VPNexpert

Private Internet Access Ervaringen

8.9/10

#1 VPN voor Digitale Privacy

Wat we goed vinden aan Private Internet Access :

 • Geweldige deblokkeermogelijkheid
 • Ondersteunt het WireGuard protocol
 • Behoorlijke streaming snelheid
 • Met meer dan 10 jaar ervaring als VPN-serviceprovider is Private Internet Access (PIA) een van de veteranen in de branche. Dit is een van de toonaangevende providers op de markt, wat niet in de laatste plaats blijkt uit hun miljoenen tevreden gebruikers en de goede beoordelingen die klanten hen geven op onafhankelijke vergelijkingssites. Er zijn veel dingen die dit een interessante VPN-provider maken. Niet alleen hebben ze servers in 84 landen, wat hoge snelheden en veilige verbindingen belooft. Dit is ook een provider die begrijpt wat een goede VPN-service moet garanderen – namelijk een volledig veilige sessie op het internet.

  Alleen al het aantal landen waar de provider servers heeft, is een echte pluim op de hoed. Het betekent niet alleen dat er minder mensen dezelfde server delen, maar ook dat je gemakkelijk toegang hebt tot geo-blocked content. Het is ook heel eenvoudig om met de service aan de slag te gaan. Het enige wat je hoeft te doen is de app downloaden op je apparaat, zoals een computer of mobiele telefoon, en verbinding maken met een server.

  Privacy en beveiliging

  De kern van elke VPN-service is de toewijding aan privacy en beveiliging, en PIA neemt deze verantwoordelijkheid serieus. De service heeft een strikt no-logging beleid, dat meerdere malen in de rechtszaal is bevestigd. Deze verzekering dat PIA geen logs van activiteiten of verbindingsgegevens van gebruikers verzamelt of opslaat, geeft de dienst een hoge status onder privacy-bewuste gebruikers.

  Encryptie is een andere hoeksteen van de beveiligingsmaatregelen van PIA. De service maakt gebruik van AES-256 encryptie, de industriestandaard voor het beveiligen van gevoelige gegevens, zodat gebruikersinformatie privé blijft en beschermd is tegen nieuwsgierige ogen. PIA’s gebruik van SHA256 voor gegevensverificatie en RSA-4096 voor handshakes tussen apparaten en servers versterkt het beveiligingsraamwerk nog verder.

  Een van de meest prominente functies van PIA is de kill switch, die je internetverbinding onmiddellijk uitschakelt als de VPN onverwacht de verbinding verbreekt. Deze functie is cruciaal voor de privacy, omdat het voorkomt dat je IP-adres en gegevens bekend worden als de verbinding per ongeluk wordt verbroken. PIA biedt ook geavanceerde functies zoals split tunnelling, waarmee gebruikers kunnen aangeven welke toepassingen via de VPN-tunnel moeten gaan en welke rechtstreeks toegang tot het internet moeten hebben, wat zowel veiligheid als flexibiliteit biedt.

  Snelheid en prestaties

  De snelheid en prestaties van een VPN zijn essentieel voor een naadloze online ervaring, of je nu streamt, downloadt of gewoon op het web surft. PIA levert lovenswaardige snelheden in haar hele netwerk, waardoor je verzekerd bent van minimale onderbrekingen van je internetactiviteiten. De VPN-prestaties worden verbeterd door het uitgebreide servernetwerk, waardoor gebruikers verbinding kunnen maken met een server die optimale snelheden en minder latentie biedt.

  Het is belangrijk op te merken dat verschillende factoren de VPN-snelheid kunnen beïnvloeden, waaronder de afstand tot de server, versleutelingsniveaus en serverbelasting. PIA pakt deze variabelen aan door een verscheidenheid aan servers op verschillende locaties aan te bieden en efficiënte routering en serverbeheer te implementeren om hoge prestatieniveaus te handhaven. Gebruikers kunnen betrouwbare snelheden verwachten die geschikt zijn voor HD-streaming, online gaming en het downloaden van grote bestanden, hoewel de ervaring kan variëren afhankelijk van individuele omstandigheden.

  Servernettverk

  Het uitgebreide servernetwerk van PIA is een groot voordeel en geeft gebruikers een overvloed aan opties om verbinding te maken met het internet. Met servers in meer dan 70 landen kunnen gebruikers servers kiezen op basis van waar ze verbinding willen maken, snelheid of om geografische beperkingen te omzeilen. De overgrote meerderheid van PIA’s servers zijn fysieke servers, die over het algemeen een betere snelheid en privacy bieden dan virtuele servers.

  De diversiteit en spreiding van PIA’s servernetwerk betekent ook dat gebruikers minder snel last hebben van overvolle servers, een veelvoorkomend probleem dat de VPN-prestaties aanzienlijk kan beïnvloeden. Dit uitgebreide netwerk zorgt ervoor dat gebruikers bijna overal ter wereld een betrouwbare verbinding kunnen vinden, waardoor het algehele nut van de VPN-service toeneemt.

  Kompatibilitet

  Compatibiliteit met een breed scala aan apparaten en platforms is een ander gebied waarop PIA uitblinkt. De dienst biedt speciale apps voor de belangrijkste besturingssystemen zoals Windows, macOS, Linux, Android en iOS, zodat de meeste gebruikers hun internetactiviteiten kunnen beschermen, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. De apps van PIA zijn ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, met intuïtieve interfaces en eenvoudige instellingen die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

  Naast standalone toepassingen biedt PIA extensies voor populaire browsers zoals Chrome, Firefox en Opera. Deze extensies bieden extra gemak en beveiligingsfuncties zoals advertentie- en trackingblokkering, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om hun online privacy direct vanuit de browser te beschermen. Met ondersteuning voor maximaal 10 gelijktijdige verbindingen is PIA een uitstekende optie voor huishoudens of individuen met meerdere apparaten, en zorgt het voor uitgebreide bescherming voor alle apparaten met internetverbinding.

  Kundesupport

  Effectieve klantenondersteuning is cruciaal voor elk servicegericht bedrijf en PIA begrijpt dit goed. De VPN-provider biedt 24/7 live chatondersteuning, zodat gebruikers direct hulp kunnen krijgen bij eventuele problemen of vragen. Het ondersteuningsteam is deskundig en reageert snel, en biedt nuttige oplossingen en begeleiding om een probleemloze gebruikerservaring te garanderen.

  Voor gebruikers die de voorkeur geven aan zelfbediening, heeft de website van PIA een uitgebreide kennisbank met artikelen, gidsen en veelgestelde vragen. Deze bron is van onschatbare waarde voor het oplossen van veelvoorkomende problemen, het begrijpen van functies en om het meeste uit uw VPN-service te halen. Of u nu een ervaren VPN-gebruiker of een beginner bent, het klantenserviceteam van PIA is goed uitgerust om u te helpen.

  Priser

  De prijsstructuur van PIA is ontworpen om concurrerend en toegankelijk te zijn en biedt verschillende abonnementsopties voor verschillende budgetten en behoeften. De service biedt maandelijkse, jaarlijkse en meerjarige abonnementen, waarbij langetermijnabonnementen het meeste waar voor hun geld bieden. Dankzij dit flexibele prijsmodel kunnen gebruikers het abonnement kiezen dat het beste past bij hun financiële situatie en inzet.

  Alle abonnementen worden geleverd met een 30-dagen geld-terug-garantie, zodat nieuwe gebruikers de service zonder risico kunnen uitproberen. Dit beleid toont PIA’s toewijding aan klanttevredenheid en is een bewijs van de kwaliteit van de VPN-service. Met betaalbare prijzen en een geld-terug-garantie is PIA een aantrekkelijke optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare VPN-oplossing.

  Het eindoordeel: Een vertrouwde beschermer van uw online privacy

  Private Internet Access onderscheidt zich als een betrouwbare beschermer van online privacy en beveiliging. Met zijn no-logs beleid, formidabele versleutelingsstandaarden en een reeks privacyverbeterende functies voldoet PIA aan de behoeften van iedereen die zich zorgen maakt over privacy. Het grote servernetwerk van PIA, de compatibiliteit met een groot aantal apparaten en de uitstekende klantenondersteuning helpen de reputatie van het bedrijf als toonaangevende VPN-service te versterken.

  Hoewel individuele ervaringen kunnen variëren op basis van specifieke eisen en omstandigheden, maken de algehele prestaties van PIA, in combinatie met de concurrerende prijzen en de risicovrije proefperiode, het een aantrekkelijke keuze voor iedereen die op zoek is naar verbetering van online beveiliging en privacy. Of je nu een ervaren VPN-gebruiker bent of virtuele privénetwerken voor het eerst verkent, Private Internet Access biedt een uitgebreide, veilige en gebruiksvriendelijke oplossing die opvalt in de drukke VPN-markt.

  Wat wij vinden van Private Internet Access VPN

  Beatrix

  Ik ben altijd al een fan geweest van Private Internet Access en toen ik de service ging beoordelen, moest ik er echt aan denken om niet alleen af te gaan op ervaringen uit het verleden. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld. Dit is een service die iets biedt voor elk type gebruiker, of je VPN nu gebruikt om content te streamen, games te spelen of gewoon om anoniem online te blijven.

  Mijn favoriete ding over Private Access VPN is dat ik me veilig voel tijdens het delen van bestanden omdat het antivirusbescherming heeft. Dit betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over schade aan mijn computer tijdens het downloaden van torrents. Mijn laatste opmerking is dat ik Private Access VPN kan aanbevelen, vooral omdat je altijd de garantie krijgt dat je tevreden zult zijn en dat je anders niet hoeft te betalen.

  Adrianus

  Ik ben een fervent VPN-gebruiker, maar ik heb voornamelijk NordVPN gebruikt en meer recent ExpressVPN. Als ik Private Internet Access VPN met deze twee diensten vergelijk, zijn er zowel voor- als nadelen, net als met alles. Als ik PIA vergelijk met de andere twee die ik noemde, vind ik dat er veel meer opties zijn om je eigen instellingen te maken, en dat is iets wat ik waardeer. Ik vind echter wel dat de algemene snelheid iets beter is bij ExpressVPN.

  Om Private Internet Access grondig te testen, koos ik ervoor om het programma op mijn router te installeren. Het bleek erg goed te werken en ik merkte dat de verbinding stabiel bleef op zowel de computer, tv als mobiele telefoon die op de router waren aangesloten. Maar zelfs hier moet ik zeggen dat ik niet helemaal zeker weet of de snelheid beter was dan die ik had met ExpressVPN. Over het geheel genomen ben ik echter nog steeds erg tevreden. Ik vind hun apps handig en het feit dat ik tien apparaten kan verbinden met één account is iets waarvoor ik jullie wil bedanken.

  Lara

  Ik heb Private Internet Access vooral getest met het oog op gaming. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van het aantal geo-blocked games waartoe ik toegang had met de service, en er is echt niets om over te klagen. Daarom denk ik dat het een VPN zou kunnen zijn die gamers zullen waarderen, omdat het daadwerkelijk mogelijk is om servers te vinden waar de games waartoe je toegang wilt hebben ook te vinden zijn. Ik weet dat veel mensen kritiek hebben gehad op de verbinding, inclusief mijn collega’s, maar ik heb niet noemenswaardig gereageerd op het feit dat de verbinding onderbroken of traag was. Omdat ik veel verschillende VPN-services heb getest, weet ik dat het af en toe langzamer gaat en dan weer terugkeert naar de normale modus. Het was dus niet iets waar ik aan dacht, ook al speelde ik live met andere spelers in verschillende delen van de wereld.

  Als extra pluspunt wil ik de prijs van deze service benadrukken. Een lang abonnement is goedkoop, wat betekent dat de maandelijkse kosten nauwelijks merkbaar zijn. Het kost gewoon minder dan een kop koffie in een café op weg naar het werk. Ik ben erg blij met Private Internet Access en zal de dienst zeker blijven gebruiken.