Surfshark vs. NordVPN 2024 Welke VPN is de beste?

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

NordVPN en SurfShark zijn beide goede VPN-diensten die veel voor je geld bieden. Terwijl NordVPN een van de meest populaire en bekende VPN-diensten is, is SurfShark zeer betaalbaar.

Hieronder vergelijken we NordVPN met SurfShark op een aantal verschillende factoren. Ontdek hoe de twee verschillende VPN-diensten scoren als het gaat om onder andere snelheid, veiligheid, klantenservice en gebruiksgemak!

Over NordVPN

Over NordVPN
De website van NordVPN

NordVPN is misschien wel de bekendste VPN-dienst ter wereld. Ze werd in 2012 opgericht door Tefincom & CO, S.A. Aangezien NordVPN zijn hoofdkantoor in Panama heeft, valt de dienst buiten de controle van zowel de Amerikaanse als Europese jurisdictie.

Er zijn verschillende redenen waarom NordVPN zo populair is. De meest voor de hand liggende reden is misschien wel dat deze VPN-dienst de consument een kwaliteitsproduct biedt tegen een relatief lage prijs. Met ongeveer 5.500 servers in 60 verschillende landen, biedt NordVPN ongelooflijk veel mogelijkheden.

De software van NordVPN kan worden gebruikt op alle populaire apparaten en besturingssystemen, waaronder iOS, Android, Windows, macOS en Linux.

Over Surfshark

Surfshark
Startpagina van Surfshark

SurfShark is eigendom van een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden en is een relatief nieuwe VPN-dienst. Nieuwe VPN-diensten hebben vaak aanzienlijke tekortkomingen, maar SurfShark heeft bewezen concurrerend te zijn met grote reuzen als NordVPN en ExpressVPN.

SurfShark heeft meer dan 1.700 servers in 63 verschillende landen. Wees zeker van een hoge snelheid en een goed functionerende dienst voor streaming in HD-kwaliteit en gaming. Vooral als het gaat om gebruiksgemak, is SurfShark in staat om zich positief te onderscheiden.

Vergelijking van NordVPN en SurfShark

We zullen nu NordVPN en SurfShark vergelijken op de gebieden die volgens ons het belangrijkst zijn met betrekking tot de aankoop van een VPN-dienst.

NordVPN vs. SurfShark in termen van servers

NordVPN behoort tot de beste in de sector als het gaat om de selectie van servers. Met meer dan 5.000 servers is NordVPN duidelijk beter dan SurfShark, dat iets meer dan 1.700 servers heeft.

NordVPN heeft servers over de hele wereld.

Waarom is dit relevant? Ja, meerdere servers staan meestal synoniem met hogere snelheden, betere beveiliging en connectiviteit. NordVPN heeft de meeste servers, maar SurfShark heeft servers in verschillende landen.

Dit heeft echter weinig betekenis voor de consument, die waarschijnlijk geen verbinding hoeft te maken met afgelegen en exotische landen. Het voordeel van NordVPN is dat deze VPN-dienst servers heeft in de landen waar je waarschijnlijk verbinding mee wilt maken.

Surfshark heeft ook servers wereldwijd

Surfshark geeft je echter een voordeel omdat je een onbeperkt aantal verbindingen kunt hebben. NordVPN heeft een limiet van zes verbindingen, terwijl je met SurfShark verbinding kunt maken met een onbeperkt aantal servers. Perfect als je meerdere apparaten hebt!

NordVPN vs. SurfShark in termen van snelheid

Als het gaat om snelheid zijn er twee belangrijke factoren om rekening mee te houden. De ene gaat over de verbindingstijd met de server, terwijl de andere gaat over de werkelijke snelheid van de server.

VPN-diensten zorgen ervoor dat de snelheid van het internet vaak wat minder is. Dit komt omdat al het internetverkeer via een externe server loopt voordat het uiteindelijk het web bereikt.

 In Surfshark’s app kun je verschillende servers op snelheid testen en de snelste kiezen.

Surfshark Speed test

Surfshark maakt indruk met een minimaal verlies van de netwerksnelheid, en hetzelfde geldt voor NordVPN. NordVPN heeft slechts een snelheidsvermindering van 6-8%.

Als het gaat om de snelheid van de server, is NordVPN iets beter dan SurfShark. NordVPN heeft een gemiddelde snelheid van 169 Mbps, terwijl SurfShark een gemiddelde snelheid van 114 Mbps heeft.

NordVPN vs. SurfShark in termen van beveiliging

Wat betreft de veiligheid heeft NordVPN een beveiligingsprotocol dat gebaseerd is op 256-bits AES-encryptie. Deze VPN-dienst hanteert ook een zero logbeleid en heeft een zogenaamde kill switch.

NordVPN biedt onder andere de Kill Switch functie aan

AES-encryptie betekent dat gegevens die van en naar de server worden verzonden, versleuteld zijn. 256-bit wordt beschouwd als een zeer goede beveiliging. Een kill switch voorkomt dat je IP-adres zichtbaar wordt als de verbinding om een of andere reden uitvalt.

Het logbeleid van de VPN-dienst is ook belangrijk om rekening mee te houden, want dit gaat over de vraag of de VPN-dienst gebruikersinformatie bijhoudt. Een VPN-dienst dat je verkeer niet registreert, is dus zeker aan te raden. De dienst kan dan namelijk geen informatie over de gebruiker doorverkopen aan derden.

Werken NordVPN en SurfShark samen met Netflix?

Velen die gebruik maken van VPN-diensten doen dit om toegang te krijgen tot het Amerikaanse Netflix, omdat de Amerikaanse versie een grotere selectie heeft dan de Nederlandse versie. NordVPN geeft je zonder problemen toegang tot het Amerikaanse Netflix.

Zowel NordVPN als Surfshark zijn goede keuzes voor Netflix

Veel VPN-diensten kunnen niet worden gebruikt om naar de Amerikaanse Netflix te kijken, omdat deze streamingdienst een aantal stappen onderneemt om dat te voorkomen. NordVPN werkt actief aan updates van de servers, zodat je kunt blijven kijken naar het Amerikaanse Netflix.

SurfShark kan je ook in andere landen toegang geven tot Netflix. Met servers van hoge kwaliteit die zich in de Verenigde Staten bevinden, kun je eenvoudig naar het Amerikaanse Netflix kijken. Dit geeft je toegang tot vele spannende series en films.

Welke dienst geeft je het meest voor je geld?

NordVPN staat bekend als een zeer betaalbare VPN-dienst en kost ongeveer € 3 per maand als je je voor drie jaar abonneert. Als je de dienst maar een maand gaat gebruiken, kost NordVPN € 10. Bekijk hier de prijzen in meer detail:

Overzicht van de prijzen van NordVPN

SurfShark kost nog minder. Als je een lidmaatschap aangaat met deze VPN-dienst voor twee jaar, kost het niet meer dan € 1,70 per maand. Als je de dienst echter maar een maand gebruikt, is de prijs gelijk aan die van NordVPN, namelijk rond de € 10. Bekijk hier de prijzen in meer detail:

Overzicht van de prijzen van Surfshark

Voor welke dienst je het meest betaalt, hangt een beetje af van de eisen die je aan de dienst stelt. Vergeleken met de snelheid is NordVPN de meest betaalbare optie.

NordVPN vs SurfShark in termen van gebruiksgemak

NordVPN staat bekend als zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt eenvoudig kiezen met welke server verbinding te maken door op een wereldkaart te klikken. Dit is zowel duidelijk als gemakkelijk.

SurfShark is ook zeer gebruiksvriendelijk. Deze VPN-dienst heeft een zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig ontwerp dat zelfs door “beginners” gemakkelijk kan worden gebruikt. SurfShark is zowel op de PC als via de app gebruiksvriendelijk.

Het is eenvoudig om te navigeren in NordVPN’s app

Als het gaat om gebruiksgemak, zijn deze twee VPN-diensten zeer vergelijkbaar. SurfShark heeft geen eigen kaart met serverlocaties, maar je vindt wel een duidelijke lijst met beschikbare landen.

Of je nu voor NordVPN of SurfShark gaat, je kunt eenvoudig navigeren via een aparte app. Beide diensten hebben apps met een modern design en nuttige functies. Als je echter de voorkeur geeft aan kaarten, dan is NordVPN de beste optie.

NordVPN vs. SurfShark in termen van klantenservice

Als het gaat om VPN-diensten en technologiediensten in het algemeen, is een klantenservice nuttig.

Mochten er zich technische uitdagingen voordoen bij het gebruik van NordVPN, dan kun je eenvoudig via chat contact opnemen met de klantenservice. Je krijgt meteen een antwoord. Anders zijn er mogelijkheden om via e-mail contact op te nemen met de VPN-dienst, die een iets langere reactietijd heeft.

Zowel Surfshark als NordVPN hebben live chat, dat goed werkt

Surfshark biedt ook klantenservice via live chat, en kan anders gecontacteerd worden via een contactformulier.

Zowel SurfShark als NordVPN hebben nuttige hulppagina’s waar je antwoorden kunt vinden op veelgestelde vragen met betrekking tot de diensten. Anders kunnen beide diensten verwijzen naar de 24-uurs klantenservice, zodat je 24 uur per dag en 7 dagen per week hulp kunt krijgen.

Uitbreidingen en apps

NordVPN biedt software en apps voor apparaten met bijvoorbeeld iOS of Android. Dit zijn standaard apps die bij de VPN-dienst worden geleverd. Hiermee kun je veilige bescherming krijgen, bijvoorbeeld als je gebruik maakt van een openbaar netwerk terwijl je de onlinebank controleert.

Het installeren van verbindingen met de apps gaat snel, wat betekent dat je direct bescherming kunt krijgen. NordVPN geeft je ook de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk te verbinden. Je kunt diensten installeren op zowel mobiel, tablet als PC bijvoorbeeld.

NordVPN’s uitbreiding voor Chrome

NordVPN heeft meer dan 10 miljoen downloads en een hoge waardering voor de app. Dit bevestigt dat de app gebruiksvriendelijk en populair is bij de consument.

SurfShark’s app is ook zeer gebruiksvriendelijk en functioneel. De app kan worden geopend met een snelle verbindingsknop, en geeft je een duidelijke lijst van beschikbare instellingen en servers.

Geld-terug garantie

NordVPN heeft geen gratis versie. Deze VPN-dienst geeft je echter wel je geld terug als je niet tevreden bent. Met een tevredenheidsgarantie heb je niets te verliezen door gebruik te maken van de service. In dat geval moet je het abonnement binnen 30 dagen opzeggen.

SurfShark biedt ook het geld terug als je meldt dat je niet binnen 30 dagen tevreden bent. Met andere woorden, NordVPN en SurfShark lijken erg op elkaar als het gaat om garantie!

Deze mogelijkheid om je geld terug te krijgen als je niet tevreden bent helpt om een veilige en goede gebruikerservaring te bieden. Bijvoorbeeld, als je denkt dat de dienst zijn belofte niet waarmaakt, hoef je alleen maar contact op te nemen met de klantenservice en een klacht in te dienen.

NordVPN vs. SurfShark voor torrenting

Ondanks het feit dat veel mensen vandaag de dag gebruik maken van streaming, is torrenting nog steeds vrij populair. Omdat de autoriteiten ervoor hebben gezorgd dat illegale torrentdiensten worden aangepakt, is het vandaag de dag bijna onmogelijk om muziek, video’s en dergelijke online te uploaden of te downloaden.

Met VPN-diensten is het echter mogelijk om torrentactiviteiten uit te voeren. Aangezien noch NordVPN, noch SurfShark de activiteiten van gebruikers bijhoudt, kunnen gebruikers bestanden uploaden en downloaden zonder te worden opgemerkt.

De stabiliteit en snelheid van de server zijn ook cruciaal voor een goede torrentervaring. Hier scoren zowel SurfShark als NordVPN goed, maar SurfShark trekt hier aan het kortste eind. Zowel SurfShark als NordVPN zullen je naar een geschikte server verplaatsen als er P2P-verkeer wordt gedetecteerd.

Aangezien NordVPN een iets hogere downloadsnelheid heeft dan SurfShark, kan dit de optimale service zijn als torrenting belangrijk voor jou is. Merk echter op dat beide services goed werken op dit gebied.

NordVPN vs. SurfShark voor gebruik in Nederland

NordVPN richt zich onder andere op consumenten op de Nederlandse markt en biedt verschillende serverpakketten aan in Nederland. De dienst heeft enkele tientallen servers in Nederland, wat zorgt voor een goede stabiliteit en snelheid van de diensten.

NordVPN heeft een aantal servers in Nederland

Als je bijvoorbeeld in het buitenland bent en toegang wilt krijgen tot inhoud die normaal gesproken is gereserveerd voor consumenten in Nederland, kan een VPN-dienst je hierbij helpen. Dan kun je bijvoorbeeld Ziggo.go bekijken terwijl je in Spanje bent.

SurfShark heeft ook eigen servers in Nederland. Net als de servers van NordVPN zijn deze van hoge kwaliteit en bieden ze een snelle verbinding. SurfShark is eigenlijk een van de beste VPN-aanbieders als het gaat om betrouwbaarheid en snelheid op Nederlandse VPN-servers.

Surfshark heeft veel servers in Nederland

Je kunt zowel NordVPN als SurfShark gebruiken en een goed functionerende VPN-dienst verwachten. Veel Nederlanders willen dat VPN-diensten toegang krijgen tot het Amerikaanse Netflix, iets wat je kunt krijgen of je nu kiest voor NordVPN of voor SurfShark.

NordVPN vs. SurfShark in termen van functies

NordVPN staat bekend als de eerste onder de VPN-diensten als het gaat om het lanceren van nieuwe, opwindende diensten. Deze VPN-dienst biedt onder andere dubbele encryptie aan voor extra beveiliging.

Dubbele encryptie betekent dat wanneer je een VPN gebruikt, je verkeer door een externe server gaat waar het verkeer is versleuteld. Dit zorgt ervoor dat niemand toegang heeft tot je verkeer. Met dubbele encryptie ben je in extra veilige handen.

Surfshark heeft een aantal geavanceerde veiligheidsfuncties

Zowel NordVPN als SurfShark hebben speciale functies zoals de kill switch, wat ervoor zorgt dat al het verkeer wordt gestopt als een server plotseling stopt met werken. Dit zorgt ervoor dat er geen informatie kan lekken.

Een andere speciale functie die je kunt krijgen met NordVPN is het blokkeren van advertenties en onveilige links. Op deze manier kun je de vervelende advertenties die vaak online verschijnen, evenals onveilige verbindingen, vermijden.

Conclusie

Zowel SurfShark als NordVPN zijn goed functionerende VPN-diensten voor Nederlanders die verbinding willen kunnen maken met servers in andere landen. Beide bieden veilige oplossingen met kill switch en hanteren een zero logbeleid.

Deze VPN-diensten geven je ook de mogelijkheid om torrents te downloaden/uploaden en toegang te krijgen tot het Amerikaanse Netflix, en om verbinding te maken met servers in Nederland als je je in het buitenland bevindt. Dit laatste is handig als je toegang wilt hebben tot online content die gereserveerd is voor mensen die zich in Nederland bevinden.

Wat de prijs betreft, is SurfShark iets goedkoper dan NordVPN, wat het een budgetvriendelijk alternatief maakt. Toch moet worden opgemerkt dat het prijsverschil niet bijzonder groot is – we hebben het alleen over een verschil van ongeveer € 1 per maand als je kiest voor een langlopend abonnement.

Voor kortlopende abonnementen van een maand is de prijs precies hetzelfde voor SurfShark en NordVPN. Gezien het feit dat NordVPN een iets betere snelheid en een zeer goede reputatie heeft, is NordVPN misschien wel de beste optie voor de gemiddelde gebruiker.

Vergelijking

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo