Beste VPN voor Mac

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Hoewel de meeste VPN-diensten Mac ondersteunen, zijn er natuurlijk een aantal die beter geschikt zijn dan andere. Verschillende diensten zijn ook beter geschikt voor verschillende gebruikers. Sommigen maken zich het meest zorgen over veiligheid, terwijl anderen zich meer zorgen maken over de prijs. Wat de reden ook is waarom je een VPN voor Mac wilt, er is een dienst voor jou. We hebben een aantal verschillende diensten getest en onze favorieten voor Mac gevonden. 

Tijdens het gebruik van een VPN voor zowel Mac als alle andere apparaten, zijn er een paar factoren die erg belangrijk zijn. Dit zijn snelheid, veiligheid en gebruiksgemak. Wij hebben er daarom voor gezorgd dat alle VPN’s die wij hebben gevonden op al deze punten zeer goed presteren. 

Dit zijn de beste VPN-diensten van dit moment:

Beste VPN voor Mac 

Dit zijn de beste VPN-diensten voor Mac op dit moment.

ExpressVPN

ExpressVPN
 • Werkt goed op Mac
 • Zeer snelle verbinding
 • Amerikaanse Netflix kijken in Nederland

Als het op VPN-diensten aankomt, wordt ExpressVPN voor de meeste mensen als de beste genoemd. Dit geldt voor alle besturingssystemen, inclusief Mac. Aangezien alle VPN-diensten wat snelheid zullen verliezen op het internet, zullen de beste aanbieders zo’n klein verschil hebben dat dit niet merkbaar is. Met ExpressVPN kan je surfen, spelen of HD-content streamen zoals je gewend bent. Ze hebben veel servers in 94 verschillende landen, dus er is geen tekort aan inhoud van verschillende locaties. ExpressVPN maakt het mogelijk om gemakkelijk shows te streamen via diensten zoals de Amerikaanse Netflix en Hulu in Nederland.

De beveiliging van ExpressVPN is ook van het allerhoogste niveau. Ze gebruiken een encryptie op hetzelfde niveau als het Amerikaanse leger. Daarnaast hebben ze ook privé versleutelde DNS op elke server voor extra veiligheid. Ze zijn tevens gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, wat betekent dat ze buiten de jurisdictie van de EU en de VS vallen om informatie over hun gebruikers op te slaan. Dit stelt hen in staat om te werken met een zero-logbeleid. Ze hebben ook een kill-switch functie die je veiligstelt als je de verbinding met de server verliest, tegen de veronderstelling van verbinding met de server. 

Prijstechnisch is ExpressVPN vrij gemiddeld als je de dienst slechts voor een maand hebt, met een prijs van ongeveer € 10. Deze prijs wordt echter gehalveerd als je kiest voor hun langste lidmaatschap van 15 maanden. Ze hebben ook een 30 dagen geld terug garantie, dus men kan de dienst volledig zonder risico uitproberen. 

NordVPN

 • Zeer snel
 • Goede klantenservice
 • Servers in 62 landen

Vlak achter ExpressVPN komt NordVPN. Hoewel er weinig verschil is tussen de twee, komt deze leverancier toch op de tweede plaats. Als het op snelheid aankomt hebben ze zeer goede servers in al hun 62 landen. Het kan iets langer duren om verbinding te maken met de servers, maar dit is niet meer dan ongeveer 10-15 seconden. Dit is ook heel gebruikelijk bij de meeste aanbieders. Een functie die erg goed is bij NordVPN is een wereldkaart, waardoor het erg makkelijk is om te kiezen vanuit welk land je wilt surfen. NordVPN is een goede keuze om programma’s als Ziggo.go en NPO 1, 2 en 3 in het buitenland te bekijken.

NordVPN is gevestigd in Panama, wat betekent dat ze niet wettelijk verplicht zijn om de datagegevens van haar gebruikers op te slaan. Hoewel dit voor de hand lijkt te liggen, zijn er veel VPN-aanbieders die geen zero-logbeleid bieden. Bovendien bieden ze ook klassieke functies zoals kill-switch en bescherming tegen DNS- en IP leuks. Waar NordVPN echt in uitblinkt is dat ze naast een van de beste encrypties net dat beetje extra bieden. Ze gebruiken een TOR over VPN, die fungeert als een extra beschermingslaag over de encryptie. 

De prijs voor een maand bij NordVPN is € 10. Ze bieden echter verschillende opties aan, waarbij de beste deal slechts rond de € 3,5 kost als je kiest voor het lidmaatschap dat 3 jaar duurt. Je kunt de dienst ook 30 dagen risicovrij uitproberen en je geld terugkrijgen als je niet tevreden bent met de dienst. 

CyberGhost

 • Meer dan 3.000 servers in 60 landen
 • Met 7 apparaten tegelijk verbonden
 • Krachtige 256-bit AES-encryptie

Dit is een van de grootste en oudste VPN- aanbieders, en je kunt er zeker van zijn dat CyberGhost een geweldige service levert. Ze hebben meer dan 3000 servers in 60 verschillende landen, en de snelheid is altijd erg goed. Het kost bovendien zeer weinig tijd om verbinding te maken met een server, en de verbinding is stabiel.  Als je meerdere apparaten hebt, kun je CyberGhost ook op maximaal 7 van deze apparaten tegelijk gebruiken.

De beveiliging van CyberGhost is ook erg goed. Zoals hierboven, gebruiken ze een 256-bit AES-encryptie, wat een van de beste ter wereld is. Ze hebben ook een kill switch en een zero-logbeleid. Dit betekent dat ze geen informatie kunnen lekken naar een derde partij, omdat er helemaal geen informatie is om te lekken. 

CyberGhost is iets goedkoper dan gemiddeld en zit op € 7 voor een maand. Als je een langere termijn deal wilt, kost het zo weinig als € 2,5 per maand voor 3 jaar. Ze hebben ook vaak goede aanbiedingen op de website, dus het is mogelijk om het nog goedkoper te krijgen. Als je voor CyberGhost gaat heb je ook 45 dagen om te beslissen of je tevreden bent of niet, aangezien de garantie ook echt zo lang duurt. 

SurfShark

 • 500 servers in 50 landen
 • Kill-switch en zero-logbeleid
 • Biedt 30 dagen proefperiode

Dit is een leverancier die in veel opzichten als een klein broertje is vergeleken met de grootste leveranciers. Het is een nieuwere dienst, maar heeft al snel een grote groei doorgemaakt en ze blijven maar groeien. Tot op heden hebben ze 500 servers in 50 verschillende landen, maar ze hebben zelfs uitgelegd dat deze aantallen aanzienlijk moeten worden verhoogd in de toekomst. De snelheid van deze servers is zeer goed, maar zakt een beetje in de allerkleinste landen. Dit geldt echter niet voor de landen in Scandinavië. 

SurfShark kenmerken behoren tot de beste. Deze omvatten kill-switch en zero-logbeleid. Dit zorgt voor extra veiligheid tijdens het browsen omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het verliezen van je verbinding of het lekken van je informatie naar derden. Ze hebben een zeer goede encryptie, maar geen speciale extra functies. Maar ook al halen ze niet helemaal het beste op dit gebied, de veiligheid is ruim voldoende voor een gewone gebruiker.

De prijs voor een maand is relatief duur, omdat hij gelijk is aan die van de beste aanbieders. Als je daarentegen kiest voor een lidmaatschap over twee jaar, kost de dienst slechts € 1,6 per maand. Dit is zeer goedkoop aangezien zij ook toegang tot zoveel toestellen aanbieden als je wilt. De dienst kan ook 30 dagen worden uitgeprobeerd, waarbij je je geld terugkrijgt als je niet tevreden bent. 

HideMyAss

HideMyAss
 • Servers in 190 landen
 • Een goedkopere optie
 • Zeer goede beveiliging

Deze provider is een van de diensten die de laatste jaren de grootste groei heeft doorgemaakt. Hun groeiende populariteit komt mede door het feit dat ze servers aanbieden in maar liefst 190 verschillende landen. Er zijn maar weinig andere aanbieders die daarbij in de buurt komen. En niet alleen hebben ze servers in veel verschillende landen, maar ook snelle en stabiele servers. 

De veiligheid van deze provider is ook erg goed. Ze hebben onder andere een ijzersterke encryptie, zero-logbeleid, kill-switch. Daarnaast hebben ze ook verschillende functies om de veiligheid van hun gebruikers te garanderen. Met andere woorden, je hoeft je geen zorgen te maken over je informatie als je HideMyAss gebruikt. 

Om te concurreren met de allergrootste spelers, speelt de prijs een belangrijke rol. Een maand is ongeveer hetzelfde als de meeste andere aanbieders. Dat gezegd hebbende, ze bieden zeer goede kortingen als je kiest voor langere lidmaatschappen tot 75%. Je kunt de dienst ook 30 dagen risicoloos uitproberen om je geld terug te krijgen indien je niet tevreden bent met de dienst.

Waarom VPN gebruiken op Mac? 

Er zijn verschillende goede redenen waarom je VPN op Mac zou moeten gebruiken. Ten eerste geeft VPN je online veiligheid. Computeraanvallen van mensen die proberen je informatie te stelen zijn steeds populairder geworden. Met een VPN heb je hier geen last van. Je moet extra voorzichtig zijn bij het gebruik van openbare netwerken en hot-spots, maar dit geldt ook op privé netwerken. 

De andere goede reden is dat je geo-geblokkeerde inhoud opent. De Amerikaanse versies van Netflix en Amazon Prime Video bieden bijvoorbeeld veel meer inhoud dan de Nederlandse versie. Dit alleen al is een reden waarom heel veel mensen een VPN aanschaffen. Er zijn ook verschillende pagina’s die om verschillende redenen alleen in bepaalde landen werken. Je kunt deze eenvoudig openen door de server te veranderen. 

VPN geeft je toegang tot de Amerikaanse Netflix in Nederland op je Mac.

Je kunt ook je schouders lager zetten voor je informatie online. Met een VPN kan je internetprovider bijvoorbeeld niet al je dataverkeer eruit halen. Het is ook veel moeilijker voor derden om bepaalde informatie over je op te slaan als je andere IP-adressen gebruikt dan je eigen IP-adressen.

Is het legaal om VPN op Mac te gebruiken? 

Het eenvoudige antwoord hierop is ja. VPN is volkomen legaal in Nederland, zowel voor het gebruik van Nederlandse als buitenlandse servers. De uitzondering is zo duidelijk dat je een VPN niet kunt gebruiken om dingen te doen die anders illegaal zijn. Er zijn echter landen waar VPN’s verboden zijn, zoals China, Irak, Oeganda, Rusland. Er zijn dus landen waar de regering graag controleert wat voor informatie de bevolking ontvangt.

Kun je een gratis VPN voor Mac gebruiken?

Aangezien er een aantal gratis alternatieven zijn voor iets dat echt betaald is, vraag je je misschien af waarom je niet gewoon een van die alternatieven kunt nemen. Kort gezegd is dit om verschillende redenen een slecht idee. 

Snelheid: De reden dat je bij de beste diensten gewoon kunt internetten is vanwege de vele, snelle servers. Het kost natuurlijk geld om deze kwaliteit te handhaven, iets wat de gratis diensten niet hebben. Daarom zal de snelheid van het internet drastisch afnemen, en zal men moeten wachten tot pagina’s geladen zijn en moeten bufferen bij het bekijken van video’s. 

Datalimiet: Een datalimiet betekent dat je niet vrij gebruik kan maken van de dienst. Je kunt tot een x aantal MB aan data toegang krijgen voordat de dienst stopt met werken. Deze limiet is vaak ingesteld op 250 of 500 MB, wat betekent dat je minder dan 45 minuten kunt streamen. Als deze limiet bereikt is kan men natuurlijk betalen om verder te gaan, maar dan kan men net zo goed kiezen voor een van de beste aanbieders voor dezelfde prijs.

Tunnelbear heeft, net als veel andere gratis diensten, een limiet van 500MB per maand, dus dan zal er weinig waarde zijn.

Je informatie is niet veilig: Alle in dit artikel genoemde providers zijn gevestigd buiten de EU en de V.S. om de gegevens van hun gebruikers op te slaan. Het is vaak zo dat de gratis aanbieders daarbuiten vallen, en dat is niet zonder reden. Zonder tegenprestatie van gebruikers moet de aanbieder op andere manieren geld verdienen, en helaas is het zo dat zij vaak informatie doorverkopen aan derden. Niet alleen is dit het tegenovergestelde van wat de beste providers doen, maar het leidt er meestal ook toe dat men uiteindelijk een hoop spam van verschillende kanten ontvangt. 

Weinig servers: De meeste gratis diensten hebben ook zeer weinig servers in hun gratis diensten, simpelweg voor degenen die niet de middelen hebben om te investeren in zo veel servers als betaalde VPN-diensten. Geïsoleerde diensten zijn vrij goede gratis diensten, zoals ProtonVPN en Windscribe bieden veel minder servers in de gratis dienst dan op de betaalde dienst.

De gratis dienst van ProtonVPN heeft slechts servers in 3 landen.

Algemene veiligheid: Functies zoals kill-switch en bescherming tegen IP- en DNS leuks zijn geen fancy woorden die de beste providers gebruiken om aantrekkelijker te lijken. Dit zijn extra diensten die meer veiligheid bieden naast ijzersterke encryptie. Bij gebrek aan geld hebben de gratis diensten helemaal geen encryptie, en bijna nooit extra diensten.

Samenvatting

Het is dus een goed idee om een VPN voor je Mac aan te schaffen. Ten eerste geeft een VPN je de mogelijkheid om te surfen waar je ook bent zonder je zorgen te maken over computeraanvallen. En gezien hoe goedkoop deze diensten zijn, maakt dit de keuze ook makkelijker. Alle hierboven genoemde aanbieders in dit artikel zijn uitstekende keuzes voor je Mac. 

We raden je aan om weg te blijven van de gratis diensten omdat er te veel negatieve kanten aanzitten ten opzichte van de positieve. Het is ook erg moeilijk om gratis versies te vinden die überhaupt werken. Je wilt ook niet dat je informatie kwetsbaarder wordt en mogelijk doorverkocht wordt aan derden. VPN is ook volledig legaal en komt goed van pas. Het heeft altijd zin om je VPN aan te hebben staan, maar dit is vooral belangrijk bij het gebruik van openbare netwerken en hot-spots.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo