5 beste diensten voor YouTube VPN

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Dagelijks worden er miljoenen video’s op YouTube getoond, en het is een van de meest bezochte websites ter wereld. Maar wat moet je doen als je in een land bent waar YouTube geblokkeerd is? Het korte antwoord is dat je een VPN-dienst gebruikt! We bekijken hier de top 5 VPN-diensten voor YouTube, zodat je gemakkelijk een dienst kunt kiezen die voor jou geschikt is.

We beschrijven elke VPN-dienst hieronder meer in het algemeen, maar eerst zie je een lijst van de top 4 VPN diensten voor YouTube en in het algemeen op dit moment. Deze zijn geselecteerd uit een aantal verschillende aanbieders:

Waarom je VPN-diensten nodig hebt om YouTube te gebruiken

YouTube wil de wensen volgen van degenen die de inhoud maken, en er zijn YouTube-video’s met geografische beperkingen. Er is weinig dat frustrerender is dan geconfronteerd te worden met de foutmelding dat de video niet beschikbaar is in jouw land. Het kan ook zijn dat je op reis bent en ontdekt dat YouTube in jouw land gecensureerd is – je kunt de site simpelweg totaal niet openen.

Momenteel wordt YouTube geblokkeerd in landen als Noord-Korea, China en Iran. Het komt ook voor dat sommige landen YouTube voor kortere periodes blokkeren met veel onrust of keuze. Turkije, Pakistan en Rusland zijn voorbeelden van landen die ervoor kozen om dat voor een bepaalde periode te doen, maar ze besloten om YouTube weer toegankelijk te maken nadat de onrust voorbij was.

Dit is waar VPN-diensten van pas komen. VPN staat voor virtueel privé netwerk. Wanneer je een VPN-dienst gebruikt, wordt er een zogenaamde VPN-tunnel gevormd die dataverkeer en informatie versleutelt. Je oorspronkelijke IP-adres is niet te zien en je kunt inloggen op servers op verschillende plaatsen in de wereld. Zo kun je de website doen geloven dat je je op een heel andere plaats bevindt, en zo toegang krijgen tot inhoud op YouTube die anders geblokkeerd zou zijn.

Scholen en werkplekken kunnen YouTube ook blokkeren omdat ze zich zorgen maken over productiviteit, veiligheid en wat gebruikers online doen. Leerlingen zouden niet in staat moeten zijn om YouTube-video’s te bekijken in plaats van naar de les te kijken. Helaas is het probleem dat je op school ook geen video’s met uitleg kunt opzoeken over het onderwerp waar je mee bezig bent. Of misschien kun je je beter concentreren als je naar muziekvideo’s op YouTube kunt luisteren terwijl je je werk doet? Als dat zo is, is VPN een nuttige dienst voor jou.

Top 5 VPN diensten om YouTube vrij te gebruiken

Het eerste wat je moet doen is bedenken aan welke functies je prioriteit wilt geven. Er zijn veel verschillende VPN-diensten op de markt. Sommigen specialiseren zich in razendsnelle streaming, terwijl anderen prioriteit geven aan lage prijzen. Weer anderen daarentegen kiezen ervoor zich te richten op anonimiteit en veiligheid. Welke zijn het beste voor jou? De meeste YouTube-gebruikers hebben VPN-diensten nodig die zowel snel als veilig zijn. We hebben ervoor gekozen om ons te richten op betaalde diensten, omdat gratis VPN’s meestal niet zo snel of veilig zijn dat we ze willen aanbevelen.

ExpressVPN: razendsnel streamen van YouTube-video’s

ExpressVPN
 • Onbeperkte toegang tot YouTube, YouTube Premium, YouTube Music en YouTube TV
 • Onbeperkte toegang tot andere entertainmentplatforms zoals Netflix
 • 24/7 klantenservice
 • Krijg drie maanden gratis als je kiest voor een jaarabonnement
 • 30 dagen tevreden garantie
 • Volledige anonimiteit en een zero-logbeleid

ExpressVPN is een VPN-service die razendsnel streamen biedt, en daar hoort ook razendsnel streamen van YouTube-video’s bij. Je omzeilt gemakkelijk blokkades, ongeacht of de blokkades van school, werkplek of overheid komen. Je omzeilt ook beperkingen van degenen die de inhoud maken.

ExpressVPN is een van de grootste op de markt vandaag. Onbeperkte snelheid en toegang tot 160 locaties zijn beschikbaar in 64 landen. Dit is een geweldige keuze voor degenen die gratis toegang willen tot online entertainment, of het nu gaat om YouTube of andere entertainmentplatforms.

Surfshark: Hoge snelheid tegen lage prijs

 • Waar voor je geld: Lage prijzen, maar veel functies
 • 24/7 klantenservice
 • Blokkeert reclame
 • Aanmelden met onbeperkt aantal apparaten
 • Toegang tot 15 verschillende Netflix-bibliotheken

SurfShark is een VPN-dienst die zich richt op het aanbieden van lage prijzen, zonder afbreuk te doen aan snelheid en veiligheid. Je kunt gemakkelijk toegang krijgen tot YouTube-content door een server te selecteren waar de content is toegestaan. Kies bijvoorbeeld een server in de Verenigde Staten als de video beperkt is tot YouTube-gebruikers in de Verenigde Staten.

Surfshark is relatief nieuw op de markt, maar de dienst is in korte tijd behoorlijk groot geworden. De beveiliging is net zo goed als die van de meeste betaalde VPN-diensten, met functies als kill switch en een zero-logbeleid. Een groot pluspunt van de dienst is het gebruiksvriendelijke ontwerp op zowel desktop als mobiel, en hier onderscheidt het zich van sommige andere VPN-aanbieders.

NordVPN: Top beveiliging en stabiele connectiviteit

 • Snel verbinden: selecteert automatisch de beste server om gecensureerde YouTube-inhoud te bekijken
 • Veilige encryptie: Niemand ziet wat je doet, zelfs niet op openbare netwerken
 • 24/7 klantenservice
 • Bespaar 68% door een 2-jarig abonnement af te sluiten
 • Razendsnelle snelheid: volledige veiligheid, zonder snelheid te verliezen
 • Toegang tot geblokkeerde entertainmentplatforms wereldwijd

NordVPN laat je inloggen op servers om YouTube te deblokkeren, zonder logs te veroorzaken. Met andere woorden, niemand zal weten of je VPN gebruikt om beperkte YouTube-inhoud te bekijken, zelfs als je in landen bent waar YouTube gecensureerd wordt.

Een ander voordeel van NordVPN is dat je hetzelfde abonnement kunt gebruiken op verschillende platforms – geniet van een volledig vrije YouTube vanaf je laptop, tablet en mobiel. Je hebt geen apart abonnement nodig om een VPN op je telefoon te krijgen. NordVPN kan direct op je router worden gebruikt om alle apparaten te beveiligen die verbinding maken met het netwerk, evenals macOS, iOS, Windows, Linux en Android.

CyberGhost: Toegang tot meer dan 6.000 servers wereldwijd

 • 45 dagen geld-terug garantie
 • Kies uit 6.000 servers wereldwijd
 • Top beveiliging: vermijd tracking en hacking
 • Snel en veilig streamen en torrents downloaden

CyberGhost biedt VPN aan tegen een betaalbare prijs, terwijl het servers heeft in 60 verschillende landen. Je kiest gewoon een server waar YouTube-inhoud is toegestaan om weg te sluipen van de beperkingen. Je kunt CyberGhost op 7 verschillende apparaten gebruiken, wat betekent dat zowel jij als andere gezinsleden VPN’s kunnen gebruiken op tablets, mobiel en verschillende computers.

CyberGhost is een geweldige keuze voor diegenen die toegang willen tot YouTube op verschillende apparaten, zelfs als de apparaten tegelijkertijd worden gebruikt door verschillende gezinsleden. Je kunt het tarief vanaf €2 per maand krijgen als je kiest voor een 3-jarig abonnement. Dat wil zeggen dat je slechts €78 per drie jaar betaalt. CyberGhost is al meer dan 15 jaar een sterke speler op de markt en je kunt er dus op rekenen dat het een veilige en stabiele dienst is.

UltraVPN: Probeer het 30 dagen zonder risico

 • Kan gebruikt worden voor YouTube, Netflix en torrents
 • Top beveiliging met functies zoals kill switch
 • Meer dan 100 servers wereldwijd
 • Bescherming tegen hackers van derden en tracking

UltraVPN is een kwaliteitsdienst met een 30-dagen geld-terug-garantie, zonder dat je hoeft te beantwoorden waarom je ontevreden bent. De dienst geeft je toegang tot servers over de hele wereld, waardoor je toegang hebt tot alle YouTube content. Als je op een geblokkeerde video stuit, hoef je alleen maar de VPN-server te veranderen naar het land waarvoor de video wel open is.

UltraVPN heeft een goede balans tussen kwaliteit en lage prijzen. De dienst is gebruiksvriendelijk, hoewel sommige van de meest geavanceerde functies niet aanwezig zijn voor Android en iPhone. De meeste mensen zullen echter genoeg functies vinden om tevreden te zijn met de dienst.

Zijn er andere manieren om content op YouTube te kunnen openen?

We hebben ervoor gekozen om ons te richten op VPN omdat het voor de meeste mensen de gemakkelijkste en veiligste manier is om toegang te krijgen tot YouTube, of je nu in een land bent waar de website is geblokkeerd of als je schoolnetwerk de website heeft geblokkeerd. Er zijn echter ook andere methoden. Hier bekijken we de voor- en nadelen van het gebruik van andere methodes dan VPN om toegang te krijgen tot YouTube.

Gebruik van proxy-website

Er zijn YouTube proxy-websites die je toegang geven als je op netwerken zit die het gebruik van YouTube hebben beperkt, zoals school of werkplaats. Je maakt verbinding met een speciale server die je locatie op de proxywebsite verandert, zodat je toegang krijgt tot geblokkeerde video’s op YouTube.

Het biedt echter niet dezelfde veiligheid als een VPN-netwerk, omdat het dataverkeer niet wordt versleuteld. Dit betekent dat je activiteiten kunnen worden gevolgd, opgespoord en geblokkeerd door je netwerkbeheerder. Ook je internetprovider zal je activiteiten online kunnen volgen en blokkeren.

Proxy-websites kunnen ook traceerdiensten bevatten die gegevens over jou verzamelen om reclame aan te passen aan je internetgebruik. De diensten kunnen daarnaast ook kwaadaardige toepassingen bevatten die onherstelbare schade aanrichten. Daarom is het geen goede oplossing om proxy-websites te gebruiken als je je zorgen maakt over anonimiteit en veiligheid, maar het kan wel goed zijn om toegang te hebben in gevallen waarin je niet de mogelijkheid hebt om je VPN-dienst te gebruiken.

Proxy instellen in je eigen browser

Je kunt ervoor kiezen om zelf een proxy in je browser te configureren, in plaats van een webpagina met een proxy te gebruiken. Om dit te doen, kies je een proxy-dienst en configureer je deze voor je browser. De stappen kunnen variëren, en je krijgt meestal gedetailleerde instructies van degenen van wie je de dienst wilt kopen.

Het nadeel is dat het een omslachtige oplossing kan zijn als je vaak geblokkeerde webpagina’s gaat openen – je zult de proxy-pagina opnieuw moeten laden als je geblokkeerde webpagina’s opent, bijvoorbeeld als je een geblokkeerde YouTube-video opent. Als alternatief kun je een handmatige proxy gebruiken waarmee je geblokkeerde YouTube-video’s op verschillende tabbladen kunt openen. Je kunt ook VPN-extensies in je browser gebruiken.

Ultrasurf is bijvoorbeeld een extensie die wordt gebruikt met Chrome en Firefox. Proxflow is ook een goede optie voor wie Chrome gebruikt. Je schakelt de extensies in wanneer je een geblokkeerde YouTube-video tegenkomt, zodat je de video kunt bekijken zonder een proxy te hoeven instellen of naar een proxy-website te hoeven gaan. Tegelijkertijd willen we opmerken dat veel VPN-diensten zoals NordVPN en ExpressVPN complete oplossingen bieden, inclusief browserextensies en YouTube-proxy.

Gebruik Tor om YouTube video’s te bekijken

Tor is een browser die al het dataverkeer door een netwerk van verschillende relais stuurt, zodat het niet mogelijk is om te traceren waar je vandaan komt. Je kunt dan Tor downloaden om geblokkeerde YouTube video’s te bekijken – op voorwaarde dat je iets mag downloaden en installeren op de computer die je gebruikt. De informatie is versleuteld, en Tor is daarom een goed alternatief om privé online te browsen.

Het nadeel van Tor is dat het vrij traag is in gebruik, wat frustrerend kan zijn bij het streamen van video’s op YouTube. VPN is een veel snellere oplossing. Een ander nadeel is dat hoewel verkeer niet kan worden getraceerd terwijl je in Tor zit, het mogelijk is voor je internetprovider om te zien dat je 

Tor gebruikt. Dat alleen kan al genoeg zijn om argwaan te wekken bij de autoriteiten als je in landen bent met veel censuur.

Welke 5 VPN diensten zijn het beste voor YouTube?

Er zijn veel factoren die meespelen bij het kiezen van een VPN-dienst. We raden je aan om na te denken over je beveiligings- en snelheidsbehoeften, en met welk budget je te maken hebt. Je moet iets kiezen dat snel is bij het streamen van YouTube video’s, en tegelijkertijd een service kiezen die voldoet aan al je online veiligheidsbehoeften.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om alternatieve oplossingen te gebruiken om toegang te krijgen tot YouTube, moet je je totale internetgebruik in overweging nemen. Een VPN-dienst maakt gebruik van geavanceerde encryptie, zodat je anoniem blijft en beschermd bent tegen hackers. We raden je aan om wat tijd te besteden aan het bestuderen van onze top 5 VPN-diensten voor YouTube, zodat je een dienst kiest waar je op de lange termijn tevreden mee bent.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo