VPN Prijsvergelijking: VPN kosten per aanbieder en hoe de prijs is opgebouwd 2024

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Een VPN houdt een aantal technische concepten in die moeilijk te begrijpen zijn. Het kan daarom frustrerend zijn om je in te lezen over de verschillende diensten. Sommigen verwerven een VPN voor de veiligheid, anderen alleen voor het streamen van geo-geblokkeerde inhoud.

Ongeacht waarom men gebruik maakt van een VPN, is het riskant om te kiezen voor een van de gratis diensten. VPN’s zijn over het algemeen zeer goedkoop, en de prijzen dalen sterk als je je voor een langere periode aansluit. In dit artikel zullen we verschillende VPN-diensten bekijken in termen van prijs.

Prijsvergelijking 

Tot op heden zijn ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost, UltraVPN, ProtonVPN en HideMyAss de beste VPN-diensten. Het zijn allemaal goede VPN-oplossingen, ongeacht het doel waarvoor ze worden gebruikt. Er is echter een verschil in de kwaliteit van de verschillende diensten.

De prijs voor een maand is ongeveer gelijk voor alle VPN-aanbieders en ligt rond de € 9. Wij raden je aan een aanbieder te vinden waarvan je tevreden bent en je aan te sluiten voor een langere periode, omdat dit economisch gezien het voordeligst is. Onderstaande prijzen zijn per maand.

ExpressVPN

De prijzen van ExpressVPN

ExpressVPN heeft drie alternatieven. Ofwel 1 maand, 6 maanden of 15 maanden. Een maand kost meer dan € 9, 6 maanden iets minder dan € 7 en 15 maanden ongeveer € 4,5. Aangezien ExpressVPN de dienst is die het hoogst scoort in bijna alle VPN-beoordelingen, is dit een lage prijs voor een complete dienst.

Zoals gezegd, wordt deze VPN-aanbieder vaak beschouwd als de allerbeste VPN-dienst op de markt. Ze leveren servers in meer dan 90 landen die bovendien ook nog eens bliksemsnel zijn. De veiligheid is ook niets om over te klagen. ExpressVPN biedt de beste AES-256 encryptie op de markt. De dienst heeft ook goede apps voor alle verschillende apparaten, zodat het gemakkelijk te gebruiken is op Mac, Windows, iPhone, Android en dergelijke.

Je kunt ook profiteren van hun 30-dagen geld-terug-garantie als je niet tevreden bent met de dienst. Op deze manier kun je de dienst zonder risico 30 dagen uitproberen. Wat de prijs betreft, vinden wij dat je veel krijgt voor je geld, ook al is ExpressVPN een van de duurdere VPN-diensten in de test. Als je een goed VPN wilt voor een iets goedkopere prijs, kan SurfShark een alternatief zijn, dat zeer goedkoop is als je je voor een langere periode bindt.

NordVPN

De prijzen van NordVPN

NordVPN heeft vier verschillende opties. Een maand kost ongeveer € 9, een jaar ongeveer € 4,5, twee jaar kost € 3,5 en drie jaar minder dan € 3 per maand! Dit is de grootste concurrent van ExpressVPN en je krijgt ongetwijfeld waar voor je geld, zeker als je je aansluit voor drie jaar.

Dit is de grootste concurrent van ExpressVPN en je krijgt ongetwijfeld veel voor je geld, vooral als je je voor drie jaar vastlegt. NordVPN biedt ook een 30-dagen geld-terug-garantie, dus je kunt de service zonder risico uitproberen en je geld terugkrijgen als je niet tevreden bent.

NordVPN is ook een VPN-aanbieder die op bijna alle punten zeer hoge scores krijgt. Ze bieden een breed scala aan servers in 59 verschillende landen. Hun Nederlandse servers zijn ook erg goed. NordVPN heeft maar liefst 60 servers in Nederland waarmee ze de beste in hun klasse zijn met betrekking tot ons land. Als het op beveiliging aankomt, hebben ze ook verschillende geweldige functies om hun gebruikers te beveiligen.

SurfShark

Prijzen van SurfShark

SurfShark is zeker de aanbieder met het beste aanbod als je alleen aan de prijs denkt. Ze bieden een maand voor ongeveer € 9, een jaar voor ongeveer € 5 of twee jaar voor slechts € 1,5 per maand! SurfShark is een relatief nieuwe VPN-dienst, maar heeft sinds de oprichting een enorme groei doorgemaakt. Maar ook al zijn ze niet de meest ervaren aanbieder, ze bieden uitstekende service en blijven groeien in termen van servers en landen.

Ze bieden nu al meer dan 1700 servers in 63 verschillende landen aan. De prestaties zijn erg goed als je op het web surft. Als het op beveiliging aankomt, gebruiken ze dezelfde encryptie als de bovenstaande providers, naast verschillende andere functies. SurfShark biedt ook een 30-dagen geld-terug-garantie, zodat je de dienst zonder risico voor een maand kunt proberen.

UltraVPN

Prijzen van UltraVPN

UltraVPN is misschien niet de bekendste VPN-aanbieder, maar het is toch een solide service. Ze zijn iets goedkoper dan de bovenstaande diensten als je je aansluit voor een maand, met een prijs van ongeveer € 5,5. Ze bieden ook zes maanden voor € 4,5, of twaalf maanden voor slechts € 2,5. Over het geheel genomen is UltraVPN een zeer goede service.

Deze VPN-aanbieder heeft zich gevestigd als een relatief grote dienst op de markt, ook al werd de dienst pas in 2018 gelanceerd. Al met al is het een goede dienst die de moeite waard is om uit te proberen. Dat gezegd hebbende, zijn er nog andere diensten die UltraVPN onderscheiden van de allerbeste op de markt.

CyberGhost

Prijzen van CyberGhost

Als een van de oudste aanbieders kun je er zeker van zijn dat je een goede dienst hebt met CyberGhost. Ze bieden vier verschillende pakketten aan. Dit is de duurste van deze vijf als je je maar aansluit voor een maand, met een prijs van € 12. De prijzen daarentegen dalen aanzienlijk met € 5 voor een jaar, € 3,30 voor twee jaar en € 2,20 voor drie jaar.

CyberGhost heeft een van de beste servers in 89 verschillende landen. Ze hebben ook meer dan 6500 servers wat erg veel is vergeleken met de meeste providers. Ook de veiligheid die ze aanbieden is van topkwaliteit. CyberGhost is een zeer goed alternatief als je een VPN nodig hebt.

ProtonVPN

ProtonVPN heeft verschillende functies, waaronder een gratis functie die heel goed werkt!

ProtonVPN is een van de weinige providers die een gratis lidmaatschap aanbiedt. Dit heeft natuurlijk wat beperkingen, maar is prima als je de dienst wilt testen. Verder is het ook zo dat ze verschillende functies aanbieden afhankelijk van het lidmaatschap. De lidmaatschappen kosten rond de € 4, € 8 en € 2 per maand.

Het duurste lidmaatschap omvat ook extra diensten naast een VPN. Hun meest populaire lidmaatschap kost € 8 per maand en biedt alle functies. Over het algemeen is ProtonVPN een zeer goede service met goede beveiliging en goede servers.

HideMyAss

HMA heeft verschillende prijsaanbiedingen, maar is relatief goedkoop.

Deze provider biedt drie verschillende lidmaatschappen die variëren in prijs. Een maand kost ongeveer € 10, een jaar ongeveer € 4 per maand of drie jaar voor ongeveer € 3 per maand. Het is dus mogelijk om deze dienst tegen een zeer lage prijs te krijgen. Je kunt de dienst ook 30 dagen testen om je geld terug te krijgen als je ontevreden bent.

HideMyAss biedt servers in 190 verschillende landen, wat zeldzaam veel is. De beveiliging die ze bieden is ook erg goed en ze hebben onder andere een zero-logbeleid. Het is dan ook niet voor niets dat deze aanbieder de laatste jaren zo populair is geworden.

Hoe krijg je betaalde diensten gratis voor 30 dagen?

Het grote aantal VPN-aanbieders is zeer positief voor degenen die een VPN willen. Dit heeft ervoor gezorgd dat aanbieders hun gebruikers zeer goede voorwaarden moeten geven. Een daarvan is dat de meeste aanbieders een 30-dagen geld-terug-garantie aanbieden waarmee je hun service 30 dagen zonder risico kunt testen. Zo krijg je in ieder geval tot 30 dagen gratis als je ontevreden bent over de dienst en gebruik maakt van de garantie.

Waarom een VPN gebruiken?

In de huidige technologische samenleving hebben de meeste mensen al hun informatie beschikbaar op alle apparaten. Men denkt dat het weinig waarschijnlijk is dat iemand deze informatie zal willen stelen, maar helaas is het steeds gebruikelijker dat individuen online worden aangevallen. Dit geldt vooral bij gebruik van een openbaar netwerk, maar het gebeurt ook op een thuisnetwerk.

Als je gebruik maakt van diensten als Skype, Google Hangouts of Apple FaceTime, zijn de gesprekken niet versleuteld en kan een hacker het hele gesprek meevolgen zonder dat je het merkt. Dit is iets dat je wilt vermijden bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek.

Met een VPN ben je veilig bij alles wat je op het internet doet. Door de versleuteling is er geen informatie te achterhalen, omdat deze nergens wordt opgeslagen. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat kaartinformatie, downloads en andere gevoelige informatie in de handen van derden valt.

Andere voordelen zijn natuurlijk dat je de inhoud overal vandaan kunt streamen, want met een VPN kun je het IP-adres van het gewenste land wijzigen. Dit biedt toegang tot diensten zoals het Amerikaanse Netflix-aanbod, BBC iPlayer en Nederlandse TV in het buitenland. Andere diensten die je via het internet aankoopt, zoals vluchten en hotels, passen vaak de prijzen aan op basis van waar je je bevindt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je jouw locatie in een land als Bangladesh kunt instellen en korting kunt krijgen bij het boeken.

Waarom beter een gratis VPN-dienst vermijden? 

Aanbieders als ExpressVPN, NordVPN en CyberGhost bieden versleuteling aan die vergelijkbaar is met wat het Amerikaanse leger gebruikt. Dit betekent dat je er 100 procent zeker van kunt zijn dat niemand toegang heeft tot je informatie. Bovendien, als een van deze aanbieders ooit wordt gehackt, wat zeer onwaarschijnlijk is, zullen de hackers geen informatie hebben om op te halen.

Daarnaast komen de gratis diensten zelfs niet in de buurt van de bottom-up beveiliging, snelheid en prestaties van bovengenoemde VPN-aanbieders. Ongeacht welke VPN je kiest, zul je een iets lagere snelheid ervaren. Bij de beste diensten is dit verschil zo klein dat je geen verschil merkt, in tegenstelling tot de gratis aanbieders. Niemand wil content streamen in 240p of tijdens een film meerdere keren van server wisselen.

Ook de beveiliging van de gratis diensten is vaak niet goed. In tegenstelling tot de beste diensten zijn de meeste gratis diensten binnen de EU en de VS bevoegd om de informatie op te slaan voor hun gebruikers. VPN’s overleven vaak door de informatie van gebruikers door te verkopen aan derden. Dit is het laatste wat je wilt, vooral in de context van een VPN. Het is daarom geen goed idee om te besparen op een VPN. Alle diensten zijn relatief goedkoop, vooral als je kiest voor een langer abonnement.

Wat te zoeken in een VPN?

We hebben al een aantal van de redenen doorgenomen waarom een VPN een goede aanwinst is. Hoewel alle verschillende aanbieders dezelfde diensten aanbieden, is er toch enige variatie. Als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over het verkrijgen van een complete dienst die op alle punten het beste in de markt levert, zijn ExpressVPN en NordVPN voor de hand liggende keuzes. Als je je daarentegen meer bezighoudt met en alleengebruik maakt van een VPN om inhoud te streamen en dat de prijs laag moet zijn, dan is SurfShark de beste optie.

Denk aan het volgende wanneer je een VPN kiest;

 1. Hoe is de beveiliging? De beste versleuteling is de 256-bits AES, die overeenkomt met wat het leger gebruikt. Daarnaast hebben sommige aanbieders een extra beschermingslaag, zoals ExpressVPN en NordVPN. De aanbieder biedt best ook best een zero-logbeleid, kill switch, en bescherming tegen DNS en IP-lekken.
 1. Heeft de leverancier veel servers en een goede snelheid? Het helpt niet dat een leverancier in veel landen servers heeft als het aantal laag is. Hoe meer servers een VPN heeft, hoe zekerder je kunt zijn dat de snelheid van je internet niet drastisch daalt. De beste leveranciers hebben duizenden servers verspreid over vele landen.
 1. Hoeveel apparaten kan men tegelijk gebruiken? In de regel gebruik je niet al te veel apparaten tegelijk, maar dit is iets wat je moet controleren voordat je een VPN kiest. De meeste VPN’s kunnen gebruikt worden op 5 tot 10 apparaten tegelijkertijd. Andere aanbieders, zoals SurfShark, kunnen tegelijkertijd gebruikt worden op een ongelimiteerd aantal apparaten.
 1. Gebruiksgemak en compatibiliteit. Alle diensten hebben verschillende systemen en het is verstandig om een aanbieder te kiezen die het gemakkelijk maakt om hun dienst te gebruiken. Er zijn vaak screenshots van hoe het programma er op het web uitziet. Als je een VPN gaat gebruiken op een aantal verschillende apparaten, is het ook belangrijk om te controleren of de dienst compatibel is met alle verschillende apparaten.

Samenvatting

Er zijn dus heel veel goede opties als je een VPN-aanbieder gaat kiezen. Als het op de prijs aankomt, is er niet veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Ook hier raden we je aan om een VPN te vinden die aan je wensen voldoet en dan het langste lidmaatschap te kiezen. Op deze manier kun je veel besparen. De meeste diensten kun je 30 dagen risicoloos testen. Er zijn verschillende redenen om een VPN te gebruiken, ongeacht wat je online doet, maar de grootste is persoonlijke veiligheid. En hoewel er gratis diensten zijn, is het verstandig om deze links te laten liggen. De prestaties zijn meestal slecht en bovendien is je informatie vaak niet veilig. Als je een van de in dit artikel genoemde diensten kiest, kun je er zeker van zijn dat je aan de slag gaat met een zeer degelijke service.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo