SurfShark Ervaringen

Onze beoordeling 8.9

Wat we benadrukken in onze beoordeling:

 • Prijs
 • Snelheid en kwaliteit
 • Gebruikerservaring
 • Aantal servers en landen
 • Geld-terug-garantie in het geval je niet tevreden bent
 • Klantenondersteuning
 • Deze website ontvangt een vergoeding voor het doorverwijzen naar de verschillende aanbieders. De website is gratis voor gebruikers.

  Mededeling:

  Om deze website gratis te kunnen gebruiken, ontvangen wij een vergoeding voor het doorverwijzen naar de verschillende aanbieders.

  We kunnen echter niet alle VPN-aanbieders beoordelen. Hopelijk geniet je van deze site en deel je deze met vrienden en familie die geïnteresseerd zijn in een VPN.

  Adverteren info

  SurfShark Ervaringen

 • Onze beoordeling
 • 8.9
 • "SurfShark is een relatief nieuwe VPN-aanbieder die er hard aan werkt om een zeer goede service te worden."

  "SurfShark is een relatief nieuwe VPN-aanbieder die er hard aan werkt om een zeer goede service te worden."


  Wat we goed vinden aan SurfShark

 • Servers in 50 landen
 • Gebruiksvriendelijk op alle servers
 • Goede prijs
 • De snelheid die beloofd wordt

 • Specificaties

 • Prijs: 1,99 dollar per maand
 • Aanbieding: Tot 83% korting
 • Klantenservice: 24/7 klantenservice
 • Geld-terug garantie: 30 dagen
 • Werkt op:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introductie

  In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe VPN-aanbieders op de markt bijgekomen. Het moge duidelijk zijn dat er veel geld te verdienen valt in de VPN-industrie. Niet alle aanbieders zijn echter even goed. SurfShark is gelukkig wel een van de weinige nieuwere VPN-aanbieders waarvan we denken dat ze kunnen concurreren met de grote spelers, zoals NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost.

  De VPN-aanbieder SurfShark is enorm gegroeid en kan nu al meer dan 500 servers in 50 landen aanbieden. Ook heeft de aanbieder al gezegd dat ze in de komende periode nog veel meer willen groeien. Dit maakt SurfShark een zeer veelbelovende kandidaat!

  In onze test ontdekten we al snel dat de VPN-aanbieder SurfShark een zeer goede service biedt, helemaal wanneer je je bedenkt hoe kort ze eigenlijk pas op de markt zijn. Op alle servers die we hebben getest, is de snelheid erg goed, zowel voor het streamen van HD-content alsook het gebruiken van SurfShark voor een ander IP-adres.

  Op het gebied van beveiliging staat SurfShark op één lijn met de meeste andere VPN-aanbieders. Een geen-logbestandenbeleid, kill-switch en andere veiligheidsmaatregelen zijn vanzelfsprekendheid en worden ook door SurfShark aangeboden.

  Vooral op het gebied van gebruiksgemak is SurfShark erg sterk. Niet alle VPN-aanbieders bieden een gebruiksvriendelijk ontwerp, maar SurfShark pronkt hiermee op een hoog niveau. We vonden zowel het app-ontwerp als het pc-ontwerp zeer comfortabel in gebruik.

  Qua prijs valt SurfShark positief uit, vooral wanneer je voor een langere periode een abonnement afsluit. De prijs komt neer op minder 2 euro per maand wanneer je je abonneert voor 2 jaar.

  Snelheid

  Ongeacht welke VPN-aanbieder je gebruikt, de snelheid wordt altijd een beetje langzamer omdat het verkeer eerst een externe server moet passeren voordat het verkeer wordt doorgestuurd. Bij de beste VPN-aanbieders is dit snelheidsverlies minimaal. Dit geldt vooral voor de betaalde services, bij gratis VPN-aanbieders heb je vaak wel te maken met een duidelijk minder snelle verbinding.

  De snelheid van SurfShark kwam in onze test als relatief goed naar voren. We hadden geen problemen met het streamen van tv kijken in het buitenland in HD-kwaliteit en zagen ook geen complicaties met de snelheid. Sommige servers in sommige landen hadden niet zo'n indrukwekkende snelheid, maar dit waren er slechts een paar.

  Al met al geven we SurfShark twee duimen omhoog op als het gaat om snelheid. De aanbieder is prima te gebruiken voor alles wat je normaal op het internet zou doen, zonder dat je ergernissen zult ervaren.

  Beveiliging en privacy

  SurfShark bevindt zich op hetzelfde niveau als de concurrentie. Uiteraard biedt de service een beleid voor het bijhouden van geen enkel logbestand, wat betekent dat ze je verkeer niet bijhouden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de bewaking en de eventuele verkoop van jouw informatie aan derden.

  SurfShark biedt ook klassieke diensten zoals een kill switch, wat betekent dat zodra je verbinding wordt aangetast of onderbroken, je internet offline gaat zodat je activiteiten en gevoelige gegevens nooit worden blootgesteld.

  De codering is ook erg goed. Het enige minpunt aan SurfShark is dat ze op het gebied van veiligheid niet de allerbeste zijn en de zeer geavanceerde functies missen. Voor de reguliere gebruiker is de veiligheid meer dan goed genoeg.

  Servers in verschillende landen

  SurfShark biedt meer dan 500 servers in 50 landen. Hoe meer servers, hoe beter, aangezien dit een grotere verscheidenheid betekent en je zo meer kans hebt op het bekijken van content.

  500 servers zijn noch slecht, noch bijzonder goed. Ter vergelijking: CyberGhost heeft meer dan 3000 servers en NordVPN heeft meer dan 5000 servers. De hoeveelheid servers is echter niet het belangrijkste. Het belangrijkste is natuurlijk dat de servers goed werken, en dat is bij SurfShark het geval.

  Bij het gebruiken van een VPN kan het enorm vervelend zijn als wordt beweerd dat servers zich in een land bevinden en later blijkt dat de server zich in een heel ander land bevindt of wordt geblokkeerd door content providers. Dit zagen we niet terug tijdens het gebruiken van SurfShark.

  Als het gaat om het aantal landen, bevindt SurfShark zich ook in het midden. Met 50 landen biedt SurfShark echter de overgrote meerderheid van de landen die het meest interessant zijn. De service heeft veel servers in de belangrijkste landen zoals Duitsland, Engeland, de VS en Frankrijk.

  Prijs

  SurfShark is absoluut betaalbaar. Hoewel de prijs op dit moment anders kan zijn dan wanneer wij dit artikel hebben geschreven, kun je voor minder dan 10 euro per maand al gebruik maken van SurfShark. Sluit je direct een abonnement af voor 2 jaar, dat betaal je slechts 1,75 euro per maand.

  Wij vinden de prijs prima, maar niet sensationeel goed in termen van service. De laagste prijs met de langste abonnementsperiode, is echter erg goed en waarschijnlijk een van de goedkoopste in de branche. Hiermee kan SurfShark een goede optie zijn voor diegenen die van plan zijn om een VPN dienst te gebruiken gedurende een langere periode.

  SurfShark biedt ook een 30 dagen geld-terug-garantie, waarmee je je geld binnen 30 dagen terug krijgt als je niet tevreden bent. Dit maakt het gemakkelijk om SurfShark te testen. Niet tevreden? Dan kun je altijd het supportteam contacteren en je geld terugvragen. Wij hebben de niet-goed-geld-terug-garantie getest en hadden het geld binnen een paar dagen terug op onze rekening.

  Gebruiksvriendelijkheid

  SurfShark geven we een groot pluspunt vanwege het gebruiksgemak. Veel VPN programma's, vooral de gratis programma's, worden gekenmerkt door slechte menu's (vooral wanneer je de service op je mobiel gebruikt).

  SurfShark heeft echter een zeer goed platform voor zowel mobiel als pc, evenals een design dat zowel aantrekkelijk als gebruiksvriendelijk is. De app werkt erg goed op iOS en Android.

  Al met al biedt SurfShark een zeer goede service, die je kunt vergelijken met grotere spelers zoals NordVPN en ExpressVPN.

  Onze conclusie

  "SurfShark is een relatief nieuwe VPN-aanbieder die er hard aan werkt om een zeer goede service te worden."

 • Onze beoordeling
 • 8.9