Hoe kan ik Ziggo in het buitenland bekijken?

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Een probleem met veel Nederlandse tv-zenders is dat ze niet in het buitenland te zien zijn. Of je nu naar het wereldkampioenschap voetbal of hockey, of soortgelijke evenementen wilt kijken, het gebeurt vaak dat we een zwart scherm krijgen als we naar https://www.ziggo.nl/ surfen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je Ziggo gemakkelijk kunt bekijken als de dienst geblokkeerd is in het land waar je bent.

Korte en eenvoudige uitleg

We leggen alles even kort uit voor degenen die het volledige artikel liever niet willen lezen. In de meeste gevallen kan je Ziggo binnen de EU zien. Maar helaas worden veel programma’s geblokkeerd wanneer je je buiten de EU bevindt.

Daarom moet je gebruik maken van een VPN-dienst. Dit is een programma dat je IP-adres kan wijzigen zodat anderen op het web denken dat je bijvoorbeeld een Nederlands IP-adres hebt. Dan gelooft Ziggo dat je in Nederland bent en zal de geoblokkering worden ingetrokken. Kortom:

 1. Zoek een VPN-aanbieder. Onze lijst is een goed uitgangspunt om mee te beginnen, want alle aanbieders zijn getest op kwaliteit in relatie tot de Nederlandse TV.
 2. Download deze VPN-dienst. Als je kiest voor een betaalde VPN-dienst, wat wij wel sterk aanraden, moet je maandelijks ongeveer 10 euro betalen voor een abonnement. Als je niet tevreden bent, dan kun je je geld terugkrijgen. Dit zou slechts ongeveer 5 minuten in beslag moeten nemen.
 3. Open het programma en maak verbinding met een Nederlandse server. Dan krijg je een Nederlands IP-adres, waarmee je de geo-beperkingen kunt omzeilen.
 4. Ga naar Ziggo en bekijk de programma’s die jij wilt. Dus nu heb je een Nederlands IP-adres en kan je alle programma’s bekijken op Ziggo.

Dit zijn de beste VPN-services op dit moment:

Waarom is Ziggo geblokkeerd in het buitenland?

Ziggo is geblokkeerd in het buitenland omdat elke televisiedienst meestal alleen de rechten koopt om een programma in sommige landen weer te geven. Zo koopt Ziggo bijvoorbeeld alleen de rechten om Premier League in Nederland te tonen en niet in bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland of Thailand. Dit zou extreem duur zijn, en ook wat overbodig aangezien de grote meerderheid van de mensen die Ziggo bekijken zich in Nederland bevinden.

Daarom mag Ziggo geen programma’s aan mensen buiten Nederland tonen. Iets anders zou illegaal zijn, en Ziggo zou een grote boete moeten betalen.

Hetzelfde principe geldt voor andere Nederlandse kanalen zoals NPO, RTL, enzovoort.

Nieuwe EU-wetgeving

Gelukkig voor Nederlandse burgers is er een nieuwe EU-wetgeving, de zogenaamde Portabiliteitsverordening. Hierover kan je meer lezen op de website van de overheid.

Deze verordening stelt kort dat alle EU-burgers vrij zijn om hun online inhoud naar andere plaatsen in de EU te brengen. Dit is een stap in de richting van nog meer gelijkheid en uniformiteit binnen de EU. Deze verordening is ook van toepassing op Nederland.

Kortom, dit betekent dat alle Nederlandse burgers alle inhoud kunnen streamen die ze willen, ook als ze zich buiten Nederland bevinden, maar binnen de EU. Dat is natuurlijk een zeer groot voordeel.

Dit aanbod geldt echter alleen voor betaalde televisiediensten en niet voor gratis diensten. Daarom is deze regeling nog steeds niet van toepassing op televisiediensten zoals NPO.

Is het legaal om Ziggo met VPN te streamen?

Af en toe wordt ons gevraagd of het legaal is om een VPN te gebruiken om geoblokkering te omzeilen. Hierop is het antwoord dat het in de meeste gevallen legaal is. Dit geldt voor de meeste landen in de wereld, tenzij je het VPN gebruikt om illegale zaken te doen.

Merk echter op dat andere landen speciale regels kunnen hebben. Sommige landen hebben het gebruik van VPN daadwerkelijk verboden, en dit geldt voor landen met strikte regels. Dergelijke landen zijn onder andere China, Rusland en ook Iran. Merk echter op dat deze landen ook zelden het gebruik van VPN’s bestraffen, dus veel toeristen gebruiken VPN’s ook in deze landen.

Hoe werkt het VPN?

De werking van het VPN is moeilijk uit te leggen, maar het kan ook eenvoudiger. Hier volgt de eenvoudige versie. VPN staat voor een virtueel privé netwerk. Het belangrijkste doel van het VPN is om te verbergen wie je bent of om geoblokkering te omzeilen. In ons geval behoren we tot de laatste groep.

Alle VPN-diensten hebben verschillende servers over de hele wereld. Wanneer je een dergelijk programma downloadt, kan je verbinding maken met de verschillende servers. Al het verkeer van je computer verloopt dan via de server waarmee je verbonden bent.

Hierdoor denken anderen dat je hetzelfde IP-adres hebt als de server waarmee je verbonden bent. Je eigen IP-adres wordt zo verborgen. Hierdoor is een VPN een zeer effectieve manier om geoblokkering te omzeilen en ook om anoniemer en veiliger online te surfen.

Wat is belangrijk met betrekking tot een VPN bij het bekijken van Ziggo?

Er zijn heel wat VPN-aanbieders over de hele wereld. Een VPN-dienst is uiteraard zeer winstgevend, aangezien er momenteel zo’n 200 aanbieders zijn. Dit maakt het natuurlijk moeilijk om te weten welke dienst te kiezen.

Welke VPN-dienst te kiezen is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Echter, met betrekking tot het kijken naar Nederlandse tv buiten Nederland, zijn er enkele belangrijke factoren die je moet overwegen. Alle andere factoren zijn van minder belang. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste factoren.

Dit zijn eigenlijk de enige factoren waarmee je rekening moet houden, dus de lijst is in veel gevallen volledig. Deze 5 factoren staan centraal voor degenen die het VPN willen gebruiken om in het buitenland Ziggo te bekijken:

 1. Heeft de VPN-dienst servers in Nederland? Het enige dat belangrijk is voor degenen die Ziggo buiten Nederland willen bekijken, is dat de VPN-dienst servers in Nederland heeft. Als de dienst geen servers in Nederland heeft, kan je geen Nederlands IP-adres verkrijgen.

  Zoniet, dan zou het volledig zinloos zijn om een VPN te gebruiken. Niet alle VPN-diensten hebben servers in Nederland, dus deze factor is zeer belangrijk om rekening mee te houden.
 2. Is de snelheid voldoende? Elk gebruik van een VPN vertraagt de snelheid omdat al het verkeer door een externe server loopt voordat het het internet bereikt. Dit is erg belangrijk als je Nederlandse tv wilt streamen want als de streaming voortdurend achterloopt of zelfs niet eens start, kan dit zeer frustrerend zijn.

  Echter, de beste VPN-diensten hebben een minimaal snelheidsverlies en daarom zal het geen probleem zijn om tv te kijken terwijl je verbonden bent met de VPN-dienst. Veel VPN-diensten zijn echter zeer traag en het is belangrijk om de snelste diensten te kiezen. Als hoofdregel geldt dat de diensten met de meeste servers in Nederland je de beste snelheid zullen geven, omdat het minder druk op de servers zal zijn.
 3. Heeft de VPN-dienst een zero-logbeleid? Cruciaal bij het gebruik van een VPN-dienst is dat de dienst je internetverkeer niet registreert. Omdat al je verkeer via de servers van de dienst loopt, is het voor de VPN-dienst gemakkelijk om alles wat je online doet bij te houden.

  Dit is natuurlijk iets wat we echt niet willen, en daarom is het cruciaal dat we kiezen voor een VPN-dienst die onze gegevens niet registreert. Het overgrote deel van de VPN-diensten registreert je gegevens niet, maar sommige – en vooral de gratis diensten – doen dit wel en verkopen informatie aan derden. Dit moet je vermijden!
 4. Wat kost het? De prijs van de VPN-dienst is natuurlijk erg belangrijk. We willen zo weinig mogelijk betalen. Daarom vragen we vaak of er gratis VPN-diensten zijn. Het antwoord hierop is ja, maar we raden het gebruik van gratis diensten af. De reden hiervoor is dat veel gratis diensten je gegevens bijhouden, en bovendien is de snelheid vaak erg laag. Veel gratis diensten hebben ook geen servers in Nederland. Gelukkig zijn de betaalde VPN-diensten eigenlijk erg goedkoop.

  Als je je abonneert voor een maand, kost het zelden meer dan 10 euro, iets wat erg betaalbaar is, zeker als we een belangrijk tv-programma op Ziggo willen bekijken zoals een wereldkampioenschap voetbal of hockey. Als je je voor een langere periode abonneert, zal de prijs zelden meer dan 3 euro zijn per maand. De meeste betaalde VPN-diensten hebben ook een 30 dagen geld-terug-garantie.
 5. Is de dienst eenvoudig te gebruiken? Voor diegenen onder ons die alleen Ziggo buiten Nederland willen zien, en verder niet technisch onderlegd zijn, is het natuurlijk belangrijk dat dit snel en gemakkelijk kan. Daarom is het belangrijk dat de dienst snel kan worden gedownload en dat je het programma eenvoudig kunt openen en snel verbinding kunt maken met een Nederlandse server. Niemand wil veel tijd besteden aan het zoeken naar servers en dergelijke.

Aanbevolen VPN-diensten

De top 5 VPN-diensten die wij op deze pagina aanbevelen zijn te zien in de lijst bovenaan de pagina. De top 2 diensten zijn momenteel ExpressVPN en NordVPN. De reden dat wij beide diensten aanbevelen zijn talrijk.

Ten eerste hebben beide diensten veel servers in Nederland. Dit betekent dat je altijd Ziggo kunt streamen met een Nederlands IP-adres en dat de snelheid altijd goed is.

Bovendien houdt geen van deze VPN-diensten gegevens bij en is de beveiliging ook zeer goed. Beide diensten hebben een beveiligingsniveau dat in lijn is met dat van het Amerikaanse leger. Daarnaast kan je gemakkelijk gebruik maken van beide diensten. Eenvoudig te downloaden en verbinding te maken met een server.

De diensten hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding. ExpressVPN is iets duurder dan NordVPN, maar in ruil daarvoor denken we dat deze dienst iets robuuster is, en daarom staat hij bovenaan onze ranglijst.

Besluit

We hopen dat je dankzij dit artikel nu weet hoe je Ziggo buiten Nederland kunt bekijken. In de toekomst hopen we dat je Ziggo over de hele wereld kunt bekijken zonder gebruik te maken van een VPN, maar het is moeilijk te zeggen hoe lang dit gaat duren.

Heb je vragen of opmerkingen over VPN, neem dan contact met ons op via het contactformulier. We proberen altijd te helpen, ook al kan het soms enige tijd duren voordat we antwoorden.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo