VPNexpert

ProtonVPN Ervaringen

8.0/10

ProtonVPN is een in Zwitserland gevestigde VPN-provider die een solide en veilige service levert.

Wat we goed vinden aan ProtonVPN:

 • Servers in 33 landen
 • Geen logboekregistratie
 • Goede snelheid
 • Laagste prijs:

  €4 / maand

  Werkt met:

  Videoland Ziggo AppleTV Disney+ Netflix

  Introductie

  De markt voor VPN-diensten is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Deze dienst, die in een vroeg stadium alleen bedoeld was voor bedrijven die veilig online wilden blijven, is nu een grote markt voor particulieren geworden. Dienst na dienst kwam op de markt, en ProtonVPN is daar één van.

  ProtonVPN is een VPN-dienst van dezelfde ontwikkelaars die de bekende ProtonMail-dienst op de kaart hebben gezet. ProtonMail is in feite gewoon een VPN-dienst voor e-mails. Het bedrijf zag het belang in van het veilig versturen van e-mails, vooral naar journalisten die gevoelige informatie bij zich dragen.

  In de loop der tijd is het Zwitserse ProtonVPN echter uitgegroeid tot een grootschalig VPN-programma, en het blijft groeien. Hoewel de dienst niet zo groot is als de allergrootste spelers, is hun hoge beveiliging moeilijk te evenaren. Het programma verdient een nader onderzoek.

  • €4 per maand
  • 15% korting
  • 30 dagen geld terug garantie

  Hoe veilig is ProtonVPN?

  Particulieren willen zoveel mogelijk online privacy, en dat is de reden waarom diensten zoals ProtonVPN zo gegroeid zijn. Deze dienst biedt meer dan genoeg veiligheid voor de overgrote meerderheid, en het routeert het verkeer door meer dan een enkele server.

  Bovendien biedt ProtonVPN P2P-technologie, tot 10 verbindingen tegelijkertijd, een kill switch-functie die ervoor zorgt dat je IP-adres niet lekt, en een groot aantal andere technische functies.

  ProtonVPN bevindt zich in Zwitserland, wat betekent dat ze niet vallen onder de jurisdictie van de VS, de EU of de zogenaamde 14-eyes, waar sommige landen inzicht kunnen krijgen in je activiteit. Het bedrijf houdt je activiteiten niet bij en je kan je ook registreren met een ProtonMail-adres om volledig anoniem te blijven.

  Als je kiest voor het gratis plan, blijf je ook anoniem in termen van betalingsinformatie, maar zelfs als je kiest voor een betaald plan, kan je bijvoorbeeld betalen met Bitcoin. Met andere woorden, met ProtonVPN is het mogelijk om jezelf volledig anoniem te registreren en veilig te houden, waardoor deze dienst een favoriet is van velen!

  Snelheid van servers

  Eerst en vooral is het vermelden waard dat ProtonVPN iets meer dan 430 servers in 33 verschillende landen aanbiedt. Het is ver onder het beste in de industrie met duizenden servers. Maar waarom is het aantal servers zo belangrijk, zonder rekening te houden met de beschikbare landen? Ja, meer servers betekenen betere kansen voor hogere snelheden.

  Elk VPN zal je netwerksnelheid verlagen. Toch levert ProtonVPN, ondanks de hoge beveiliging en het kleinere aantal servers dan de grootste VPN-diensten, enkele van de hoogste snelheden die men in de industrie kan vinden. Het zegt iets over de kwaliteit van de servers die ze aanbieden.

  Met andere woorden, met ProtonVPN kan je zorgeloos surfen, streamen of gamen. Het programma geeft je de flexibiliteit om tot 4k te streamen en zonder problemen zogenaamde zware games te spelen.

  Werkt ProtonVPN met Netflix?

  Als je vooral wilt streamen is de belangrijkste vraag of het VPN met Netflix werkt. In feite heeft Netflix de afgelopen jaren het gebruik van deze tool meer en meer geblokkeerd en veel VPN-diensten hebben moeite om hun gebruikers toegang te bieden tot buitenlandse content.

  ProtonVPN daarentegen ondervindt geen enkel probleem. De servers in de VS zijn iets langzamer dan in Europa, door de gratis en onbeperkte bandbreedte voor gebruikers, maar de snelheden zijn meer dan goed genoeg voor het streamen van Netflix in de VS vanuit bijvoorbeeld Nederland.

  Gebruiksgemak en klantenservice

  ProtonVPN is eenvoudig te gebruiken op zowel PC, tablet, mobiel en spelconsoles. Hoewel het programma iets technischer is, kunnen zelfs beginners er gebruik van maken. Het gaat in de eerste plaats om een goede organisatie en eenvoudige navigatie.

  Immers, als je verbinding moet maken met een van ProtonVPN’s servers, kan je dat met één enkele klik en bovendien laadt het snel! Je kan ook zien welke servers de beste snelheid hebben en zo je favoriet kiezen. Bovendien krijg je ook een handige kaart die je helpt om de landen te vinden waarmee je verbinding wilt maken.

  Er zijn nauwelijks redenen om contact op te nemen met de klantenservice van ProtonVPN, vanwege het gebruiksgemak, maar mocht je ze toch nodig hebben, dan zijn ze relatief eenvoudig te bereiken via bijvoorbeeld live chat.

  ProtonVPN op iPhone en Android

  Het is moeilijk te ontkennen dat mobiele telefoons een groot deel van ons dagelijks leven hebben overgenomen. Sommige gebruiken hun mobiele telefoons tegenwoordig meer dan hun computer. Helaas zijn er veel mensen die graag een VPN voor de PC willen, maar ze vergeten dat de informatie van hun mobiele telefoon minstens zo belangrijk is.

  ProtonVPN biedt niet alleen VPN aan voor de PC, maar ook hun mobiele versie is in staat om internetactiviteiten te versleutelen en te anonimiseren. Hun app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android, zodat de hele familie hun apparaten kan beschermen. Als je kiest voor een van de betaalde abonnementen, kan je ProtonVPN op meer dan één apparaat downloaden, zodat je je mobiele telefoon ook kunt beveiligen met het VPN.

  Als je bijvoorbeeld op een openbare Wi-Fi bent en een belangrijke e-mail wilt verzenden, plaats je potentieel vertrouwelijke informatie in de handen van hackers. Als je echter je telefoon hebt aangesloten op een VPN-dienst zoals ProtonVPN, kan je er zeker van zijn dat je communicatie beschermd is, en in feite word je niet eens geregistreerd als ingelogd op het openbare netwerk.

  Ook streamen heel veel mensen terwijl ze onderweg zijn. Om toegang te krijgen tot meer films en tv-series dan bijvoorbeeld de Nederlandse Netflix, is een dienst als ProtonVPN goed om te hebben. Hun snelle servers zorgen ook voor een geweldige streamingervaring, zelfs op mobiele telefoons.

  Prijs

  ProtonVPN is een van de VPN-diensten die een gratis versie aanbiedt. Hiermee kan je slechts 1 apparaat tegelijk aansluiten en krijg je de landen VS, Japan en Nederland. Dit is echter geen slecht alternatief, en het is een goed idee om dit te gebruiken om de dienst uit te proberen.

  Als je voor de betaalde dienst kiest, kost ProtonVPN iets tussen de € 3 en € 10 per maand, afhankelijk van hoeveel functies je natuurlijk wilt. Het pakket van € 3 per maand is voor de meeste gebruikers meer dan genoeg. Merk op dat je veel kunt besparen door je aan te melden voor langere periodes.

  Kan ik ProtonVPN gratis krijgen?

  ProtonVPN biedt 4 verschillende abonnementen. Waar de meeste andere VPN-diensten hetzelfde abonnement aanbieden met verschillende periodes, biedt ProtonVPN verschillende functies binnen hun abonnementen. Eén van deze abonnementen is zelfs volledig gratis.

  Er zijn geen andere grote diensten in de VPN-industrie die volledig gratis diensten aanbieden. Gratis diensten hebben vaak zelfs een wat slechte reputatie. De oplossing van ProtonVPN daarentegen is goed, en je hebt 3 verschillende landen om verbinding mee te maken, evenals gemiddelde snelheden. De oplossing is ook beperkt tot 1 apparaat, maar het is immers gratis.

  Een misschien net zo goed alternatief, dat in de praktijk ook gratis is, is het uitproberen van ProtonVPN. Net als veel andere VPN-diensten, kan je de dienst gedurende 30 dagen gratis uittesten en op elk moment je geld terugvragen.

  Je krijgt de mogelijkheid om de beste versie uit te testen zonder enige verplichtingen bij het annuleren, zoals een goede reden. Zoals eerder vermeld, neem contact op met de klantenservice en leg de situatie uit. Deze oplossing is dus gratis, op voorwaarde dat je je abonnement op tijd opzegt. Als je een gratis VPN wilt, dan is de proefperiode perfect.

  Speciale functies

  Secure Core is waarschijnlijk de beste functie die ProtonVPN te bieden heeft. Deze functie zorgt ervoor dat je verkeer wordt gerouteerd via beveiligde servers in heel Europa. Als een zekere derde partij probeert inzicht te krijgen, zal hij gewoonweg te veel obstakels tegenkomen op weg naar je informatie.

  Forward Secrecy is een andere functie van ProtonVPN die erg goed is. Deze functie zorgt ervoor dat er bij elke verbinding een nieuwe sleutel wordt aangemaakt. Zo kan je informatie uit vorige sessies niet worden uitgelekt voor het geval dat een sleutel die je eerder gebruikte gecompromitteerd is.

  Een ietwat speciale eigenschap van ProtonVPN is hoe ze fysiek omgaan met hun servers, iets wat VPN-diensten zelden vermelden. ProtonVPN daarentegen is heel anders, omdat ze volledige veiligheid bieden. Hun servers bevinden zich in militaire basissen en in ondergrondse datacenters.

  Always-on en Kill Switch zijn de laatste maar niet de minste twee nuttige opties om ervoor te zorgen dat je gegevens nooit gelekt worden. Always-on zorgt voor een automatische verbinding. Tegelijkertijd zorgt Kill Switch ervoor dat de verbinding met het internet wordt verbroken als de server stopt met werken. Op deze manier worden jij en je gegevens op geen enkel moment blootgesteld.

  Klantenservice

  ProtonVPN heeft een klantenservice dat beschikbaar is op alle uren van de dag. Ook hier zijn de antwoorden eenvoudig en snel te vinden, en ook de klantenvertegenwoordigers zijn erg aardig. Welke vraag je ook hebt met betrekking tot de service, er zijn vertegenwoordigers beschikbaar die je snel de antwoorden geven die je zoekt.

  Vertegenwoordigers zijn bij ProtonVPN te bereiken via zowel de live chat als e-mail. De chat is zeker aan te raken, omdat ProtonVPN dan extra snel je vragen kan beantwoorden. Als je echter onderweg bent en een vraag stelt, kan het verstandig zijn om een e-mail te gebruiken zodat je het antwoord later kunt lezen.

  Voordat je een vraagt stelt aan de klantenservice, kan je ook even kijken bij hun FAQ. In de loop der jaren hebben ze een lijst met veelgestelde vragen van klanten opgesteld met een antwoord. Het overzicht is duidelijk en maakt het gemakkelijk om antwoorden te vinden op je vragen. De meeste mensen vinden hier de antwoorden, dus je hebt waarschijnlijk niet eens de klantenservice nodig.

  Klantenservice is bijvoorbeeld nodig als je je geld terug wilt krijgen op een garantie met ProtonVPN. De dienst biedt de garantie dat je binnen 30 dagen je geld terugkrijgt, ongeacht de reden hiervoor. Dit gaat vaak gepaard met een moeilijk proces via de klantenservice, maar ProtonVPN verlost je snel van dit proces.

  ProtonVPN voor NPO, RTL, Ziggo.Go en dergelijke

  ProtonVPN is niet alleen effectief voor het kijken naar bijvoorbeeld Hulu en Netflix in de Verenigde Staten. De dienst kan ook worden gebruikt om NRO, RTL, Ziggo.Go, en andere Nederlandse kanalen en/of streamingdiensten te bekijken. Dit is vooral handig als je als Nederlander in het buitenland woont, of op vakantie bent.

  Als je bijvoorbeeld naar Ziggo.Go in het buitenland wilt kijken, zal het grootste deel van hun inhoud geo-geblokkeerd zijn. Dit heeft te maken met rechten, zoals liedjes die in de productie worden gebruikt. Je kan deze geo-blokkering echter gemakkelijk omzeilen door verbinding te maken met een Nederlandse server via ProtonVPN.

  Door verbinding te maken met een Nederlandse server, denken diensten zoals NPO, RTL, Ziggo.Go, en zo verder, dat je je in Nederland bevindt. Ze hebben dus geen reden om je ‘buiten te sluiten’. ProtonVPN zorgt er altijd voor dat je toegang hebt tot de inhoud, en dat doen ze zonder te moeten inleveren.

  ProtonVPN beschikt in Nederland over kwaliteitsservers met optimale snelheden voor het kijken naar Nederlandse TV in het buitenland. Als je een serie in HD gaat kijken, is het immers belangrijk dat de snelheid van de servers goed genoeg is om geen onderbrekingen en haperingen te ervaren. ProtonVPN biedt enkele van de snelste servers op de markt.

  ProtonVPN voor gebruik in Nederland

  ProtonVPN biedt verschillende goede Nederlandse servers, wat voor veel Nederlanders interessant is. Dit is niet alleen voordelig voor Nederlanders in het buitenland, zoals eerder vermeld, maar het is ook voordelig voor ons, die zich in Nederland bevinden. Voor veel andere VPN-diensten moet je voor snelheid terugvallen op buitenlandse servers.

  Aan de andere kant kom je geo-blokkering tegen voor Nederlandse content, dus je kunt de buitenlandse servers van VPN niet gebruiken als je bijvoorbeeld naar Ziggo.Go wilt kijken. Als je echter gebruik maakt van ProtonVPN, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Met ProtonVPN ben je anoniem en beschermd bij elke online activiteit.

  Bovendien hoef je nergens op in te leveren. ProtonVPN biedt namelijk hoge snelheden op al zijn servers, zodat je kan surfen, streamen, gamen en zware bestanden downloaden zonder zelfs maar een verschil in de snelheid van je internetverbinding op te merken. ProtonVPN heeft ook betrouwbare servers die zeer zelden niet werken.

  Zoals eerder vermeld, is het voor Nederlanders in het buitenland leuk om goede toegang te hebben tot Nederlandse servers. Het hoeft immers ook niet gerelateerd te zijn aan streamingdiensten, maar het kan net zo eenvoudig zijn als het verkrijgen van internationale pagina’s in het Nederlands of om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot kleine videoclips van online kranten die in het buitenland geo-geblokkeerd zijn.

  ProtonVPN voor torrenting

  Zelfs met tientallen streamingdiensten op het web, blijft torrenting bestaan. Veel mensen downloaden nog altijd torrentbestanden om nieuwe films te bekijken en naar gloednieuwe albums te luisteren. De wetgeving is op dit moment echter wat vaag en men kan problemen hebben als men te veel downloadt of bijvoorbeeld torrents uploadt.

  Aan de andere kant, als je gebruik maakt van de service van ProtonVPN, is het niet geweten wat jij achter gesloten deuren doet, zonder dat de staat te allen tijde toegang heeft. Als je bang bent om ontdekt te worden door torrentbestanden te downloaden of te uploaden, kan een service zoals ProtonVPN je identiteit verborgen houden.

  In theorie bieden alle VPN-diensten de mogelijkheid om je IP-adres te verbergen, maar veel diensten leveren hierbij in op de snelheid. Het is misschien niet altijd merkbaar tijdens het algemeen surfen of streamen van films. Als je daarentegen een torrentbestand moet downloaden, kan de snelheid bepalen of het een uur of een hele dag duurt.

  Of je nu ProtonVPN wilt gebruiken om torrentbestanden te downloaden of te uploaden, met deze VPN-service kan je dit nu veilig doen. Hierdoor heb je toegang tot nieuwe films en tv-programma’s, of misschien het album waar je niet langer op kunt wachten.

  ProtonVPN om de Chinese firewall te omzeilen

  De Chinese firewall is niet iets wat veel Nederlanders zullen tegenkomen, tenzij men in China werkt of op vakantie is. Toch is deze firewall erg belangrijk in de VPN-wereld. Als een VPN-dienst in staat is om langs deze muur te komen, dan wordt de dienst beschouwd als een van de beste in de industrie.

  ProtonVPN heeft een goede reputatie voor het omzeilen van deze muur, en Chinezen en andere personen die in China wonen en werken gebruiken deze dienst om toegang te krijgen tot de vele online geblokkeerde diensten in het land. Ingewikkelde technologie is nodig om langs deze firewall te komen, en daarnaast moeten gebruikersgegevens volledig worden beschermd.

  Wanneer een VPN-dienst door de Chinese firewall kan komen, is er over het algemeen een teken dat niets het kan tegenhouden. Dit geldt ook voor streamingdiensten en blokkades in andere landen. Dit maakt ProtonVPN een veelzijdige dienst, en hoewel veel Nederlanders misschien niet veel aan de Chinese firewall denken, is dit nog steeds indrukwekkend.

  Echter, als om de een of andere reden ProtonVPN niet voorbij de Chinese firewall komt, zoals door een technologische update, neem dan contact op met de klantenservice. Zij kunnen je onmiddellijk informeren over hoe je de instellingen kunt verfijnen om deze muur toch te omzeilen.

  Samenvatting

  ProtonVPN levert zijn VPN-dienst sinds 2014. Wat aanvankelijk een dienst voor versleutelde e-mails was, is nu uitgegroeid tot een algemene VPN-dienst over de hele wereld. Hun beveiliging is zeker iets wat moet benadrukt worden.

  ProtonVPN, gevestigd in Zwitserland, is in veel opzichten afgeschermd van veel van de problemen waar sommige VPN-diensten mee te maken hebben op het gebied van privacy en logging. Bovendien biedt ProtonVPN hoge snelheden, en niet in de laatste plaats werkt Netflix perfect.

  Al met al levert ProtonVPN een kwaliteitsproduct waar de meeste mensen tevreden over kunnen zijn. Je kan zelfs hun gratis versie uittesten en zelf ondervinden hoe de verbinding met de Verenigde Staten is. Als je met een ProtonMail-adres registreert, blijf je ook volledig anoniem!

  Probeer ProtonVPN vandaag nog uit en ervaar een VPN-dienst met de meest geavanceerde functies maar met toch een zeer gebruiksvriendelijke dienst!

  • €4 per maand
  • 15% korting
  • 30 dagen geld terug garantie