Nederlandse TV kijken in buitenland

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Met een VPN-dienst kun je gemakkelijk Nederlandse TV kijken in het buitenland

Het is nogal vervelend dat veel sites zoals Ziggo Go en dergelijke buiten Nederland geo-geblokkeerd zijn. Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor, en dat is het gebruik van een VPN-programma dat een Nederlands IP-adres verstrekt.

In dit artikel leggen we uit hoe je Nederlandse tv in het buitenland via een VPN bekijkt, wat een VPN-service is, hoe de regels op dit moment zijn en welke VPN-service het beste is voor het bekijken van Nederlandse tv in het buitenland.

Daarnaast vertellen je we ook meer over de verschillende VPN-services die we hebben getest om Nederlandse tv in het buitenland te bekijken, zodat je absoluut zeker weet welke VPN-service je kiest.

Overzicht

Het korte antwoord op de vraag hoe je Nederlandse tv-kanalen in het buitenland kunt bekijken, is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een VPN-service te downloaden en vervolgens een Nederlandse server te kiezen. Vervolgens ontvang je een Nederlands IP-adres en kun je direct Nederlandse tv gaan kijken in het buitenland.

Doordat je een Nederlands IP-adres hebt, geloven de websites dat je je in Nederland bevindt en zullen websites zoals NPO, RTL en Ziggo Go werken in het buitenland.

 1. Download een VPN-dienst (zie selectie van goede VPN-diensten hieronder).
 2. Maak verbinding met een Nederlands IP-adres binnen de server.
 3. Ga naar NPO, RTL, of Ziggo Go en stream vrijuit met een Nederlands IP-adres.

Hier hebben we een korte lijst weergegeven van de volgens ons beste VPN-diensten voor het kijken naar programma’s zoals NPO, RTL en Ziggo GO

. Vergeet niet dat er ook andere VPN-diensten zijn en dat dit geen uitputtende selectie is.

Nederlandse TV is geo-geblokkeerd

Stel dat je op vakantie bent en je zin hebt om een Nederlands programma te kijken. Het is enorm irritant wanneer je op de pagina terechtkomt en vervolgens je favoriete programma geblokkeerd is door de locatie. Dit heeft met geoblocking buiten Nederland te maken. De reden hiervoor is dat door beperkingen omtrent de productierechten, programma’s buiten de grens van Nederland niet mogen worden weergeven. Hierdoor krijg je een zwart scherm in plaats van het programma te zien en mis je bijvoorbeeld je favoriete voetbalwedstrijd.

Dit dilemma is de laatste tijd in het nieuws geweest na de nieuwe EU-verordening inzake portabiliteit. Hierover lees je meer in dit artikel van de Eerste Kamer. Het doel van de “verordening betreffende de totstandbrenging van de grensoverschrijdende portabiliteit van online inhoudsdiensten in de interne markt” is om dezelfde inhoud binnen de EU te kunnen streamen, maar in principe alleen voor tv-kanalen waarvoor de gebruiker in het thuisland heeft betaald. Als gevolg hiervan heeft de Raad nu besloten dat je vanaf 2018 naar Nederlandse tv-kanalen kunt kijken als je je binnen de EU bevindt.

Toen we dit in 2019 schreven, was het onzeker wanneer dit van kracht zou worden, maar bijgewerkt voor 2024, kan je nu naar de meeste Nederlandse tv-zenders kijken binnen de EU, althans als je je identiteit kunt bevestigen via bank ID of iets dergelijks.

De nieuwe regeling is goed nieuws voor degenen die graag Nederlandse tv in Europa willen kijken, omdat dit grotendeels mogelijk is. Als je je echter buiten de EU bevindt, gelden de regels niet.

Hoe kan ik Nederlandse TV in het buitenland bekijken?

Gelukkig is het heel gemakkelijk om Nederlandse tv in het buitenland te kijken. Je doet dit met behulp van een VPN-service. We gaan je daarom uitleggen hoe je van zo’n VPN-service gebruik maakt, zodat je precies snapt hoe dit werkt.

Met een VPN-service maak je verbinding met een server in hetzelfde of een ander land dan waar je woont. VPN staat voor een virtueel particulier netwerk (“Virtual Private Network”). Hierdoor wordt al je verkeer via de VPN server omgeleid en gebruik je niet langer het IP-adres dat je oorspronkelijk had. Je fopt als het ware anderen op het internet, deze zien namelijk niet je persoonlijke IP-adres, maar het IP-adres dat de server heeft. VPN is dus een nogal ingenieus concept, waarmee je ware identiteit verborgen blijft.

Je hebt dus een Nederlands IP-adres nodig om Nederlandse tv te kunnen kijken. Zoals we eerder vertelden is de Nederlandse tv grotendeels “geo-geblokkeerd” en alleen te ontvangen met een Nederlands IP-adres. Wanneer je echter een VPN-service gebruikt kun je, waar dan ook ter wereld, verbinding maken met een Nederlandse server.

Wanneer je dan bijvoorbeeld Ziggo GO wilt gebruiken zal dit zonder problemen lukken, omdat Ziggo zal denken dat je in Nederland bent (door de verbindingen met de Nederlandse VPN server). VPN is dus de oplossing voor het kijken naar Nederlandse tv in het buitenland (en super eenvoudig te installeren).

Hetzelfde concept kan worden gebruikt om de Amerikaanse versie van Netflix te bekijken.

De beste VPN voor het streamen van Nederlandse TV-zenders

De beperkingen betreffende je geolocatie kun je dus met een VPN-aanbieder omzeilen. Dit is relatief eenvoudig. Wat het echt lastig maakt is om de juiste VPN-service voor jouw wensen te kiezen. Er zijn namelijk momenteel meer dan 100 VPN-aanbieders over de hele wereld beschikbaar. Deze variëren enorm in termen van prijs, kenmerken, veiligheid, klantenservice, klantvriendelijkheid en dergelijke. Een slechte keuze is daardoor snel gemaakt.

Om het je eenvoudiger te maken om de juiste VPN-aanbieder te kiezen hebben we 5 aanbieders getest (die je hierboven kunt zien). Geloof ons, op deze 5 aanbieders kun je volledig vertrouwen dat ze prima hun werk doen. Hieronder vertellen we je meer over onze persoonlijke favoriete aanbieders. In dit algemene artikel bekijken we de beste VPN-service voor Nederland.

Testwinnaar: ExpressVPN

ExpressVPN
 • Kijk ononderbroken naar NPO en Ziggo Go in het buitenland
 • Servers wereldwijd
 • Zeer goede snelheid

In onze tests is ExpressVPN als beste aanbieder naar voren gekomen voor het bekijken van Nederlandse tv. Hoewel ook onze tweede optie, NordVPN, een uitstekende keuze is. Beide VPN-aanbieders zijn vrijwel identiek en zeer aan te bevelen.

ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en dit betekent dat ze niet kunnen worden gemonitord door bijvoorbeeld de EU of de Verenigde Staten. De service kan hierdoor een geen-logbestandenbeleid bieden, wat betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat iemand je controleert tijdens het streamen van Nederlandse tv.

ExpressVPN heeft ook veel servers in Nederland, zodat je gemakkelijk een Nederlandse server kunt kiezen en zonder problemen verbinding kunt maken. Bekijk eenmaal ingelogd welke programma’s je wilt bekijken.

Maak gewoon verbinding met een Nederlandse server en je kunt elke tv-zender in Nederland bekijken. Deze servers zijn snel en robuust, dus je ervaart niet dat de dienst uitvalt of vertraging oploopt.

In onze tests werkte ExpressVPN heel goed om bijvoorbeeld Ziggo GO, BBC, Uitzending Gemist, KPN en Telfort programma’s te bekijken. We ondervonden geen problemen met de snelheid en de programma’s waren vlekkeloos in HD-kwaliteit te bekijken.

Qua prijs is ExpressVPN een van de duurste VPN-services, hoewel je de term duur hier met een korreltje zout moet nemen. Een maandelijks abonnement kost hoe dan ook zelden meer dan 10 euro per maand (en valt veel lager uit wanneer je je voor een langere periode aanmeldt).

Al met al kunnen we ExpressVPN aanbevelen om Nederlandse tv buiten Nederland te streamen. Hier lees je onze langere review van ExpressVPN.

NordVPN getest

 • Snelle verbinding met NPO en Ziggo GO
 • Zeer gemakkelijk te gebruiken
 • Relatief betaalbaar

NordVPN komt niet uit Noorwegen, zoals velen lijken te geloven. De naam doet dit misschien vermoeden, maar de service is eigenlijk gevestigd in Panama, ver van de Scandinavische landen. Dit betekent dat NordVPN buiten de EU en Amerikaanse wetgeving valt en dus het verkeer van zijn klanten niet hoeft te loggen.

Hiermee kun je Nederlandse televisie kijken in andere landen dan Nederland zonder je zorgen te hoeven maken dat NordVPN kijkt naar wat je doet.

NordVPN heeft veel servers in Nederland, wat betekent dat de service zeer geschikt is voor Nederlandse burgers in het buitenland. We hebben alle bekende Nederlandse tv-zenders gestreamd en dit ging erg goed.

Wanneer we kijken naar de snelheid presteerde NordVPN ook buitengewoon goed in vergelijking met veel andere VPN-aanbieders. Zowel NordVPN als ExpressVPN scoren op dit gebied heel goed in vergelijking met andere VPN-aanbieders. In die zin zullen er geen problemen zijn met achterstand en dergelijke als je NordVPN gebruikt.

Qua prijs is NordVPN iets goedkoper dan ExpressVPN, maar niet zo veel. Als je je echter voor een langere periode bij de service aanmeldt, ontvang je veel korting.

Zowel NordVPN als ExpressVPN bieden een geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt de services zorgeloos testen en je geld terugkrijgen als je toch niet tevreden bent.

Een langer overzicht van de voor- en nadelen van NordVPN vind je hier.

Surfshark getest

 • Snelle Nederlandse servers
 • Onbeperkt aantal apparaten
 • Een van de goedkoopste op de markt

Een dienst die alleen maar lijkt te groeien is SurfShark. Een paar jaar geleden lag deze dienst een beetje achter op aanbieders als ExpressVPN en NordVPN. Dat gezegd hebbende, hebben ze de service de afgelopen jaren sterk verbeterd. Vandaag de dag wordt SurfShark gezien als een van de toonaangevende VPN-aanbieders.

Ze bieden een zero-logbeleid en zijn gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Verder bieden ze ook geavanceerde beveiligingsfuncties. Hierdoor ben je volledig veilig tijdens het surfen op het web als je SurfShark gebruikt.

SurfShark heeft ook goede servers in Nederland en gebruiksvriendelijke software. Je kunt dus gemakkelijk kiezen voor een Nederlandse server als je in het buitenland bent. Onze ervaring is dat SurfShark ook snelle en robuuste servers heeft, zodat de dienst ook goed werkt voor het kijken naar Nederlandse tv-zenders zonder achterstand.

De dienst kost, net als de meeste andere, rond de € 10 voor een maandabonnement. Deze prijs wordt echter veel lager als je je voor een langere periode aanmeldt, wat goedkoper is dan NordVPN en ExpressVPN. Op deze manier kan SurfShark lonen voor degenen geld willen besparen en een VPN gedurende een langere periode wil gebruiken.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een VPN?

Bij het kiezen van een VPN-service zijn er veel factoren waarop je moet letten. In dit artikel kijken we vooral naar de factoren die te maken hebben met het streamen van Nederlandse tv, hoewel voor verschillende doeleinden andere factoren belangrijk kunnen zijn.

1. Nederlandse servers: Het belangrijkste aspect van het streamen van Nederlandse televisie is eigenlijk alleen dat de servers van de VPN-aanbieder in Nederland goed en snel moeten zijn. Eigenlijk heb je maar 1 server nodig in Nederland die voor het doel goed werkt

ExpressVPN is een voorbeeld van een VPN die veel servers in Nederland heeft.

2. Logbeleid en beveiliging: Er zijn echter ook veel andere factoren die belangrijk zijn. Als je de verkeerde VPN kiest, kan het zijn dat de VPN-aanbieder je gegevens opslaat en deze informatie aan derden verkoopt. We hebben het zelf nog nooit meegemaakt, maar het is wel een puntje om in je achterhoofd te houden. Om dit te voorkomen is het uitermate belangrijk dat de VPN-aanbieder je verkeer niet registreert. Alle VPN-aanbieders die we hier aanbevelen, bieden een beleid waarin geen logbestanden worden opgeslagen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je informatie niet wordt verkocht, simpelweg omdat de informatie nooit is opgeslagen.

3. Snelheid: De snelheid van de servers is ook uiterst belangrijk wanneer je Nederlandse tv in HD-kwaliteit wilt streamen. Er is niets vervelender dan om te moeten wachten tot je film eindelijk geladen is of wanneer je stream constant hapert. Het loont daarom om te kiezen voor de meest gerenommeerde VPN-diensten.

4. Gebruiksgemak en klantenservice: Bovendien kunnen ook het gebruiksgemak en de klantenservice een belangrijke factor zijn, hoewel dit niet zo belangrijk is wanneer je de VPN gaat gebruiken voor een eenvoudig doel als het bekijken van Nederlandse tv buiten Nederland. Over het algemeen hebben diensten die we hier aanbevelen zoals ExpressVPN, NordVPN en Surfshark een goede gebruiksvriendelijkheid en klantenservice.

5. Prijs: Tenslotte speelt de prijs een belangrijke rol. Er zijn zowel gratis als betaalde VPN-aanbieders, maar we bevelen in de eerste plaats alleen betaalde VPN-aanbieders aan om Nederlandse tv te streamen. Later zal je lezen waarom we dit doen.

Waar kan ik een VPN nog meer voor gebruiken?

Naast het kijken van Nederlandse tv kun je je VPN ook voor veel andere doeleinden gebruiken. Zo zijn er veel andere streamingdiensten die je met de VPN kunt gebruiken. Veel VPN-gebruikers hebben hun abonnement afgesloten om bijvoorbeeld naar de Amerikaanse Netflix te kijken. Zoals je weet is die selectie veel beter en heb je veel meer nieuwe releases, series en films tot je beschikking. Door verbinding te maken met een Amerikaanse server houd je Netflix voor de gek door te doen alsof je je in de VS bevindt. Vervolgens stream je eenvoudig je favoriete programma’s.

Een VPN kan ook gebruikt worden om je toegang te geven tot bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix

Een andere manier om een VPN te gebruiken is wanneer er in het land waar je bent restricties optreden. In veel landen wordt inhoud door de autoriteiten geblokkeerd. In China, Rusland en soortgelijke staten wordt bijna de helft van de inhoud door de autoriteiten niet vrijgegeven. Inwoners van deze landen kunnen dan een VPN gebruiken om deze firewalls te omzeilen en een grotere internetvrijheid te krijgen.

VPN’s worden ook veel gebruikt in verband met de algemene internetbeveiliging. Door alle technologie van tegenwoordig bestaat er altijd een mogelijkheid om te worden gevolgd, gehackt en dergelijke. Een VPN-service zal je helpen om de beveiliging in een veel grotere mate te handhaven.

Omdat de VPN-service je IP-adres verbergt en verandert, is het veel moeilijker om je verkeer bij te houden. Met een VPN is het dus makkelijker om online anoniem te blijven. Daarom wordt een VPN vaak ook gebruikt om online illegale dingen te doen, zoals torrents downloaden en dergelijke.

Zijn er ook goede gratis VPN-aanbieders?

We worden vaak gevraagd of er ook gratis VPN-aanbieders op de markt beschikbaar zijn. Het antwoord hierop is ja, maar we raden klanten nog steeds af om ze te gebruiken, vooral wanneer je de VPN wilt gebruiken voor het kijken van Nederlandse tv in het buitenland. De reden hiervoor is dat de gratis producten buitengewoon inferieur zijn aan de betaalde VPN-aanbieders.

Het grootste probleem van de gratis VPN-programma’s is dat de snelheid van de streaming vaak extreem traag is. Dit betekent dat je moet wachten tot programma’s van KPN en Ziggo eindelijk geladen zijn voordat je ze kunt bekijken. Niet bepaald fijn!

Er zijn enkele gratis VPN-diensten die relatief goed werken, en dit zijn bijvoorbeeld ProtonVPN, Tunnelbear of Windscribe. Het probleem met deze gratis diensten is dat ze ofwel geen servers in Nederland hebben, of dat ze datarestricties hebben op hoeveel je de VPN per maand kunt gebruiken. Tunnelbear biedt bijvoorbeeld maar 500 MB data per maand, wat natuurlijk onhandig is als je KPN in het buitenland gaat kijken.

Tunnelbear biedt slechts 500 MB data met de gratis versie.

Daarom raden wij altijd aan om 3-10 euro te betalen voor een betaalde VPN-service en je zo veel ergernis en wachttijd te besparen (en mogelijk een kapotte laptop die je uit frustratie door het raam hebt gegooid).

Wil je toch een gratis aanbieder proberen? Dit kan uiteraard, je hebt namelijk weinig te verliezen. Echter kun je ook voor 30 of 45 dagen een betaalde VPN testen en je geld terugvragen mocht je toch niet tevreden zijn met de service. Vrijwel iedere VPN-aanbieder biedt zo’n soort garantie aan.

Samenvatting

Het is makkelijk om toegang te krijgen tot Nederlandse TV die geo-geblokkeerd is als je in het buitenland bent. Met een VPN krijg je niet alleen de mogelijkheid om dergelijke inhoud te ontgrendelen, maar ben je bovendien beveiligd tegen computeraanvallen. Je krijgt ook de mogelijkheid om inhoud van andere landen te ontgrendelen. De Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld een bibliotheek die veel groter is wanneer je Netflix of Amazon Prime Video gebruikt.

Er zijn een aantal verschillende providers waaruit je kunt kiezen. Wanneer je Nederlandse tv in het buitenland kijkt, ben je aangewezen op een VPN die goede Nederlandse servers heeft. Alle bovenstaande aanbieders zijn zeer goede alternatieven voor Nederlandse TV in het buitenland. Daarnaast behoren ze ook tot de allerbeste VPN-diensten in het algemeen.

Kies je voor een langer lidmaatschap, dan is dat bij een VPN ook erg goedkoop. We raden aan om de gratis diensten links te laten liggen omdat de nadelen te groot zijn. Je kunt ook de eerste 30 dagen je geld terugkrijgen als je ontevreden bent over de dienst die je kiest.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo