Hoe kan ik de Amerikaanse Netflix bekijken?

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Het is gemakkelijk om Amerikaanse Netflix te kijken met behulp van een VPN-dienst

In dit artikel beschrijven we hoe je de Amerikaanse Netflix kunt verkrijgen. Zoals bekend heeft de Amerikaanse versie van Netflix een aanzienlijk beter aanbod dan de Nederlandse versie, dit geldt voor zowel films als tv-series. De komt doordat Netflix natuurlijk meer investeert in de VS, aangezien deze markt veel meer waard is dan de Nederlandse markt.

Veel mensen willen waarschijnlijk naar de VS verhuizen als ze Netflix aanzetten en dezelfde oude selectie bekijken die ze al zo vaak hebben gezien. Gelukkig is het niet nodig om naar de Verenigde Staten te verhuizen om het Amerikaanse aanbod te verkrijgen. Je hoeft alleen maar gebruik te maken van een VPN-dienst. Hieronder leggen we uit hoe je de inhoud op Netflix kunt uitbreiden.

Korte samenvatting

Degenen die niet het hele artikel willen lezen, kunnen kort door deze samenvatting gaan. Je kunt dus relatief eenvoudig de Amerikaanse versie van Netflix bekijken met behulp van een VPN-dienst.

De reden hiervoor is dat een VPN het mogelijk maakt om het IP-adres te veranderen. Zo kun je het IP-adres van je apparaat veranderen in een Amerikaans IP-adres, en zo denkt Netflix dat je je de VS bevindt. Netflix zal dan de selectie voor de VS tonen, die veel meer inhoud toont dan de Nederlandse versie. Je hoeft alleen maar deze stappen te volgen:

 • Download een VPN-dienst. Er zijn ongelooflijk veel VPN-diensten maar er zijn er slechts een paar die werken met Netflix, omdat Netflix veel VPN-servers blokkeert. De lijst hieronder bevat alleen VPN-diensten die werken met Netflix.
 • Maak verbinding met een Amerikaanse server. Zodra je de VPN-dienst hebt gedownload, maak je verbinding met een Amerikaanse server binnen de VPN-applicatie. Dit gaat heel snel.
 • Ga naar Netflix.com. Log nu gewoon in op je Netflix-account, en je krijgt de Amerikaanse versie te zien die veel betere content heeft.

Dit zijn de beste VPN-diensten voor Netflix op dit moment:

Wat is een VPN-dienst?

Nu we je hebben uitgelegd hoe je de Amerikaanse versie van Netflix kunt bekijken met een VPN-dienst, is het logisch dat nu de vraag volgt wat een VPN-dienst precies is. Dit leggen we hieronder op een eenvoudige manier uit.

Een VPN is een manier om anderen op het internet te laten denken dat je je in een ander land bevindt. Er zijn een aantal VPN-aanbieders die verschillende servers over de hele wereld hebben. Wanneer je een VPN-dienst downloadt, verkrijg je toegang tot alle servers van dat bedrijf.

Je hoeft alleen maar te kiezen met welke server je verbinding wilt maken, en dan op “verbinding maken” of iets dergelijks drukken. Dan ben je verbonden met de server die je hebt geselecteerd. Daarna zal al het verkeer van je apparaat via de externe server gaan voordat het het internet bereikt. Hierdoor geloven andere internetgebruikers dat je verkeer afkomstig is van de server waarmee je bent verbonden, en dus niet de werkelijke server.

De VPN-app van NordVPN. Hiermee kun je verbinding maken met bijna elk land in de wereld, gewoon door te tikken op het land waarmee je verbinding wilt maken.

Een VPN is zowel een manier om jezelf online te beschermen als om geo-beperkingen te omzeilen. Als je in Nederland woont en verbinding maakt met een Amerikaanse server, verandert je IP-adres en wordt je oorspronkelijke IP-adres verborgen. Op deze manier kan je hacking en dergelijke vermijden. Bovendien krijg je toegang tot inhoud die anders alleen beschikbaar zou zijn als je je in de VS bevond.

Dit is een zeer praktische functie die vrij eenvoudig te gebruiken is. Lees hier meer over wat een VPN-dienst is.

Dus hoe kijk je Amerikaanse Netflix met een VPN?

Nu hebben we eenvoudig uitgelegd wat een VPN-dienst is. Het belangrijkste is dat al je verkeer via een geselecteerde server wordt verstuurd zodat het voor andere internetgebruikers lijkt alsof het verkeer rechtstreeks van het IP-adres van die server komt.

VPN-diensten hebben servers in alle landen, en meestal heel veel servers in de Verenigde Staten. Het enige wat je hoeft te doen om de Amerikaanse Netflix te krijgen is verbinding maken met een server in de Verenigde Staten. Dan krijg je een Amerikaans IP-adres, en dus zal Netflix geloven dat je in de VS bent.

Hier zijn we verbonden met NordVPN vanuit Nederland – Netflix denkt dat we in de VS zijn en toont ons de Amerikaanse inhoud.

Omdat Netflix dan denkt dat je in de VS bent, zal Netflix je de Amerikaanse versie van Netflix laten zien. Zo gemakkelijk is het. Je hoeft alleen maar een VPN te downloaden, verbinding te maken met een Amerikaanse server, en dan naar Netflix.com te gaan. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Deze techniek kan ook gebruikt worden om Netflix uit andere landen te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld de Engelse, Franse of Japanse versie van Netflix te zien krijgen.

Dezelfde techniek kan ook worden gebruikt om andere Amerikaanse streamingdiensten te zien die in de VS aanzienlijk betere aanbiedingen hebben dan in Nederland, zoals Amazon Prime.

Het is echter erg belangrijk dat je de juiste VPN-aanbieder kiest. We leggen dit hieronder uit.

Beste VPN-diensten voor Netflix

Er zijn ongelooflijk veel VPN-diensten die beweren goed te werken met Netflix, maar in onze ervaring zijn er veel diensten die helemaal niet blijken werken. Hieronder bespreken we enkele VPN-diensten waarvan wij ervaren dat ze bijzonder goed werken met Netflix.

ExpressVPN

 • Snelle verbinding met Netflix.
 • Meer dan 2000 servers over de hele wereld.
 • Omzeil de VPN-beperkingen van Netflix.

ExpressVPN is een van de VPN-aanbieders die altijd goed uit de bus komt. ExpressVPN heeft meer dan 2000 servers in 94 verschillende landen. Het bekijken van de Amerikaanse Netflix werkt met ExpressVPN erg goed, omdat het bedrijf meer dan 32 servers in de Verenigde Staten heeft. Dit betekent dat er minder kans is dat Netflix de servers van ExpressVPN heeft geblokkeerd.

Bij onze tests werkte ExpressVPN prima wanneer we vanuit een ander land Netflix wilden bekijken. Het programma werkte prima om de geoblocking van Netflix te omzeilen. ExpressVPN werkt de service ook voortdurend bij om altijd een stap voor te zijn op Netflix.

De ExpressVPN servers zijn ook erg snel. Altijd wanneer je gebruik maakt van een VPN zal er snelheidsverlies optreden in het internetverkeer, omdat al het verkeer via een externe server verloopt. Het snelheidsverlies is echter zeer klein met ExpressVPN, dus je kunt de Amerikaanse Netflix prima in HD-kwaliteit bekijken zonder dat er complicaties optreden.

ExpressVPN is een van de duurdere VPN-services, hoewel het duurste abonnement niet meer dan 12 euro kost. Het wordt steeds goedkoper des te langer je je aan het contract bindt. De service werkt ook met een onvoorwaardelijke 30 dagen geld-terug-garantie, zodat je je geld binnen 30 dagen kunt terugkrijgen als je niet tevreden bent.

Ook de beveiliging van ExpressVPN is zeer goed. Het bedrijf werkt met een zero-logbeleid, wat betekent dat ze geen informatie van je aan derden kunnen verkopen, omdat ze nooit informatie over je opslaan. Bekijk hier een langere test van ExpressVPN voor Netflix.

NordVPN

 • Amerikaanse Netflix kijken in Nederland.
 • Breid je Netflix-bibliotheek uit met maximaal 50%.
 • Goede klantenservice.

Een van de VPN-diensten die vaak erg goed uit de tests komt met betrekking tot Netflix is NordVPN. Sterker nog, NordVPN won de test van Comparitech.

NordVPN is de enige VPN-aanbieder die erin slaagt om de geo-beperkingen van Netflix in alle landen te omzeilen. Dit betekent dat je Netflix-selecties uit elk land ter wereld kan bekijken in alle landen waar Netfilx actief is. Dit is natuurlijk zeer indrukwekkend, en zegt veel over het hoge niveau van NordVPN.

Tijdens onze tests werkte NordVPN ook erg goed. De dienst is zeer gebruiksvriendelijk en is eenvoudig te downloaden en te installeren. Het menu van NordVPN fungeert als een wereldkaart, dus het is gemakkelijk om een server te kiezen die zich in de VS bevindt. In die zin geven we de dienst een dikke plus voor gebruiksvriendelijkheid.

Net als ExpressVPN is NordVPN erg snel, zonder vertragingen op Netflix. Dit is natuurlijk een groot voordeel.

NordVPN is ook iets goedkoper dan ExpressVPN, zeker als je een lidmaatschap aangaat voor een langere periode. In die zin krijgt NordVPN een pluspunt ten opzichte van het wat meer gerenommeerde ExpressVPN. Lees hier een uitgebreidere test van NordVPN voor Netflix.

SurfShark

 • Goed voor gebruik met de Amerikaanse Netflix
 • Goedkoop alternatief
 • Gebruik oneindig veel apparaten tegelijkertijd 

Surfshark is een VPN die zeer goede servers in de Verenigde Staten biedt. In onze test hadden we geen problemen met het streamen van Netflix in HD met Amerikaanse servers. Ze hebben momenteel meer dan 1700 servers in meer dan 60 landen. Bovendien neemt dit aantal voortdurend toe.

Met Surfshark hoef je je ook geen zorgen te maken of de beveiliging wel goed genoeg is. Ze bieden beveiliging op gelijke voet met ExpressVPN en NordVPN. Dit betekent dat je functies krijgt zoals een zero-logbeleid, kill switch en encryptie op gelijke voet met wat het Amerikaanse leger gebruikt.

Surfshark werkt ook op alle platforms. Zo hebben ze hun eigen app, extensie en software. Je kunt Surfshark ook op zoveel apparaten tegelijk gebruiken als je wilt.

Qua prijs onderscheiden ze zich niet op als het gaat om de prijs per maand. Deze ligt rond de 10 euro, net als bij de hierboven genoemde VPN-aanbieders. Aan de andere kant bieden ze zeer goedkope tarieven als het gaat om langere lidmaatschappen. Je kunt de dienst in feite al krijgen voor zo weinig als rond de 2 euro per maand. Je kunt de prijzen van verschillende VPN-diensten hier vergelijken.

Hoeveel beter is de selectie?

Hoeveel beter is het aanbod echt is als je verbinding maakt met de Amerikaanse Netflix-versie?

Hoeveel beter het aanbod precies is, valt moeilijk te zeggen, maar volgens de meesten is het Amerikaanse aanbod ongeveer 70% groter dan het Nederlandse aanbod. Dit betekent dat je bijna dubbel zoveel inhoud krijgt, wat natuurlijk een groot voordeel is. Iets extra’s betalen voor een VPN-dienst lijkt voor velen dan ook een goed idee.

Niet alle VPN-diensten werken voor Netflix

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle VPN-aanbieders met Netflix werken. Dit is weergegeven in het grote onderzoek dat is uitgevoerd door Comparitech.

De reden waarom niet alle VPN-aanbieders met Netflix werken is dezelfde reden waarom Netflix niet in alle landen dezelfde content laat zien. Netflix is gebonden aan rechtenbeperkingen, en koopt alleen de rechten op films en series in sommige landen, terwijl ze dat in andere landen niet doen. Ze kunnen dus slechts een bepaalde inhoud in elk land tonen.

Aangezien mensen VPN’s hebben gebruikt om de geo-beperkingen van Netflix te omzeilen, heeft Netflix zich ook ingespannen om VPN-gebruik te voorkomen. Het lijkt wel of ze bij wet verplicht zijn om dit te doen, aangezien Netflix veel middelen heeft ingezet om het gebruik van VPN-diensten tegen te gaan.

Netflix verbiedt IP-adressen waarvan zij begrijpen dat deze afkomstig zijn van VPN-servers. Het is echter onmogelijk voor Netflix om op de hoogte te zijn van alle IP-adressen die het gevolg zijn van het gebruik van een VPN, dus Netflix zal nooit in staat zijn om alle VPN-diensten te blokkeren.

Een VPN-dienst die niet werkt met Netflix

Netflix slaagt er echter meestal in om de slechtere VPN-diensten te blokkeren, die weinig servers hebben en weinig middelen om de dienst up-to-date te houden met Netflix. De beste VPN-diensten die we hebben beschreven, werken echter goed.

Over het geheel genomen lijkt er echt sprake te zijn van een eeuwig kat-en-muisspel tussen Netflix en de verschillende VPN-aanbieders. Netflix blokkeert voortdurend nieuwe VPN-servers, terwijl VPN-aanbieders andere servers vinden die Netflix nog niet heeft geblokkeerd.

In die zin is het een eeuwige cyclus, en er is werkelijk geen teken dat Netflix ooit in staat zal zijn om VPN’s voorgoed te verbieden. Netflix stelt voortdurend dat ze er eindelijk in geslaagd zijn om VPN’s voorgoed te bestrijden, maar dit is niet waar.

Moet ik betalen om de Amerikaanse versie van Netflix te bekijken?

Een volkomen legitieme vraag is of men hiervoor moet betalen. De meesten van ons betalen al voor Netflix, en het is dan vervelend om extra te gaan betalen om het aanbod te vergroten.

Helaas is het antwoord dat je hiervoor waarschijnlijk iets moet betalen. De reden hiervoor is dat de gratis diensten gewoon niet goed genoeg zijn om Netflix mee te kijken.

Gratis diensten kunnen zeker goed zijn, maar ze werken meestal niet erg goed met betrekking tot Netflix. De reden hiervoor is verschillend.

Ten eerste hebben ze niet de middelen om Netflix bij te houden, dus Netflix zal vaak alle servers van de gratis dienst hebben geblokkeerd. De gratis VPN-aanbieders hebben minder middelen dan de betaalde VPN-aanbieders.

Verder is het ook een groot probleem dat de meeste gratis diensten een beperkt datagebruik hebben. Dit betekent dat je maar een bepaalde hoeveelheid gegevens kunt gebruiken met de dienst voordat je moet betalen. Verschillende werken met een limiet van 500 MB. Deze limiet kan werken, maar is natuurlijk te klein als je een VPN gaat gebruiken om content te streamen.

Tunnelbear heeft een limiet van 500 MB op de gratis versie, wat heel weinig is.

Veel gratis VPN-diensten hebben ook een slechte reputatie in die zin dat ze ervan beschuldigd worden informatie over hun gebruikers vrij te geven. Dit omvat OperaVPN en OpenVPN. Dit is natuurlijk iets wat je wilt vermijden, maar het is begrijpelijk dat de gratis VPN-diensten ergens geld aan moeten verdienen. We raden je echter sterk af om een VPN te gebruiken die geen duidelijk zero-logbeleid heeft.

Bij veel gratis VPN-diensten zul je ook last hebben van vervelende marketing, wat alleen al de moeite waard kan zijn om 5 euro per maand te betalen.

Een mogelijkheid is natuurlijk om zowel een gratis dienst als een betaalde dienst te proberen. De meeste betaalde VPN-diensten hebben ook een 30-dagen geld-terug-garantie, dus je kunt deze ook risicoloos testen met Netflix. Als je niet tevreden bent, kunt je altijd je geld terugvragen. In ieder geval kost het niet veel. Wat ons betreft is de enige gratis VPN die we als de moeite waard ervaren ProtonVPN. Test deze even uit als je een gratis VPN-dienst wilt testen:

ProtonVPN werkt af en toe met de Amerikaanse Netflix.

Zal Netflix zijn selectie verbeteren?

Een vraag die velen stellen is of Netflix ooit zijn selectie in Nederland zal verbeteren. Zoals bekend is de steekproef in Nederland relatief slecht in verhouding tot andere landen, en het is een onbetwiste waarheid dat Nederlandse burgers veel meer betalen in verhouding tot een veel slechtere steekproef dan andere landen.

Het doel van Netflix is dat de service uiteindelijk wereldwijd wordt. Dit betekent dat Netflix in de toekomst dezelfde selectie in alle landen kan aanbieden. Dit is natuurlijk heel goed nieuws voor Nederlanders.

Het is echter erg onduidelijk hoe lang dit zal duren, en Netflix zegt dit al enkele jaren. Bovendien neemt het gebruik van VPN’s om Netflix te kijken toe, dus het is niet zo eenvoudig om alles wat Netflix zegt voor zoete koek aan te schaffen.

In de tussentijd kunnen we er alleen maar het beste van maken met een VPN-dienst. Als je je aanmeldt voor een jaar, kan dat al vanaf 2 euro per maand, wat zeker niet het einde van de wereld is.

Gelukkig zijn er nu een aantal mededingers die Netflix gaan uitdagen. Hiertoe behoort Disney +, die waarschijnlijk een sterke uitdager zal zijn. Dit zal er waarschijnlijk toe leiden dat Netflix zijn aanbod aanzienlijk zal moeten verbeteren, vooral in de kleinere landen.

Is het legaal om Amerikaanse Netflix te kijken?

We worden vaak gevraagd of het legaal is om Netflix met VPN te gebruiken. Het korte antwoord is eenvoudigweg, ja. Het is legaal volgens de regering. Er is geen wet die je verbiedt om een VPN-dienst te gebruiken, dus je kunt met een gerust hart een VPN gebruiken om de Amerikaanse Netflix in Nederland te bekijken.

Daarom kun je je volledig veilig voelen als je een VPN-dienst gebruikt om Netflix te misleiden. Wat niet legaal is, is om de VPN te gebruiken voor dingen die niet legaal zijn. Het gebruik van een VPN op zich is dus niet illegaal, maar wel als je de verbinding gebruikt om illegale dingen te doen, zoals het illegaal downloaden van content. 

Kan ik VPN op al mijn apparaten gebruiken?

VPN kan op alle apparaten worden gebruikt, en met de beste VPN-diensten kun je verbinding maken met meerdere apparaten tegelijk. Dit betekent dat je je VPN tegelijkertijd kunt gebruiken op bijvoorbeeld PC, Mac, Android, iPhone en dergelijke.

Hierdoor kun je je VPN voor Netflix gebruiken op alle apparaten die je wilt.

Samenvatting

Het is dus heel eenvoudig om toegang te krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix met behulp van een VPN. Je hoeft alleen maar een lidmaatschap aan te maken bij een VPN-aanbieder, de software te downloaden en een Amerikaanse server te selecteren.

Naast de mogelijkheid om geo-beperkte inhoud te openen, zijn er ook verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een VPN. Online veiligheid is iets dat de laatste jaren veel aandacht heeft gekregen. Je bent vandaag de dag te allen tijde blootgesteld aan een potentiële aanval. Als je een VPN gebruikt, is je informatie veilig.

De keuze aan VPN-aanbieders is de laatste jaren ook steeds groter geworden. Wij raden je echter aan om bij een van de grootste diensten te blijven. Dit voornamelijk omdat er geen bijzonder verschil is als het op de prijs aankomt. Als je je vooral richt op de Amerikaanse versie van Netflix, dan zijn alle bovenstaande VPN’s goede keuzes.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo