Beste VPN voor Amazon Prime Video

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Amazon Prime Video VPN

Sinds de oprichting is de streamingdienst Amazon Prime Video snel gegroeid. Ze bieden een grote bibliotheek aan content zoals films, series, documentaires en sport. Dit is een streamingdienst die niet alleen populair is geworden door een grote verscheidenheid aan inhoud, maar ook door het feit dat hij zo goedkoop is. Als je de prijs vergelijkt met Netflix, is het ongeveer de helft.

Er is zeker geen tekort aan inhoud met de Nederlandse versie, maar als je de Amerikaanse of Britse versie gebruikt, zal de hoeveelheid inhoud drastisch toenemen. Dit is gemakkelijk te doen met behulp van een VPN. 

Om toegang te krijgen tot alle buitenlandse content die Amazon Prime Video aanbiedt, zijn er slechts een paar eenvoudige stappen.

 1. Selecteer een VPN- aanbieder en download
 2. Selecteer een server in het land van waaruit je wilt streamen
 3. Geniet van de inhoud die je wilt!

Dit zijn de beste VPN-diensten op dit moment:

Beste VPN voor Amazon Prime Video

Zelfs als het belangrijkste punt van een VPN-beveiliging is, of in dit geval streaming, is er nog een onderdeel dat de verschillende aanbieders onderscheidt. Met elke VPN zal de internetsnelheid afnemen, aangezien dataverkeer door een VPN-tunnel zal moeten gaan. Het is echter zo dat bij de beste diensten dit verschil zo klein zal zijn dat men helemaal geen verschil merkt. De bovenstaande aanbieders hebben allemaal een zeer goede snelheid in de belangrijkste landen, maar we gaan wat dieper in op een paar aanbieders.

ExpressVPN

ExpressVPN
 • Goede snelheid om Amazon Prime te streamen
 • Zeer goede beveiliging
 • 30 dagen geld terug garantie

Bij het kiezen van een VPN-dienst selecteert iemand een dienst uitsluitend op basis van een van de kenmerken van de aanbieder. Als je geïnteresseerd bent in een dienst die op alle punten topkwaliteit levert, is ExpressVPN een goede keuze en er zijn maar weinig tests waarbij deze aanbieder niet als beste naar voren komt. De snelheid en prestaties zijn zo goed dat je niet eens merkt dat je een VPN gebruikt, aangezien ze zeer snelle servers hebben. Naast alle grootste landen hebben ze ook servers over de hele wereld, met een totaal van 94 landen.  Je kunt dus Amazon Prime Video streamen zoals je anders zou doen zonder een VPN, zelfs als je servers aan de andere kant van de wereld gebruikt. 

Beveiliging is ook erg belangrijk bij een VPN- aanbieder. Naast een van de beste encrypties die er te vinden zijn, draaien ze ook hun eigen privé versleutelde DNS op elke server. Dit is alleen om de encryptie extra veilig te maken. Ze hebben ook een “kill switch” voor het geval de verbinding met de server wordt verbroken. Hoewel dit bijna nooit gebeurt, is het een goede extra veiligheidsvoorziening. Het bedrijf is ook gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, wat betekent dat ze buiten de EU en de VS-jurisdictie inzake logging vallen. Dit betekent dat ze geen informatie van hun gebruikers opslaan zoals IP-adres, browsegeschiedenis en dergelijke. 

De prijs is zoals de meeste anderen ongeveer € 10 voor een maand. Aan de andere kant, als je kiest voor een lidmaatschap dat 15 maanden duurt, wordt dat bedrag gehalveerd. Ze hebben ook een 30 dagen garantie wat betekent dat je al het geld terug kunt krijgen als je niet tevreden bent. 

NordVPN

 • Goed voor het streamen van Amazon Prime
 • Gemakkelijk te gebruiken menu
 • Gunstige prijzen en geld terug garantie

Op de tweede plaats in deze lijst komt NordVPN. Net als ExpressVPN levert NordVPN het topniveau in alle categorieën. Dit is een van de allerbeste VPN-diensten. Ze bieden servers in 62 landen, wat voor de meeste mensen meer dan genoeg zou moeten zijn. Al hun servers zijn ook erg snel, dus je kunt mooi Amazon Prime Video in HD streamen waar je ook bent. Ze hebben ook een wereldkaart die het makkelijk maakt om een server te kiezen in het land van waaruit je wilt streamen.

Verder heeft NordVPN ook een ijzersterke beveiliging. Naast encryptie in lijn met wat het Amerikaanse leger gebruikt, hebben ze ook een TOR over VPN voor extra veiligheid. Ze hebben er tevens voor gekozen om te vertrouwen op een land buiten de jurisdictie van de EU en de VS, Panama, waardoor ze kunnen werken met een zero-logbeleid. Daarbij bieden ze ook een kill switch om de verbinding nog veiliger te maken. 

Wat de prijs betreft, kost een maand NordVPN ongeveer € 10. Bovendien bieden ze kortingen aan als je voor een langer lidmaatschap kiest. Een jaar kost iets meer dan € 5 per maand, twee jaar € 4 per maand en drie jaar slechts € 3 per maand. De service wordt ook geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie. 

SurfShark

 • Zeer goede VPN met eenvoudig te gebruiken menu
 • Werkt goed met Amazon Prime Video
 • Een van de meest betaalbare VPN-diensten

Deze aanbieder is in veel opzichten als een klein broertje voor de allerbeste diensten. SurfShark is een relatief jonge dienst, maar heeft een grote groei doorgemaakt sinds de oprichting. Ze zijn nog steeds aan het groeien, maar hebben nu al een zeer goede service. Ze bieden servers in 50 verschillende landen, maar hebben verklaard dat ze dit aantal aan het uitbreiden zijn. De servers zijn erg snel, dus het is geen probleem om Amazon Prime Video in full HD te streamen. Wel moet gezegd worden dat bij gebruik van de servers in de allerkleinste landen de snelheid wat slechter kan zijn. Dit geldt niet voor Nederland. 

De veiligheid van SurfShark is ook erg goed. Ze hebben een zero-logbeleid, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je informatie wordt gedeeld met derden. Hoewel alle bovengenoemde aanbieders dit aanbieden en het een belangrijke functie is, moet worden vermeld dat dit niet iets is dat alle VPN-aanbieders aanbieden. Bovendien hebben ze ook een kill-switch, en een van de beste encrypties. Wat ze echter missen is een meer geavanceerde beveiligingsfunctie naast de encryptie. Hoewel dit een groot pluspunt was geweest, is de veiligheid van SurfShark nog steeds heel erg goed voor een gewone gebruiker. 

Prijstechnisch is SurfShark een vrij dure dienst als je het maar voor een maand hebt. Hoewel ze niet de kwaliteit bieden zoals de beste aanbieders, kost een maand ongeveer € 10. Aan de andere kant, zal de dienst veel goedkoper zijn als je kiest voor een lidmaatschap van twee jaar. Dan kost de dienst slechts € 1,5 per maand. Bovendien kan je met SurfShark zoveel apparaten tegelijkertijd gebruiken als je wilt. Je kunt de dienst ook 30 dagen risicoloos testen en krijgt al je geld terug als je niet tevreden bent. 

HideMyAss

HideMyAss
 • Breed scala aan verschillende servers
 • Zeer betaalbare dienst
 • Werkt goed met Amazon Prime Video

HideMyAss werd voor het eerst opgestart in 2005, waardoor de dienst een van de oudste VPN-aanbieders is. Sindsdien is de dienst overgenomen door de AVAST Group, wat een van ‘s werelds grootste beveiligingsnetwerken is. Als het aankomt op servers in verschillende landen, komen maar weinig aanbieders in de buurt van HideMyAss. Ze bieden servers in 190 verschillende landen. Verder zijn hun servers ook erg goed en zijn ze perfect voor streaming. 

Met deze VPN-service kun je je op elk moment veilig online voelen. Ten eerste kun je erop rekenen dat de service je online anonimiteit garandeert. Ze hebben een versleutelingsniveau dat vergelijkbaar is met dat van het Amerikaanse leger. Dit is vrijwel onmogelijk te doorbreken. Ze hebben ook een zero-logbeleid en een aantal andere veiligheidsmaatregelen. 

HideMyAss biedt verschillende lidmaatschappen aan. Er is geen verschil tussen hen als het gaat om wat je krijgt aan functies. Het verschil zit er in hoeveel je betaald gebaseerd op het lidmaatschap dat je kiest. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lidmaatschap voor een maand. Aan de andere kant, kan je kiezen voor 24 maanden voor € 4 per maand. Ze hebben ook extra lidmaatschappen naast zakelijke lidmaatschappen. 

ProtonVPN

 • Werkt goed met Amazon Prime
 • Geavanceerd beveiligd mailsysteem
 • Verschillende soorten lidmaatschappen

ProtonVPN is ontwikkeld na het succes van Proton met ProtonMail. Dit is dus een leverancier met veel ervaring in het creëren van veilige oplossingen voor zijn klanten online. De dienst is ontwikkeld in Zwitserland en zijn populariteit neemt voortdurend toe. Zij bieden servers aan in 50 verschillende landen. Dit is ongeveer standaard onder concurrerende diensten. Dat gezegd hebbende, het aanbod van verschillende servers is wat lager dan bij de leidende spelers op de markt. Ze bieden nog steeds zeer hoge snelheden en je hebt de mogelijkheid om tot 4K te streamen.

Dit is een aanbieder die veel belang hecht aan veiligheid. Naast een zeer sterke encryptie, hebben ze ook een aantal goede veiligheidsmaatregelen. Je krijgt toegang tot een kill-switch, een zero-logbeleid. Je kunt ook tot 10 apparaten tegelijk gebruiken, wat de service sterk verbetert. 

Deze aanbieder biedt vier verschillende lidmaatschappen. En in tegenstelling tot de meeste concurrenten, is er wel degelijk een verschil tussen de verschillende lidmaatschappen. Het eerste is volledig gratis, maar daar staat tegenover dat het zeer beperkt is. Verder kun je voor € 4 per maand een lidmaatschap kiezen waarbij je toegang hebt tot extra functies. Hun meest populaire lidmaatschap kost € 1 per maand en dan heb je toegang tot alles wat ze te bieden hebben. Je hebt ook de mogelijkheid om hun “visionary” plan te kiezen dat € 24 per maand kost. Je hebt dan toegang tot alle functies, 10 apparaten tegelijk en ProtonMail “visionary user”. 

Kun je een gratis VPN gebruiken om Amazon Prime Video te streamen?

Als je al bekend bent met VPN, ben je je er waarschijnlijk van bewust dat er een aantal gratis diensten zijn. Het kan verleidelijk zijn om een van deze te kiezen boven een van de betaalde aanbieders als men zich niet bewust is van het verschil. Er zijn een aantal redenen waarom het een goed idee is om een van de betaalde diensten te kiezen boven een gratis VPN. Ten eerste is de beveiliging vaak erg slecht, en is er zelden sprake van een encryptie.

Dit komt omdat de gratis aanbieders zich alleen richten op het aanbieden van streaming in andere landen dan waar jij je bevindt. Bovendien slaan veel gratis diensten helaas niet alleen al je gegevens op, maar verkopen ze ook door aan derden. Het kost geld om een dienst te onderhouden, en dit is de manier waarop ze geld verdienen als ze geen lidmaatschapsgeld hebben. Dit betekent dat je in het ergste geval te maken kunt krijgen met het ontvangen van een hoop advertenties die je anders niet zou ontvangen. 

Snelheid is ook belangrijk, en dit hangt af van goede servers. Bij de gratis diensten kan het moeilijk zijn om een server te vinden die überhaupt werkt, en als men dit voor het eerst doet is de snelheid vaak erg slecht. Dit betekent dat niet alleen de video een slechte resolutie krijgt, maar dat je vaak ook de verbinding verliest.

Daarnaast is er ook vaak een datalimiet, wat betekent dat je maar zoveel data per dag mag gebruiken. Deze limiet is vaak zo laag dat je niet eens 45 minuten kunt streamen voordat het ophoudt. Ook is het vaak zo dat de gratis diensten maar voor een kleine periode gratis zijn voordat je moet betalen. Als je alle voordelen van een van de beste aanbieders in overweging neemt, valt er weinig geld te besparen door voor een van de gratis diensten te kiezen.

Hoe gebruik je VPN met Amazon Prime Video?

Om geo-geblokkeerde content bij Amazon Prime Video te ontgrendelen met behulp van een VPN, volg je een paar stappen. Eerst moet je een VPN kiezen en een gebruiker aanmaken. Download vervolgens de software of extensie naar je browser. Wij raden de software aan, omdat een extensie je beperkte functies geeft. Wanneer je de applicatie opent, zul je gemakkelijk de optie vinden om van server te wisselen. Selecteer een server in het land waar je wilt streamen en ga naar Amazon Prime Video. Je hebt nu toegang tot de hele bibliotheek van het geselecteerde land. 

Dit is heel gemakkelijk als je op pc, Mac, tablet of mobiel zit. Bedenk dat je VPN’s ook kunt gebruiken op bijvoorbeeld Apple TV, Smart TV, game consoles, enzovoorts. Er zijn echter andere manieren om dit te doen, aangezien je je VPN via je internet moet instellen. 

Waarom VPN gebruiken met Amazon Prime Video? 

Als je al een lidmaatschap hebt bij Amazon Prime Video weet je dat ze een enorme bibliotheek aan content aanbieden. Ten eerste is hun selectie van films misschien wel de allerbeste op de markt. Ze bieden ook verschillende series en documentaires aan.  Het is anderzijds zo dat met een VPN deze bibliotheek nog groter wordt. De Amerikaanse versie biedt namelijk een diversiteit aan content waardoor de Nederlandse versie in vergelijking erg klein lijkt. 

Er zijn ook heel wat veiligheidsvoordelen verbonden aan het gebruik van een VPN. Dit is niet alleen wanneer je content streamt, maar ongeacht wat je online doet. Helaas kun je het slachtoffer worden van online aanvallen, ongeacht je locatie. Het risico is het grootst wanneer je op een openbare Wi-Fi zit, maar het is er ook wanneer je je eigen internet gebruikt thuis. Dit is de reden waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om altijd online een VPN te gebruiken. 

Als je veel op reis bent, is het ook een goed idee om een VPN te gebruiken. Ten eerste wil je niet de toegang verliezen tot programma’s die je meestal kijkt. Dit geldt niet alleen voor Amazon Prime Video, maar ook Nederlandse streamingdiensten zoals Ziggo.Go werken alleen in Nederland. Als je in het buitenland bent, kun je gemakkelijk een Nederlandse server kiezen om de dienst te gebruiken alsof je thuis bent. 

Samenvatting

Er zijn dus verschillende redenen om een VPN te gebruiken bij het streamen van content van Amazon Prime Video. Ten eerste geeft het toegang tot een zee van content die je niet hebt op de Nederlandse versie. Dan gaat het vooral om de Amerikaanse versie. Daarnaast is er ook lokale content in andere landen. Zo vind je bijvoorbeeld veel Franse content als je een Franse server kiest. Maar ook al kun je met een VPN inhoud zien die je normaal niet ziet, het belangrijkste punt is de veiligheid. Alle bovengenoemde leveranciers bieden beveiliging van wereldklasse waardoor je je veilig kunt voelen, ongeacht je locatie.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo