VPN Prijsvergelijking

Laatst bijgewerkt: 06/01/2021

Een VPN houdt een aantal technische concepten in die de meeste mensen niet begrijpen. Sommigen verwerven een VPN voor de veiligheid, anderen alleen voor het streamen van geo-geblokkeerde inhoud.

Ongeacht waarom men gebruik maakt van een VPN, is het riskant om te kiezen voor een van de gratis diensten. VPN’s zijn over het algemeen zeer goedkoop, en de prijzen dalen sterk als je je voor een langere periode aansluit.

Prijsvergelijking 

Tot op heden zijn ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost, UltraVPN en CyberGhost de top vijf VPN-diensten. Het zijn allemaal goede VPN-oplossingen, ongeacht het doel waarvoor ze worden gebruikt. Er is echter een zeker verschil in de kwaliteit van de verschillende diensten.

De prijs voor een maand is ongeveer gelijk voor alle VPN-aanbieders en ligt rond de € 9. Wij raden je aan een aanbieder te vinden waarvan je tevreden bent en je aan te sluiten voor een langere periode, omdat dit economisch gezien het voordeligst is. Onderstaande prijzen zijn per maand.

ExpressVPN

ExpressVPN heeft drie alternatieven. Ofwel 1 maand, 6 maanden of 15 maanden. Een maand kost meer dan € 9, 6 maanden iets minder dan € 7 en 15 maanden ongeveer € 4,5. Aangezien ExpressVPN de dienst is die het hoogst scoort in bijna alle VPN-beoordelingen, is dit een lage prijs voor een complete dienst.

NordVPN

NordVPN heeft vier verschillende opties. Een maand kost ongeveer € 9, een jaar ongeveer € 4,5, twee jaar kost € 3,5 en drie jaar minder dan € 3 per maand! Dit is de grootste concurrent van ExpressVPN en je krijgt ongetwijfeld waar voor je geld, zeker als je je aansluit voor drie jaar.

SurfShark

SurfShark is zeker de aanbieder met het beste aanbod als je alleen aan de prijs denkt. Ze bieden een maand voor ongeveer € 9, een jaar voor ongeveer € 5 of twee jaar voor slechts € 1,5 per maand! SurfShark is een relatief nieuwe VPN-dienst, maar heeft sinds de oprichting een enorme groei doorgemaakt. Maar ook al zijn ze niet de meest ervaren aanbieder, ze bieden uitstekende service en blijven groeien in termen van servers en landen.

UltraVPN

UltraVPN is misschien niet de bekendste VPN-aanbieder, maar het is toch een solide service. Ze zijn iets goedkoper dan de bovenstaande diensten als je je aansluit voor een maand, met een prijs van ongeveer € 5,5. Ze bieden ook zes maanden voor € 4,5, of twaalf maanden voor slechts € 2,5. Over het geheel genomen is UltraVPN een zeer goede service.

CyberGhost

Als een van de oudste aanbieders kun je er zeker van zijn dat je een goede dienst hebt met CyberGhost. Ze bieden vier verschillende pakketten aan. Dit is de duurste van deze vijf als je je maar aansluit voor een maand, met een prijs van € 12. De prijzen daarentegen dalen aanzienlijk met € 5 voor een jaar, € 3,30 voor twee jaar en € 2,20 voor drie jaar.

Waarom een VPN gebruiken

In de huidige technologische samenleving hebben de meeste mensen al hun informatie beschikbaar op alle apparaten. Men denkt dat het weinig waarschijnlijk is dat iemand deze informatie zal willen stelen, maar helaas is het steeds gebruikelijker dat individuen online worden aangevallen. Dit geldt vooral bij gebruik van een openbaar netwerk, maar het gebeurt ook op een thuisnetwerk.

Als je gebruik maakt van diensten als Skype, Google Hangouts of Apple FaceTime, zijn de gesprekken niet versleuteld en kan een hacker het hele gesprek meevolgen zonder dat je het merkt. Dit is iets dat je wilt vermijden bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek.

Met een VPN ben je veilig bij alles wat je op het internet doet. Door de versleuteling is er geen informatie te achterhalen, omdat deze nergens wordt opgeslagen. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat kaartinformatie, downloads en andere gevoelige informatie in de handen van derden valt.

Andere voordelen zijn natuurlijk dat je de inhoud overal vandaan kunt streamen, want met een VPN kun je het IP-adres van het gewenste land wijzigen. Dit biedt toegang tot diensten zoals het Amerikaanse Netflix-aanbod, BBC iPlayer en Nederlandse TV in het buitenland. Andere diensten die je via het internet aankoopt, zoals vluchten en hotels, passen vaak de prijzen aan op basis van waar je je bevindt. Dit betekent bijvoorbeeld dat je jouw locatie in een land als Bangladesh kunt instellen en korting kunt krijgen bij het boeken.

Waarom beter een gratis VPN-dienst vermijden? 

Aanbieders als ExpressVPN, NordVPN en CyberGhost bieden versleuteling aan die vergelijkbaar is met wat het Amerikaanse leger gebruikt. Dit betekent dat je er 100 procent zeker van kunt zijn dat niemand toegang heeft tot je informatie. Bovendien, als een van deze aanbieders ooit wordt gehackt, wat zeer onwaarschijnlijk is, zullen de hackers geen informatie hebben om op te halen.

Daarnaast komen de gratis diensten zelfs niet in de buurt van de bottom-up beveiliging, snelheid en prestaties van bovengenoemde VPN-aanbieders. Ongeacht welke VPN je kiest, zul je een iets lagere snelheid ervaren. Bij de beste diensten is dit verschil zo klein dat je geen verschil merkt, in tegenstelling tot de gratis aanbieders. Niemand wil content streamen in 240p of tijdens een film meerdere keren van server wisselen.

Ook de beveiliging van de gratis diensten is vaak niet goed. In tegenstelling tot de beste diensten zijn de meeste gratis diensten binnen de EU en de VS bevoegd om de informatie op te slaan voor hun gebruikers. VPN’s overleven vaak door de informatie van gebruikers door te verkopen aan derden. Dit is het laatste wat je wilt, vooral in de context van een VPN. Het is daarom geen goed idee om te besparen op een VPN. Alle diensten zijn relatief goedkoop, vooral als je kiest voor een langer abonnement.

Wat te zoeken in een VPN

We hebben al een aantal van de redenen doorgenomen waarom een VPN een goede aanwinst is. Hoewel alle verschillende aanbieders dezelfde diensten aanbieden, is er toch enige variatie. Als je je bijvoorbeeld zorgen maakt over het verkrijgen van een complete dienst die op alle punten het beste in de markt levert, zijn ExpressVPN en NordVPN voor de hand liggende keuzes. Als je je daarentegen meer bezighoudt met en alleengebruik maakt van een VPN om inhoud te streamen en dat de prijs laag moet zijn, dan is SurfShark de beste optie.

Denk aan het volgende wanneer je een VPN kiest;

 1. Hoe is de beveiliging? De beste versleuteling is de 256-bits AES, die overeenkomt met wat het leger gebruikt. Daarnaast hebben sommige aanbieders een extra beschermingslaag, zoals ExpressVPN en NordVPN. De aanbieder biedt best ook best een zero-logbeleid, kill switch, en bescherming tegen DNS en IP-lekken.
 1. Heeft de leverancier veel servers en een goede snelheid? Het helpt niet dat een leverancier in veel landen servers heeft als het aantal laag is. Hoe meer servers een VPN heeft, hoe zekerder je kunt zijn dat de snelheid van je internet niet drastisch daalt. De beste leveranciers hebben duizenden servers verspreid over vele landen.
 1. Hoeveel apparaten kan men tegelijk gebruiken? De meeste VPN’s kunnen gebruikt worden op 5 tot 10 apparaten tegelijkertijd. Andere aanbieders, zoals SurfShark, kunnen tegelijkertijd gebruikt worden op een ongelimiteerd aantal apparaten.
 1. Gebruiksgemak en compatibiliteit. Alle diensten hebben verschillende systemen en het is verstandig om een aanbieder te kiezen die het gemakkelijk maakt om hun dienst te gebruiken. Er zijn vaak screenshots van hoe het programma er op het web uitziet. Als je een VPN gaat gebruiken op een aantal verschillende apparaten, is het ook belangrijk om te controleren of de dienst compatibel is met alle verschillende apparaten.
Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo