Beste VPN voor China

Laatst bijgewerkt: 29/04/2021

Als je naar China gaat, is het belangrijk om te weten dat veel pagina’s en apps beperkt zijn. Alle sociale media en veel streamingdiensten zijn geblokkeerd, dus je moet je wel even voorbereiden als je deze in China wilt gebruiken.

Deze zijn toegankelijk aan de hand van een VPN. Hierdoor denken de pagina’s die je bezoekt dat je in een ander land bent. Het is belangrijk om een VPN te downloaden voordat je op reis gaat, omdat China het onmogelijk heeft gemaakt om te downloaden binnen de grenzen van het land. In dit artikel leggen we uit hoe je een VPN kunt gebruiken en wat de beste diensten zijn als je naar China gaat.

Waarom zijn er beperkingen in China?

China is een totalitaire regering die volledige controle wil over haar volk. Ze hebben een bescherming opgezet die “de Chinese firewall” wordt genoemd. Het is een strafbaar feit voor Chinese inwoners om gebruik te maken van sociale media en inhoud te streamen die illegaal is in China. Dit komt in feite doordat de autoriteiten bang zijn dat er propaganda zal worden gevoerd die tegen het regeringsbeleid ingaat. Dit kan erg vreemd zijn voor toeristen, omdat de meeste mensen gewend zijn om foto’s te delen op sociale media zoals Instagram en te praten met vrienden op Messenger of WhatsApp.

Is het illegaal om VPN in China als toerist te gebruiken?

VPN is niet meteen illegaal in China, maar er gelden wel een aantal regels. Dit houdt in dat slechts enkele VPN-aanbieders in het land zijn toegestaan. Deze aanbieders hebben speciale overeenkomsten met de Chinese autoriteiten, en deze zijn ook ingediend. Dus als je naar China gaat hoef je niet bang te zijn om de wet te overtreden.

Beste VPN voor China

ExpressVPN 

In onze test van VPN-aanbieders is ExpressVPN de winnaar. Dit is een dienst die alles heeft, en je kunt er altijd op vertrouwen dat de prestaties optimaal zijn. Ze hebben heel veel servers in 94 landen. Het aantal servers maakt de snelheid zeer hoog. Een VPN zorgt normaal voor enig snelheidsverlies, maar met ExpressVPN is dit geen probleem; het verschil is zo goed als niet merkbaar.

Veiligheid is ook iets wat benadrukt moet worden bij de keuze voor een VPN. ExpressVPN is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, dus ze zijn niet wettelijk verplicht om informatie van hun gebruikers op te slaan. Daarnaast hebben ze een dubbele versleuteling, en een kill switch in het geval de verbinding wordt verbroken.

De prijs varieert naargelang de abonnementsperiode. Een maand kost ongeveer € 9, maar deze prijs wordt gehalveerd als je kiest voor het langste abonnement van 15 maanden. Je kunt de risicovrije dienst ook 30 dagen proberen om het volledige bedrag terug te krijgen als je niet tevreden bent.

NordVPN

Net na ExpressVPN komt NordVPN. Dit is ook een zeer goede dienst die op alle punten hoog scoort. Ze bieden servers aan in meer dan 60 landen. Ook zul je bij NordVPN geen enkele snelheidsdaling merken, omdat ze veel en snelle servers hebben. Hierdoor kun je inhoud in HD streamen en normaal op het web surfen.

Net als ExpressVPN heeft NordVPN een dubbele versleuteling. Ze gebruiken TOR over VPN, wat extra bescherming biedt. Bovendien zijn ze gevestigd in Panama, zodat ze ook geen informatie opslaan. Daarnaast bieden ze ook bescherming tegen DNS en IP lekken, evenals een kill switch.

NordVPN biedt een lidmaatschap aan voor maximaal 3 jaar, wat slechts € 3 per maand kost. Als je de dienst voor een maand wilt, is het ongeveer € 9, maar een 30-dagen geld-terug-garantie is van toepassing.

SurfShark

De derde VPN-aanbieder die goed werkt in China is SurfShark. SurfShark is iets minder bekend dan de twee bovenstaande, maar nog steeds een goede dienst. Als relatief nieuw op de markt heeft deze leverancier al een grote klantenkring opgebouwd. Ze bieden servers aan in 50 landen en hebben plannen om dit aantal te verhogen. De snelheid is niets om over te klagen en je kunt zonder problemen content in HD streamen.

Ze bieden klassieke beveiligingsfuncties zoals kill switch, een zero-logbeleid en goede versleuteling. Dit is goed genoeg voor een gemiddelde gebruiker, maar de dienst komt een beetje achter op ExpressVPN en NordVPN. Dit betekent niet dat de beveiliging niet goed is, alleen dat de andere twee extreem goede beveiliging hebben.

Als het op prijs aankomt, valt SurfShark op. Hun langste abonnement, dat is 2 jaar, kost slechts € 1,5 per maand. De prijs ligt zoals gewoonlijk rond de € 9 voor een maand en ze hebben een 30-dagen geld-terug-garantie. Een andere opmerkelijke eigenschap is dat je met SurfShark zoveel apparaten tegelijk kunt gebruiken als je wilt.

Kan ik een gratis VPN gebruiken in China?

Aangezien alle bovenstaande aanbieders betalend zijn, vraag je je nu misschien af of een gratis aanbieder ook mogelijk is? Wij raden aan dit te vermijden om verschillende redenen.

Ten eerste, veel gratis VPN-aanbieders zijn illegaal in China. Als dienst moet je een licentie kopen om te werken in China, en dit is iets dat weinig aanbieders hebben. Natuurlijk wil je de wet liever niet breken, vooral niet in een land als China. Daarnaast is een VPN al erg goedkoop, dus er valt weinig te besparen op het kiezen van een gratis versie.

Bovendien hebben gratis VPN’s vaak weinig en trage servers, en hanteren ze een datalimiet. Een datalimiet betekent dat je een x aantal megabytes internet kunt gebruiken voordat het VPN stopt met werken. Bovendien zijn de servers erg traag. Niet alleen duurt het laden van pagina’s tijdens het browsen erg lang, maar ook het streamen is vaak vrijwel onmogelijk. Ook de beveiliging is van mindere kwaliteit, en de dienst herkent vaak de aanvallen van hackers niet.

En last but not least, gratis VPN-diensten verkopen vaak je gegevens aan derden. Hoewel dit in strijd is met de één van de hoofdredenen waarom je een VPN gebruikt, is het de manier waarop ze geld verdienen en overleven. Dit betekent ook dat ze je informatie opslaan, wat ervoor kan zorgen dat je redundante reclame ontvangt.

Waarom een VPN gebruiken waar je ook bent

Als je in China bent, ben je afhankelijk van een VPN om het internet als normaal te kunnen gebruiken. Maar ook in andere landen kan een VPN zeer handig zijn. We hebben de veiligheidskenmerken van drie leveranciers al genoemd, maar waarom bieden ze die aan? Helaas worden veel mensen blootgesteld aan online aanvallen. Dit kan gebeuren tijdens het downloaden van bestanden of het bezoeken van dubieuze websites. Men is vooral kwetsbaar bij het gebruik van openbare Wi-Fi of hotspots. Deze worden vaak opgezet door hackers die gemakkelijk al je informatie kunnen stelen. Een VPN voorkomt dit omdat alle inhoud door een soort tunnel gaat die het versleutelt.

Niet alleen biedt een VPN een goede beveiliging, maar vele aanbieders bieden ook een VPN aan om over te stappen op een buitenlands IP-adres. Zo heeft de Amerikaanse versie van Netflix een bibliotheek die drie keer zo groot is als de Nederlandse. Het wordt ook gebruikt voor diensten als Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Ziggo.go, Disney + en Nederlandse TV in het buitenland.

Conclusie

Als je naar China gaat, heb je een VPN nodig om de internetdiensten normaal te gebruiken. We raden je aan om voortdurend een VPN te gebruiken, ongeacht of je veilig online wilt zijn. De langste overeenkomsten met de door ons genoemde VPN-aanbieders kosten bijna niets, dus je krijgt heel veel waar voor je geld. Sommige gratis VPN-aanbieders zullen misschien werken als je ze voor een zeer korte periode gebruikt, maar over het algemeen raden we het gebruik van gratis diensten af, vooral als je naar China gaat. Niet alleen is het illegaal, maar je loopt ook het risico dat de dienst niet werkt of dat je informatie aan derden wordt verkocht.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo