Beste VPN voor USA

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Of je nu op vakantie gaat, op zakenreis bent of naar de VS verhuist, een VPN komt altijd van pas. Hoewel de Verenigde Staten geen beperkingen hebben met betrekking tot de inhoud van programma’s, zijn er andere redenen waarom een VPN een goed idee is. In 2013 zijn er een aantal documenten uitgelekt van de Amerikaanse overheid waaruit blijkt dat de bevolking gemonitord wordt.

Dit was een zaak die veel aandacht trok en Edward Snowden werd al snel een bekende naam. Hoewel de Verenigde Staten hebben verklaard dat de situatie niet zo slecht is als ze is afgeschilderd, is daar weinig van te merken. Zelfs als je je niet met criminele activiteiten bezighoudt, is het een onaangenaam gevoel om te weten dat je op elk moment in de gaten kunt worden gehouden.

Bovendien zijn er nog vele andere voordelen verbonden aan een verbinding met een server in de Verenigde Staten, zelfs als je het land niet bezoekt. Zo krijg je onder andere toegang tot Amerikaanse content, zoals grotere aanbiedingen op Netflix, en toegang tot streamingdiensten zoals Hulu. Dit zijn de beste VPN-diensten op dit moment volgens ons:

Waarom een VPN gebruiken?

Het vermijden van monitoring is niet de enige reden waarom een VPN een goede investering is. Het kiezen van een VPN moet gebaseerd zijn op je persoonlijke behoeften. Verschillende leveranciers hebben verschillende functies. Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN?

 1. Snelheid. Het maakt niet uit welk VPN je kiest, je internet werkt langzamer dan zonder VPN. Het is belangrijk om te weten in hoeverre de aanbieder die je kiest van invloed is op je snelheid. De beste VPN-aanbieders hebben zoveel en snelle servers dat je geen enkel verschil merkt. Dit is het eerste waar je rekening mee moet houden, want het is niet de bedoeling dat je geen series en films meer kunt bekijken.
 2. Beveiliging. De beste VPN-aanbieders bieden beveiliging en versleuteling in lijn met het leger. Aangezien het mogelijk is om beveiliging te krijgen die zo goed is, is het een slecht idee om iets te accepteren dat inferieur is. Daarnaast hebben sommige leveranciers ook extra beveiligingsfuncties bovenop de versleuteling. 
 3. Gebruiksgemak. Kies een VPN dat gemakkelijk te gebruiken is. Het is gemakkelijk om screenshots te vinden van hoe het programma eruitziet voordat je het downloadt. Klantenservice is ook een prioriteit. Alle VPN-aanbieders die we noemen hebben een degelijke 24-uur klantenservice.
 4. Prijs. VPN’s zijn over het algemeen erg goedkoop. Als je van plan bent om een VPN te gebruiken, is het altijd verstandig om een aanbieder te kiezen die goede kortingen biedt. Alle aanbieders bieden goedkopere tarieven aan, afhankelijk van de lengte van je lidmaatschap. 
 5. Extra functies. Kijk wat voor extra functies je krijgt en of deze relevant zijn voor je behoeften. Bijvoorbeeld, als je een VPN gaat gebruiken voor het hele gezin, is het verstandig om te kiezen voor een VPN dat toegang biedt tot zoveel apparaten als je wilt tegelijkertijd.

De beste VPN’s voor de USA

Dit zijn de VPN-diensten waarvan wij denken dat ze op dit moment tot de beste behoren voor gebruik in de Verenigde Staten. We kunnen ze natuurlijk niet allemaal doornemen, maar hier volgen de beste diensten:

ExpressVPN

 • Snelle en betrouwbare verbinding met Amerikaanse servers
 • Stream ononderbroken waar je ook bent in de wereld
 • Servers in 94 landen

Als je het beste van het beste wilt, dan is ExpressVPN de VPN-aanbieder die je zoekt. In vrijwel alle VPN-testen staat ExpressVPN op de eerste plaats. Dit komt omdat deze aanbieder een complete service heeft met eersteklaskwaliteit op elk punt.

De snelheid van ExpressVPN is razendsnel, en het verbindt automatisch met de best beschikbare server. De prestaties zijn zeer goed en het programma heeft geen pop-ups. De verbinding blijft aan, zodat je kunt surfen zonder dat je merkt dat je de dienst gebruikt. Ze bieden servers aan in 94 landen, zodat je er ook zeker van kunt zijn dat alle inhoud die je wilt beschikbaar is met ExpressVPN.

De gebruikte versleuteling is 256-bit AES. Deze versleuteling wordt aanbevolen door beveiligingsexperts wereldwijd. Daarnaast maken ze ook gebruik van private versleuteling DNS op elke server voor extra veiligheid. Aangezien het bedrijf gevestigd is op de Britse Maagdeneilanden, zijn ze niet wettelijk verplicht om de informatie op te slaan voor hun gebruikers. Er is ook een kill switch die voorkomt dat je IP-adres tijdelijk zichtbaar is als je de verbinding met de server verliest.

Als je ExpressVPN maar voor een maand hebt, kost dat ongeveer € 9. Het is echter mogelijk de dienst te verkrijgen voor iets meer dan € 4,5 als je je aanmeldt voor 15 maanden, en je kunt de dienst risicoloos proberen voor 30 dagen.

Lees: Het volledige overzicht van ExpressVPN kun je hier vinden.

NordVPN

 • Streamen in hoge kwaliteit
 • Servers in 60 landen
 • Gebruiksvriendelijk

Net na ExpressVPN komt NordVPN. Dit is ook een eersteklasdienst, en ze verschilt weinig van ExpressVPN.

Er is absoluut geen tekort aan servers en de snelheid is extreem goed. Ze hebben servers in meer dan 60 landen, en vooral in de grootste landen. We vinden het ook erg leuk dat ze een wereldkaart hebben, waardoor het heel makkelijk is om door landen te navigeren.

NordVPN gebruikt naast versleuteling ook TOR over VPN. Dit werkt als een extra bescherming en ze hebben ook een aantal goede beveiligingsfuncties. Het bedrijf is gevestigd in Panama, dus het ligt buiten de jurisdictie van de EU en de VS. Hierdoor zijn ze niet verplicht om informatie op te slaan van hun gebruikers. Bovendien hebben ze ook een kill switch en bescherming tegen DNS- en IP-lekkage.

Net als de meeste andere VPN-diensten kost de dienst € 9 voor een enkele maand. Maar het langste lidmaatschap van 3 jaar kost iets meer dan € 2,5 per maand. Dit is een aanbieder die veel waar voor zijn geld biedt, en je kunt de dienst 30 dagen lang zonder risico’s uitproberen.

Lees: Als je meer wilt lezen over NordVPN, kun je dat hier doen.

SurfShark

 • Servers in de Verenigde Staten
 • Kijk ononderbroken Nederlandse tv in de VS
 • Snelle verbinding

De op twee na beste leverancier voor de Verenigde Staten is SurfShark. Dit is in veel opzichten het kleine broertje van het bovenstaande, maar toch een zeer goede dienst. Hoewel SurfShark een nieuwere dienst is dan de andere twee, hebben ze de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt.

SurfShark groeit nog steeds, maar heeft nu al servers in 50 landen. In de grootste landen, waaronder de Verenigde Staten natuurlijk, is de snelheid zeer goed. Aan de andere kant is er in een aantal van de kleinere landen wel sprake van een beetje snelheidsverlies. Ze hebben veel goede servers in Nederland, zodat je bijvoorbeeld in de VS naar Nederlandse tv kunt kijken.

De beveiligingsfuncties omvatten net als de andere een zero-logbeleid en kill switch. Ze hebben ook goede versleuteling, maar in vergelijking met NordVPN en ExpressVPN hebben ze nog veel werk voor de boeg. Dit betekent echter niet dat SurfShark geen goede beveiliging heeft, en voor een gemiddelde gebruiker is de versleuteling meer dan goed genoeg.

Als je kiest voor het langste lidmaatschap dat 2 jaar is, wordt de service zeer goedkoop, namelijk € 1,5 per maand. De ene maand is net als de andere ongeveer € 9, met een 30-dagen geld-terug-garantie. SurfShark valt ook op omdat je zoveel apparaten tegelijk kunt gebruiken als je wilt.

Lees: Hier kun je de beoordeling van SurfShark lezen.

HideMyAss

HideMyAss
 • Goede VS-servers
 • Servers in 190 landen
 • Goede beveiliging

Deze dienst werd gelanceerd ver terug in 2005 met een iets ander doel dan waar het later in is uitgegroeid. Sindsdien is HideMyAss overgenomen door de Avast Group en is vandaag de dag een van de grootste VPN-diensten. Ze hebben snelle en stabiele servers in 190 landen. De servers in de VS zijn erg goed.

Ook met deze dienst kun je veilig zijn. Ze hebben een zeer goede versleuteling op gelijke voet met de bovenstaande aanbieders. Ze bieden ook extra beveiligingsfuncties zoals een zero-logbeleid, wat zeer positief is.

Wat de prijs betreft, is het bij deze aanbieder ook economisch voordelig om het langste lidmaatschap te kiezen. Als je kiest voor een lidmaatschap van meer dan 36 maanden, krijg je de dienst voor minder dan € 3 per maand. Dit is vergeleken met € 9,9 per maand, of € 4,9 per maand voor 12 maanden.

Hoe krijg je toegang tot Amerikaanse streamingdiensten vanuit Nederland?

Zoals eerder beschreven zijn de Amerikaanse versies van diverse streamingdiensten op zich al reden genoeg om een VPN te downloaden. Onder andere Netflix en Amazon Prime Video hebben aanzienlijk grotere bibliotheken in de VS-versie. Daarnaast krijg je ook toegang tot diensten die alleen in de VS beschikbaar zijn zoals Hulu.

Hoe je te werk gaat is heel eenvoudig. Zoek eerst een VPN waar je tevreden mee bent en die goede servers in de Verenigde Staten heeft, zoals een van de in dit artikel genoemde. Registreer je vervolgens en download de software. Open het programma en selecteer een Amerikaanse server. Nu lijkt het alsof je in de VS bent.

Hoe kan ik Nederlandse TV kijken als ik in de VS bent?

Er kunnen ook momenten zijn waarop je om verschillende redenen in de VS bent en bijvoorbeeld NPO, RTL of Ziggo Go wilt bekijken. Aangezien deze zenders alleen rechten hebben om inhoud in Nederland en eventueel de EU te tonen, heb je geen toegang in de VS. Als je verbinding wilt maken met een Nederlandse server, doe dit dan op dezelfde manier als je met elke andere server zou doen. Vergeet niet om een VPN te kiezen die goede servers heeft in Nederland.

Het is dus super eenvoudig om toegang te krijgen tot Nederlandse TV als je in de VS bent, dus dit kan een goed alternatief zijn als je in de VS bent en heimwee hebt of iets dergelijks.

Waarom gratis VPN in de VS vermijden

Om een dienst optimaal te laten functioneren en verder te kunnen ontwikkelen, heb je kapitaal nodig. Aangezien er vele honderden verschillende VPN-aanbieders zijn, is het zeer belangrijk dat deze geactualiseerd zijn.

Met dit in het achterhoofd is het misschien moeilijk voor te stellen hoe een VPN überhaupt gratis kan zijn. Helaas verkopen veel gratis VPN-aanbieders de informatie van hun gebruikers aan derden. Dit betekent niet alleen dat je eindeloos veel reclame ontvangt vanuit alle mogelijke invalshoeken, maar het gaat ook in tegen één van de hoofdredenen voor het gebruik van een VPN. Het is ook zo dat de EU en de VS een jurisdictie hebben die stelt dat het wettelijk verplicht is om de gegevens van de gebruikers op te slaan. Daarom zijn de grootste leveranciers gevestigd in landen als Panama, waar deze wet niet van toepassing is.

Bovendien zijn de prestaties vaak erg slecht en is er niet alleen sprake van een lage snelheid en weinig servers, maar ook geldt er vaak een datalimiet. Dit betekent dat je alleen x aantal megabytes per dag kunt gebruiken. Een goed VPN heeft bijna geen invloed op je internet, maar met een gratis VPN daarentegen ondervind je vaak grote problemen om normaal te surfen. Het kan zelfs zo zijn dat je meer blootgesteld bent met een gratis VPN dan zonder VPN. Daarom raden wij je aan om niet te besparen op enkele euro’s voor een solide VPN-dienst.

Samenvatting

Er zijn dus meerdere redenen waarom het handig is om een VPN te gebruiken als je in de VS bent. Persoonlijke gegevens moet je beschermen, iets wat je kan doen met een VPN. Je zult ook in staat zijn om het internet te gebruiken alsof je in Nederland bent als je in de VS bent, en vice versa.

Als je in Nederland bent, is het ook erg handig om verbinding te kunnen maken met de Amerikaanse versies van verschillende streamingdiensten. Alle in dit artikel genoemde diensten hebben zeer goede servers in zowel de VS als in Nederland.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo