kill switch. Voor diegenen die een VPN vooral willen gebruiken voor veiligheid en privacy/anonimiteit, is NordVPN zeker een goede keuze.

NordVPN is een stuk goedkoper dan ExpressVPN, en kan dus een goed alternatief zijn voor diegenen die zo min mogelijk willen betalen in verhouding tot wat je krijgt voor je geld. NordVPN heeft ook een 30 dagen geld-terug-garantie. Al met al is dit een VPN die wij je ten zeerste kunnen aanbevelen voor gebruik in Nederland.

3. CyberGhost

CyberGhost is ook een van de grootste VPN-aanbieders met maar liefst 3.700 servers in ongeveer 60 landen. 30 van deze servers bevinden zich in Nederland, waardoor CyberGhost zeker wordt aangeraden als VPN voor Nederlandse VPN-gebruikers.

CyberGhost heeft verschillende servers waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van de functie. Je kunt bijvoorbeeld specifieke vormen van privacy en anonimiteit selecteren, of bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix bekijken. In dit opzicht werkt CyberGhost goed voor de verschillende behoeften van Nederlanders.

De veiligheid van CyberGhost is goed en levert net als NordVPN een militaire encryptie, zero-logbeleid, DNS en IP-lekbescherming, Kill Switch, OpenVPN, L2TP-IPsec en PPTP-protocollen en dergelijke. De snelheid is ook goed en werkt goed voor streaming.

CyberGhost is een van de meer betaalbare diensten, en je krijgt waar voor je geld. De dienst heeft ook een volledige 45 dagen geld-terug-garantie. Al met al heeft CyberGhost alles wat je nodig hebt vanuit Nederlands oogpunt.

4. SurfShark VPN

SurfShark VPN is een relatief nieuwe VPN-aanbieder die snel groeit en daarom hebben we ook vertrouwen in deze VPN-dienst. Geen enkele VPN-dienst groeit zo snel als deze dienst. Op dit moment heeft SurfShark 800 servers in 50 landen, en dit aantal groeit snel.

In relatie tot het gebruik vanuit Nederlands oogpunt, werkt SurfShark relatief goed. Verschillende Nederlandse servers stellen je in staat om gemakkelijk verbinding te maken met Nederland als je in het buitenland bent en een Nederlands IP-adres wilt verkrijgen, of als je veiliger online wilt surfen in Nederland. Tegelijkertijd heeft de dienst meerdere servers in de VS waardoor het eenvoudig is om het aanbod van bijvoorbeeld Netflix, Hulu en dergelijke uit te breiden.

Op het gebied van veiligheid is de technologie van SurfShark bijna gelijk aan die van de topaanbieders zoals NordVPN en ExpressVPN. De service is ook een stuk goedkoper in vergelijking met de andere, momenteel nog € 1,5 per maand als je je voor de langste periode aansluit. Het VPN heeft ook een 30 dagen geld-terug-garantie.

5. PrivateVPN

PrivateVPN is ook een relatief nieuwe VPN-dienst die behoorlijk snel groeit. De dienst komt uit Zweden. Het heeft geen echte praktische betekenis dat de dienst in Zweden gevestigd is.

Voor gebruik in Nederland werkt PrivateVPN goed, hoewel de dienst verre van hetzelfde is als de meest erkende VPN-diensten. Maar het werkt goed als je gebruik wilt maken van een VPN voor eenvoudig gebruik, zoals het zien van KPN in het buitenland.

Echter, als je bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix wilt bekijken, of je geavanceerde beveiligingsfuncties wilt, is PrivateVPN waarschijnlijk niet de VPN-dienst die wij je zouden aanbevelen. Helaas is de dienst nog niet robuust genoeg.

Ook de prijs van PrivateVPN verraste ons een beetje. In feite is de service niet veel goedkoper dan andere, veel betere diensten zoals NordVPN en CyberGhost, die we eerder benoemden. In het algemeen, komt PrivateVPN behoorlijk goed uit onze test.

Waarom we geen gratis VPN-diensten aanbevelen aan Nederlanders

ExpressVNP is een van de duurste VPN-services, maar volgens ons krijg je waar voor je geld, dit in vergelijking met gratis services die vaak voor irritaties zorgen.

Er zijn verschillende redenen waarom wij aan de Nederlanders geen volledig gratis VPN-diensten aanraden. Ten eerste zullen de meeste gratis diensten niet echt gebruikt kunnen worden. De reden hiervoor is dat de diensten meestal alleen gratis zijn voor een bepaalde hoeveelheid datagebruik, bijvoorbeeld 1 GB. Hierna word je geblokkeerd en moet je betalen om gebruik te maken van de dienst. Dit geldt bijvoorbeeld voor diensten zoals Windscribe en Tunnelbear.

Daarnaast hebben maar weinig van de gratis diensten servers in Nederland, en als ze dat wel doen, zijn ze meestal niet erg goed. De gratis diensten hebben minder capaciteit en richten zich dus meestal op grotere landen zoals Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Bovendien zijn er ook veel geruchten dat de gratis diensten de activiteiten van hun gebruikers registreren en deze informatie vervolgens aan derden verkopen. Bekende VPN-diensten zoals HolaVPN zijn hier door veel deskundigen van beschuldigd.

De belangrijkste reden is waarschijnlijk dat de betaalde VPN-diensten zo veel beter zijn en tegelijkertijd heel goedkoop zijn. Het is een bijna onbeduidende uitgave om € 5 per maand te betalen voor een goede VPN-service. Bovendien hebben alle betaalde VPN-diensten een 30 dagen geld-terug-garantie, dus je kunt deze gebruiken om te besparen.

Tips voor het gebruik van een VPN in Nederland

Er zijn bepaalde fouten die Nederlanders gewoonlijk maken en daarom geven we een aantal tips om te voorkomen dat je deze meest voorkomende fouten maakt.

 • Lees geen internationale recensies over het gebruik van een VPN in Nederland
 • Selecteer het VPN niet op basis van de prijs
 • Hoeveel landen de dienst aanbiedt is meestal niet van belang
 • Kijk of de dienst zich lijkt te hebben gericht op Nederland.
 • Lees gebruikersbeoordelingen op onafhankelijke pagina’s

Verschillende VPN-diensten in verschillende steden?

We krijgen soms vragen of de stad waarin je woont enige invloed heeft op welke VPN-dienst je moet kiezen. De veronderstelling is dat men kan kiezen voor een aangepaste VPN, bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.

Ons antwoord hierop is nee. De reden hiervoor is dat, voor zover wij weten, er geen VPN-diensten zijn waarmee je servers in verschillende steden kunt selecteren. In grotere landen kan dit relevant zijn, bijvoorbeeld in Duitsland waar je kunt kiezen voor servers in Berlijn, Hamburg en dergelijke. Maar in Nederland is dit echt niet nodig, want het land is zo klein en er is niets geo-geblokkeerd in elke stad. Na onze metingen wordt de snelheid ook niet significant beïnvloed door de locatie waar de server zich bevindt.

Merk op dat als je een VPN gaat gebruiken om verbinding te maken met bijvoorbeeld de Universiteit van Amsterdam, deze universiteiten hun eigen VPN-oplossingen zullen hebben om verbinding te maken met deze netwerken. Je hebt geen externe VPN-aanbieder nodig en dit zal ook niet werken.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo