Hoe kan ik de Amerikaanse Netflix bekijken?

Laatst bijgewerkt: 30/01/2021

Vraag je je af hoe je de Amerikaanse Netflix? Netflix in Nederland kunt ontvangen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leggen we je uit hoe je vanuit je luie stoel binnen enkele minuten toegang hebt tot de grote collectie van de Amerikaanse versie van Netflix.

Netflix is een zeer goede service, maar we weten allemaal dat de Amerikaanse Netflix een veel betere selectie heeft dan het Nederlandse Netflix-aanbod. Niet getreurd! Hier hebben wij een oplossing voor. De truc is om een VPN-programma te gebruiken dat Netflix kan misleiden door te doen alsof je je in de Verenigde Staten begeeft.

Hieronder presenteren we eerst welke VPN het beste is om een Amerikaans IP-adres te krijgen en zo kan je eenvoudig de Amerikaanse versie van Netflix bekijken. Daarna gaan we dieper in op wat VPN is en hoe het precies werkt.

De 5 beste VPN-services voor Netflix

Dit zijn de 5 beste VPN-services die volgens ons op dit moment het beste werken met US Netflix. De in het rijtje genoemde services zijn tevens enkele van de meest populaire VPN-services in Nederland. Houd er rekening mee dat er naast deze 5, nog tal van andere VPN-services beschikbaar zijn.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. De technische details zijn vrij ingewikkeld, en eigenlijk ook niet zo heel belangrijk. Het belangrijkste om te weten is dat een VPN-programma fungeert als een soort tunnel tussen een server in een ander land en je pc, tablet of mobiele telefoon.

Alle VPN-aanbieders huren verschillende servers over de hele wereld. Met deze VPN-programma’s kun je verbinding maken met die verschillende servers. Je verkeer wordt dan omgeleid naar deze server zodat je IP-adres van deze server komt. Derden op het internet zullen denken dat je je in het land bevindt waar de server zich bevindt. Als je verbinding maakt met een server in de Verenigde Staten, zullen derden geloven dat je je op dat moment in Amerika bevindt. Zo houd je Netflix voor de gek en heb je toegang tot de Amerikaanse Netflix (en niet de Nederlandse). Hierdoor heb je een veel betere selectie om uit te kiezen.

Hoe kun je de US Netflix met VPN ontvangen?

ExpressVPN werkt heel goed met Netflix

Dit is super eenvoudig! Eerst moet je beslissen welke VPN-aanbieder je wilt gebruiken. Er zijn zowel betaalde VPN-aanbieders als gratis aanbieders beschikbaar. We raden om verschillende redenen aan om voor een betaalde VPN-aanbieder te gaan, vooral als je je VPN wilt gebruiken om de Amerikaanse Netflix te ontvangen. Uiteraard ben je ook vrij om voor een gratis versie te kiezen, hierover later meer.

Nadat je je VPN-aanbieder hebt gevonden, moet je je registreren en vervolgens het product downloaden. Nadat je het product hebt gedownload, maak je verbinding met een Amerikaanse server. Log vervolgens in op Netflix en zodra je aangemeld bent op de Amerikaanse VPN-server heb je toegang tot alle Amerikaanse films, documentaires en series. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Hoe kies ik de juiste VPN?

Netflix heeft dit nooit bevestigd, maar de meeste mensen gaan ervan uit dat Netflix om verschillende redenen het gebruik van een VPN probeert te voorkomen. Dit betekent dat de slechtere VPN-aanbieders helaas vaak niet zullen werken met de Amerikaanse Netflix. De reden hiervoor is dat ze te weinig servers hebben, zodat Netflix deze servers gemakkelijk kan identificeren en het verkeer van deze servers kan blokkeren. De beste VPN-aanbieders hebben echter zoveel servers in de Verenigde Staten (en werken deze voortdurend bij), waardoor Netflix ze niet zo eenvoudig kan blokkeren.

Het is daarom belangrijk om het juiste programma te kiezen om de Amerikaanse Netflix te bekijken. Alle programma’s die we aanbevelen op onze site werken prima om je met de VS te kunnen verbinden.

Beste VPN voor Netflix VS: ExpressVPN

ExpressVPN is een van de VPN-aanbieders die altijd goed uit de bus komt. ExpressVPN heeft meer dan 2000 servers in 94 verschillende landen. Het bekijken van de Amerikaanse Netflix werkt met ExpressVPN erg goed, omdat het bedrijf meer dan 32 servers in de Verenigde Staten heeft. Dit betekent dat er minder kans is dat Netflix de servers van ExpressVPN heeft geblokkeerd.

Bij onze tests werkte ExpressVPN prima wanneer we vanuit een ander land Netflix wilden bekijken. Het programma werkte prima om de geoblocking van Netflix te omzeilen. ExpressVPN werkt de service ook voortdurend bij om altijd een stap voor te zijn op Netflix.

De ExpressVPN servers zijn ook erg snel. Altijd wanneer je gebruik maakt van een VPN zal er snelheidsverlies optreden in het internetverkeer, omdat al het verkeer via een externe server verloopt. Het snelheidsverlies is echter zeer klein met ExpressVPN, dus je kunt de Amerikaanse Netflix prima in HD-kwaliteit bekijken zonder dat er complicaties optreden.

ExpressVPN is een van de duurdere VPN-services, hoewel het duurste abonnement niet meer dan 12 euro kost. Het wordt steeds goedkoper des te langer je je aan het contract bindt. De service werkt ook met een onvoorwaardelijke 30 dagen geld-terug-garantie, zodat je je geld binnen 30 dagen kunt terugkrijgen als je niet tevreden bent.

Met de beveiliging van ExpressVPN is ook alles in orde. Het bedrijf werkt met het geen-logbestandenbeleid (zero-log beleid), wat betekent dat ze geen informatie van je aan derden kunnen verkopen, omdat ze nooit informatie over je opslaan.

Andere VPN opties?

De reden hiervoor is dat NordVPN veruit de meeste servers van alle VPN-aanbieders heeft. NordVPN heeft meer dan 5000 servers, wat betekent dat de snelheid heel erg snel is. NordVPN heeft ook extreem veel servers in de Verenigde Staten. Dit maakt het onmogelijk voor Netflix om de servers te blokkeren, wat leidt tot goede streaming.

NordVPN heeft, de laatste keer dat we dit hebben gecontroleerd, ook een uitstekende klantenservice. Daarnaast onderscheidt het bedrijf zich door het overzichtelijke design. Terwijl andere VPN-aanbieders lijsten gebruiken om uit een van de verschillende landen te kiezen, heeft NordVPN een wereldkaart om je favoriete plek aan te klikken. Het maakt het stukken eenvoudiger om snel met de VS een connectie te maken. Naast de wereldkaart, kun je echter ook uit een lijst kiezen als je dat liever doet.

NordVPN heeft ook een geen-logbestandenbeleid, wat betekent dat je activiteiten niet geregistreerd worden. Je surft dus volledig anoniem wanneer je bent verbonden met een andere server. Dit is een van de redenen waarom veel internetgebruikers in de eerste plaats gebruik maken van een VPN-aanbieder. Hierdoor zijn ze er absoluut zeker van dat niemand hun online activiteit bijhoudt.

Alle VPN-aanbieders die we hier aanbevelen zijn betalend en NordVPN dus ook. De prijs is echter relatief goedkoop. Voor minder dan 7 euro heb je al een maandabonnement voor een jaar. Als je je voor een langere periode vastbindt, bijvoorbeeld 3 jaar, daalt de prijs per maand naar minder dan 3 euro. NordVPN heeft ook een handige 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, waarmee je je abonnement binnen 30 dagen kunt annuleren als je niet tevreden bent.

Toen ik NordVPN testte, streamde ik zonder problemen de Amerikaanse versie van Planet Earth.

Alle VPN leveranciers die we hier aanbevelen zijn betaald en NordVPN daarmee dus ook. De prijs is echter relatief goedkoop. Voor minder dan 7 euro heb je al een maandabonnement voor een jaar. Als je je voor een langere periode vastbindt, bijvoorbeeld 3 jaar, daalt de prijs per maand naar minder dan 3 euro. NordVPN heeft ook een handige 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie, waarmee je je abonnement binnen 30 dagen kunt annuleren als je niet tevreden bent.

Toen ik NordVPN testte, streamde ik zonder problemen de Amerikaanse versie van Planet Earth.

Betaalde of gratis VPN-aanbieder?

Er zijn zowel gratis als betaalde VPN-aanbieders op de markt beschikbaar. In eerste instantie is het verleidelijker om een gratis VPN product te gebruiken. We raden dit echter niet aan, althans niet als je VPN wilt gebruiken voor toegang tot de US Netflix. Hier hebben we verschillende redenen voor.

Ten eerste hebben de gratis producten zeer weinig servers in de verschillende landen, dus de snelheid is vaak traag. Je zult merken dat de streaming schokkerig wordt en soms volledig uitvalt. Dit is natuurlijk ongelooflijk frustrerend. Met betaalde VPN-aanbieders voorkom je dit.

Bovendien (en misschien relevanter als je een VPN wilt gebruiken om US Netflix te krijgen) zullen de gratis producten vaak niet werken om verbinding te maken met de VS. Dit komt omdat ze te weinig servers in Amerika hebben (en deze niet regelmatig bijwerken). Op deze manier blokkeert Netflix eenvoudig het Amerikaanse aanbod voor deze servers.

Een ander belangrijk punt is dat er eerder geruchten rondgingen dat gratis aanbieders informatie over de activiteiten van gebruikers aan derden verkochten. Dit is natuurlijk heel jammer, vooral voor VPN-aanbieders, waarbij het juist de bedoeling is om de online activiteiten van hun gebruikers te verbergen. Bij de meeste betaalde VPN-aanbieders wordt een logboek met een volledig geen-logboekbeleid gehandhaafd, zodat de aanbieder niet eens informatie over je activiteit zou kunnen verkopen (er wordt namelijk niets opgeslagen).

Een mogelijkheid is natuurlijk om zowel een gratis product als een betaald product te proberen. Als je tevreden bent met het gratis product, kun je altijd je geld terug vragen.

Amerikaanse Netflix in de toekomst?

Het doel van Netflix is dat de service uiteindelijk wereldwijd wordt. Dit betekent dat Netflix in de toekomst dezelfde selectie in alle landen kan aanbieden en een VPN niet langer verplicht is om verbinding te maken met de Amerikaanse Netflix.

Het is echter erg onduidelijk hoe lang dit zal duren. Waarschijnlijk zal het nog een tijdje duren, omdat er een aantal juridische en claimemissies zijn die eerst moeten worden verduidelijkt. Netflix roept dit namelijk al sinds 2016 en tot op heden is er nog niet zoveel verbeterd. De tijd zal het zeggen.

Andere voordelen van het gebruik van VPN

Een VPN werkt ook op tablets

Als je een VPN-programma gebruikt om de Amerikaanse Netflix te ontvang, beschik je gelijk ook over enkele andere voordelen.

De meeste mensen gebruiken VPN-programma’s omdat ze zichzelf willen beschermen tegen online monitoring en hun privacy willen verbeteren. Het is geen geheim dat het onzeker is wie er precies kan meekijken naar wat je op het internet doet. Met een VPN-programma verbind je je IP-adres aan die van een ander land en maak je je online activiteiten anoniem. Als je een VPN-programma gebruikt dat je activiteiten niet bijhoudt, ben je volledig verborgen. VPN-programma’s worden om deze reden vaak gebruikt om films en muziek met copyright te downloaden. Merk hier echter wel op dat het gebruik van een VPN voor dergelijke doeleinden niet iets is dat we aanmoedigen (dit is illegaal).

Je kunt VPN-programma’s ook gebruiken om toegang te krijgen tot andere inhoud. Zo kun je wanneer je reist, de VPN gebruiken om je favoriete Nederlandse programma’s te bekijken. Zet je VPN aan en bekijk op je gemak het NOS-journaal, Formule 1, voetbal, NPO en de Eredivisie.

Kan ik een VPN op alle apparaten gebruiken?

De beste VPN-aanbieders die we aanbevelen, hebben programma’s die zijn afgestemd op alle apparaten. Dit betekent dat je het VPN-programma kunt downloaden en kunt gebruiken op je pc, Mac, iPhone, iPad, Android en andere soortgelijke apparaten. De beste VPN-aanbieders hebben ook de mogelijkheid om verbinding te maken met verschillende routers en dergelijke. Dit betekent dat je de VPN kunt gebruiken om voetbal in het buitenland te zien op een iPhone of andere mobiele telefoons of tablets.

Is het legaal om Netflix met VPN te misleiden?

We worden vaak gevraagd of het legaal is om Netflix met VPN te gebruiken. Het korte antwoord is eenvoudigweg, ja. Het is legaal volgens de regering. Er is geen wet die je verbiedt om een VPN-service te gebruiken, dus je kunt met een gerust hart een VPN gebruiken om de Amerikaanse Netflix te bekijken.

Wat niet legaal is, is om de VPN te gebruiken voor dingen die niet wettelijk legaal zijn. Het gebruik van een VPN op zich is dus niet illegaal, maar wel als je de verbinding gebruikt om illegale dingen te doen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een VPN?

Er zijn veel VPN-aanbieders die je kunt gebruiken om tv-programma’s en andere programma’s die vanwege rechtenbeperkingen niet beschikbaar zijn, toch te streamen. Er zijn slechts een paar factoren waarop je moet letten.

Bekijk eerst het aantal servers dat de aanbieder aanbiedt. Hoe meer, hoe beter (dit geldt ook voor het aantal landen). Als je Nederlandse programma’s in het buitenland wilt bekijken, is het natuurlijk belangrijk dat de VPN-aanbieder, Nederlandse servers aanbiedt. Evenzo is het belangrijk dat als je de Amerikaanse Netflix wilt gebruiken, de VPN-aanbieder Amerikaanse servers moet hebben zodat je een Amerikaans IP-adres kunt krijgen.

Een andere factor om rekening mee te houden is de snelheid. Je toekomstige VPN-aanbieder moet je kunnen beloven dat de snelheid van het streamen niet traag is. Telkens wanneer je je VPN gebruikt zal de snelheid van het net vertragen, maar de beste aanbieders zorgen ervoor dat dit snelheidsverlies minimaal is.

Kijk tenslotte ook naar algemene zaken zoals de klantenservice, het gebruiksgemak, de reputatie en prijs.

Als je je afvraagt wat een VPN is, kun je daar meer over lezen in dit artikel.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo