Top 5 VPN diensten voor Linux

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Online veiligheid en snelheid is belangrijk, ongeacht welke Linux-distributie je gebruikt: Ubuntu, Fedora of een ander besturingssysteem. Het vinden van een VPN-dienst voor Linux die eenvoudig en stabiel is kan worden gebruikt, maar hier hebben we de taak gemakkelijker voor je gemaakt.

In dit artikel zullen we de beste VPN-diensten voor Linux selecteren. Dit zal natuurlijk in de eerste plaats gebaseerd zijn op hoe goed elke VPN presteert met Linux-besturingssystemen, maar ook andere factoren zoals algemene veiligheid en privacy, snelheid, aantal servers in verschillende landen, prijs, klantenservice en dergelijke.

Allereerst geven we je een tabel met een overzicht van de selectie, voordat we later op elke VPN  specifiek ingaan.

Dit zijn de beste VPN-diensten voor Linux op dit moment:

Waarom VPN gebruiken voor Linux?

VPN staat voor virtueel privé netwerk. Het is een effectieve manier om je identiteit online te verbergen en geblokkeerde webpagina’s te ontgrendelen. VPN voor Linux werkt door een versleutelde tunnel te creëren waar je dataverkeer doorheen wordt gestuurd. Het zorgt ervoor dat je volledig anoniem blijft en beschermd bent tegen cyber attacks, tracking en hackers. Er zijn geen logs van wat je online doet, waardoor er geen “vingerafdrukken” achterblijven tijdens het browsen. Je krijgt ook extra bescherming tijdens het betalen met een kaart, wat goed is voor degenen die bang zijn voor identiteitsdiefstal en misbruik van betalingsgegevens.

Je oorspronkelijke IP-adres wordt verborgen, en het verkeer wordt in plaats daarvan naar een van de servers van de VPN-dienst gestuurd. Hiermee kun je het laten lijken alsof je uit een heel ander land komt, waardoor geografische barrières worden doorbroken. Zo kun je bijvoorbeeld films en series streamen van entertainmentplatforms die niet toegankelijk zijn voor Nederlandse gebruikers. Als je Ziggo in het buitenland wilt kijken, is VPN een goede hulp. Als alternatief kun je een betere selectie krijgen met de Amerikaanse Netflix in Nederland.

Censuur kan erg frustrerend zijn, vooral als je op reis bent in landen met strenge censuur. Je kunt bijvoorbeeld problemen hebben met Facebook en YouTube als je op zakenreis of vakantie bent in China, en dan is een VPN-dienst goed om te hebben. Ook hier in Nederland kun je te maken krijgen met censuur, bijvoorbeeld omdat het netwerk sommige webpagina’s heeft geblokkeerd. Dit kan onder meer gelden voor scholen en werkplekken waar men vreest dat de toegang tot entertainmentplatforms de productiviteit vermindert.

Je kunt ook VPN voor Linux gebruiken om toegang te krijgen tot geblokkeerde inhoud op YouTube, en om bestanden te downloaden. Het is erg populair om VPN te gebruiken voor torrents en veel goede VPN-services voor Linux bieden volledig toegewijde P2P-servers. Er zijn ook VPN-diensten voor Linux waarmee je tussen servers kunt wisselen, afhankelijk van het doel. Kies extra beveiligde servers wanneer veiligheid in het middelpunt staat en schakel over op extra snelle servers wanneer je een seriemarathon houdt op Amerikaanse entertainmentplatforms.

Onze aanbevelingen voor de beste 5 VPN-diensten voor Linux

Als je eenmaal hebt nagedacht over hoe je VPN voor Linux wilt gebruiken en welk budget je hebt, is het tijd om te kiezen. We raden je aan de lijst zorgvuldig door te nemen en een kijkje te nemen op hun websites om een beslissing te nemen. Uiteindelijk is het jouw persoonlijke voorkeur die bepaalt welke van deze vijf kandidaten het beste is voor jou. We hebben kandidaten uitgekozen in verschillende prijsklassen en die geschikt zijn voor verschillende soorten gebruikers, zodat je gemakkelijker iemand kunt vinden die aan je behoeften voldoet.

ExpressVPN: een van de beste VPN-diensten voor snelheid

 • Servers over de hele wereld
 • Ongelooflijk snel
 • 30-dagen geld-terug garantie
 • OpenVPN client aangepast aan Linux
 • Zero-logbeleid

ExpressVPN voor Linux onderscheidt zich met enorme snelheden voor streaming en torrents. Je kunt gemakkelijk afstand nemen van snelheidsbeperkingen van je internetprovider om moeiteloos torrents te downloaden of films te streamen. Je kunt kiezen uit 90 verschillende servers verdeeld over de hele wereld. De grote serverpool stelt je in staat om gemakkelijk censuur en geografische beperkingen te omzeilen.

Hoewel snelheid het grote voordeel is van ExpressVPN voor Linux, zijn er ook vele andere goede redenen om voor hen te kiezen. Een aangepaste client voor Linux maakt het gemakkelijk om VPN op Linux distributies zoals Ubuntu te installeren en uit te voeren. Veel geavanceerde functies zijn inbegrepen in hun Linux-abonnement, waaronder leak bescherming, P2P-ondersteuning, dynamische DNS, en nog veel meer.

Een ander voordeel van ExpressVPN zijn de gedetailleerde instructies over hoe je VPN voor Linux gebruikt. Je kunt zowel artikelen lezen als video’s bekijken, maar ook contact opnemen met de klantenservice als je helemaal vastzit. De klantenservice is 24/7 open en kan per e-mail of via chat gecontacteerd worden.

NordVPN: toonaangevend in VPN voor Linux

 • Meer dan 5.400 servers wereldwijd
 • 30-dagen geld-terug garantie
 • Browseruitbreidingen voor eenvoudig VPN-beheer
 • Gedetailleerde instructies voor VPN-configuratie voor Linux

Het is gemakkelijk om VPN voor Linux te configureren met de opdrachtregel wanneer je voor NordVPN kiest, ondanks het feit dat er geen aparte cliënt is. NordVPN heeft een razendsnel protocol genaamd NordLynx, en het is oorspronkelijk speciaal ontwikkeld voor Linux-gebruikers. Er zijn velen die geloven dat NordVPN tot de allerbeste VPN-diensten behoort die voor Linux beschikbaar zijn, en het is misschien niet zo vreemd als je kijkt naar de functies en voordelen die we hierboven vermeld hebben.

Je hoeft alleen maar een Linux-abonnement te kiezen, de Linux-app te installeren, je aan te melden, en een geschikte server te kiezen om aan de slag te gaan. Je maakt meteen verbinding, en je kunt NordVPN ook automatisch de beste server voor je laten kiezen. Gebruik de opdrachtregel om een lijst met servers op te roepen en schakel tussen protocollen, zodat geografische beperkingen niet langer een obstakel zijn.

Een ander voordeel van NordVPN is dat je een hoge snelheid krijgt, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. Kill switch is geïntegreerd in de VPN-service, zelfs voor Linux-gebruikers. Dit betekent dat als je VPN-verbinding wegvalt, de toegang tot het internet wordt geblokkeerd. Het wordt onmogelijk om verder te browsen of te downloaden. Anders is het gemakkelijk om door te gaan met wat je online aan het doen bent zonder je te realiseren dat je al je bescherming kwijt bent.

Surfshark voor Linux: Eenvoudige installatie en zeer gebruiksvriendelijk

 • Bescherm je privacy en gevoelige informatie online
 • Weg met reclame, tracking, phishing pogingen en kwaadaardige software
 • Gebruik zo veel apparaten als je wilt tegelijkertijd

Surfshark is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een VPN voor Linux die gemakkelijk te gebruiken en in te stellen is. Zelfs als Linux je volledige controle over je apparaat geeft, verlies je die controle wanneer je je online aanmeldt. De VPN-dienst geeft je een hoge beveiliging en snelheid, dus privacy en anonimiteit zijn goed beschermd.

Je hebt toegang tot software die anders niet compatibel is met Linux. Je hebt ook toegang tot entertainment en informatie met geografische beperkingen, of je nu Ziggo wilt kijken als je in het buitenland op vakantie bent of toegang wilt hebben tot Amerikaanse entertainmentplatforms die normaliter geblokkeerd zijn. Een ander voordeel is dat je belangrijke voetbalwedstrijden en sportevenementen kunt streamen waar je anders geen toegang toe zou hebben, zonder dat je je ergert aan het feit dat de verbinding wegvalt of tijdens de wedstrijd gestoord wordt door veel reclame.

Private Internet Access: Goede balans tussen functies en prijs

 • Snel downloaden zonder bandbreedte beperkingen
 • Vermijd online geografische beperkingen en censuur
 • Blokkeer vervelende advertenties en reclames
 • In totaal meer dan 16.000 servers verspreid over 70+ landen

Private Internet Access biedt een veilige en goede VPN-service voor Linux tegen een betaalbare prijs. Je krijgt belangrijke beveiligingsfuncties zoals kill switch en geavanceerde encryptie, dus je kunt er gerust op zijn dat je informatie en identiteit goed beschermd zijn. Er worden geen logs bijgehouden van wat je online doet.

De snelheden zijn ook goed genoeg om torrents te downloaden en films te streamen, zonder dat je last hebt van een te trage verbinding. Je krijgt een goede balans tussen prijs, veiligheid en snelheid.

Je kunt tien verschillende apparaten aansluiten, waardoor dit een goede keuze is voor gezinnen en grote huishoudens die verschillende apparaten willen beschermen. Naast Linux is Private Internet Access compatibel met Windows, Mac, Android, iOS en verschillende browsers zoals Chrome, Firefox en Opera. Ze bieden een 30-dagen geld-terug garantie, dus je kunt de service volledig risicoloos uitproberen.

AirVPN: Geavanceerde VPN-diensten voor Linux

AirVPN
 • Geen tijd-, snelheids- of verkeersbeperkingen
 • Betrokken forum met waardevolle kennis
 • Kill switch en andere geavanceerde beveiligingsfuncties
 • Wissel van server zo vaak als je wilt, zonder extra te betalen

Tot nu toe hebben we gekeken naar VPN-diensten voor Linux die geschikt zijn voor alle gebruikers, of ze nu beginners zijn of gevorderden als het op VPN aankomt. AirVPN is een zeer goede VPN-dienst voor Linux, maar de dienst is het meest geschikt voor degenen die al gewend zijn aan het gebruik van VPN. Het vergt enig inzicht en vermogen om zelf dingen uit te zoeken om de dienst op te zetten en in te stellen. Het is echter zeker de moeite waard: AirVPN biedt een zeer hoge beveiliging, evenals andere voordelen.

Je hoeft niet eens een e-mailadres op te geven om een account te openen, dus je kiest zelf hoeveel informatie je met hen wilt delen. Je kunt betalen met Bitcoin en andere cryptomunten, als je je identiteit wilt verbergen. De prijzen zijn erg laag. Je kunt bijvoorbeeld een maandabonnement kopen voor iets minder dan €7 – het is gebruikelijk dat VPN-diensten elders ten minste €11-12 per maand kosten.

Wat is het verschil tussen betaalde en gratis VPN voor Linux?

Alle VPN-diensten voor Linux die wij aanbevelen zijn betaalde diensten, simpelweg omdat gratis versies vaak beperkingen hebben voor de gebruiker, wat op de lange termijn frustrerend kan zijn. Je mag bijvoorbeeld maar een bepaalde hoeveelheid data per maand gebruiken voordat je moet upgraden of je mag niet op hoge snelheid browsen. Het kan ook zijn dat je reclame te zien krijgt voor de VPN-dienst om geld te verdienen, wat erg storend kan zijn.

Het loont daarom om te investeren in een VPN-dienst waar je op de lange termijn tevreden mee bent, in plaats van te wisselen tussen verschillende gratis diensten. Je vindt veel VPN-diensten voor Linux die niet meer kosten dan een kop koffie per maand. Hoe langer de periode waarvoor je per keer betaalt, hoe goedkoper je abonnement zal zijn.  Je kunt bijvoorbeeld abonnementen voor 2 jaar krijgen voor maar $2-3 per maand.

Als je het lastig vindt om je voor een langere periode vast te leggen, kies dan voor een dienst met een tevredenheidsgarantie of een gratis proefperiode. Ga voor een serieuze dienst met goede klantenbeoordelingen en die al een lange tijd op de markt is. Alle VPN-diensten die we hier aanbevelen zijn bedrijven die al enkele jaren in de sector actief zijn. Je moet zelf grondig onderzoek doen als je ervoor kiest om je te binden aan andere VPN-diensten.

Conclusie: Hoe kies je de beste VPN voor Linux

Kortom, denk na over welke functies je prioriteit wilt geven en hoe lang je je wilt binden voordat je een VPN-service voor Linux kiest. Hiermee ben je goed voorbereid om een keuze te maken waar je op de lange termijn blij mee zult zijn. Dit zijn de criteria die we hier in dit artikel hebben behandeld:

 • Veiligheid en snelheid
 • Geavanceerde functies
 • Bruikbaarheid
 • Prijs – Vergelijk hier de prijzen van VPN’s.

Buiten dit, hangt het af van persoonlijke voorkeur. Denk echter niet te veel na – alle diensten die we hebben genoemd geven je je geld terug als je niet tevreden bent. Het beste is om te beginnen en te kijken hoe je ze wilt gebruiken. Dan rest ons alleen nog je veel succes te wensen bij de zoektocht naar de beste VPN voor Linux die precies past bij jouw behoeften!

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo