VPNexpert

CyberGhost Ervaringen

8.5/10

CyberGhost is een sterke VPN-aanbieder die een solide product levert tegen een relatief redelijke prijs.

Wat we goed vinden aan CyberGhost:

 • Servers in meer dan 60 landen
 • Kan op 7 apparaten tegelijkertijd worden gebruikt
 • Geen-logbestandenbeleid
 • Laagste prijs:

  $7.67 / maand

  Werkt met:

  Videoland Ziggo AppleTV Disney+ Netflix

  Introductie

  CyberGhost is een van de oudste en grootste VPN-aanbieders op de markt en heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers. CyberGhost heeft ook een reputatie als een van de betere VPN-aanbieders in de branche. Volgens ons voldoet CyberGhost prima aan de verwachtingen.

  CyberGhost is in 2018 enorm gegroeid door de grote investeringen, de aanbieder voegde in dat jaar 150% meer servers toe. Momenteel heeft CyberGhost meer dan 3000 servers in meer dan 60 landen. CyberGhost heeft ook een aantal servers in Nederland, wat de service zeer geschikt maakt voor Nederlandse gebruikers.

  CyberGhost heeft ook eigen kanalen voor degenen die willen streamen, zoals Amerikaanse Netflix, ITV, BBC, HULU en dergelijke. Hiermee is het gebruiksgemak van CyberGhost erg goed in vergelijking met veel andere VPN-aanbieders.

  CyberGhost onderscheidt zich van andere VPN-aanbieders doordat je de service op 7 apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken (voor diegenen die het om welke reden dan ook nodig hebben). CyberGhost is gevestigd in Roemenië en heeft een strikt geen-logbestandenbeleid. Dit betekent dat de CyberGhost-beveiliging goed is. Ook heeft de aanbieder een eigen NoSpy-server met 256-bits AES-codering.

  Qua prijs is CyberGhost ook een prima keuze. De VPN-aanbieder is niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste. Een maandelijks abonnement kost zo’n 10 euro, maar de prijs zal aanzienlijk goedkoper zijn als je je voor een langere periode verbindt.

  • $7.67 per maand
  • 62% korting
  • 30 dagen geld terug garantie

  Snelheid

  Cyberghost Speed

  Bij het kiezen van een VPN-aanbieder is de snelheid waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren. De reden hiervoor is dat bij gebruik van de VPN-service, de snelheid iets langzamer wordt. Al het verkeer verloopt namelijk eerst door een andere server. Bij de beste VPN-aanbieders zal dit proces echter zo snel zijn dat snelheid nauwelijks een probleem zal zijn.

  De snelheid van CyberGhost kwam in onze test erg goed naar voren en staat zeker op één lijn met andere topaanbieders zoals NordVPN en ExpressVPN. In al onze tests ondervonden we geen problemen om video’s en films in volledige HD-kwaliteit te streamen. We hoefden niet te wachten en ook tijdens het spelen van games zoals WOW en LOL hoefden we niet te pauzeren.

  Wat we leuk vonden aan CyberGhost is dat het relatief snel verbinding kan maken met elke server. Op veel VPN-diensten duurt het erg lang om verbinding te maken met elke server, en de verbinding kan ook zeer onstabiel zijn. Dit ervaren we niet bij CyberGhost. De verbinding met elke server is relatief snel, en de verbinding is ook zeer stabiel. Het is niet zo dat de verbinding uitvalt of iets dergelijks. De ervaren en gemeten snelheid van CyberGhost is meer dan voldoende.

  Beveiliging en privacy

  Met de beveiliging van CyberGhost zit het ook goed. De aanbieder is gevestigd in Roemenië en heeft een geen-logbestandenbeleid. Dit betekent dat je online kunt doen wat je wilt zonder te worden gecontroleerd. CyberGhost kan geen informatie over je doorgeven naar een derde partij, omdat er simpelweg geen informatie wordt bewaard die de service kan lekken.

  Daarnaast biedt CyberGhost ook een krachtige 256-bits AES-codering. Dit niveau van codering is hetzelfde als dat van het Amerikaanse leger. Je kunt er dus zeker van zijn dat de codering op een hoog niveau is. CyberGhost biedt ook een kill-switch die het surfen op het web nog veiliger maakt.

  Al met al zijn we zeer tevreden over de beveiliging van CyberGhost. De VPN-aanbieder voldoet aan wat ze beloven op het gebied van beveiliging.

  Servers in verschillende landen

  Zoals hierboven vermeld, biedt CyberGhost meer dan 3000 servers in meer dan 60 landen. In vergelijking met andere VPN-aanbieders is dit een groot aantal servers. Alleen NordVPN verslaat CyberGhost met het aanbod van meer dan 5000 servers.

  Als het aankomt op het aantal landen, blinkt CyberGhost niet uit. Er zijn enkele VPN-aanbieders die meer landen aanbieden. CyberGhost biedt echter servers in de meeste landen die relevant zijn voor onze gebruikers, dus erg belangrijk is dit kleine minpunt niet.

  CyberGhost heeft in onze ogen een groot voordeel omdat ze al servers hebben gekozen voor verschillende doeleinden. Als je bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix wilt gebruiken, heeft CyberGhost al servers paraat die op elk moment op Netflix kunnen worden gebruikt (dit geldt ook voor andere streamingdiensten).

  Wanneer je de Amerikaanse Netflix (of een vergelijkbare streamingdienst) wilt gebruiken, kiest CyberGhost automatisch de server waarvan zij denken dat deze het beste werkt.

  Prijs

  Qua prijs is CyberGhost redelijk soepel. Als je je een maand aansluit, kost een abonnement ongeveer 11 euro. Als je je voor een langere periode verbindt, zakt de prijs naar minder dan 2 euro (voor een 3-jarig abonnement). CyberGhost heeft ook vaak goede aanbiedingen die heel goedkoop zijn.

  Iets dat echt indruk op ons maakt bij CyberGhost is hun geld-terug-garantie, die 45 dagen duurt. CyberGhost is hiermee de leider in vergelijking met andere VPN-aanbieders, waarbij de standaard een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie is. Het feit dat een aanbieder een geld-terug-garantie heeft, betekent vaak dat ze op hun eigen product vertrouwen.

  Kan ik CyberGhost gratis krijgen?

  CyberGhost is in principe een betaalde VPN-dienst, net als de andere marktleidende VPN-aanbieders. Dit komt omdat een gratis model niet werkt voor VPN-diensten, want ze moeten zorgen voor servers van voldoende hoge kwaliteit om te kunnen leveren in lijn met de behoeften van de gebruikers. CyberGhost, aan de andere kant, is zeer betaalbaar in vergelijking met andere spelers.

  Er is een oplossing om CyberGhost gratis en zonder risico’s te gebruiken. Registreer je als gewone gebruiker en kies één van de 3 CyberGhost-abonnementen. Vervolgens kan je de dienst 45 dagen gebruiken, om daarna om een terugbetaling te vragen, waarbij het volledige bedrag van je abonnement wordt teruggestort.

  Met andere woorden, in theorie kan je tot 45 dagen gratis gebruik maken van CyberGhost. Daarmee heb je toegang tot de gehele service en je hoeft geen geldige reden op te geven waarom je je abonnement wilt opzeggen. Daarom, hoewel CyberGhost geen gratis versie van zijn dienst heeft, is dit in theorie een gratis proefversie – en veel beter dan een gratis VPN-service.

  Het is vermeldenswaard dat, net als veel van de beste VPN-diensten, CyberGhost zo betaalbaar is dat het het eigenlijk niet waard is om een beroep te doen op een gratis VPN-dienst.

  Gebruiksvriendelijkheid

  Het is heel eenvoudig om de VPN-aanbieder te downloaden, installeren en gebruiken. We ervaren de gebruiksvriendelijkheid van CyberGhost in het algemeen als zeer goed. Nadat je de VPN-service hebt gekocht, kun je deze heel eenvoudig downloaden en op je pc installeren.

  Vervolgens zal je een zeer gebruiksvriendelijk menu zien waarin je eenvoudig navigeert. CyberGhost krijgt ook bonuspunten omdat het al servers voor je heeft geselecteerd via verschillende streamingdiensten (dit verschilt van veel andere VPN-aanbieders). CyberGhost is voor zowel beginnende als meer ervaren VPN-gebruikers een top keuze.

  CyberGhost voor Nederlandse TV in het buitenland

  Zoals je weet, gebruiken veel mensen een VPN om in het buitenland naar Nederlandse TV te kijken. Tv-programma’s zoals KPN, Telfort, Uitzending Gemist en dergelijke zijn momenteel geblokkeerd als je niet over een Nederlands IP-adres beschikt. Dit betekent dat als je je bijvoorbeeld in Spanje, Zweden of de VS bevindt, je in veel gevallen niet naar de Nederlandse TV kunt kijken. Dit zou binnen de EU moeten veranderen, maar het is nog onduidelijk wanneer deze regels daadwerkelijk van kracht worden.

  Wat CyberGhost betreft, werkt deze VPN-dienst zeer goed voor het kijken naar Nederlandse televisie in het buitenland. Hiervoor heb je een VPN-dienst met een Nederlandse server nodig, omdat je noodzakelijkerwijs een Nederlands IP-adres moet hebben. CyberGhost heeft veel servers in Nederland die volgens onze ervaring zeer goed werken om Nederlandse TV in het buitenland te kijken. We hebben een kennis die zich in Spanje bevindt en die zowel KPN als Uitzending Gemist testte, en de servers van CyberGhost werkten zeer goed voor dit doel. CyberGhost belooft zelf een van de beste VPN-aanbieders te worden om geo-geblokkeerde content te streamen, en wij denken dat de dienst deze belofte waarmaakt.

  CyberGhost voor Amerikaanse Netflix

  Zoals geweten, wordt in Nederland niet het beste van Netflix aangeboden. Films die we al eerder zagen en ook de series zijn niet zo indrukwekkend. Het probleem met Netflix is dat ze moeten betalen voor de rechten op de inhoud binnen elk land, en daarom lijken ze de grootste landen de prioriteit te geven. Om die reden is het Amerikaanse Netflix-aanbod het beste. Het aanbod is vaak twee keer zo groot als het Nederlandse aanbod.

  Er zijn veel VPN-diensten die niet goed werken met Netflix. De reden hiervoor is dat Netflix voortdurend IP-adressen blokkeert die verbonden zijn aan VPN-servers. Om deze reden werken de gratis diensten bijvoorbeeld niet voldoende om het Amerikaanse Netflix te bekijken.

  Onze ervaring met CyberGhost voor Netflix was zeer goed. CyberGhost verschilt van de andere VPN-diensten doordat de dienst een aparte functie heeft voor Netflix. Dit betekent dat je op een Netflix-knop kunt drukken, en CyberGhost zal automatisch servers voor je vinden die met Netflix werken. Dus onze duimen omhoog voor CyberGhost wat betreft Netflix.

  CyberGhost op iPhone en Android

  We kennen allemaal de gevaren van onbeveiligd surfen op onze PC. Zonder versleutelde activiteit zijn we niet anoniem, en derden kunnen inzicht krijgen in wat we doen. En soms vergeten we verder te denken, namelijk veiligheid op onze mobiele telefoon. Gelukkig komt CyberGhost met een goede mobiele applicatie.

  Ze bieden namelijk apps voor zowel iPhone als Android, zodat je veilig op het web bent, zelfs als je op je mobiel surft. Steeds meer mensen wenden zich tot mobiel gebruik, en gaan zelfs mobiel bankieren en betalen via webwinkels. Bovendien versturen we ook al snel eens een vertrouwelijke e-mail via onze mobiele telefoon terwijl we onderweg zijn.

  Beveiliging is echter niet het enige goede dat CyberGhost biedt. Met servers over de hele wereld geeft CyberGhost je ook toegang tot een breed scala aan entertainment. Zo kan je bijvoorbeeld Netflix in de VS bekijken via je mobiele telefoon. Perfect als je op weg naar huis in de bus zit, of tijdens de lunchpauze als je je favoriete serie wilt bekijken.

  Omdat CyberGhost je op 7 apparaten tegelijkertijd kan beschermen, kan zowel jij als de rest van het gezin, computers, tablets en mobiele telefoons beschermen via de service, zodat je niet beperkt bent tot alleen maar de computer, zoals het geval is bij veel andere diensten.

  CyberGhost voor torrenting

  Torrenting is een veelbesproken praktijk, maar wat je er ook over denkt, er is weinig twijfel dat het een geweldige manier is om toegang te krijgen tot de nieuwste films en albums. Hoewel er streamingdiensten voor zowel films, tv-shows en muziek zijn, zijn deze vaak beperkt. Veel mensen kijken daarom naar entertainment via gedownloade torrentbestanden.

  Het probleem is dat je mogelijk in de problemen kan komen bij het downloaden en uploaden van torrentbestanden. Speciale uploads kunnen problemen veroorzaken, omdat de wetgeving hier nog steeds niet duidelijk is. Je kan dus een VPN-dienst zoals CyberGhost gebruiken om anoniem online te blijven tijdens het downloaden en uploaden van torrentbestanden.

  Veel VPN-diensten leveren een bijdrage aan de anonimiteit, want dit is natuurlijk hun belangrijkste doel. Toch is de vestiging van de VPN-dienst een belangrijk punt. CyberGhost is in Roemenië gevestigd. Zo wordt je privacy gewaarborgd en als de autoriteiten bijvoorbeeld informatie opvragen over je activiteiten op de servers, dan wordt deze vertrouwelijk behandeld.

  Daarnaast is CyberGhost een VPN-dienst met goede snelheden. De hoge kwaliteit van de servers is belangrijk voor torrenting, want je moet immers relatief grote bestanden downloaden en je wilt nauwelijks een hele dag wachten op een film. Nog belangrijker zijn de snelheden voor degenen die grote hoeveelheden data uploaden, en met CyberGhost kan je hier zeker van zijn.

  CyberGhost voor gebruik in Nederland

  CyberGhost is een unieke VPN-dienst in de mate dat ze echt de markten betreden waar ze servers leveren. Nederland is hier een perfect voorbeeld van. CyberGhost heeft een eigen pagina waarin ze uitleggen hoe de situatie in Nederland precies is op het gebied van surveillance, beveiliging, streaming, torrenting en andere relevante onderwerpen.

  Daarnaast biedt CyberGhost natuurlijk ook goede servers die je kan gebruiken om anoniem en veilig te zijn en niet in de laatste plaats, die je toegang geven tot Nederlandse inhoud indien gewenst. Als je bijvoorbeeld in het buitenland woont of werkt, is het natuurlijk geweldig om af en toe in het buitenland naar Nederlandse TV te kunnen kijken. Daarnaast zijn Nederlandse servers ook goed voor Nederlanders.

  Immers, als je gebruik maakt van buitenlandse servers, dan moet je de VPN-dienst uitschakelen als je bijvoorbeeld films en tv-programma’s bekijkt. Met CyberGhost vermijd je dit, omdat je veilig en anoniem kan zijn via een Nederlandse server, terwijl je toegang hebt tot alle content waar je toch al recht op hebt.

  CyberGhost biedt niet alleen veel goede Nederlandse servers, maar ze hebben ook een hoge snelheid. Of je nu surft, films bekijkt of misschien zelfs spelletjes speelt, het is belangrijk om hogesnelheidsservers te hebben. Dit geldt ook voor zowel de PC als de mobiele telefoon, zodat je overal en altijd kunt genieten van snelle verbindingen.

  Speciale functies

  Als je een apparaat hebt dat met het internet kan worden verbonden, is de kans groot dat CyberGhost het kan beschermen via zijn VPN-oplossing. Het is een groot voordeel dat CyberGhost zo veelzijdig is, en een van de beste eigenschappen van de dienst is dat het tot 7 apparaten tegelijk kan dekken. Dat verslaat de meeste concurrenten aan de top.

  Het omzeilen van geo-blokkering is een andere functie die CyberGhost op het hoogste niveau levert. De overgrote meerderheid van de VPN-diensten leveren op dit gebied. Toch slagen slechts enkele mensen er bijvoorbeeld in om de blokkade van Netflix keer op keer te doorstaan. CyberGhost sluit zich aan bij een exclusieve club van VPN-diensten die steeds meer grip krijgt op Netflix.

  Op het gebied van beveiliging biedt CyberGhost 256-bit versleuteling. Dit is een versleutelingspercentage dat overeenkomt met het niveau van het Amerikaanse leger. Als zij tevreden zijn met deze versleutelingsgraad, dan kan je er in ieder geval zeker van zijn dat je transacties, e-mails en andere communicatie via het internet veilig zijn.

  Functies zoals toegang tot restrictieve content, wereldwijde servers en een zero-logbeleid maken CyberGhost ook een sterke kandidaat onder de beste VPN-diensten in de industrie. CyberGhost biedt ook een verscheidenheid aan protocollen voor degenen die iets technischer aangelegd zijn en deze aspecten van de verbinding willen aanpassen.

  CyberGhost om de Chinese firewall te omzeilen

  CyberGhost wordt erkend voor de algemene veiligheid op het web en het omzeilen van geo-blokkering. Andere VPN-diensten op de markt brengen deze functies echter ook, min of meer op hetzelfde niveau. Echter, een van de functies die CyberGhost levert in tegenstelling tot veel andere diensten is het omzeilen van de Chinese firewall.

  The Great Firewall, de bijnaam van de firewall die voorkomt dat Chinezen Facebook, YouTube, Google en een groot aantal andere sites kunnen bezoeken. Weinigen slagen erin om de firewall te omzeilen, aangezien deze immers is ontwikkeld door enkele van de beste IT-experts van het land. Maar met CyberGhost kan je voorbij deze muur komen.

  In de VPN-industrie wordt dit gezien als een echte kwaliteitszegel, omdat niet alle VPN-diensten deze prestatie aankunnen. Misschien betekent het voor ons Nederlanders in de praktijk niet veel, tenzij we op vakantie gaan naar China, of er misschien gaan werken.

  Dit getuigt dat CyberGhost een echte goede VPN-dienst is. Echter, als je om de een of andere reden niet voorbij de Chinese firewall komt, word je geadviseerd om contact op te nemen met de vriendelijke klantenservice die je door het proces heen zal helpen. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om je instellingen enigszins aan te passen.

  Klantenservice

  De kans is groot dat je vragen beantwoord zijn voordat je in contact komt met een CyberGhost-vertegenwoordiger. Dat komt omdat deze VPN-dienst waarschijnlijk de meest uitgebreide selectie hulpartikelen heeft, met een database die het overgrote deel van de onderwerpen omvat die men zich kan voorstellen bij het gebruik van een VPN-dienst.

  Daarnaast kan je ook zoeken in de FAQ van CyberGhost om antwoorden te vinden op veelgestelde vragen, waar je jouw vraag waarschijnlijk wel terugvindt. Moest dit echter niet zo zijn, dan heeft CyberGhost een standaard 24/7 klantenservice-oplossing, waar je kunt kiezen tussen de live chat of e-mail. De chat is zeker aan te bevelen voor de snelste antwoorden, want binnen enkele minuten heb je een antwoord.

  Wat misschien wel het meest uniek is aan CyberGhost, zijn hun verschillende gidsen die specifiek zijn voor specifieke software. Hier krijg je informatie over het downloaden, installeren, gebruik, functies, en meer voor besturingssystemen zoals Windows, Mac, Android, iOS, en nog veel meer. Door CyberGhost te gebruiken, wordt niets aan het toeval overgelaten.

  Een laatste punt, maar voor velen zeer belangrijk, is dat het door de garantie van CyberGhost eenvoudig is om een terugbetaling aan te vragen. Vaak is dit een omslachtig proces, waarbij de klantenservice voor een lange tijd probeert om je te laten blijven of het op andere manieren moeilijk maakt om een terugbetaling te krijgen. CyberGhost daarentegen stelt slechts een paar vragen voordat ze je heel snel helpen met je terugbetaling.

  Samenvatting

  CyberGhost is één van de bekendste VPN-diensten in de huidige markt. Hun uitgebreide serverpark over de hele wereld zorgt ervoor dat je altijd een kwaliteitsserver hebt om verbinding mee te maken. Daarnaast biedt CyberGhost ook functies zoals anonimiteit, veiligheid en niet in de laatste plaats het omzeilen van geo-blokkeringen.

  CyberGhost heeft een 256-bits versleuteling, een zero-logbeleid, en biedt toegang tot Netflix in de VS. Bovendien, hier thuis in Nederland, kan je profiteren van een verscheidenheid aan voordelen. Snelle servers en toegang tot Ziggo.Go in het buitenland zijn bijvoorbeeld een goede reden om CyberGhost als je volgende dienst te overwegen.

  CyberGhost voldoet door zijn flexibiliteit aan je VPN-wensen. De dienst is beschikbaar voor de meeste besturingssystemen en je kan ook de software downloaden en gebruiken op maximaal 7 apparaten tegelijk. Het is ook vermeldenswaard dat CyberGhost wordt geleverd met een proefperiode van maximaal 45 dagen, waarbij je op elk moment van de periode een terugbetaling kan vragen.

  Onze testers zijn van mening:

  Karel

  Jarle

  CyberGhost is een VPN-dienst waar ik nog niet zo veel ervaring mee heb gehad. Een beetje vreemd als je bedenkt dat CyberGhost een van de absoluut grootste VPN-diensten op de markt is. CyberGhost is de laatste tijd enorm gegroeid en heeft nu meer dan 3700 servers in meer dan 60 landen. Omdat ze nieuwe eigenaren hebben, lijken ze veel te hebben geïnvesteerd, wat ook blijkt uit het feit dat de service beter is.

  Persoonlijk was ik dan ook zeer enthousiast om CyberGhost te testen. Al met al denk ik dat de service goed is. Wat het ontwerp betreft, is de lay-out van de software misschien niet de mooiste, vergeleken met bijvoorbeeld NordVPN of ExpressVPN, maar het werkt wel goed.

  Maar dit is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is de functie van de dienst, die we heel goed vinden. De verbindingen waren stabiel en goed. De verbinding valt niet plots weg, zoals soms gebeurt met de mindere VPN-diensten. Ook sluit je relatief snel aan op de verschillende VPN-diensten.

  Ik ben erg onder de indruk van hoe handig het is om te kijken naar de Amerikaanse Netflix met VPN en dat CyberGhost verschillende mogelijkheden heeft om deze VPN-dienst te gebruiken. Dit is iets wat maar weinig VPN-aanbieders hebben, en dat is een groot voordeel.

  Andreas

  Andreas

  Ik heb CyberGhost gebruikt tijdens mijn tijd als een veiligheidsmedewerker. Ik ben altijd al een voorstander van NordVPN geweest, maar ik was erg enthousiast om CyberGhost opnieuw te testen, dat ik al een jaar niet had getest. Ik heb gehoord dat ze de laatste tijd veel updates en verbeteringen hebben doorgevoerd ten opzichte van het aantal servers en dergelijke.

  Mijn indruk van CyberGhost was, net als Karel, dat het een zeer goede VPN-dienst is, in lijn met de allerbeste VPN-diensten. Ik beveel CyberGhost aan om verschillende redenen. CyberGhost presteerde onder andere zeer goed in onze snelheidstesten en was volledig in lijn met ExpressVPN, dat als de beste in onze test naar voren kwam. Daarnaast is het zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk, en je kunt snel verbinding maken met de verschillende servers.

  CyberGhost is derde geworden in onze tests, maar dit is geen reden om niet voor deze VPN-service te kiezen. Het is erg goed en het is echt aan te bevelen.

  Kosteneffectief. CyberGhost is ook een stuk goedkoper dan ExpressVPN, en dus kan dit een goede optie zijn voor degenen die willen besparen. De service heeft ook een 30 dagen geld-terug-garantie.

  Anne-Marie

  Anne-Marte

  Net als Karel en Andreas ben ik ook blij met CyberGhost in onze test. Prijstechnisch lijkt de structuur erg op NordVPN, dus CyberGhost en NordVPN zijn twee mogelijke alternatieven als je een iets minder duur VPN wilt hebben dan ExpressVPN.

  Het enige wat me niet bevalt aan CyberGhost is dat ze onlangs zijn overgenomen door Kape Technologies. Dit is een Israëlisch bedrijf dat eerder is beschuldigd van het verspreiden van malware op het internet. Niet de beste eerste indruk voor een VPN-bedrijf. Zelfs de voormalige CyberGhost-baas gaf toe dat hij en Kape Technologies persoonlijk verschillende doelen voor ogen hadden voor de CyberGhost-dienst.

  Hoe dan ook, dit hoeft niet zo veel te zeggen. CyberGhost belooft een zero-logbeleid en heeft ook zeer goede beveiligingseigenschappen. Daarnaast is het bedrijf gevestigd in Roemenië, dat zich buiten veel monitorrechtsgebieden bevindt.

  Ik was over het algemeen tevreden met mijn test van CyberGhost. Het gebruiksgemak was goed, de snelheid snel, de verbindingen stabiel en de app ook zeer comfortabel om mobiel te gebruiken. Toch zal ik NordVPN aanbevelen, omdat de service wel goed is in termen van prijs en service, maar NordVPN lijkt, naar mijn mening, een beetje beter.

  • $7.67 per maand
  • 62% korting
  • 30 dagen geld terug garantie