Videoland in het buitenland bekijken

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Videoland wordt steeds populairder in Nederland. De streamingservice heeft een zeer goed aanbod van zowel films, series als documentaires. Een van de grootste problemen met Videoland is dat de streamingdienst vaak geo-geblokkeerd is, vooral als u zich buiten de EU bevindt.

De reden hiervoor is de beperking van de rechten. In dit artikel leggen wij u uit hoe u deze rechtenbeperkingen kunt omzeilen met behulp van een VPN-service.

Samenvatting

Allereerst geven we een zeer korte samenvatting voor degenen die liever niet het hele artikel willen lezen. De gemakkelijkste manier om Videoland in het buitenland te bekijken is door gebruik te maken van een VPN-dienst. Een VPN is een programma waarmee u uw IP-adres kunt wijzigen.

U hoeft alleen maar een VPN-programma te downloaden en verbinding te maken met een Nederlandse server. Dan heeft u een Nederlands IP-adres en kunt u de geo-blokkering omzeilen. U heeft dan toegang tot alle inhoud van Videoland, zelfs in het buitenland.

Er zijn een aantal verschillende VPN-diensten, en het kan moeilijk zijn om uit het aanbod te kiezen. Deze lijst geeft de VPN-diensten weer die volgens ons het beste werken om Videoland en de Nederlandse tv in het buitenland te zien. Alle diensten hebben veel Nederlandse servers, goede snelheid en zijn goedkoop. Hier vindt u de bijgewerkte lijst:

Videoland is geo-geblokkeerd in het buitenland

Nederlanders en televisiekijken zijn een bekende combinatie. Of het nu het slechte weer is, of misschien gewoon het hectische dagelijkse leven dat ons zo veel tv doet kijken, we staan erom bekend dat we veel tijd binnenshuis doorbrengen. Tv is onze grootste bron van vermaak.

Streamingdiensten hebben de laatste tijd meer en meer de plaats ingenomen van de traditionele manier van televisiekijken. Videoland is één van de diensten die echt populair is bij Nederlanders. Hier kunnen Nederlanders genieten van zowel series, films en sport. Het is één van de beste streamingdiensten van Nederland.

We vinden de laatste nieuwe films en tv-shows terug. Ook in de categorie sport is er veel te zien, zoals de Champions League, NFL, UFC, en nog veel meer sportevenementen. Videoland is een bron van goede inhoud en het is dan ook niet verwonderlijk dat Nederlanders deze dienst geweldig vinden.

Maar zodra we in het buitenland komen, is de vreugde minder groot. Geo-restrictie, als gevolg van auteursrechten, betekent dat we geen toegang hebben tot Videoland in het buitenland. Ook al betaalt u voor het abonnement in Nederland, u zal Videoland niet kunnen bekijken vanwege de geografische ligging.

Daarom zijn VPN-diensten geweldig voor degenen die geo-blokkering willen omzeilen. Of u nu een Nederlander bent op vakantie in het buitenland, of misschien zelfs werkt of studeert in het buitenland, het is leuk om toch Videoland te kunnen bekijken in het buitenland.

Hoe werkt een VPN-service?

Een VPN-dienst kan op een ingewikkelde manier worden uitgelegd, maar vaak is de dienst zelf zeer gebruiksvriendelijk. VPN is de afkorting van de Engelse term Virtual Private Network, of Virtueel Privé Netwerk in het Nederlands.

Het idee achter een VPN is dat u in plaats van ingelogd te zijn op uw eigen netwerk thuis, u ingelogd lijkt te zijn op een extern netwerk dat de VPN-dienst biedt. Als u bijvoorbeeld Videoland in het buitenland wilt zien, dan moet u inloggen op een Nederlandse server.

De VPN-diensten bieden een lijst van verschillende landen en servers binnen die landen waar u kunt inloggen. Als u Videoland in Nederland wilt zien, dan moet u verbinding maken met de VPN-dienst, de lijst met Nederlandse IP-adressen vinden en vervolgens verbinding maken met een van die IP-adressen.

De VPN-diensten hebben vaak servers beschikbaar in verschillende landen over de hele wereld. De VS en Nederland zijn populaire landen vanwege hun diversiteit aan inhoud voor streamingdiensten. Een VPN-dienst is een eenvoudige en gemakkelijke manier om webpagina’s te manipuleren om ze te doen geloven dat men zich ergens anders bevindt.

IP-adressen en geo-blokkering

Op een wat technischer niveau worden de zogenaamde IP-adressen eigenlijk alleen gemanipuleerd via een VPN-dienst. IP-adressen fungeren als identificators van wie we zijn als we dingen online doen. Wanneer u een website bezoekt, communiceert uw computer met de betreffende website, waar uw IP-adres wordt opgegeven.

Op deze manier weet een website of hij u onder andere naar de Nederlandse versie moet doorverwijzen. Zelfs als een website niet precies kan zien wie u bent, kan het registreren vanwaar u de site bezoekt. En dat is precies hoe o.a. Videoland u kan blokkeren als u zich in het buitenland bevindt.

Als u Videoland in het buitenland wilt zien, moet u ervoor zorgen dat het lijkt alsof u verbonden bent met een IP-adres in Nederland, en zoals hierboven vermeld, werkt een VPN in de praktijk precies zo. U kunt Videoland in het buitenland bekijken met een VPN, of u zich nu in New York of Londen bevindt.

Daarom is de inhoud geo-geblokkeerd

Er zijn veel voorbeelden van inhoud die geo-geblokkeerd is. Verschillende streamingdiensten, zoals Videoland, en andere webgebaseerde inhoud worden hier vaak aan blootgesteld. Als een Nederlander in het buitenland is en Nederlandse inhoud wil zien, dan is het bericht “niet beschikbaar buiten Nederland” een veel voorkomende boodschap.

Dit komt doordat de auteursrechten verbonden zijn aan specifieke inhoud. Een streamingdienst zoals Videoland kan onder andere het recht hebben om verschillende series en bijvoorbeeld de Champions League in Nederland te tonen, maar dezelfde rechten kunnen ook in handen zijn van een heel ander bedrijf in bijvoorbeeld Engeland.

Daarom heeft Videoland niet de rechten om Engelse kijkers dezelfde inhoud te tonen als zij aan Nederlanders kunnen tonen. Dat zou illegaal zijn. Dus nu volgt de vraag of het gebruik van het VPN aan de kant van de gebruikers dan legaal is als men Videoland bijvoorbeeld in het buitenland kijkt.

Is het gebruik van een VPN legaal?

Het gebruik van VPN is legaal zolang de gepleegde activiteit legaal is – dat wil zeggen, zonder het gebruik van VPN. Met andere woorden, als u kijkt naar Videoland met het VPN om geo-blokkering te omzeilen, is dit volkomen legaal. Dit is omdat het aanvankelijk was toegestaan om Videoland te bekijken zoals men dat doet.

Het is daarom niet illegaal om een VPN te gebruiken, en dit wordt bevestigd in de Nederlandse wetgeving. Als u Videolands inhoud in het buitenland wilt zien is het niet nodig om te zoeken naar illegale streams. Met behulp van een VPN is het bekijken van Videoland in het buitenland volledig legaal.

VPN op mobiele telefoon

Videoland is een van de vele streamingdiensten die zich ook op de mobiele telefoon hebben gefocust. Streaming op de mobiele telefoon is belangrijk voor velen, en vooral als men op vakantie gaat in het buitenland, want dan is het misschien niet zo handig om een zware laptop in de handbagage te dragen. Daarom is het goed om mogelijkheden te hebben voor een VPN op de mobiele telefoon.

Het concept is vergelijkbaar met een computer, dus u hoeft alleen maar verbinding te maken met een Nederlands IP-adres. Op deze manier kunt u Videoland in het buitenland ook op uw mobiele telefoon zien, of u nu wilt kijken terwijl u onderweg bent, op het strand ligt terwijl u ontspant, of in het hotel tijdens de avond.

Hoe kiest u een VPN om Videoland in het buitenland te bekijken?

Als u een VPN wilt uitproberen om Videoland in het buitenland te bekijken, dan biedt de markt veel verschillende diensten aan dat voor iedereen wat wils heeft. Er zijn echter een aantal parameters die u kunt gebruiken om uw keuze te vereenvoudigen. Bijvoorbeeld, de snelheid van VPN, de keuze van het Nederlandse IP-adres en niet in de laatste plaats, de kosten van de dienst.

Hoe snel zijn de servers?

Uw thuisnetwerk werkt waarschijnlijk prima om Videoland te kunnen streamen, en waarschijnlijk werkt het netwerk dat u gebruikt in het buitenland ook goed omdat Videoland niet zoveel netwerksnelheid vereist. U kunt echter problemen ondervinden met de goedkoopste (of gratis) VPN-diensten omdat zij vaak veel snelheid verliezen.

Als u bijvoorbeeld een film in HD gaat bekijken, vereist dit een bepaalde standaard voor de snelheid die de servers hebben. Als de servers niet snel genoeg zijn, dan zult u een vertraging ervaren bij het laden en misschien worden uw favoriete films en series onderbroken terwijl u aan het kijken bent, een minder leuke ervaring!

Hoe kies ik Nederlandse IP-adressen?

Zoals eerder vermeld, via een Nederlands IP-adres kunt u Videoland in het buitenland bekijken. Daarom is het belangrijk dat de VPN-dienst die u gebruikt ook daadwerkelijk Nederlandse IP-adressen aanbiedt. De meeste diensten bieden Nederlandse IP-adressen aan, maar vaak werken deze niet naar behoren.

Zorg er dus voor dat u dit nagaat, eventueel door middel van een proefperiode bij een VPN-dienst, waarbij u kijkt naar het aantal IP-adressen dat de dienst in Nederland heeft. Dan kunt u ook zien of deze werken om de geo-blokkering te omzeilen dat Videoland in het buitenland heeft opgezet.

Hoeveel kost een VPN?

Net als alle andere producten en diensten, moet een VPN natuurlijk ook beoordeeld worden op prijs. De meeste VPN-diensten zijn relatief goedkoop, afhankelijk van wat ze aanbieden, en zelfs de beste diensten kunnen worden verkregen voor slechts 10 euro per maand.

Ook worden sommige VPN-diensten gratis aangeboden. Echter, deze hebben vaak moeite met de bovengenoemde snelheid, evenals de selectie van IP-adressen uit verschillende landen. Daarom is het over het algemeen aanbevolen om geen gratis VPN-diensten te gebruiken, maar wel een betaalde VPN-dienst te vinden.

Echter, onder de betaalde diensten kunt u veel uit proefperiodes halen. Dit is volledig gratis en het maakt het makkelijker voor u om een keuze te maken. Hier kunt u gratis zien of de dienst daadwerkelijk werkt om Videoland in het buitenland te bekijken.

Daarom moet u een VPN kopen om Videoland in het buitenland te kunnen zien

Als er immers diensten in het buitenland zijn die verschillende tv-programma’s, films en sportevenementen tonen, kan men zich afvragen waarom een VPN nodig is om Videoland in het buitenland te bekijken. Dat is natuurlijk de Nederlandse inhoud en ondertiteling.

Nederlandse ondertiteling tijdens series en films zijn belangrijk voor de meeste Nederlanders. Hoewel de meerderheid goed Engels spreekt en waarschijnlijk het meeste begrijpt, is het net als een poging om voortdurend te moeten vertalen naar hun eigen taal, en dus niet zo ontspannend.

Een beter alternatief is dan om Nederlandse ondertiteling te krijgen, of u nu op vakantie bent, studeert of in het buitenland werkt. Ook, bijvoorbeeld, de Champions League is iets wat men wil zien in het Nederlands met Nederlandse productie en commentatoren.

Als u een VPN-dienst downloadt om Videoland in het buitenland te bekijken, heeft u toegang tot al het bovenstaande, zodat u kunt genieten van het entertainment dat u wilt. Zelfs als u nog steeds moet betalen voor de streamingservice Videoland, opent een VPN-service zoveel meer!

De beste VPN-diensten voor Videoland

Als u eindelijk hebt besloten dat u Videoland in het buitenland wilt zien, dan moet u een VPN-dienst selecteren om de klus te klaren. Zoals eerder vermeld, is het dus de snelheid van de servers, het aantal Nederlandse IP-adressen dat beschikbaar is, evenals de kosten van de dienst die van belang zijn voor u als gebruiker.

Deze factoren zorgen er ongetwijfeld voor dat een aantal VPN-diensten zich onderscheiden van de massa. Diensten zoals ExpressVPN en SaferVPN hebben in de loop der jaren veel lof gekregen, en niet voor niets. Zij hebben goede voorwaarden voor hun gebruikers en zijn daarom goede keuzes.

ExpressVPN

Veel streamingdiensten hebben geprobeerd het gebruik van VPN-diensten te beperken, wat heeft geleid tot het op een zwarte lijst zetten van sommige VPN-diensten. Dat is de reden waarom sommige VPN-diensten er niet in slagen om te streamen. ExpressVPN, aan de andere kant, is volledig onaangetast door deze strijd van de streamingbedrijven.

Het grootste voordeel van ExpressVPN is waarschijnlijk de combinatie van een grote selectie van Nederlandse IP-adressen, en niet in de laatste plaats, snelle streamingmogelijkheden. Er valt niets aan te merken op de streamingsnelheid van bijvoorbeeld Videoland in het buitenland. U kunt optimaal genieten van uw entertainment.

UltraVPN

UltraVPN is een van de nieuwere toevoegingen in de sector, omdat ze pas in 2018 daadwerkelijk gelanceerd werden. Toch heeft de dienst IP-adressen beschikbaar in meer dan 55 verschillende landen, waaronder Nederland. In Nederland hebben ze ook een goede selectie van IP-adressen, zodat u in het buitenland Videoland kunt zien.

HD-streaming is ook geen probleem voor zo’n krachtige dienst als UltraVPN. Met deze VPN lijkt het alsof u programma’s en toepassingen zou bekijken/uitvoeren zonder enige hulp van de VPN-diensten.

Bekijk de inhoud die u wilt met VPN

Zodra u besluit een VPN te kiezen om Videoland in het buitenland te zien, hoeft u zich alleen maar aan te melden, de dienst te downloaden en uiteindelijk verbinding te maken met een Nederlands IP-adres. Vervolgens kan u de website van Videoland opnieuw bezoeken, zodat u eindelijk toegang hebt tot alle inhoud waarvoor u betaalt.

Of u nu op vakantie bent of permanent in het buitenland woont, een goed VPN geeft u toegang tot de Nederlandse inhoud die u wilt zien, en vooral populair is waarschijnlijk Videoland in het buitenland. Met een VPN kunt u zo ongeveer alles zien wat u maar wilt in de wereld, zodra u een betaald abonnement heeft bij de dienst.

Vergeet geo-blokkering en profiteer vandaag nog van een VPN. Eenvoudig. Leid uw verkeer om met een VPN, zodat het lijkt dat u een Nederlands IP-adres heeft wanneer u zich in het buitenland bevindt. Hierdoor kan u alle Nederlandse inhoud bekijken. ExpressVPN en UltraVPN zijn twee solide opties om Videoland in het buitenland te zien!

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo