VPNexpert

UltraVPN Ervaringen

8.7/10

UltraVPN is een zeer goede aanbieder als je kijkt naar hoe nieuw deze VPN-dienst is.

Wat we goed vinden aan UltraVPN:

 • Goede beveiliging met AES-256 encryptie en kill-switch
 • Servers in 55 landen
 • Werkt voor Netflix en torrenting
 • Laagste prijs:

  $2.25 / maand

  Werkt met:

  Videoland Ziggo AppleTV Disney+ Netflix

  Introductie

  UltraVPN is een relatief nieuwe VPN-dienst van Network Protect, een Brits bedrijf. De dienst werd gelanceerd in augustus 2018 en is sindsdien in recordtempo gegroeid. Vandaag telt het bedrijf meer dan 35 medewerkers en het blijft snel groeien.

  UltraVPN bevindt zich in het midden van de verschillende VPN-diensten. Hoewel UltraVPN een degelijk product aanbiedt, is het nog niet in staat om een even complexe dienst zoals NordVPN en ExpressVPN aan te bieden.

  Dit zorgt er echter voor dat UltraVPN veel goedkoper is dan deze diensten. UltraVPN is er ook in geslaagd om een veel solidere dienst aan te bieden dan de meeste andere VPN-diensten die momenteel op de markt zijn.

  Hieronder beschrijven we de belangrijke factoren van UltraVPN, zoals de snelheidsniveaus van de servers, het aantal servers en de verschillende landen, de beveiligingsniveaus, de gebruiksvriendelijkheid en de prijs.

  • $2.25 per maand
  • 70% korting
  • 30 dagen geld terug garantie

  Snelheid

  Bij elk gebruik van een VPN gaat de snelheid iets trager. Dit komt doordat al het verkeer door een externe router moet lopen voordat het het internet bereikt, zodat het IP-adres wordt veranderd. Dit kan van invloed zijn op de tijd die nodig is om bestanden te downloaden, films te streamen op bijvoorbeeld Ziggo en de Amerikaanse versie van Netflix, of hoe lang het duurt om webpagina’s te uploaden. Daarom is het natuurlijk belangrijk dat de snelheid zo min mogelijk wordt beïnvloed.

  UltraVPN doet het relatief goed in onze snelheidstesten. Op basis van onze testen in West-Europa bedroeg het snelheidsverlies ongeveer 15%. Dit is een snelheidsverlies dat je nauwelijks merkt, dus UltraVPN komt relatief goed uit deze test naar voren.

  Naast het snelheidsniveau is het ook belangrijk hoe lang het duurt om verbinding te maken met de verschillende servers. Bij veel VPN-diensten, vooral gratis diensten, kan het zelfs extreem lang duren voordat je verbinding maakt met de servers. Dit is de tijd die verstrijkt wanneer je op «verbinden» drukt en voordat er daadwerkelijk een verbinding met de server tot stand komt.

  UltraVPN doet dit relatief goed in deze test. ExpressVPN is de testwinnaar op dit gebied, maar UltraVPN doet het relatief goed in vergelijking met andere betaalde VPN-diensten.

  Beveiliging en privacy

  Network Protect LLC, het bedrijf dat eigenaar is van UltraVPN, is gevestigd in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Dit is in principe geen goed teken, omdat deze landen vaak strikte regels hebben met betrekking tot het toezicht.

  UltraVPN geeft echter aan dat ze je gegevens niet bijhouden, zodat ze niet in staat zijn om gegevens over je te verstrekken als dat nodig zou zijn. Dat een VPN-dienst je verkeer niet registreert is in principe een vereiste, omdat dit vaak de reden is waarom veel mensen een VPN-dienst gebruiken, namelijk om niet gevolgd te worden.

  We vinden weinig informatie terug over het logbeleid van UltraVPN. Hoewel ze zeggen dat ze geen verkeer bijhouden, vinden we hierover weinig informatie op de website. Aangezien dit een zeer belangrijke factor is, had UltraVPN hierover duidelijker mogen zijn.

  UltraVPN beschikt over een degelijke beveiliging. Met 256 AES-encryptie is het beveiligingsniveau in lijn met de militaire veiligheid van veel landen. UltraVPN biedt ook een goed functionerende kill switch-functie. Dit betekent dat je internetverbinding meteen wordt uitgeschakeld op het moment de VPN-verbinding uitvalt. Hierdoor is je echte IP-adres nooit zichtbaar.

  We vinden de verbinding met UltraVPN ook robuust. Dit betekent dat wanneer je eenmaal verbonden bent met het VPN, je geen last hebt van een onderbroken verbinding. Een slechte verbinding komt bij veel VPN-aanbieders voor, en dit is zeer vervelend en ook schadelijk voor de veiligheid en privacy van de gebruiker.

  Servers in verschillende landen

  Het aantal servers en het aantal landen verschilt sterk tussen de verschillende VPN-aanbieders. De minst indrukwekkende gratis diensten hebben vaak een paar servers in ongeveer 5 landen, terwijl NordVPN de testwinnaar is op dit gebied met ongeveer 6000 servers in meer dan 60 verschillende landen. Het belangrijkste is echter niet hoeveel servers de VPN-dienst heeft, maar hoe goed de servers werken. Meestal is er echter een correlatie tussen deze twee elementen.

  UltraVPN scoort voldoende op dit deel van de test. UltraVPN biedt servers aan in 55 landen, wat meer is dan het gemiddelde van 30 landen. De servers bevinden zich op alle verschillende continenten in de wereld. Qua servervolume heeft UltraVPN veel servers in verschillende landen, maar nog net iets minder dan NordVPN en ExpressVPN. In ruil daarvoor is de dienst ook goedkoper.

  Prijs

  UltraVPN is relatief goedkoop. De meeste VPN-diensten hebben verschillende prijsniveaus in relatie tot de periode waarvoor je je abonneert, en UltraVPN is niet anders. Het prijsniveau verschilt naargelang je je abonneert voor een maand, zes maanden of een jaar.

  Als je je abonneert voor een maand, kost het abonnement 5,99 euro. Een abonnement voor zes maanden kost 4,99 euro per maand. En voor een jaar kost het 2,99 euro per maand. De prijs wordt dus goedkoper in het geval je je abonneert voor een langere periode.

  Vergeleken met de andere VPN-diensten is UltraVPN relatief goedkoop. Sommige van de allerbeste diensten zoals NordVPN en ExpressVPN kosten ongeveer 11 euro voor een maandelijks abonnement en zijn ook duurder dan UltraVPN als je je abonneert voor langere periodes. Dit is een groot pluspunt voor UltraVPN, dat erin slaagt om de kosten laag te houden.

  UltraVPN heeft, net als de meeste andere betaalde VPN-aanbieders, ook een 30 dagen geld-terug-garantie, dus je kan je geld op elk moment terugvragen als je niet tevreden bent met de dienst. Dit is natuurlijk handig om de dienst eerst te kunnen testen.

  UltraVPN is in termen van prijs zeker goedgekeurd. UltraVPN slaagt erin om de kosten voor de consument laag te houden, en dit is natuurlijk belangrijk.

  Gebruiksvriendelijkheid

  UltraVPN’s ontwerp voor Windows is goed. Het VPN heeft een ontwerp dat vergelijkbaar is met veel andere VPN-diensten. Uit een lijst kan je verschillende locaties selecteren en eenvoudig klikken op ‘verbinden maken’ of ‘verbreken’.

  Daarnaast kan je ook verschillende geavanceerde opties configureren. Je kan ook verschillende servers kiezen, afhankelijk of je bijvoorbeeld video’s wilt streamen of torrents (P2P) wilt downloaden.

  Over het geheel genomen lijkt het gebruiksgemak van de UltraVPN vrij goed te zijn. De dienst heeft niet dezelfde geavanceerde instellingen zoals NordVPN of ExpressVPN, maar biedt nog steeds meer dan de meeste mensen nodig hebben.

  Met betrekking tot de apps op bijvoorbeeld iPhone en Android is onze conclusie echt hetzelfde; UltraVPN’s ontwerp en gebruikersfunctie werken goed genoeg voor de overgrote meerderheid, maar mist enkele van de meest geavanceerde opties/gebruikersfuncties.

  Al met al komt UltraVPN ook vrij goed uit dit deel van de test.

  Conclusie

  Al met al scoort UltraVPN relatief goed op onze tests. Hoewel de dienst relatief nieuw is, biedt UltraVPN al een product aan met hoge snelheden, goede beveiligingsprotocollen en relatief goede gebruiksvriendelijkheid en functies. Dit allemaal tegen een relatief lage prijs.

  Als je op zoek bent naar een sterke VPN-dienst tegen een lage prijs, dan is UltraVPN een aanrader. Als je iets meer wilt betalen om het allerbeste te krijgen, raden wij je echter aan om meer bekende diensten zoals ExpressVPN of NordVPN uit te testen.

  • $2.25 per maand
  • 70% korting
  • 30 dagen geld terug garantie