De beste VPN’s die WireGuard ondersteunen

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

De beste VPN’s die WireGuard ondersteunen

WireGuard is een nieuw Virtueel Privénetwerk (VPN) technologie met positieve recensies van vele tech-communities. Velen prijzen deze technologie aan voor zijn snelheid en veiligheidskenmerken, vooral in een wereld waar veiligheid op het internet alles is. Dit is een open-source VPN-technologie die uitstekende beveiliging biedt met state-of-the-art versleuteling. Het doel van WireGuard is het creëren van een sneller en eenvoudiger te gebruiken algemeen VPN dat werkt op low-latency apparaten en high-end servers op hetzelfde moment.

WireGuard is een eigen VPN-technologie, maar het feit dat het open source is betekent dat het werkt met andere VPN’s. Nog niet elk VPN biedt ondersteuning voor deze technologie. We hebben een aantal van de beste VPN’s doorgenomen die deze revolutionaire technologie ondersteunen. Gecombineerd kunnen ze de surfsnelheid en online veiligheid exponentieel verbeteren. 

1. ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN is aantoonbaar de beste VPN-dienst die er is. Hoewel deze VPN WireGuard nog niet ondersteunt, ondersteunt het wel Lightway – een beveiligingsprotocol dat volgens velen beter is dan WireGuard.

ExpressVPN heeft Lightway gelanceerd als een middel om de tekortkomingen van enkele standaard VPN’s in te halen. Het protocol maakt een directe verbinding mogelijk, waardoor de laadtijd slechts een fractie van een seconde is. Hoewel het sterk afhankelijk is van de sterkte van de netwerkverbinding, doet Lightway veel om de verbindingssnelheid te verhogen.

De technologie heeft ook een energiebesparende functie. Het heeft niet veel verwerkingskracht nodig, wat de levensduur van je batterij ten goede komt. Het heeft ook een kleinere codebase, wat helpt om de prestaties te verbeteren. Een minimale codebase vermindert ook de kans op een fout in het netwerk.

Lightway maakt gebruik van wolfSSL, een standaard versleutelingsbibliotheek die de FIPS 140-standaard volgt. Andere geavanceerde opties zijn ChaCha20 – een protocol dat de versleuteling op mobiele apparaten verbetert zonder de AES-versnelling.

In een notendop, Lightway brengt verschillende voordelen met zich mee – langere levensduur van de batterij, veilige verbinding, optimale snelheid en de mogelijkheid om netwerkwijzigingen te verwerken. Lightway is ook open-source, dus het toevoegen van nieuwe functies is eenvoudig.

2. NordVPN

De op één na beste VPN-dienst is NordVPN. Zowel deze als onze favoriet, ExpressVPN, strijden al jaren om de nummer één positie. Zelfs al komt NordVPN op nummer 2, het blijft nog steeds een uitstekende optie.

NordVPN’s sterkte is zijn dekkingsgebied. Het heeft meer dan 5.400 servers wereldwijd, hoewel het minder landen dekt dan ExpressVPN met slechts 94. Hoe dan ook, je hebt toegang tot locaties met veel verkeer en servers met topsnelheid.

Met WireGuard wordt deze snelheid nog beter, omdat het aanzienlijk beter presteert dan de andere bestaande protocollen van NordVPN; OpenVPN en IKEv2/IPsec. Hoewel deze twee de standaardprotocollen voor NordVPN blijven, zullen gebruikers die geïnteresseerd zijn in WireGuard deze zelf handmatig moeten selecteren.

Net als bij ExpressVPN is NordVPN ook op het gebied van veiligheid een betrouwbare optie. De service biedt 256-bit AES-versleuteling om je te beschermen terwijl je verbonden bent

met het internet. Bovendien is er is altijd een kill switch die je beschermt in het geval van een onverwachte verbreking van de verbinding.

NordVPN heeft beveiliging voor zowel IPv6-lekkages als DNS-lekkages. Het staat ook bekend om het voeren van een strikt zero-logbeleid. Ze bewaren dus geen gegevens over jou of jouw activiteiten. Er is een Onion over VPN-protocol, dat gegevens via het beveiligde netwerk overdraagt voordat het je naar jouw bestemmingssite brengt.

De internetverbinding is uitstekend op NordVPN. Je kunt er zeker van zijn dat het toevoegen van WireGuard de zaken alleen maar beter voor je zal maken. Er is ook eenvoudige toegang tot streaming-diensten en ondersteuning voor het delen van bestanden.

Deze service is beschikbaar op elk platform, zoals iOS, Windows, Linux, Mac en Android. Er is ook aangepaste firmware voor routers en een handmatig installatieproces voor FireTV, AppleTV, Chromebooks, PlayStation-apparaten, enz.

3. SurfShark

SurfShark is fantastisch voor veel dingen. In een wereld waar VPN’s veel geld kosten, biedt SurfShark een optimale dienstverlening voor een veel lagere prijs.

Ondanks deze betaalbaarheid kun je nog steeds vertrouwen op de stabiele service van SurfShark. Het verandert niets voor jou. SurfShark heeft 1.700 servers wereldwijd, met een dekkingsgebied in maar liefst 63 landen. Terwijl het aantal servers veel lager is dan de andere twee, heb je gemakkelijk toegang tot locaties met veel verkeer.

Deze toegang tot drukke locaties betekent dat SurfShark je het beste geeft in het omzeilen van beperkingen. Diensten zoals Hulu en Netflix zijn geen partij voor deze VPN, en je kunt bovendien genieten van naadloze streaming mogelijkheden.

Voor gebruikers die WireGuard willen gebruiken is deze dienst een uitstekende optie. De internetverbinding is betrouwbaar, net als de beveiligingsprotocollen. Hoewel WireGuard dus helpt, is SurfShark op zichzelf al behoorlijk betrouwbaar.

Onderdeel van SurfShark’s topbeveiligingsfuncties zijn onder andere de 256-bit AES-versleuteling, 256-GCM AES-versleuteling, OpenVPN, en IKEv2. De alomtegenwoordige kill switch is ook beschikbaar om je te beschermen indien je even niet verbonden bent. SurfShark heeft een advertentieblokkering in het pakket, evenals een malware-tracker.

SurfShark heeft ondersteuning voor WireGuard gepland. Het VPN heeft bevestigd dat het de komende maanden ondersteuning voor WireGuard zal vrijgeven. Je zult dus binnenkort kunnen genieten van de volledige functionaliteit van deze VPN-technologie.

Je hebt toegang tot SurfShark op iOS, Windows, Linux en Android. De dienst heeft zelfs gratis tests beschikbaar voor iOS-, macOS- en Android-gebruikers. Chrome- en Firefox-gebruikers hebben browseruitbreidingen beschikbaar om hun platformen te ondersteunen. De service stelt je in staat om zoveel apparaten als je wilt aan te sluiten.

4. Private Internet Access (PIA)

Het delen van bestanden en het downloaden ervan zijn misschien wel de belangrijkste voordelen van Private Internet Access (PIA). PIA heeft momenteel een bètaversie van WireGuard beschikbaar. Binnenkomt komt er een volledige versie.

De dienst heeft een stabiele internetverbinding om mee te beginnen. Het maakt ook torrenting mogelijk, evenals optimale bestandsdeling en -downloads. Als je toegang hebt tot torrent-platforms, kun je PIA proberen in combinatie met de hulp van WireGuard om je ervaring te verbeteren.

Terwijl je op het web surft, garandeert PIA je veiligheid. Met deze dienst kun je kiezen tussen AES-128 en AES-256-versleuteling, terwijl IPv6 en DNS-lekbeveiliging je veiligheid verbeteren terwijl je online bent.

PIA bevat ook een MACE-functie, die je veiligheid verbetert wanneer je websites met zware malware-inhoud opent. Dezelfde functie beveiligt je tegen advertenties op website, waardoor je een naadloze en prettige gebruikerservaring hebt.

Dit VPN wordt geleverd met meer dan 2.500 servers in 47 landen. De gebieden met veel verkeer zijn toegankelijk en tests hebben aangetoond dat het geen problemen heeft om de firewalls van de meest restrictieve streaming-platforms te doorbreken.

Het enige kleine probleem met PIA is dat de dienst gegevens bijhoudt over je online identiteit, zoals gebruikersnamen, ID’s en IP-adressen. Merk echter op dat deze dienst deze gegevens verwijdert zodra je de verbinding met het netwerk verbreekt.

PIA is beschikbaar op iOS, Android en Windows. Er zijn ook extensies voor Chrome, Firefox en Opera browsergebruikers. Net als ExpressVPN, kun je met PIA tot 10 apparaten verbinden met een enkele betaalde account.

5. CyberGhost

Ook CyberGhost biedt veel waarde voor je geld. Net als SurfShark heeft deze VPN bekendheid gekregen voor zijn betaalbare VPN-dienst met een uitstekende dienstverlening. 

CyberGhost biedt, net als elke andere VPN op onze lijst tot nu toe, ondersteuning op alle belangrijke platformen. Het aanbod voor het Windows-besturingssysteem is echter het meest indrukwekkend. De interface is strak en naadloos, met genoeg mogelijkheden voor beginnende gebruikers om te begrijpen hoe het werkt. 

Merk echter op dat Linux-platformgebruikers wat handmatig werk moeten doen voor de installatie. CyberGhost heeft wereldwijd meer dan 6.400 servers. In termen van serverdekking is dit een van de allerbeste VPN’s op de markt. De VPN’s bestrijken meer dan 90 landen, met toegang tot de beste, drukke locaties. Dit bied je een eenvoudige bypass voor streamingdiensten met geografische beperkingen. De internetverbinding op CyberGhost is al heel erg goed, maar met WireGuard kun je het nog beter maken.

Het VPN biedt ook optimale beveiligingsmogelijkheden. Deze omvatten versleuteling van militaire kwaliteit, een kill switch en DNS-lekbeveiliging. CyberGhost biedt ook een geautomatiseerde HTTPS redirect service, waarmee je verbinding kunt maken met de meest veilige sites. Je krijgt ook de mogelijkheid om advertenties en schadelijke websites te blokkeren. Daarnaast houdt het VPN geen gegevens bij over je activiteiten.  Je bent dus niet alleen veilig, maar ook anoniem. 

6. Windscribe

Hoewel dit VPN misschien niet zo populair is als andere VPN’s op onze lijst, is Windscribe een vrij degelijk VPN die naadloze ondersteuning biedt voor WireGuard. 

Windscribe staat bekend om het leveren van een gemakkelijke optie voor computers zonder al te veel werk. Je hoeft alleen maar een account aan te maken en daarna kan je genieten van snel surfen op het internet. Het VPN biedt toegang tot ongeveer 480 servers wereldwijd, met 66 landen die onder de service vallen. 

Voor de meest restrictieve diensten krijg je comfortabele ondersteuning op Windscribe. Met het VPN heb je toegang tot Hulu, Netflix en meer. De internetverbinding is betrouwbaar en je krijgt de extra hulp van WireGuard om verschillende aspecten van het VPN te verbeteren. 

Wat betreft de beveiliging heb je militaire versleuteling en een kill-switch. Of je nu betaalt voor de dienst of de gratis dienst gebruikt, je hebt toegang tot de VPN-functies, inclusief de advertentieblokkering en DNS-lekbeveiliging. Dit alles is nog beter als je je bedenkt dat Windscribe geen gegevens bijhoudt die je kunnen identificeren. Echter, het bedrijf slaat op wanneer je voor het laatst hun dienst hebt gebruikt en de totale bandbreedte die je in een maand hebt gebruikt. Buiten dat, ben je helemaal anoniem.

Windscribe is beschikbaar op Android, Windows, iOS en macOS. De dienst maakt het ook mogelijk om zoveel mogelijk apparaten aan te sluiten met slechts één account.

Waarom kiezen voor een VPN dat WireGuard ondersteunt? 

Als je kiest voor een VPN, dan is internetbeveiliging vast en zeker al van groot belang voor jou. Maar kan je ooit te veilig zijn? Veel VPN’s proberen voortdurend hun beveiligingsfuncties te verbeteren door meer protocollen toe te voegen aan de reeds bestaande functies. WireGuard is het nieuwe versleutelingprotocol dat veel VPN-bedrijven in hun systemen hebben geïntegreerd. Dit is waarom je moet kiezen voor een VPN dat WireGuard ondersteunt: 

Het is eenvoudig te gebruiken en te configureren: In tegenstelling tot veel andere VPN-protocollen zoals OpenVPN is WireGuard eenvoudig te gebruiken. OpenVPN ondersteunt versleuteling en configuratie, maar WireGuard gebruikt hiervoor eenvoudigere en geavanceerdere publieke sleutels. Bovendien ondersteunt het talrijke platformen en apparaten, waaronder routers, voor een betere gebruikerservaring.

Het biedt een verbeterde VPN-prestatie: Ten eerste heeft een VPN dat WireGuard ondersteunt automatisch verbeterde snelheden. WireGuard is ontworpen om de snelheidsbeperkingen van veel VPN’s weg te nemen en je een snellere surfervaring te bieden. Het protocol versleutelt je gegevens razendsnel en zorgt er tegelijkertijd voor dat je zo snel mogelijk kunt surfen. Uit een test bleek zelfs dat WireGuard 58% sneller is dan OpenVPN; dit is goed nieuws voor gamers en hardcore streamers. WireGuard biedt ook verbeteringen voor mobiele VPN-gebruikers. Apparaten krijgen een betere ondersteuning voor roaming en een langere levensduur van de batterij.

Bovendien maakt het je minder gevoelig voor hackers. Met WireGuard wordt de beveiliging een stuk beter, omdat je kunt genieten van de nieuwste versleuteling-algoritmes die je gegevens veilig houden. Enkele van deze veilige algoritmen zijn ChaCha20 voor symmetrische versleuteling, Curve25519, Blake2s voor hashing, en een groot aantal andere.

Hoe zet je een VPN op voor WireGuard?

Het opzetten en implementeren van WireGuard met een van je VPN-diensten is een eenvoudig proces. Het neemt niet veel tijd in beslag en je bent binnen een paar minuten klaar om te beginnen.

Hier is hoe het proces werkt: 

 1. Maak verbinding met je VPN en verander van locatie voor de beveiliging
 2. Ga naar de browser van je apparaat en open de WireGuard-instellingen of ga naar hun website.
 3. Log in op de website.
 4. Tik op “Genereer sleutel”.
 5. Selecteer de gewenste opslagplaats
 6. Download de software en sla deze op je toestel op.
 7. Open de WireGuard-app op je toestel.
 8. Tik op de knop “Toevoegen”
 9. Importeer het bestand dat je hebt gedownload. Je ziet de locatieserver in de app verschijnen.
 10. Tik op de wisselknop naast de locatie die je wilt gebruiken.
 11. Maak verbinding met de locatie en je bent klaar.

Merk op dat je een aparte sleutel voor elk apparaat moet genereren als je WireGuard en een VPN op meer dan één apparaat gebruikt. 

Conclusie

De technische wereld van vandaag de dag is er een die vertrouwt op veiligheid en optimale prestaties. Hoewel VPN’s zelf veel van beide leveren, kan het ook beter. WireGuard is de verbetering die je altijd al wilde. Met de VPN’s op onze lijst kun je naadloos aansluiten op WireGuard. 

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo