VPNexpert

Surfshark Ervaringen

8.9/10

SurfShark is een relatief nieuwe VPN-aanbieder die er hard aan werkt om een zeer goede service te worden.

Wat we goed vinden aan Surfshark:

 • Servers in 50 landen
 • Gebruiksvriendelijk op alle servers
 • Goede prijs
 • Laagste prijs:

  $1.99 / maand

  Werkt met:

  Videoland Ziggo AppleTV Disney+ Netflix

  Introductie

  In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe VPN-aanbieders op de markt bijgekomen. Het moge duidelijk zijn dat er veel geld te verdienen valt in de VPN-industrie. Niet alle aanbieders zijn echter even goed. SurfShark is gelukkig wel een van de weinige nieuwere VPN-aanbieders waarvan we denken dat ze kunnen concurreren met de grote spelers, zoals NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost.

  De VPN-aanbieder SurfShark is enorm gegroeid en kan nu al meer dan 500 servers in 50 landen aanbieden. Ook heeft de aanbieder al gezegd dat ze in de komende periode nog veel meer willen groeien. Dit maakt SurfShark een zeer veelbelovende kandidaat!

  SurfShark hoofdmenu

  In onze test ontdekten we al snel dat de VPN-aanbieder SurfShark een zeer goede service biedt, helemaal wanneer je je bedenkt hoe kort ze eigenlijk pas op de markt zijn. Op alle servers die we hebben getest, is de snelheid erg goed, zowel voor het streamen van HD-content alsook het gebruiken van SurfShark voor een ander IP-adres.

  Op het gebied van beveiliging staat SurfShark op één lijn met de meeste andere VPN-aanbieders. Een geen-logbestandenbeleid, kill-switch en andere veiligheidsmaatregelen zijn vanzelfsprekendheid en worden ook door SurfShark aangeboden.

  Vooral op het gebied van gebruiksgemak is SurfShark erg sterk. Niet alle VPN-aanbieders bieden een gebruiksvriendelijk ontwerp, maar SurfShark pronkt hiermee op een hoog niveau. We vonden zowel het app-ontwerp als het pc-ontwerp zeer comfortabel in gebruik.

  Qua prijs valt SurfShark positief uit, vooral wanneer je voor een langere periode een abonnement afsluit. De prijs komt neer op minder 2 euro per maand wanneer je je abonneert voor 2 jaar.

  • $1.99 per maand
  • 83% korting
  • 30 dagen geld terug garantie

  Snelheid

  Ongeacht welke VPN-aanbieder je gebruikt, de snelheid wordt altijd een beetje langzamer omdat het verkeer eerst een externe server moet passeren voordat het verkeer wordt doorgestuurd. Bij de beste VPN-aanbieders is dit snelheidsverlies minimaal. Dit geldt vooral voor de betaalde services, bij gratis VPN-aanbieders heb je vaak wel te maken met een duidelijk minder snelle verbinding.

  De snelheid van SurfShark kwam in onze test als relatief goed naar voren. We hadden geen problemen met het streamen van tv kijken in het buitenland in HD-kwaliteit en zagen ook geen complicaties met de snelheid. Sommige servers in sommige landen hadden niet zo’n indrukwekkende snelheid, maar dit waren er slechts een paar.

  Al met al geven we SurfShark twee duimen omhoog op als het gaat om snelheid. De aanbieder is prima te gebruiken voor alles wat je normaal op het internet zou doen, zonder dat je ergernissen zult ervaren.

  Beveiliging en privacy

  SurfShark bevindt zich op hetzelfde niveau als de concurrentie. Uiteraard biedt de service een beleid voor het bijhouden van geen enkel logbestand, wat betekent dat ze je verkeer niet bijhouden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de bewaking en de eventuele verkoop van jouw informatie aan derden.

  SurfShark biedt ook klassieke diensten zoals een kill switch, wat betekent dat zodra je verbinding wordt aangetast of onderbroken, je internet offline gaat zodat je activiteiten en gevoelige gegevens nooit worden blootgesteld.

  SurfShark speciale functies

  De codering is ook erg goed. Het enige minpunt aan SurfShark is dat ze op het gebied van veiligheid niet de allerbeste zijn en de zeer geavanceerde functies missen. Voor de reguliere gebruiker is de veiligheid meer dan goed genoeg.

  Gebruiksvriendelijkheid

  SurfShark geven we een groot pluspunt vanwege het gebruiksgemak. Veel VPN programma’s, vooral de gratis programma’s, worden gekenmerkt door slechte menu’s (vooral wanneer je de service op je mobiel gebruikt).

  SurfShark heeft echter een zeer goed platform voor zowel mobiel als pc, evenals een design dat zowel aantrekkelijk als gebruiksvriendelijk is. De app werkt erg goed op iOS en Android.

  Al met al biedt SurfShark een zeer goede service, die je kunt vergelijken met grotere spelers zoals NordVPN en ExpressVPN.

  Servers in verschillende landen

  SurfShark biedt meer dan 500 servers in 50 landen. Hoe meer servers, hoe beter, aangezien dit een grotere verscheidenheid betekent en je zo meer kans hebt op het bekijken van content.

  500 servers zijn noch slecht, noch bijzonder goed. Ter vergelijking: CyberGhost heeft meer dan 3000 servers en NordVPN heeft meer dan 5000 servers. De hoeveelheid servers is echter niet het belangrijkste. Het belangrijkste is natuurlijk dat de servers goed werken, en dat is bij SurfShark het geval.

  Bij het gebruiken van een VPN kan het enorm vervelend zijn als wordt beweerd dat servers zich in een land bevinden en later blijkt dat de server zich in een heel ander land bevindt of wordt geblokkeerd door content providers. Dit zagen we niet terug tijdens het gebruiken van SurfShark.

  Als het gaat om het aantal landen, bevindt SurfShark zich ook in het midden. Met 50 landen biedt SurfShark echter de overgrote meerderheid van de landen die het meest interessant zijn. De service heeft veel servers in de belangrijkste landen zoals Duitsland, Engeland, de VS en Frankrijk.

  Prijs

  SurfShark is absoluut betaalbaar. Hoewel de prijs op dit moment anders kan zijn dan wanneer wij dit artikel hebben geschreven, kun je voor minder dan 10 euro per maand al gebruik maken van SurfShark. Sluit je direct een abonnement af voor 2 jaar, dat betaal je slechts 1,75 euro per maand.

  SurfShark heeft redelijke prijzen

  Wij vinden de prijs prima, maar niet sensationeel goed in termen van service. De laagste prijs met de langste abonnementsperiode, is echter erg goed en waarschijnlijk een van de goedkoopste in de branche. Hiermee kan SurfShark een goede optie zijn voor diegenen die van plan zijn om een VPN dienst te gebruiken gedurende een langere periode.

  SurfShark biedt ook een 30 dagen geld-terug-garantie, waarmee je je geld binnen 30 dagen terug krijgt als je niet tevreden bent. Dit maakt het gemakkelijk om SurfShark te testen. Niet tevreden? Dan kun je altijd het supportteam contacteren en je geld terugvragen. Wij hebben de niet-goed-geld-terug-garantie getest en hadden het geld binnen een paar dagen terug op onze rekening.

  Kan ik SurfShark gratis krijgen?

  Het is gebruikelijk om op zoek te gaan naar gratis diensten, omdat de technologie dit vaak biedt. Er zijn veel gratis VPN-diensten, maar deze zijn zelden goed. Dit gaat over beperkingen van het gegevensgebruik, de selectie van servers, snelheden, klantenservice, en meer. Uiteindelijk zijn gratis VPN-diensten vaak zo beperkt dat ze slechts enkele uren bruikbaar zijn.

  SurfShark heeft er daarom voor gekozen om een betaalde dienst te zijn, maar in theorie kan je deze 30 dagen gratis uitproberen. Dat komt omdat SurfShark een proefperiode heeft waarin je je geld kan terugkrijgen als de service tekort zou schieten. De proefperiode geeft je toegang tot de volledige service.

  SurfShark heeft proefperiodes

  Dus je registreert je voor een abonnement, net als elke andere gebruiker, maar met een risicoloze periode van 30 dagen. Het abonnement omvat de volledige service van SurfShark, zonder enige beperkingen. Mocht je je om welke reden dan ook willen uitschrijven, dan kan je contact opnemen met de klantenservice en snel een terugbetaling ontvangen.

  SurfShark is technisch gezien misschien niet gratis, maar de 30 dagen durende proefperiode is gratis als je je geld terugvraagt. Bovendien heb je niet de beperkingen die de meeste gratis VPN-diensten hebben, dus dit alternatief is waarschijnlijk beter als je een gratis oplossing wilt.

  SurfShark voor torrenting

  Tot op de dag van vandaag is torrenting nog steeds een van de meest populaire manieren om content van het web te downloaden. Met behulp van een torrent en een client kun je gegevens en bestanden overbrengen. Helaas wordt er voortdurend gediscussieerd over de wetgeving en kan men in de problemen komen als men ontdekt wordt voor het downloaden van torrentbestanden.

  Om dit te voorkomen, heeft SurfShark een oplossing in de versleutelde communicatie. Hun waterdichte beleid van het niet delen van gegevens zorgt ervoor dat je zonder problemen hun VPN kan gebruiken voor torrenting. Dit betekent dat je zoveel films en muziek kunt downloaden als je wilt zonder dat iemand weet wie je bent.

  Bovendien heb je niet alleen toegang om de bestanden te downloaden die je wilt, maar ook de snelheid die je hiervoor nodig hebt. Torrenting neemt namelijk een groot deel van de snelheid die je netwerk kan bieden in beslag, en meestal vermindert het gebruik van een VPN-dienst de snelheid.

  Torrenting en VPN gaan daarom zelden hand in hand, maar SurfShark heeft servers met een hoge snelheid en zorgen voor een optimaal resultaat. Dit geeft je toegang tot de bestanden die je wilt, ongeacht de grootte, in een mum van tijd.

  Als je torrentbestanden wilt downloaden, of misschien zelfs uploaden, dan moet je een VPN-service vinden die je kan vertrouwen. SurfShark is in dit geval een zeer goed alternatief als VPN-service.

  Speciale functies

  VPN-diensten zijn vrijwel hetzelfde in termen van algemene functionaliteit, versleutelingsniveau, klantenservice en zelfs de prijs. Toch zijn er verschillende speciale functies die bij elke VPN-dienst worden geleverd, en SurfShark heeft een selectie van een aantal interessante speciale functies die de moeite waard zijn om toe te lichten.

  De CleanWeb-functie is bijvoorbeeld iets waar de meeste mensen van kunnen profiteren. Deze functie verwijdert advertenties die van tijd tot tijd opduiken en die evenals links bevatten naar pagina’s met malware. Het feit dat je de advertenties effectief kunt verwijderen is ook zeer gunstig op je mobiele telefoon, omdat je bespaart op het gegevensgebruik.

  SurfShark heeft veel functies

  Bovendien biedt SurfShark zijn service aan op een onbeperkt aantal apparaten. Op deze manier kan het hele gezin gebruik maken van de VPN-dienst op al hun apparaten, of het nu gaat om laptops of mobiele apparaten. De meeste populaire VPN-diensten hebben tegenwoordig daarentegen een limiet van 5 tot 10 apparaten die tegelijkertijd aangemeld kunnen zijn.

  SurfShark heeft ook een handige functie genaamd Whitelists. Deze functie stelt je in staat om bepaalde websites en apps te selecteren waarvoor de VPN-server niet wordt gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor internetbankieren, omdat je hiervoor al snel waarschuwingen krijgt dat je bent ingelogd vanaf onbekende locaties als je het verkeer via een VPN routeert.

  Kill Switch, Leak Protection en NoBorders Mode zijn ook handige functies. Over het algemeen biedt SurfShark speciale functies die ervoor zorgen dat hun abonnement opvalt.

  SurfShark klantenservice

  Net als veel van zijn concurrenten biedt SurfShark 24 uur per dag klantenservice. Als gebruiker heb je altijd een vertegenwoordiger beschikbaar indien je vragen hebt. Maar niet alleen is SurfShark 24/7 beschikbaar, ze biedt ook uitstekende en aanvullende antwoorden op je vragen.

  Hoewel het overgrote deel van de VPN-diensten 24-uur klantenservice aanbiedt in de vorm van live chat, kan worden gesteld dat SurfShark een van de snelste is om je vragen te beantwoorden. Ook hier voelt het wachten extra kort aan omdat hun chatrobot je nuttige informatie geeft terwijl je wacht.

  Je kunt ook nuttige informatie vinden in het SurfShark Help Center, waar een FAQ met veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden vaak voldoende is. Vragen over VPN-technologie kunnen immers soms ingewikkeld zijn, en dan helpen duidelijke tekst, illustraties en video’s om iets uit te leggen.

  Een verzoek dat daarentegen niet kan worden ingewilligd met FAQ’s en waarvoor contact met de klantenservice nodig is, is het opzeggen van een abonnement. Het kan gebeuren dat je je abonnement wilt stopzetten, en als het zover is, dan is het goed om te weten dat de klantenservice nuttig is en het proces snel verloopt.

  Veel VPN-diensten hebben vergelijkbare voorwaarden voor klantenservice, maar SurfShark is een van de weinige diensten die daadwerkelijk voldoet aan de prestaties van precies die voorwaarden.

  SurfShark voor Nederlandse streamingdiensten

  Vaak wordt een VPN-dienst gebruikt om Netflix in de VS, HBO, Hulu of andere belangrijke streamingdiensten te bekijken. Toch is het voor Nederlanders even belangrijk om bijvoorbeeld NPO en Ziggo.Go in Nederland te kunnen bekijken. Dit is echter niet mogelijk vanuit het buitenland, tenzij je gebruik maakt van een VPN-dienst.

  Voor een optimaal resultaat kan je gebruik maken van SurfShark voor Nederlandse streamingdiensten. SurfShark heeft een aantal goede Nederlandse servers, dus als je in het buitenland naar Nederlandse TV wilt kijken, kan je gemakkelijk verbinding maken met één van deze servers. Je hoeft alleen maar in te loggen op een server, een proces dat enkele seconden in beslag neemt, en vervolgens de website van de streamingservice te bezoeken.

  De geo-blokkering zal dan weg zijn, en de vervelende boodschap “de inhoud is niet beschikbaar buiten Nederland” zal niet langer verschijnen. Bovendien zorgt de hoge snelheid van het VPN van SurfShark ervoor dat je niet alleen toegang hebt tot Nederlandse streamingdiensten, maar dat de kwaliteit ook hoog is.

  Zo kan je bijvoorbeeld Ziggo.Go in HD in het buitenland bekijken, zonder dat de VPN-service van SurfShark in kwaliteit inlevert. Vaak is het zo dat men via een VPN toegang heeft tot streamingdiensten in het buitenland, maar dan met voortdurende haperingen en onderbrekingen. SurfShark, met zijn servers, zorgt ervoor dat deze zorg wordt weggenomen.

  SurfShark om de Chinese Firewall te omzeilen

  Elke industrie heeft parameters die de spelers kunnen meten. In de VPN-industrie betekent een goede dienst een dienst die in staat is om langs de Chinese firewall te komen. Dit wordt door velen geclassificeerd als een van de moeilijkste verdedigingslinies op het internet.

  SurfShark is een van de beste VPN-diensten, en ze kunnen ook geo-blokkering omzeilen in China. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent of aan het werk bent in China, kan je met SurfShark naar Nederlandse streamingdiensten kijken. Ook Netflix, Hulu, HBO en andere diensten zijn beschikbaar, en het VPN van SurfShark komt relatief gemakkelijk voorbij de muur.

  De sterke technologie achter het VPN van SurfShark zorgt er niet alleen voor dat je voorbij de muur komt, maar ze zorgen ook voor een goede verbindingskwaliteit. Je denkt waarschijnlijk dat het routeren van verkeer langs zo’n ingewikkelde firewall zou leiden tot verminderde snelheden, maar met SurfShark is dit niet het geval.

  Als de servers van SurfShark om de een of andere reden niet langs de Chinese firewall zouden kunnen komen, kan je contact opnemen met de klantenservice. Zij zullen je helpen bij het identificeren van de oorzaak van het probleem, zodat je voorbij de firewall kan komen. In principe werkt SurfShark om de Chinese firewall te omzeilen.

  SurfShark voor gebruik in Nederland

  SurfShark heeft zijn eigen servers in Nederland. Deze zijn van hoge kwaliteit en zorgen voor snelle verbindingen wanneer je wilt inloggen met een Nederlandse server. Als je bijvoorbeeld in het buitenland studeert, werkt of op vakantie bent, is het goed om toegang te hebben tot Nederlandse streamingdiensten en de inhoud van Nederlandse online kranten.

  Er zijn ook andere toepassingen voor Nederlandse servers. Nederlanders willen, net als iedereen, hun verkeer online anonimiseren. Dit wil niet zeggen dat je wilt inloggen op een buitenlandse server, want dit kan problemen veroorzaken met geo-blokkering.

  SurfShark heeft veel servers in Nederland

  Log daarom eenvoudig in op een andere Nederlandse server in het netwerk van SurfShark, zodat je anoniem blijft terwijl je precies de diensten en programma’s kunt gebruiken die je hier in Nederland wilt. Bovendien draait het web nog steeds op hoge snelheid, dus je hoeft nergens op in te leveren.

  Het grootste voordeel van de Nederlandse servers van SurfShark is hun snelheid en betrouwbaarheid. Of je nu gewoon aan het surfen bent, of misschien wel een film in HD bekijkt, het is goed om de gemoedsrust te hebben die de Nederlandse servers van SurfShark bieden. Op dit gebied behoort SurfShark tot de beste VPN-diensten in de branche.

  Werkt Surfshark met Netflix?

  Een van de belangrijkste aspecten van de keuze voor een VPN-dienst voor Nederlanders is of de dienst werkt om geo-blokkering bij Netflix te omzeilen. Een veel te bekende situatie is dat de servers van veel VPN-diensten worden onderschept door Netflix, zodat je bijvoorbeeld een verbinding maakt met een Amerikaanse server, maar Netflix weet dat je je daar niet echt bevindt.

  Tegenwoordig slagen alleen de allerbeste VPN-diensten erin om deze blokkering te omzeilen, en SurfShark is daar eentje van. Ze hebben een aantal hoogwaardige Amerikaanse servers zodat je Netflix in de VS kunt bekijken. Daarnaast hebben landen als het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada ook veel goede content waar wij hier in Nederland alleen maar van kunnen dromen.

  SurfShark werkt goed met Netflix

  SurfShark biedt niet alleen de mogelijkheid om Netflix in het buitenland te bekijken, maar ze leveren ook, zoals eerder vermeld, hoge snelheden. De tv-series en films van Netflix zijn exclusief ontwikkeld voor het kijken in HD. Een verbinding tussen een VPN kan je snelheid mogelijk vertragen, maar SurfShark houdt het op peil zodat je zonder onderbreking naar Netflix kunt kijken.

  SurfShark werkt meer dan alleen met Netflix. Je hebt toegang tot Netflix wereldwijd en hoeft alleen maar te betalen voor SurfShark en je reguliere Netflix abonnement. Met SurfShark kan je een geheel nieuwe wereld van entertainment openen, waarbij de inhoud in met name de Verenigde Staten natuurlijk zeer indrukwekkend is.

  SurfShark voor iPhone en Android

  Naarmate het gebruik van mobiele telefoons toeneemt, is het vanzelfsprekend om deze apparaten ook te beschermen met VPN-diensten. Velen van ons maken bijvoorbeeld gebruik van online bankieren op mobiele telefoons, wat zonder VPN redelijk riskant kan zijn op een openbaar netwerk, waar derden inzicht kunnen krijgen.

  SurfShark levert zijn applicatie daarom zowel op de iPhone als op Android aan. Je hoeft alleen een app te downloaden die relatief vergelijkbaar is met het programma voor de PC, en de installatie en andere setup voor gebruik duurt slechts ongeveer een minuut. Dit helpt je om je mobiele verkeer te beschermen in een zeer korte tijd.

  Daarnaast kan je met SurfShark op je mobiele apparaat toegang krijgen tot de inhoud van een verscheidenheid aan streamingdiensten in het buitenland. Met SurfShark kan je bijvoorbeeld Netflix in de VS op je mobiele telefoon en op hoge snelheid bekijken. De VPN-dienst is zo ontworpen dat je mobiele streamingervaring wordt verbeterd.

  Last but not least, het is belangrijk om nogmaals te wijzen op het veiligheidsaspect van het hebben van een VPN op je mobiele telefoon. Veel mensen kiezen ervoor om hun computer te beschermen door middel van een VPN, maar blijkbaar vergeten de meesten de mobiele telefoon. Dit ondanks het feit dat de mobiele telefoon minstens zo veel gevoelige informatie deelt. SurfShark maakt het gemakkelijk om te kiezen voor het gebruik van VPN op de mobiele telefoon.

  Samenvatting

  SurfShark is een VPN-dienst die alles levert wat je je maar kunt wensen. Ze hebben een aantal snelle servers aan te bieden, die momenteel verspreid zijn over 50 landen wereldwijd. SurfShark daarentegen groeit snel en het zal niet verwonderlijk zijn als ze in korte tijd naar nog meer landen uitbreiden.

  Een van de meest populaire servers voor ons Nederlanders zijn natuurlijk de servers in de VS en Nederland. Om naar Netflix in de VS te kijken, is SurfShark perfect om de geo-blokkering te omzeilen die Netflix heeft opgezet. Daarnaast kan je via SurfShark ook Nederlandse TV kijken in het buitenland.

  Als VPN-service biedt SurfShark ook een zeer goede anonimiteit en veiligheid. Hun versleutelingsgraad zorgt ervoor dat wat je online doet, tussen jou en de pagina blijft. SurfShark is in staat om langs de Chinese firewall te komen, en het is het vermeldenswaard dat de dienst goed is voor torrenting.

  Het meest indrukwekkend is waarschijnlijk de snelheid die SurfShark levert. Of je nu surft, tv-programma’s en films streamt, of bijvoorbeeld torrentbestanden downloadt, het is belangrijk om een snelle verbinding te hebben. Dit zorgt ervoor dat er geen haperingen en onderbrekingen zijn.

  Voor de prijs waarvoor je SurfShark kan krijgen, zijn er maar weinig andere VPN-diensten die in de buurt komen. SurfShark levert het meeste wat je kunt bedenken in deze industrie, evenals een paar speciale functies. Naast de redelijke prijs, kan je SurfShark ook uitproberen tijdens een 30-dagen geld-terug-garantie.

  • $1.99 per maand
  • 83% korting
  • 30 dagen geld terug garantie