De beste VPN’s voor toegang tot Tinder – Veilig daten

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

vpnexpert tinder

Verbinding maken met Tinder via een VPN is van vitaal belang als je van online datingplatforms houdt. Sinds de lancering van Tinder in 2012 werd het vinden van liefde een stuk gemakkelijker, althans voor sommigen. Maar niet iedereen geniet van de eenvoud die Tinder brengt. 

Sommige internetproviders (ISP’s) blokkeren Tinder in bepaalde landen. Bovendien blokkeren sommige instellingen zoals bedrijven, scholen en universiteiten Tinder als je ter plaatse bent. 

Je kunt te maken krijgen met aanzienlijke online veiligheidsrisico’s van andere Tinder-abonnees en hackers. Daarom is een VPN voor Tinder van groot belang als je veilig gebruik wilt maken van dit datingplatform. Maar werkt Tinder wel met VPN? Dit artikel beantwoordt deze vraag en geeft de beste VPN-aanbieders weer in combinatie met Tinder. 

ExpressVPN is de beste VPN-aanbieder voor Tinder. Je kunt vandaag nog een abonnement nemen.

Wat is Tinder? 

Tinder is een gratis datingapp die singles die op zoek zijn naar partners wereldwijd met elkaar in contact brengt. Op Tinder heb je toegang tot miljoenen andere singles. Bovendien werkt Tinder voor iedereen, ongeacht geslacht en seksuele geaardheid. 

Tinder is ook behoorlijk divers. Je ontmoet op dit platform dus mensen van alle culturen, afkomsten en achtergronden. De meeste mensen denken dat Tinder alleen maar draait om relaties en seks. Maar je kunt op Tinder ook platonische vrienden vinden en mooie relaties opbouwen. 

Bij het aanmaken van een account op Tinder moet je je persoonlijke gegevens opgeven, zoals leeftijd, locatie, beroep en gendervoorkeuren. De app gebruikt deze gegevens om je te koppelen aan potentiële partners. Helaas is het vrijgeven van dergelijke informatie ook gevaarlijk. Daarom is het gebruik van Tinder met een VPN van vitaal belang.

Hoe aanmelden bij Tinder 

Je dient een Tinder-account aan te maken om het platform te kunnen gebruiken. Je kunt de Tinder-app voor Android of iOS krijgen of je aanmelden via de website. Je zult dus eerst de Tinder-app op je apparaat moeten downloaden. 

 • Start de app en klik op “Account aanmaken”.
 • Voer vervolgens je telefoonnummer en e-mailadres in en verifieer deze.   
 • Vervolgens kun je je aanmelden via je Google- of Apple-account of via Facebook.
 • Daarna moet je je Tinder-profiel instellen.
 • Geef Tinder vervolgens toegang tot alle benodigde middelen voor je profiel. 

Nu kun je aan de slag. Je kunt nu vrienden en potentiële geliefden op Tinder ontmoeten. 

Hoe Tinder te gebruiken met een VPN 

Kun je een VPN gebruiken met Tinder? Inderdaad, je kunt Tinder gebruiken met een virtueel privé-netwerk (VPN). Met een VPN-verbinding kun je je IP-adres veranderen. Daarmee kun je van locatie veranderen en mensen buiten je directe omgeving ontmoeten. Je kunt jezelf ook beschermen voor het geval je mensen met kwaadaardige bedoelingen ontmoet doordat geen van je Tinder-dates je werkelijke locatie zal kennen.

Het gebruik van Tinder met een VPN biedt echter meer voordelen. Met een VPN kun je jezelf bijvoorbeeld beschermen tegen hackers en nieuwsgierigen. Elke goede VPN-aanbieder voor Tinder versleutelt je internetverbinding. Zo kan niemand toegang krijgen tot je netwerk of de informatie en berichten die je verstuurt als je actief bent op Tinder. 

Bovendien garandeert een VPN-verbinding privacy. De beste VPN voor Tinder slaat je Tinder verbindingslogs niet op. Verbindingslogs zijn een registratie van je activiteiten op Tinder, inclusief surf- en chatgeschiedenis. Dergelijke informatie kan dus niet in handen vallen van gewetenloze derden. 

De beste VPN-aanbieder voor Tinder kiezen 

Het kiezen van de beste VPN-aanbieder voor Tinder kan een lastige opgave zijn. Er zijn talloze VPN’s beschikbaar en je weet misschien niet alles over de juiste kenmerken waarop je moet letten als je een VPN voor Tinder overweegt. Met dit artikel kun je tijd besparen want wij hebben verschillende VPN’s getest zodat jouw keuze gemakkelijker wordt. 

We hebben deze VPN’s beoordeeld op basis van hun servers, beveiligingsstructuren, privacybeleid en andere essentiële kenmerken. Hier volgen de top drie VPN-aanbieders voor het gebruik met Tinder.

ExpressVPN

 • Aantal servers: Meer dan 3000
 • Snelheden: Onbeperkt
 • Serverlocaties: 160 in 94 landen
 • Maximaal ondersteunde apparaten: 5
 • 24-uur live chat: Ja
 • 30-dagen geld-terug-garantie: Ja
VoorNadelen
Snelste VPN die er isWeinig kortingen
256-bit AES versleuteling
Strikt zero-logbeleid

Werkt een VPN met Tinder? ExpressVPN is het beste VPN voor Tinder vanwege zijn brede serverspreiding en solide beveiliging. Dit VPN heeft duizenden servers in 94 landen wereldwijd. 

Je hebt dus meerdere opties om je werkelijke locatie te verbergen. Bovendien krijg je met ExpressVPN betrouwbare AES 256-bit versleuteling. Daarnaast heeft ExpressVPN een zero-logbeleid dat voorkomt dat je Tinder-gegevens worden opgeslagen, waardoor je privacy gegarandeerd is. Hoewel dit VPN iets duurder is, is het elke cent waard.

NordVPN

 • Cryptocurrency geaccepteerd: Ja
 • Gelijktijdige verbindingen: 6
 • Speciale IP-adressen: Ja
 • Servers: 5342 in 58 landen
VoorNadelen
Veel prijsoptiesTrage app
Netflix-ondersteuning wordt up-to-date gehouden
256-bit AES versleuteling

NordVPN is een andere topaanbeveling voor Tinder. Dit VPN komt voor op deze lijst omdat het alle functies van ExpressVPN heeft tegen betaalbare prijzen. NordVPN heeft bijvoorbeeld meer dan 5.000 snelle servers in 59 landen wereldwijd. Bovendien beschermt het je Tinder-verbinding met AES 256-bit versleuteling en garandeert het een dubbele versleuteling met zijn Double VPN-functie. Het zero-logbeleid van NordVPN is ook een van de meest betrouwbare die er zijn. En bovendien kun je NordVPN tegelijkertijd op zes apparaten gebruiken.

SurfShark

 • Gratis proefperiode: Ja
 • Gelijktijdige verbindingen: Onbeperkt
 • Blokkeren van advertenties: Ja
 • Servers: 1000+ in 61 landen
VoorNadelen
Geen sporenNiet de snelste
Staat torrenting toe
256-bit AES versleuteling

Tenslotte bespreken we kort Surfshark. Dit is een uitstekende VPN-aanbieder voor Tinder vanwege zijn onbeperkte gelijktijdige verbindingen en goedkope abonnementskosten. Dit VPN biedt ook duizenden servers in de VS en andere delen van de wereld. Bovendien beschermt de versleuteling van militaire kwaliteit je tegen stalkers en hackers. En als je in een land bent dat Tinder verbiedt, hoef je je geen zorgen te maken dat de overheid je Tinder-verbindingslogs in handen krijgt dankzij het zero-logbeleid van Surfshark.

Toegang tot Tinder met een VPN 

Toegang tot Tinder met een VPN-verbinding is zeer eenvoudig in te stellen. Je dient alleen deze stappen te volgen:

 • Abonneer je op een van de VPN’s die we hierboven hebben beoordeeld, bij voorkeur ExpressVPN.
 • Download de VPN-app op het apparaat dat je gebruikt voor Tinder
 • Start de app en log in
 • Ga naar de serversectie en selecteer een server uit een willekeurig land 
 • Dit proces geeft je automatisch een nieuw IP-adres 

Nu kun je inloggen op je Tinder-account en genieten van de bescherming en privacy van je VPN. 

Kun je met een VPN op Tinder van locatie veranderen?

Ja, dat is mogelijk maar het is niet zo eenvoudig. Dit komt omdat Tinder je werkelijke GPS-locatie gebruikt om je te matchen met potentiële partners. 

Het veranderen van je Tinder-locatie begint dus op het moment dat je de app downloadt. Je kunt deze stappen volgen:

 • Download en log in op je VPN-account 
 • Maak verbinding met een server uit een willekeurig land 
 • Deze verbinding geeft je automatisch een nieuw IP-adres
 • Wijzig de regio in je Google Play Store of Apple Store naar deze locatie van je voorkeur 
 • Download vervolgens de Tinder-app 
 • Maak je Tinder-account en profiel aan met die regio als locatie
 • Log vervolgens in op je Tinder-account

Nu kun je mensen ontmoeten in de buurt van je nieuwe virtuele locatie. Als alternatief wil je misschien in je land blijven, maar contact leggen met mensen in een andere provincie/staat of plaats. In dit geval hoef je alleen maar te kijken of er een server is in die locatie die je wilt en daarmee te verbinden. Je hoeft je regio dus niet te veranderen in je App Store.

Conclusie 

Veel mensen geven er tegenwoordig de voorkeur aan om online vrienden en partners te vinden via Tinder. Maar helaas is deze optie niet op alle locaties beschikbaar. Erger nog, je kunt jezelf in gevaar brengen door je online open te stellen voor mensen. Daarom is het gebruik van Tinder met een VPN essentieel om jezelf te beschermen en het platform te deblokkeren. Je kunt je dus vandaag nog abonneren op ExpressVPN voor Tinder om de datingsite veilig te gebruiken. 

Veelgestelde vragen over de beste VPN-aanbieder voor toegang tot Tinder 

Hoe verander je de locatie van Tinder met een VPN?

Je kunt een Tinder VPN-locatie krijgen door een VPN-server in een ander land te kiezen. Stel vervolgens je Tinder-account in op dat land.

Hoe kun je een VPN gebruiken op Tinder?

Je kunt een VPN op Tinder gebruiken door je te abonneren op en verbinding te maken met het VPN. Vervolgens kun je via deze VPN-verbinding toegang krijgen tot Tinder. 

Welk VPN kun je het beste gebruiken voor Tinder?

ExpressVPN is het beste VPN voor Tinder. Deze VPN-aanbieder biedt duizenden servers op verschillende locaties en solide beveiligings- en privacyfuncties. 

Waarom heeft Tinder in China een VPN nodig?

Tinder is geblokkeerd in China. Je hebt dus een VPN nodig om dit datingplatform in China te gebruiken.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo