Beste VPN-extensies voor Chrome

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Chrome is veruit de meest populaire browser ter wereld en in bijna elk land buiten Afrika. Ongeveer twee van de drie browserverzoeken verloopt via Chrome. Dit maakt het belangrijk voor alle VPN-diensten om een extensie te hebben die goed werkt met Chrome.

Bijna alle betaalde VPN-diensten hebben tegenwoordig extensies voor Chrome, maar er is nog steeds een groot verschil in hoe gebruiksvriendelijk en goed deze extensies zijn. In dit artikel zullen we een aantal van de VPN-diensten noemen die volgens ons het beste werken met Chrome. Er zijn extreem veel VPN-extensies voor Chrome, dus we hebben een keuze gemaakt uit de diensten die bekend staan om hun goede prestaties.

In deze test hebben we de nadruk gelegd op verschillende aspecten. In het bijzonder is de gebruiksvriendelijkheid van de Chrome-extensie natuurlijk een belangrijk punt. Daarnaast zijn echter andere algemene factoren zoals de snelheid van de server, het aantal servers, de veiligheid, de stabiliteit, het logbeleid, de prijs en dergelijke van centraal belang.

Hier volgt onze lijst met goede VPN-diensten voor Chrome. Zie hier een overzicht:

ExpressVPN Chrome-extensie

ExpressVPN
  • Bijna geen snelheidsverlies
  • Servers in 94 landen
  • Snelle verbinding

ExpressVPN is een van de snelste software-extensies op de markt. ExpressVPN heeft een strikt zero-logbeleid dat ervoor zorgt dat Chrome geen informatie krijgt over degenen die Chrome als browser gebruiken. ExpressVPN heeft een niveau van netwerkbetrouwbaarheid waar slechts weinigen in de sector zelfs maar in de buurt kunnen komen en maakt gebruik van deze kwaliteit om klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn.

Het hoofdkantoor van ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Dit is zeker een voordeel aangezien ExpressVPN zich buiten het bereik van de Vijf Ogen plaatst, waardoor hun zero-logbeleid geloofwaardig is. Dit is belangrijk omdat er een moment kan komen waarin Chrome verplicht zou kunnen worden om zijn logboekinformatie te overhandigen.

ExpressVPN heeft één van de meest wereldwijd verdeelde servers die er zijn, verspreid over meer dan 160 locaties in 94 landen over de hele wereld. Door actief te zijn op alle zes continenten kan ExpressVPN een zo breed mogelijke markt bedienen, wat goed nieuws is voor netizens die zich in minder toereikende markten bevinden.

ExpressVPN staat bekend om zijn zeer betrouwbare netwerk. De meer dan drieduizend servers van ExpressVPN helpen daar zeker bij. Hierdoor hebben ze namelijk servers dicht bij elkaar zodat in het zeldzame geval een server uitvalt, andere servers deze speling kunnen opvangen en zo een ononderbroken encryptiebescherming voor hun klanten garanderen.

ExpressVPN blinkt ook uit met zijn technisch ondersteuningssysteem van de bovenste plank. Zo hebben ze een goede gids voor het oplossen van problemen die gebruikers bij de meeste problemen helpt. Als je iets meer specifieke assistentie nodig hebt, biedt ExpressVPN ook een live chatfunctie die 24/7 beschikbaar is.

Wanneer je een ExpressVPN-abonnement afsluit van een jaar, komt dit uit op een bescheiden $ 8,32 per maand. Voor degenen die nog steeds sceptisch zijn, ExpressVPN biedt een 30-dagen geld-terug-garantie op al hun abonnementen, zodat alle risico’s op hen en niet op jou rust. Dit VPN van hoge kwaliteit is er zeker een die moet worden overwogen.

NordVPN’s Chrome-extensie

  • Blader anoniem door Chrome
  • 5600 servers
  • Ononderbroken verbinding

NordVPN onderscheidt zich van andere spelers in de sector door hun versleutelingssoftware van militaire kwaliteit, wat belangrijk is voor onze doeleinden hier, aangezien de traceerinfrastructuur van Chrome wordt verondersteld vrij groot te zijn. Netizens over de hele wereld kunnen een beroep doen op NordVPN om hun virtuele verblijfplaats privé en vertrouwelijk te houden.

Het hoofdkantoor van NordVPN bevindt zich bovendien op een nogal exotische plek, namelijk in Panama. Dit plaatst NordVPN ook buiten het Vijf Ogen-veiligheidspact, dat de benchmark wordt van VPN’s die beweren serieus te zijn over de privacybescherming. Deze bescherming stelt gebruikers in staat om gebruik te maken van alternatieve IP-adressen om hun identiteit verder te verbergen voor big brother.

Met een verbluffende 5600 servers wereldwijd en stijgend, zal NordVPN niet snel zonder back-ups komen te zitten. Verspreid over 60 verschillende landen is NordVPN een internationaal erkende naam in de industrie en wordt geen enkele server overbelast, en hoef je dus niet in te leveren op de kwaliteit.

Het hebben van zo’n groot netwerk om op terug te vallen helpt NordVPN ook bij het bieden van ononderbroken privacy voor netizens die hun activiteiten niet geregistreerd willen door Chrome. Helaas geven sommige VPN-diensten je op dit punt niet volledig waar voor je geld, die het hele doel van het hebben van een VPN-dienst tenietdoet.

De klantenservice van NordVPN is behoorlijk goed. Ze hebben een e-mailaccount waarnaar je een e-mail kunt sturen. Daarnaast heeft hun website veel documentatie om klanten te helpen die ofwel kleine problemen hebben of gewoon meer willen weten over NordVPN. Voor zaken die meer assistentie vereisen, is er een live chatfunctie beschikbaar voor klanten.

NordVPN’s maandelijkse abonnement is een beetje duurder dan de rest, maar als je gebruik maakt van het driejarige abonnement, kost het maandelijks slechts 5 euro. Bovendien wordt elk abonnement geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie, wat betekent dat de consument niets te verliezen heeft en alles te winnen heeft.

SurfShark’s Chrome-extensie

  • Verberg je IP
  • Zero-logbeleid
  • Servers in 800 landen

Een van SurfShark’s hoogtepunten in hun weg naar faam is het feit dat het in staat is om de beruchte Netflix-firewall te omzeilen waardoor gebruikers Netflix kunnen streamen met behulp van elk IP-adres. Deze functie is ook handig om onder de radar van Chrome te blijven, of het nu om veiligheidsredenen is of zelfs als je gewoon niet wilt dat iemand nieuwsgierig is.

Het hoofdkantoor van SurfShark is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, wat echtheid geeft aan het zero-logbeleid, omdat SurfShark niet kan worden gedwongen door iemand om dat beleid te breken achter de rug van hun klanten. Mocht Chrome ooit informatie moeten vrijgeven, dan hebben ze in feite geen informatie om vrij te geven.

SurfShark heeft meer dan 800 servers, dat verdeeld is over 53 verschillende landen. Zoals eerder vermeld, is dit servernetwerk meer dan in lijn met SurfSharks klantenbestand en zal het zeker exponentieel uitbreiden in de komende jaren zoals ook het klantenbestand onvermijdelijk zal doen.

Een andere unieke eigenschap van SurfShark is dat ze gebruikers in staat stellen om bepaalde uitwisselingen naar eigen goeddunken te whitelisten. Dit maakt bandbreedte vrij om gericht te zijn op uitwisselingen die gebruikers echt gecodeerd willen hebben. Dit soort efficiëntie voor de klant kan de komende jaren mogelijk veel opleveren.

SurfShark heeft een zeer eenvoudige technische ondersteuningspagina met alle belangrijke probleemcategorieën die links van de technische ondersteuningspagina staan. Hierdoor hebben klanten toegang tot het portaal dat ze nodig hebben zonder te moeten bladeren door een rommelige puinhoop die sommige VPN’s helaas hebben.

Hoewel het maandelijkse abonnement voor SurfShark relatief duur is, namelijk ca. 15 euro, bieden ze een 2-jarig plan dat de maandelijkse kosten terugbrengt tot ongeveer 3 euro. SurfShark is zeker een VPN-dienst met veel groeipotentieel, zowel in kwantiteit als in kwaliteit van de service, waarmee netizens zeker rekening moeten houden.

CyberGhost voor Chrome

  • Uitermate goed voor het downloaden van torrent-bestanden
  • Verberg je identiteit
  • Behoorlijke dienst

Een van de grote specialiteiten van CyberGhost is de mogelijkheid van veilige P2P-torrenting. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot beperkte spellen. Maar deze beveiliging komt ook tot uiting in het omzeilen van Chromes bewakingsapparatuur. Anonimiteit is slechts een paar klikken verwijderd.

CyberGhost heeft Roemenië gekozen als zijn officiële thuisbasis, waardoor ze buiten elke belangrijke surveillance-jurisdictie zijn geplaatst. Een vreemde maar een veilige locatie, en dat is alles wat echt belangrijk is voor een VPN.

CyberGhost heeft meer dan 5800 servers in meer dan 90 landen, wat meer servers is dan welke andere VPN op deze lijst dan ook. Met zo’n breed bereik heeft CyberGhost zich goed gepositioneerd om het VPN te worden voor netizens waar ook ter wereld.

CyberGhost beschikt in zijn servernetwerk over coderingsniveaus van militaire kwaliteit die volledige anonimiteit mogelijk maken, zelfs wanneer je je op een openbaar Wi-Fi-netwerk bevindt. Dit betekent dat je de Chrome-browser bijna letterlijk overal kunt gebruiken en dit onder de bescherming van CyberGhost.

Een van de coolste dingen van CyberGhosts technische ondersteuningspagina is dat het een zoekbalk bevat voor klanten die niet helemaal zeker weten hoe ze het probleem dat ze hebben te verwoorden. CyberGhost heeft ook veel nuttige artikelen onderaan de pagina als back-up.

CyberGhost heeft de neiging om zijn trouwe klanten zeer goed te behandelen, met hun driejarenplan met een maandelijkse lage prijs van slechts 2,75 dollar per maand. En om de deal nog beter te maken, biedt CyberGhost maar liefst een 45-dagen geld-terug-garantie.

PIA VPN voor Chrome

Een van de eerste dingen over PIA VPN die echt opvallen is het feit dat ze het mogelijk maken dat tot tien verschillende apparaten hetzelfde abonnement delen, twee keer de industriestandaard van vijf. Sommige van ons hebben zoveel slimme apparaten dat dit een zeer relevante factor is bij de keuze voor een VPN-dienst.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Denver en daardoor is PIA VPN niet onderworpen aan enige verplichte wetgeving inzake de gegevensopslag waar VPN’s in de EU mee te maken hebben. Dit geeft PIA VPN natuurlijk een voorsprong op hun collega’s aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en maakt van hun strikt zero-logbeleid meer dan alleen gebakken lucht.

PIA VPN heeft een verbazingwekkende 3375 servers en groeit nog steeds. Gelegen in 32 landen en op alle zes continenten, is PIA VPN in staat om zich te richten op minder toereikende markten en de niche zelf. In de komende jaren zal het zich positioneren in deze groeiende marktsegmenten die ongetwijfeld zullen doorsijpelen in hun algemene prestaties.

PIA VPN is in staat om P2P en ook meerdere VPN-gateways te ondersteunen. PIA VPN heeft zeker veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat de privacy van de klant nooit in het gedrang komt. Of het nu gaat om het weghouden van nieuwsgierige ogen van Chrome of om het op afstand houden van hackers, met PIA VPN zit je altijd goed.

PIA VPN is niet bang voor constructieve kritiek, en gaat zelfs zover dat er een feedbackportaal is opgezet voor alle meningen. PIA VPN plaatst ook regelmatig updates op hun hulppagina, zodat klanten weten wat er gaande is in de wereld van de techniek. Bovendien heeft PIA VPN een zeer responsieve e-mail dropbox voor iedereen die verdere vragen heeft.

PIA VPN heeft een maandelijks abonnement voor momenteel 6,95 dollar, en heeft een jaarabonnement met maandelijkse kosten van slechts 3,33 dollar die jaarlijks wordt gefactureerd. Niet alleen dat, PIA VPN heeft een 7-dagen geld-terug-garantie voor al hun abonnementen om zo elk risico van jouw kant weg te nemen.

Voordelen van het gebruik van VPN op de Chrome-browser

Ten eerste is een extensie veel gemakkelijker te gebruiken in vergelijking met software. Het downloaden van een extensie is net zo eenvoudig als zoeken op Google. Je zult de extensie snel vinden en vervolgens een paar seconden bezig zijn voordat deze klaar is voor gebruik. Eenmaal ingelogd heb je heel gemakkelijk toegang tot de dienst, zodat je bijvoorbeeld in een paar seconden van server kunt wisselen zonder Chrome te verlaten.

Verbinding maken met een VPN gaat veel sneller als het is geïntegreerd in je Chrome-browser.

Bovendien krijg je ook toegang tot de meeste pagina’s. Omdat sommige pagina’s op het web geo-beperkt zijn, ben je afhankelijk van het feit of je in een bepaald land bent. BBC iPlayer is bijvoorbeeld niet beschikbaar buiten het Verenigd Koninkrijk. Velen gebruiken ook de Amerikaanse versies van Netflix en Amazon Prime Video.

Privé surfen is voor velen de enige reden waarom ze een VPN gebruiken. Het is een zeer geruststellend gevoel om op het web te kunnen surfen zonder dat alle pagina’s die je bezoekt informatie over jou opslaan. Je beschermt jezelf ook tegen computeraanvallen aangezien al het verkeer versleuteld is. Merk op dat niet alle beveiligingsfuncties van sommige verkopers beschikbaar zijn met de extensie en dat je dan afhankelijk bent van het downloaden van de software.

Heeft Chrome een eigen VPN-dienst?

In de afgelopen tijd hebben verschillende browsers hun eigen VPN-diensten ontwikkeld. Dit geldt onder andere voor Opera en Firefox. Deze VPN-diensten werken relatief goed, maar staan natuurlijk ver af van wat betaalde VPN-diensten als NordVPN en ExpressVPN kunnen bieden. De reden hiervoor is dat deze browsers nooit in staat zullen zijn om zoveel middelen te besteden als deze diensten besteden aan het verbeteren van hun producten.

Helaas lijkt Chrome nog lang geen eigen VPN-extensie te ontwikkelen. In ieder geval hebben we geen informatie gevonden die aangeeft dat ze plannen hebben om een dergelijke dienst te ontwikkelen. Hoewel Google zijn eigen VPN-dienst in Chrome had gelanceerd, zijn we nog steeds niet helemaal zeker over deze dienst. Google heeft al een extreem grote hoeveelheid informatie over ons, en met een eigen VPN-dienst zouden we nog meer informatie in handen van Google leggen.

Waar moet ik op letten bij een VPN?

Zoals bij veel producten verschillen ze soms sterk van provider tot provider en VPN’s zijn niet anders. Dit is belangrijk om in gedachten te houden. De verschillende VPN’s betekenen dat ze misschien wel zijn ontworpen met een verschillend publiek in het achterhoofd.

Dus voordat je een VPN kiest, raden we het aan om een beetje onderzoek te doen. Sommige VPN’s zijn uitsluitend gericht op beveiligingsfuncties en hebben daarom misschien niet de grootste hoeveelheid bandbreedte. Andere VPN’s richten zich dan weer op het bevredigen van zelfs de meest vurige filmstreamers.

Versleutelingssterkte: Versleutelingssterkte is een belangrijke maatstaf om te bepalen of een VPN zijn doel van privacybescherming kan bereiken. Helaas hebben veel te veel VPN’s deze kernfunctie verwaarloosd door zich te concentreren op andere flitsende verkooppunten, dus is het zeer belangrijk dat netizens goed naar de beveiligingsfuncties van een VPN kijken vooraleer een aankoop te doen.

Een VPN met een sterk versleutelingssysteem zorgt ervoor dat je zelfs op openbare Wi-Fi-netwerken beschermd bent. Gebruikers zullen gemoedsrust vinden in de wetenschap dat ze uit het zicht van big brother blijven en naar believen kunnen browsen zonder dat die informatie aan de hoogste bieder wordt verkocht en mogelijk wordt gebruikt voor kwade bedoelingen.

Serveraanbod: VPN’s met een groter servernetwerk verdienen de voorkeur. Dit komt doordat het online verkeer dan beter gespreid is en er in het geval dat een server offline gaat, voldoende nabije servers zijn die de klant een ononderbroken bescherming van zijn privacy kan garanderen. Dit is erg belangrijk voor diegenen die regelmatig met gevoelige informatie online te maken hebben.

Dit gezegd hebbende, moeten VPN’s met kleinere netwerken echter niet onmiddellijk worden uitgesloten. Dit komt doordat veel VPN’s hun servernetwerk samen met hun klantenbestand uitbreiden. De beste manier om uit te vinden of het VPN in kwestie aan deze beschrijving voldoet, is om te zien hoeveel dagelijkse gebruikers ze hebben.

Locatie: Dit klinkt voor sommigen misschien vreemd, maar waar een VPN is gevestigd is eigenlijk heel erg van belang. Dit komt omdat de beveiligingswetten van jurisdictie tot jurisdictie sterk kunnen verschillen. Er zijn veel landen waar bedrijven in bepaalde sectoren verplicht zijn om informatie over hun klanten te registreren en ze daarover zelfs niet eens te informeren.

Daarom is het zeer voordelig als een VPN gevestigd is op een afgelegen locatie met sterke privacywetgeving die niet onderworpen is aan een groot veiligheidspact zoals de Vijf Ogen-alliantie. Anders kunnen VPN’s wel hun zero-logbeleid verzekeren zoveel ze willen, maar kunnen ze dit in principe niet nakomen zolang een inlichtingendienst gewoon opdracht kan geven om hun eigen klanten te bespioneren.

Welk VPN is het beste voor Chrome?

Uiteindelijk moet cyberveiligheid iets zijn waar iedere netizen zich bewust van is. Of het nu gaat om het kunnen streamen van je favoriete film zonder te worden beperkt door je eigen ISP, of om het niet willen laten liggen van een virtueel papierspoor voor Chrome om op te pikken, we hebben allemaal een reden waarom we online beschermd willen zijn.

VPN’s kunnen hierbij sterk bijdragen. Voor de prijs van een blikje frisdrank of minder per maand krijgen we toegang tot beveiligingssystemen van wereldklasse die ontworpen zijn om onze zaken privé te houden.

Samenvatting

Als je een VPN wilt downloaden als extensie voor Chrome, zijn alle aanbieders in dit artikel goede opties. De allerbeste alternatieven zijn ExpressVPN en NordVPN, omdat zij momenteel de toonaangevende spelers op de markt zijn. Google heeft momenteel geen eigen VPN, dus je bent afhankelijk van een externe aanbieder. We raden je aan een aanbieder te kiezen die aan al je eisen voldoet.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

    Beste VPN-services

    Express Icon

    Beste VPN in onze test

    Probeer ExpressVPN
    NordVPN Icon

    Tweede plaats

    Probeer NordVPN
    Over adverteren op de websiteinfo