ProtonVPN Ervaringen

Onze beoordeling 8.0

Wat we benadrukken in onze beoordeling:

 • Prijs
 • Snelheid en kwaliteit
 • Gebruikerservaring
 • Aantal servers en landen
 • Geld-terug-garantie in het geval je niet tevreden bent
 • Klantenondersteuning
 • Deze website ontvangt een vergoeding voor het doorverwijzen naar de verschillende aanbieders. De website is gratis voor gebruikers.

  Mededeling:

  Om deze website gratis te kunnen gebruiken, ontvangen wij een vergoeding voor het doorverwijzen naar de verschillende aanbieders.

  We kunnen echter niet alle VPN-aanbieders beoordelen. Hopelijk geniet je van deze site en deel je deze met vrienden en familie die geïnteresseerd zijn in een VPN.

  Adverteren info

  ProtonVPN Ervaringen

 • Onze beoordeling
 • 8.0
 • "ProtonVPN is een in Zwitserland gevestigde VPN-provider die een solide en veilige service levert"

  "ProtonVPN is een in Zwitserland gevestigde VPN-provider die een solide en veilige service levert"


  Wat we goed vinden aan ProtonVPN

 • Servers in 33 landen
 • Geen logboekregistratie
 • Goede snelheid
 • DNS-beveiliging

 • Specificaties

 • Prijs: €4 per maand
 • Aanbieding: Tot 15% korting
 • Klantenservice: 24/7 klantenservice
 • Geld-terug garantie: 30 dagen
 • Werkt op:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • ProtonVPN beoordeling

  ProtonVPN

  De markt voor VPN-diensten is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Deze dienst, die in een vroeg stadium alleen bedoeld was voor bedrijven die veilig online wilden blijven, is nu een grote markt voor particulieren geworden. Dienst na dienst kwam op de markt, en ProtonVPN is daar één van.

  ProtonVPN

  ProtonVPN is een VPN-dienst van dezelfde ontwikkelaars die de bekende ProtonMail-dienst op de kaart hebben gezet. ProtonMail is in feite gewoon een VPN-dienst voor e-mails. Het bedrijf zag het belang in van het veilig versturen van e-mails, vooral naar journalisten die gevoelige informatie bij zich dragen.

  In de loop der tijd is het Zwitserse ProtonVPN echter uitgegroeid tot een grootschalig VPN-programma, en het blijft groeien. Hoewel de dienst niet zo groot is als de allergrootste spelers, is hun hoge beveiliging moeilijk te evenaren. Het programma verdient een nader onderzoek.

  Hoe veilig is ProtonVPN?

  Particulieren willen zoveel mogelijk online privacy, en dat is de reden waarom diensten zoals ProtonVPN zo gegroeid zijn. Deze dienst biedt meer dan genoeg veiligheid voor de overgrote meerderheid, en het routeert het verkeer door meer dan een enkele server.

  Bovendien biedt ProtonVPN P2P-technologie, tot 10 verbindingen tegelijkertijd, een kill switch-functie die ervoor zorgt dat je IP-adres niet lekt, en een groot aantal andere technische functies.

  ProtonVPN bevindt zich in Zwitserland, wat betekent dat ze niet vallen onder de jurisdictie van de VS, de EU of de zogenaamde 14-eyes, waar sommige landen inzicht kunnen krijgen in je activiteit. Het bedrijf houdt je activiteiten niet bij en je kan je ook registreren met een ProtonMail-adres om volledig anoniem te blijven.

  Als je kiest voor het gratis plan, blijf je ook anoniem in termen van betalingsinformatie, maar zelfs als je kiest voor een betaald plan, kan je bijvoorbeeld betalen met Bitcoin. Met andere woorden, met ProtonVPN is het mogelijk om jezelf volledig anoniem te registreren en veilig te houden, waardoor deze dienst een favoriet is van velen!

  Snelheid van servers

  ProtonVPN

  Eerst en vooral is het vermelden waard dat ProtonVPN iets meer dan 430 servers in 33 verschillende landen aanbiedt. Het is ver onder het beste in de industrie met duizenden servers. Maar waarom is het aantal servers zo belangrijk, zonder rekening te houden met de beschikbare landen? Ja, meer servers betekenen betere kansen voor hogere snelheden.

  ProtonVPN

  Elk VPN zal je netwerksnelheid verlagen. Toch levert ProtonVPN, ondanks de hoge beveiliging en het kleinere aantal servers dan de grootste VPN-diensten, enkele van de hoogste snelheden die men in de industrie kan vinden. Het zegt iets over de kwaliteit van de servers die ze aanbieden.

  Met andere woorden, met ProtonVPN kan je zorgeloos surfen, streamen of gamen. Het programma geeft je de flexibiliteit om tot 4k te streamen en zonder problemen zogenaamde zware games te spelen.

  Werkt ProtonVPN met Netflix?

  Als je vooral wilt streamen is de belangrijkste vraag of het VPN met Netflix werkt. In feite heeft Netflix de afgelopen jaren het gebruik van deze tool meer en meer geblokkeerd en veel VPN-diensten hebben moeite om hun gebruikers toegang te bieden tot buitenlandse content.

  ProtonVPN daarentegen ondervindt geen enkel probleem. De servers in de VS zijn iets langzamer dan in Europa, door de gratis en onbeperkte bandbreedte voor gebruikers, maar de snelheden zijn meer dan goed genoeg voor het streamen van Netflix in de VS vanuit bijvoorbeeld Nederland.

  Gebruiksgemak en klantenservice

  ProtonVPN

  ProtonVPN is eenvoudig te gebruiken op zowel PC, tablet, mobiel en spelconsoles. Hoewel het programma iets technischer is, kunnen zelfs beginners er gebruik van maken. Het gaat in de eerste plaats om een goede organisatie en eenvoudige navigatie.

  ProtonVPN

  Immers, als je verbinding moet maken met een van ProtonVPN’s servers, kan je dat met één enkele klik en bovendien laadt het snel! Je kan ook zien welke servers de beste snelheid hebben en zo je favoriet kiezen. Bovendien krijg je ook een handige kaart die je helpt om de landen te vinden waarmee je verbinding wilt maken.

  Er zijn nauwelijks redenen om contact op te nemen met de klantenservice van ProtonVPN, vanwege het gebruiksgemak, maar mocht je ze toch nodig hebben, dan zijn ze relatief eenvoudig te bereiken via bijvoorbeeld live chat.

  Prijs

  ProtonVPN is een van de VPN-diensten die een gratis versie aanbiedt. Hiermee kan je slechts 1 apparaat tegelijk aansluiten en krijg je de landen VS, Japan en Nederland. Dit is echter geen slecht alternatief, en het is een goed idee om dit te gebruiken om de dienst uit te proberen.

  Als je voor de betaalde dienst kiest, kost ProtonVPN iets tussen de € 3 en € 10 per maand, afhankelijk van hoeveel functies je natuurlijk wilt. Het pakket van € 3 per maand is voor de meeste gebruikers meer dan genoeg. Merk op dat je veel kunt besparen door je aan te melden voor langere periodes.

  Samenvatting

  ProtonVPN levert zijn VPN-dienst sinds 2014. Wat aanvankelijk een dienst voor versleutelde e-mails was, is nu uitgegroeid tot een algemene VPN-dienst over de hele wereld. Hun beveiliging is zeker iets wat moet benadrukt worden.

  ProtonVPN, gevestigd in Zwitserland, is in veel opzichten afgeschermd van veel van de problemen waar sommige VPN-diensten mee te maken hebben op het gebied van privacy en logging. Bovendien biedt ProtonVPN hoge snelheden, en niet in de laatste plaats werkt Netflix perfect.

  Al met al levert ProtonVPN een kwaliteitsproduct waar de meeste mensen tevreden over kunnen zijn. Je kan zelfs hun gratis versie uittesten en zelf ondervinden hoe de verbinding met de Verenigde Staten is. Als je met een ProtonMail-adres registreert, blijf je ook volledig anoniem!

  Probeer ProtonVPN vandaag nog uit en ervaar een VPN-dienst met de meest geavanceerde functies maar met toch een zeer gebruiksvriendelijke dienst!

  Onze conclusie

  "ProtonVPN is een in Zwitserland gevestigde VPN-provider die een solide en veilige service levert"

 • Onze beoordeling
 • 8.0