Ontdek de beste VPN-aanbieder om te gamen van 2024

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Met reden willen sommige gamers een VPN gebruiken voor hun favoriete games. De beste VPN’s om te gamen beschermen tegen een DDoS-aanval, verbeteren de spelsnelheid en verlenen toegang tot andere servers.

In dit artikel bespreken we de beste VPN’s voor online games, waarbij we hun voor- en nadelen opsommen. Daarnaast geven we ook andere nuttige informatie die van pas kan komen bij het gebruik van gaming VPN’s.

Een overzicht van de beste VPN’s voor gaming van 2024

De beste VPN’s voor gaming van 2024 op een rij 

Hier volgt een lijst van de beste en meest betrouwbare gaming VPN’s die momenteel op de markt zijn:

1. ExpressVPN

Dit VPN komt over het algemeen als het beste uit onze test

 • Zeer snelle servers 
 • AES 256-bit versleuteling
 • Ondersteunt private protocol, Lightway
 • Geld-terug-garantie

ExpressVPN heeft van meet af aan bewezen een uitstekende tool te zijn om te gamen. Dit VPN combineert snelheid en veiligheid zodat je kunt gamen zoals je dat wilt. Daarnaast heeft het een gebruiksvriendelijke app die uitstekend werkt op de meeste apparaten.

ExpressVPN heeft meer dan 3.000 servers op meer dan 100 locaties wereldwijd. Deze servers zijn geoptimaliseerd voor razendsnelle snelheden. Maar nog belangrijker is dat er geen snelheids- of bandbreedtelimieten zijn. Gedaan met vertragingen en beperkt dataverkeer.

ExpressVPN is een van de meest veilige en private VPN’s. Het gebruikt AES 256-bit versleuteling van militaire kwaliteit, een kill switch en DDoS-bescherming om je te beschermen tijdens het gamen. Het biedt ook split tunneling indien je je gamingverkeer door de VPN-server wilt tunnelen. Bovendien heeft ExpressVPN een strikt zero-logbeleid. Dit betekent dat jouw online activiteiten niet worden bijgehouden.

ExpressVPN is ideaal voor Call of Duty, GTA Online, Warzone en PUBG. Het VPN kan gebruikt worden op elk apparaat waarop je games speelt tot wel vijf apparaten tegelijk met één actief account. ExpressVPN biedt ook een 30-dagen geld-terug-garantie voor alle abonnementen. 

Voordelen

 • Alle servers zijn supersnel.
 • Zero-logbeleid.
 • Werkt met de meeste apparaten, inclusief PlayStation en Xbox.

Nadelen

 • Iets duurder dan andere VPN’s.
 • Lees onze volledige beoordeling over ExpressVPN.
 • Beste aanbieding: €6,34/maand ($6.67) (bespaar 49% + 3 maanden gratis) 

2. NordVPN

Dit VPN komt uit onze test als absoluut de snelste VPN-aanbieder

 • Ongelooflijk snelle servers
 • Geweldige beveiligingsfuncties
 • Geverifieerd zero-logbeleid
 • Omzeilt beperkingen van streamingplatforms 

De opmerkelijke VPN-aanbieder NordVPN is onze nummer twee van de test. Het is een van de populairste VPN-aanbieders en presteert uitstekend als een gaming VPN. Met meer dan 5.000 servers in 59 landen biedt NordVPN enkele van de snelste servers. Waar je je ook bevindt, je kunt een server vinden om je gameplay te verbeteren.

Dankzij het NordLynx-protocol bieden de NordVPN-servers bliksemsnelle verbindingen. Meer nog, NordVPN heeft geen snelheids- of bandbreedtelimieten. Je kunt dus naadloos games spelen zoals Final Fantasy, GTA Online en Call of Duty.

NordVPN heeft een ongelooflijk vermogen om beperkingen te omzeilen. Hierdoor vermijd je problemen met toegang tot geo-geblokkeerde inhoud of games op populaire platformen zoals Blizzard Launcher, Steam, Origin, Epic Games Launcher, Rockstar Launcher, enzovoort.

Bovendien biedt dit VPN adequate bescherming tegen DDoS-aanvallen. NordVPN wordt geleverd met AES 256-bit versleuteling, een automatische kill switch, split tunneling en vele andere beveiligingsfuncties die van pas komen. Dit VPN hanteert ook een strikt zero-logbeleid.

NordVPN is compatibel met elk apparaat en het ondersteunt zes gelijktijdige verbindingen. Bovendien is het goedkoper dan ExpressVPN en heeft het een 30-dagen geld-terug-garantie. 

Voordelen

 • De hoogste snelheden met NordLynx
 • DDoS-bescherming
 • Goedkoper dan ExpressVPN

Nadelen

 • Niet elke server is geoptimaliseerd voor gaming
 • Lees onze volledige beoordeling over NordVPN.
 • Beste aanbieding: €4,69/maand (Bespaar 68% + 3 maanden gratis) 

Ga naar NordVPN

3. Surfshark

Met deze VPN-aanbieder kan je meerdere apparaten verbinden

 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen mogelijk
 • Integreert Stealth-modus
 • Multihop-functie beschikbaar
 • Meer dan 3.000 servers

Surfshark is relatief nieuw op de markt, maar deze VPN-aanbieder wordt nu al gezien als een van de beste gaming VPN’s. Het is zeer effectief en ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een goedkope VPN.

Dit VPN heeft meer dan 3.000 servers met hoge snelheden. Deze servers zijn geoptimaliseerd voor consistente gameplay. Ze kunnen ook beperkingen van games en andere extra inhoud omzeilen. Bovendien biedt Surfshark onbeperkte snelheid en bandbreedte, net als de andere VPN-aanbieders op onze lijst.

Met Surfshark ben je gegarandeerd veilig. Het is uitgerust met versleuteling van militair niveau en ondersteunt andere beveiligingsprotocollen. Daarnaast biedt Surfshark een kill switch, een ad blocker, DDoS-bescherming, DNS-lekbescherming, enzovoort.

De Surfshark-app is beschikbaar voor pc en mobiele apparaten. Bovendien kun je het VPN instellen op routers om consoles aan te sluiten. Een belangrijk voordeel van Surfshark is dat het een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen ondersteunt, waardoor je het kunt delen met andere gamevrienden. Tot slot biedt het VPN ook een 30-dagen geld-terug-garantie.

Voordelen

 • Snelle WireGuard-protocol
 • Goedkoop
 • Onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen

Nadelen

 • Split tunneling is niet beschikbaar op iOS
 • Lees onze volledige beoordeling over SurfShark.
 • Beste aanbieding: €2,10/maand ($2.21) (Bespaar 81% + 3 maanden gratis)

4. CyberGhost

De beste geld-terug-garantie

 • 45-dagen geld-terug-garantie
 • Meer dan 7.000 betrouwbare servers
 • Strikt zero-logbeleid
 • Solide beveiligingsfuncties

Deze VPN-aanbieder is al een tijdje op de markt en presteert uitstekend. CyberGhost is een uitstekend VPN voor iedereen die op zoek is naar een snelle gaming VPN. Naast de eenvoudig te gebruiken apps, biedt het eenvoudige oplossingen voor Xbox, PS4 en Nintendo Switch.

CyberGhost beschermt tegen DDoS-aanvallen. Bovendien heeft het verschillende geweldige functies die beveiliging naar een ander niveau tillen, zoals een kill switch, automatische verbinding met je favoriete server, split tunneling, enzovoort.

In tegenstelling tot de andere VPN-aanbieders die we hier bespreken, biedt CyberGhost een 45-dagen geld-terug-garantie. Hierdoor heb je meer dan genoeg tijd om de functies te testen voordat je je op lange termijn verbindt. Bovendien is CyberGhost beschikbaar voor Windows, macOS, iOS en Android-apparaten. Je kunt het ook op een router instellen. Met één account kun je tot zeven apparaten tegelijk verbinden. 

Voordelen

 • 45-dagen geld-terug-garantie
 • Zeer snel
 • Zeer gebruiksvriendelijke apps

Nadelen

 • Geen app voor routers
 • Lees onze volledige beoordeling over CyberGhost. 
 • Beste aanbieding: €1,94/maand (Bespaar 84%)

Ontdek de meest geschikte VPN-aanbieder

De meest geschikte VPN-aanbieder voor gaming hangt af van het beoogd gebruik. Een bepaald VPN werkt beter voor een bepaalde game of gameplatform. Hieronder beschrijven we enkele platforms en de meest geschikte VPN-aanbieders. 

VPN voor Steam

Steam is een populaire marktplaats en bekend netwerk voor gamers wereldwijd met een leuke verscheidenheid aan videogames. Een VPN creëert een veiligere verbinding bij het downloaden van games. Ook kan een VPN helpen om geblokkeerde content te omzeilen en games tegen een lagere prijs te kopen.

De Steam Subscriber Agreement (SSA) vermeldt geen VPN-beperkingen. Er staat echter wel een verbod op het gebruik van “IP proxying of andere methoden” om je locatie te vervalsen om zo geo-beperkingen te omzeilen of games goedkoper te kopen in een andere regio. Dus zelfs als je een VPN alleen voor de veiligheid gebruikt, kan Steam je account blokkeren. 

Desalniettemin, zolang je een van de beste VPN’s voor Steam gebruikt, is er een extra beschermingslaag die het platform niet kan detecteren.

VPN voor uPlay 

Het is mogelijk een VPN voor uPlay te gebruiken waarmee gamers toegang krijgen tot een catalogus van Ubisoft-spellen op pc en console. Gamers kunnen zo in games van veel verschillende series duiken, zoals Rainbow Six en de Tom Clancy-serie.

Diegenen die verbinding maken met verre servers kunnen ook hogere snelheden ervaren wanneer ze een VPN gebruiken, afhankelijk van waar ze zich bevinden, en kunnen het verkeer op een efficiëntere manier routeren als ze begrijpen hoe routing werkt.

VPN voor Origin 

Door een VPN voor Origin te gebruiken kun je EA Games ontgrendelen en spelen in bepaalde regio’s. Bovendien kun je in contact komen met spelers van over de hele wereld. Hierdoor kun je ook Origin-games spelen uit series als Battlefield, Titanfall, FIFA en Star Wars.

Een VPN kan de snelheid aanzienlijk verbeteren tijdens het spelen van games op Origin. Dit is nodig voor first-person schiet- en racegames, waar snelheid essentieel is om een voorsprong op andere spelers te krijgen.

Een VPN voor Origin voorkomt ook dat je echte IP-adres uitlekt en beschermt je tegen DDoS-aanvallen. Bovendien helpen VPN’s je bij het downloaden van content uit verschillende regio’s.

VPN voor PlayStation 

Als je verbinding maakt met een VPN voor PlayStation, krijg je toegang tot servers van over de hele wereld. Hierdoor kun je in de PlayStation Store in andere regio’s winkelen en profiteren van exclusieve aanbiedingen, bonussen en lagere prijzen. Ook kun je zo games spelen met spelers van over de hele wereld.

Gamen op PlayStation met een VPN zorgt voor privacy en biedt bescherming tegen DDoS-aanvallen. Ze kunnen je ook verbinden met servers in de buurt om ping-tijden te verlagen. Je hebt wel een VPN nodig dat compatibel is met routers, want je kunt geen VPN rechtstreeks op PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation 5 installeren.

VPN voor Xbox 

Een VPN biedt veel voordelen voor gamers die een Xbox One en Xbox Series X/S gebruiken. Een Xbox VPN zorgt ervoor dat je console toegang krijgt tot content die exclusief is voor specifieke regio’s. Dit omvat videodiensten, games, apps, enzovoort.

Daarnaast zorgt een VPN voor een verbeterde beveiliging, zoals bescherming tegen DDoS-aanvallen. Hoewel Xbox consoles geen native VPN-ondersteuning hebben, kun je er wel een instellen op je pc of router voordat je ze aansluit. 

De beste no-lag VPN’s

Het is altijd vervelend om midden in een game onderbroken te worden vanwege een slechte verbinding of hoge pings op de gameservers. Een no-lag VPN (een VPN die vertraging beperkt) garandeert echter overal een soepele game-ervaring.

De beste no-lag VPN is geoptimaliseerd voor games als Call of Duty, Warzone, PUBG, en Fortnite. Ze routeren alleen gaming-gerelateerd verkeer via hun servers. Op deze manier kun je je normale internetverkeer gewoon routeren. Bovendien heeft de beste no-lag VPN ongelooflijke snelheden zodat je je favoriete games soepel kunt spelen.

Het beste gaming VPN – een no-lag VPN

Bij het zoeken naar de beste gaming VPN is het belangrijk om te weten waar je naar zoekt. Hoewel VPN’s ongeveer hetzelfde functioneren, richten bepaalde VPN’s zich op specifieke functies zoals torrenting, streaming en gaming.

Voor gamers is de beste optie een no-lag VPN. Deze VPN’s functioneren net als veel andere aanbieders op de markt, maar ze zijn geoptimaliseerd voor gaming. Een no-lag VPN heeft servers wereldwijd. Latentie is niet langer aan de orde wanneer je verbinding maakt met een van deze servers, ze zijn namelijk snel en stabiel.

Ze zijn perfect voor games omdat ze een soepele gameplay garanderen zonder vermindering van de snelheid. Wil je een geweldige spelervaring? Overweeg dan no-lag VPN’s zoals ExpressVPN, NordVPN of Surfshark.

Wat is latentie?

Lag in het Engels verwijst naar latentie of vertraging tussen het apparaat van een gebruiker en de server die reageert op het verzoek. In gaming betekent dit dat het spel de neiging heeft om te vertragen of te blijven hangen terwijl er gespeeld wordt. Dit heeft verschillende redenen, waaronder:

 • Te veel spelers maken verbinding met één gameserver.
 • De afstand tussen jou en de servers.
 • Afknijpen van dataverkeer (data throttling) door ISP’s.

Gelukkig kun je dit voorkomen met een VPN. Nou, niet zomaar een VPN, maar een no-lag VPN. Met dit soort VPN kun je verbinding maken met verschillende servers zonder latentie. De beste VPN-aanbieders verbeteren de snelheid en garanderen een beveiligde verbinding. Bovendien zorgt een no-lag VPN ervoor dat je verbinding kunt maken met andere servers, zodat je kunt spelen met gebruikers van over de hele wereld. De beste no-lag VPN op de markt is ExpressVPN. Het heeft geen snelheids- of bandbreedtebeperkingen en heeft een aantal solide beveiligingsfuncties. 

Hoe wij de beste VPN’s aanbevelen

We hebben de VPN’s zelf gedownload en getest zodat we alleen de beste VPN’s voor gaming aanbevelen. We hebben ze ingezet om toegang te krijgen tot afgeschermde lobby’s op verschillende games zoals Call of Duty, Warzone, GTA Online, Fortnite, en PUBG. We hebben ze ook gebruikt om games te spelen op Steam, Origin, Blizzard, Epic Games Launcher en Rockstar Launcher. 

Verder hebben we verschillende versies van de VPN’s gebruikt om er zeker van te zijn dat ze perfect werken met alle apparaten waar je games op speelt. We hebben ook hun bandbreedte en andere beveiligingsfuncties getest. Voor games als FIFA en GTA Online hebben we ook geprobeerd om items goedkoper te kopen of bonussen te claimen. Samengevat is dit een lijst van de criteria die we in overweging nemen:

 • Omzeilen van geo-geblokkeerde inhoud
 • Snelheid en bandbreedtebeperking
 • Aantal servers en dekking
 • DDoS-bescherming
 • Beveiligingsfuncties

Werkt een gratis VPN om te gamen?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Je kunt een gratis VPN gebruiken om te gamen, maar ze zijn niet allemaal effectief. Sommige gratis VPN’s verzamelen datagegevens, ze zijn vaak overbelast of er is regelmatig latentie. Daarom raden we ze in de eerste plaats niet aan. Als je echter echt een gratis service wilt, kun je ExpressVPN 30 dagen lang risicoloos gebruiken door hun geld-terug-garantie.

Hoewel dit niet helemaal gratis is, kun je de premium functies voor een korte tijd gebruiken. Dit is beter dan gratis VPN’s omdat zij geen hoogwaardige kwaliteit leveren. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om geo-beperkingen te omzeilen of om een server te vinden om verbinding mee te maken.

Conclusie

Gaming VPN’s zijn een must-have voor iedereen die privacy belangrijk vindt en behoefte heeft aan veiligheid, snelheid en toegang. We hebben de beste VPN’s uitgelicht. Ze hebben snelle servers, beschermen tegen DDoS-aanvallen en helpen spelers om met elkaar te communiceren uit elk deel van de wereld of te genieten van exclusieve deals.

Neem onze lijst door en kijk welke VPN-aanbieder aan jouw behoeften voldoet. Welke VPN je uit deze lijst ook kiest, ze bieden allemaal een uitstekende service.

Vaak gestelde vragen

Is een VPN goed om te gamen?

Ja, dat is het zeker. Een VPN kan de snelheid aanzienlijk verhogen en de ping-snelheid verlagen, zodat de gameplay soepel verloopt. Bovendien kan het helpen om bepaalde games en inhoud te deblokkeren. Betrouwbare VPN’s voorzien een extra beschermingslaag en voorkomen een onstabiele verbinding.

Vermindert een VPN de ping?

Ja, dat doet het. Met een VPN kun je verbinding maken met verschillende servers. Maak verbinding met een server dichterbij of een snellere server om games te spelen met lagere pings.

Kan ik een VPN gebruiken voor GTA Online?

Ja, dat kan. Installeer een VPN op het apparaat en maak verbinding met een server voordat je het spel gaat spelen.

Hoe kan ik de ping verbeteren?

Een eenvoudige manier om de ping te verbeteren is door de gameserver waarmee je verbonden bent te veranderen. Als je een spel zoals PUBG speelt, kun je ervoor kiezen om verbinding te maken met andere servers als de ping hoog is.

Daarnaast kun je een snelle gaming VPN met geoptimaliseerde servers gebruiken om de ping te verbeteren. Hiermee kun je servers op verschillende locaties kiezen om te beslissen welke snel genoeg is voor jou.

Welke gratis VPN is het beste om te gamen?

Gratis gaming VPN’s zijn niet onze eerste keuze. In plaats daarvan zijn VPN’s met een geld-terug-garantie betere opties. Hierdoor kan je hun hoogwaardige dienst gebruiken, zij het voor een korte tijd. De beste gaming VPN die je gratis kunt gebruiken is ExpressVPN. Het heeft een 30-dagen geld-terug-garantie en een 7-dagen gratis proefversie.

Om het 30 dagen gratis te gebruiken, moet je een abonnementsplan kiezen en opzeggen voor het einde van de garantie. ExpressVPN betaalt alles terug, zonder vragen te stellen. Als alternatief kun je de mobiele app installeren om van de gratis proefperiode te genieten.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo