Hoe kan ik Hulu bekijken in Nederland?

Laatst bijgewerkt: 29/04/2021

Hulu is een Amerikaanse streamingdienst, opgericht in 2007. De dienst wordt gebruikt door meer dan 28 miljoen gebruikers. In tegenstelling tot streamingdiensten zoals Netflix, HBO en andere populaire alternatieven, is Hulu niet beschikbaar in Nederland. In feite is Hulu alleen beschikbaar in de Verenigde Staten zelf, en kan je niet veel bekijken als je je buiten de Verenigde Staten bevindt.

Dit toont aan hoe goed Hulu is, maar hoe moeilijk het is om toegang te krijgen tot de inhoud. Net zoals men een VPN kan gebruiken om toegang te krijgen tot andere streamingdiensten, zo ook voor Hulu. Ook is het vermeldenswaard dat Hulu naast een groot aantal tv-programma’s en films, ook sporten aanbiedt, iets wat maar weinig andere streamingdiensten doen.

In het kort; door een VPN-dienst te downloaden, verbinding te maken met een Amerikaanse server om een Amerikaans IP-adres te verkrijgen, dan naar hulu.com te surfen, verkrijg je toegang tot Hulu. Hieronder volgen de beste VPN-diensten voor Hulu:

Hulu heeft een Amerikaans IP-adres nodig

Omdat je Hulu alleen kunt bekijken via een Amerikaans IP-adres, wordt de inhoud onmiddellijk geblokkeerd als je je in Nederland bevindt. De streamingdienst detecteert je Nederlandse IP-adres en dan wordt er een zogenaamd geo-blokkering ingeschakeld. Maar hoe weet Hulu echt welk IP-adres je hebt?

Dit komt doordat je computer je IP-adres, dat uniek is voor je computer, elke keer dat je een website bezoekt, doorgeeft. De website weet niet dat jij de persoon bent die de website bezoekt, maar ze weten in ieder geval vanuit welk land je ze bezoekt. Je krijgt een IP-adres van je internetprovider, dat gekoppeld is aan het land van waaruit je een website bezoekt.

Het is dus natuurlijk moeilijk om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Hulu, aangezien je je oorspronkelijke IP-adres niet kan wijzigen. Toch kan je via een VPN, een virtueel privénetwerk, je oorspronkelijke IP-adres verbergen en het eruit laten zien alsof je een ander adres hebt. Via een

Verbinding maken met een Amerikaans IP-adres via een VPN

De meeste VPN-diensten bieden Amerikaanse IP-adressen aan. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen voorbij Hulu’s zogenaamde VPN-verbod komt. Vooral de gratis diensten zullen er waarschijnlijk niet in slagen om de VPN-blokkering van Hulu te omzeilen. Het uitgangspunt is echter dat je verbinding moet maken met een Amerikaans IP-adres om zo de geo-blokkering te omzeilen.

Meestal kan je de VPN-dienst downloaden en een kleine maandelijkse vergoeding betalen voor de dienst. Binnen de app kies je het land waarmee je verbinding wilt maken via een lijst of kaart. Voor de Verenigde Staten is het kiezen van een Amerikaans IP-adres vrij eenvoudig. Voor de meeste mensen zal het slechts een paar seconden duren om verbinding te maken met het Amerikaanse IP-adres.

In de praktijk verloopt al je verkeer nu via een server in de VS, zodat het lijkt alsof je in de VS surft. Daarom, wanneer je Hulu opnieuw bezoekt, heb je toegang tot alle eerder geblokkeerde inhoud op basis van je geografische locatie. Als je de juiste VPN-dienst gebruikt, dan heb je gewoon toegang tot Hulu.

Beste VPN-diensten voor Hulu

Er is een breed scala aan VPN-diensten, maar zoals eerder vermeld, zal niet elke VPN-dienst met Hulu werken. Om voorbij de muur te komen die Hulu heeft opgezet op basis van je geografische locatie, is het niet genoeg voor een VPN om Amerikaanse IP-adressen aan te bieden. Men moet eigenlijk een VPN gebruiken die ook voorbij hun VPN-pad komt.

ExpressVPN

ExpressVPN wordt door velen beschouwd als de beste VPN-dienst in het algemeen, en dit geldt ook voor Hulu in Nederland. De service heeft geen fouten en biedt een brede waaier aan functies die je van een dergelijke service mag verwachten. Natuurlijk is het ook van belang dat je snel en eenvoudig toegang krijgt tot Hulu.

De VPN-dienst biedt een van de allerbeste selecties wat betreft het aantal servers in de Verenigde Staten. Wereldwijd telt hun aanbod meer dan 3.000 servers, en deze zijn verspreid over 90 verschillende landen. Ongetwijfeld is het merendeel van deze servers in de Verenigde Staten, wat voor goede voorwaarden zorgt als je naar Hulu uit Nederland kijkt.

Het voordeel van zoveel servers in de Verenigde Staten is dat je altijd verzekerd bent van een Amerikaans IP-adres. Hiermee kan je verbinding maken met een nieuwe server als de vorige niet werkte of onstabiel is. ExpressVPN zorgt er altijd voor dat je verbinding maakt met de meest stabiele servers.

Daarnaast biedt ExpressVPN enkele van de snelste servers op de markt. Het is een bekend fenomeen dat VPN-diensten wat vertraging oplopen omdat al het verkeer via een extra server wordt geleid, maar ExpressVPN beperkt de snelheidsvermindering tot een minimum. Dit zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van Hulu zonder vertraging en kan genieten van tv-series, films en sporten.

Door verbinding te maken met een Amerikaans IP-adres kan je de inhoud van Hulu bekijken. Bij ExpressVPN hoef je alleen maar op een van de alternatieve adressen te tikken. Binnen enkele seconden ben je verbonden en de volgende keer dat je de websites van Hulu bezoekt, lijkt het alsof je de website bezoekt vanuit de Verenigde Staten, waardoor je toegang krijgt tot hun diensten.

NordVPN

Ook NordVPN is een erkende VPN-dienst in de huidige markt. De service biedt een breed scala aan mogelijkheden, maar vooral het omzeilen van geo-blokkeringen is een sterk punt van NordVPN. Daarom is NordVPN een perfecte service om de inhoud van Hulu vanuit Nederland te bekijken.

De VPN-dienst biedt meer dan 5.500 servers in meer dan 60 verschillende landen. Op deze lijsten staan natuurlijk ook de Verenigde Staten, waar NordVPN een zee van servers aanbiedt, en dan nog vanuit verschillende steden in het land. Dit verzekert je van een goede keuze van het IP-adres om je verkeer door te leiden wanneer je Hulu vanuit Nederland bekijkt.

Het geeft je ook de zekerheid dat er altijd een stabiel IP-adres is om verbinding mee te maken. Weinig dingen zijn vervelender dan haperingen en geblokkeerde IP-adressen door streamingservices. NordVPN is erkend voor het opheffen van beperkingen op basis van geografische locatie, en het voorziet ook snelle servers.

Waar de overgrote meerderheid van de VPN-diensten ervoor zorgen dat de snelheid van je verbinding afneemt, is NordVPN een van de weinige waar je dit zo goed als niet opmerkt. Bij het bekijken van Hulu vanuit Nederland is dit van groot belang zodat je zonder problemen kunt streamen in HD-kwaliteit.

Zodra je NordVPN gedownload hebt, maak je verbinding met een Amerikaans IP-adres om de inhoud van Hulu vanuit Nederland te zien. Je doet dit door op de kaart van de VS te tikken die NordVPN als gebruikersinterface gebruikt. In enkele seconden ben je verbonden en wanneer je nu de website van Hulu bezoekt, lijkt het alsof je dit doet vanuit de Verenigde Staten en zal alle inhoud beschikbaar zijn.

SurfShark

SurfShark behoort tot de nieuwere diensten op de markt, maar ze hebben hun sporen al verdiend. Een van de goede factoren van SurfShark is dat het in staat is om geografische beperkingen op de inhoud van streaming diensten steeds opnieuw te verwijderen. Dit geldt ook voor Hulu, dus je kan Hulu vanuit Nederland bekijken via het gebruik van SurfShark.

Met meer dan 500 servers in meer dan 50 verschillende landen biedt de VPN-dienst een iets kleinere selectie dan de bovengenoemde concurrenten. Toch moet worden opgemerkt dat dit kwaliteitsservers zijn, en veel van hen bevinden zich in de Verenigde Staten. Dit betekent dat wanneer je naar de inhoud van Hulu vanuit Nederland wilt kijken, je altijd een goede server hebt om op in te loggen.

Een selectie van stabiele servers helpt om hapering te voorkomen, of dat Hulu detecteert dat je een VPN gebruikt. Weinig mensen willen compromissen sluiten op het vlak van VPN-diensten, en het is vooral vervelend als je meerdere keren moet inloggen op IP-adressen om een verbinding te krijgen die voorbij Hulu’s muur gaat.

Met de kwaliteitsservers van SurfShark kan je ook absoluut zeker zijn van de snelheid. Een beetje snelheidsverlies is echter onvermijdelijk doordat al het verkeer via een extra server wordt gerouteerd. Toch biedt SurfShark een goede en hoge snelheid waarmee je onder andere je favoriete series, films en sportevenementen in HD-kwaliteit kunt bekijken, zonder enige onderbreking.

SurfShark sluit zich aan bij het aanbod van VPN-diensten die gebruiksvriendelijk zijn en de verbinding eenvoudig maken. Er zijn geen configuratie-eisen, en je moet gewoon op het land klikken waarmee je verbinding wilt maken. Als je de inhoud van Hulu vanuit Nederland wilt zien, dan hoef je alleen maar verbinding te maken met een Amerikaans IP-adres.

Wat zijn de voordelen van Hulu?

Het belangrijkste voordeel van Hulu is dat ze een grote verscheidenheid aan inhoud bieden. Deze inhoud beperkt zich niet tot tv-programma’s, maar ook films en sport. Hulu is een streamingdienst met een grote verscheidenheid aan inhoud.

Een ander groot voordeel van Hulu is dat je niet alleen meer dan 60 populaire tv-kanalen kunt bekijken, maar ook programma’s kunt opnemen en afspelen. Dit verschilt van de meeste andere streamingdiensten die tv-kanalen aanbieden. Kortom, met Hulu heb je meer flexibiliteit.

Deze flexibiliteit komt ook tot uiting in de beschikbaarheid. Hulu is beschikbaar voor bijna elk apparaat. Naast de voor de hand liggende streaming op je PC, zijn tablets, mobiele telefoons en gameconsoles compatibel met de Hulu-app, zodat je de inhoud kunt bekijken waar en wanneer je maar wilt.

Ook kan je Hulu op 2 verschillende apparaten tegelijk bekijken, zodat papa en mama in de woonkamer naar hun favorieten kunnen kijken, terwijl de kinderen bijvoorbeeld op de tablets naar de TV kijken. Hulu is een goed alternatief voor ons Nederlanders, maar hoe krijg je Hulu in Nederland echt te zien? Het probleem zit hem in het feit dat Hulu je IP-adres kan traceren naar Nederland.

Gebruik geen gratis diensten

Als je de inhoud van Hulu vanuit Nederland via een VPN wilt bekijken, laat je je misschien snel verleiden door gratis VPN-diensten. Vele van deze diensten beweren dat ze geo-blokkeringen kunnen omzeilen, maar dit is zelden de waarheid. In plaats daarvan verkopen ze meestal je persoonlijke gegevens en informatie over je activiteiten.

Het is zeldzaam dat gratis VPN-diensten werken om Hulu in Nederland te zien, en zelfs als ze dat wel deden, hebben deze diensten lage dataverbruikslimieten en is de snelheid slecht.

Bekijk Hulu vanuit Nederland met een VPN

Als je Hulu vanuit Nederland wilt zien, heb je een VPN-dienst nodig. Via zo’n dienst kan je verbinding maken met een Amerikaans IP-adres, zodat Hulu denkt dat je de dienst bezoekt vanuit de VS. Op deze manier heb je toegang tot alle inhoud van Hulu, of het nu gaat om tv-programma’s, films of sport.

Het is aan te raden om te kiezen voor een VPN-dienst die onbeperkte data, hoge snelheden en stabiele verbindingen biedt. Bekijk Hulu vandaag nog vanuit Nederland via een VPN-service!

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo