Beste VPN voor BBC iPlayer

Laatst bijgewerkt: 29/06/2020

BBC iPlayer is een Britse streamingdienst met een brede selectie van films, series en sport. Naast een groot archief bieden ze ook live TV van verschillende van hun zenders aan. BBC iPlayer is in veel opzichten vergelijkbaar met de Britse versie van NPO, omdat alle content gratis is en ze in staatseigendom zijn.

Het nadeel is dat de inhoud buiten het Verenigd Koninkrijk geo-geblokkeerd. Dit betekent dat je alleen toegang hebt tot de inhoud als je je binnen het Verenigd Koninkrijk bevindt. Gelukkig bestaat er een oplossing die het mogelijk maakt om een Brits IP-adres te verkrijgen, ongeacht het land waar je je bevindt.

Met behulp van een VPN-dienst, kun je eenvoudig het IP-adres wijzigen, zodat je alle inhoud van BBC iPlayer kunt zien.

 1. Zoek en download een VPN-dienst. Er zijn verschillende VPN-diensten voor verschillende behoeften. We hebben al een aantal verschillende aanbieders getest, geëvalueerd en vergeleken.
 2. Selecteer een server in het Verenigd Koninkrijk. Dit is eenvoudig en hiermee omzeil je de geo-blokkering.
 3. Open BBC iPlayer. Nu is BBC iPlayer toegankelijk en is alle inhoud beschikbaar.

De beste VPN-diensten voor BBC iPlayer

ExpressVPN

ExpressVPN is zeker een van de beste VPN-aanbieders. Ze focussen voornamelijk op snelheid en prestaties, waardoor ExpressVPN optimaal is voor streaming. Met deze provider hoef je je geen zorgen te maken over haperingen en verminderde snelheid. ExpressVPN heeft servers in 94 landen, die andere streamingdiensten zoals Hulu en de Amerikaanse Netflix mogelijk maken.

Als je je zorgen maakt over veiligheid en privacy, is ExpressVPN ook optimaal. Het bedrijf is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden buiten de EU en Amerikaanse jurisdictie, waardoor ze geen gebruikersgegevens hoeven te verzamelen. Bovendien heeft ExpressVPN een 30-dagen garantie. Dit betekent dat je je geld kunt terugvragen als je ontevreden bent.

Dit is ook een perfecte dienst als je de BBC iPlayer op verschillende apparaten wilt streamen, aangezien het programma compatibel is met alle apparaten zoals Mac, Windows, iPhone, iPad, Android, Apple TV, Samsung TV en dergelijke.

NordVPN

Op de tweede plaats komt NordVPN. Met NordVPN krijg je zeker waar voor je geld. Ze hebben een hoge snelheid die de service optimaal maakt voor streaming. Bovendien hebben ze servers in meer dan 60 landen. In het bijzonder hebben ze veel servers in grote landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland, waardoor NordVPN een geweldig alternatief is voor BBC iPlayer.

Doordat het bedrijf in Panama is gevestigd, verzamelt NordVPN geen gebruikersgegevens. Geen enkele derde partij heeft toegang tot je gegevens, zodat je veilig op het web kunt surfen. NordVPN is compatibel met smartphones, tablets, PC’s, gameconsoles en dergelijke.

NordVPN is ook een goed alternatief voor het kijken naar Nederlandse TV in het buitenland, zoals Ziggo.go, NPO en BVN. NordVPN wordt goedkoper naarmate je je aansluit voor een langere periode. Als je bijvoorbeeld kiest voor het 3-jarenplan, dan is de maandelijkse prijs slechts € 3! NordVPN heeft ook een 30-dagen geld-terug-garantie indien je niet tevreden bent met de service.

SurfShark

SurfShark is een relatief nieuwe VPN-dienst, maar heeft al snel aan populariteit gewonnen. Hoewel het een nieuwe dienst is, is SurfShark een stevige concurrent van de beste VPN-aanbieders. Ze zijn er nu al in geslaagd om servers aan te bieden in meer dan 50 landen, en ze blijven groeien.

De snelheid van SurfShark is zeker goed want je kunt films en shows in HD streamen en zelfs op PlayStation of Xbox spelen. SurfShark heeft ook een goede beveiliging, dankzij een zero-logbeleid en een kill switch zoals de grote aanbieders. Voor een gemiddelde gebruiker zijn deze functies waarschijnlijk voldoende, maar ze staan nog net niet op gelijke voet met ExpressVPN en NordVPN als het gaat om beveiliging.

SurfShark kan ook worden gebruikt op alle mogelijke apparaten en is zeer gebruiksvriendelijk. Wat SurfShark echt onderscheidt van zijn concurrenten is dat je meerdere apparaten kunt gebruiken met slechts één gebruiker. In termen van prijs zijn ze vergelijkbaar met hun concurrenten. Voor een langere periode kost het echter slechts € 2 per maand, één van de goedkoopste oplossingen. Ze hebben ook een 30-dagen geld-terug-garantie.

Hoe gebruik je BBC iPlayer buiten het Verenigd Koninkrijk?

BBC iPlayer heeft een van de grootste archieven als het gaat om hoogwaardige series, films, sport en documentaires. Aangezien de dienst gratis is, is het ook een goede optie als je op zoek bent naar entertainment. De dienst kan gebruikt worden op zowel de computer, mobiel als tablet, waardoor je kunt streamen waar en wanneer je maar wilt. Dit past ook mooi bij de genoemde VPN-diensten.

BBC iPlayer maakt gebruik van geo-blokkering, waardoor je een foutmelding krijgt als je probeert een deel van hun inhoud buiten het Verenigd Koninkrijk te streamen. Hoewel de BBC deze geo-blokkering heeft opgezet, wordt het gebruik van VPN-diensten nog niet echt tegenhouden. Dit betekent dat bijna elke dienst zal werken met BBC iPlayer. Om deze geo-blokkering te omzeilen, selecteer je een server in het Verenigd Koninkrijk binnen het VPN-programma, die direct toegang geeft tot alle inhoud op BBC iPlayer.

Kan ik een gratis VPN-dienst gebruiken voor BBC iPlayer?

Het kan verleidelijk zijn om voor een gratis VPN-dienst te kiezen in plaats van een betaalde dienst. Er zijn echter verschillende redenen waarom dit een slecht idee kan zijn. Om een dienst optimaal te laten functioneren is het belangrijk dat er geld wordt geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de dienst. De gratis VPN-diensten moeten ook geld verdienen, en helaas is het doorverkopen van de gebruikersgegevens aan derden een van de manieren. Dit is iets wat in strijd is met de belangrijkste reden waarom veel mensen in de eerste plaats een VPN aanschaffen. Daarnaast zijn de prestaties vaak slecht en moet men vaak van servers veranderen tijdens een aflevering van een serie of film.

De prijs die je betaalt voor een betaalde VPN-dienst is ook zeer laag, en zeker in vergelijking met wat je krijgt. De totale online bescherming is de € 3 tot € 9 per maand zeker waard, evenals de mogelijkheid om inhoud van over de hele wereld te streamen. Met een gratis VPN-dienst zal de snelheid van het netwerk ook aanzienlijk afnemen, wat je dan weer niet hebt als je bijvoorbeeld gebruik maakt van ExpressVPN of NordVPN.

Waarvoor kan men een VPN-dienst nog meer gebruiken?

VPN heeft verschillende toepassingen. Niet alleen omzeilt het geo-blokkeringen voor streamingdiensten zoals BBC iPlayer, Amazon Prime Video en Netflix, maar een VPN beschermt je ook online. Een VPN versleutelt al je verkeer zonder het op te slaan. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat derden je informatie gebruiken. Een VPN geeft ook toegang tot openbare Wi-Fi-netwerken zonder dat je bang hoeft te zijn voor hackers. Daarnaast kan VPN worden gebruikt om goedkopere prijzen te vinden voor vluchten, hotels en nog veel meer.

Hoe werkt een VPN?

VPN is de afkorting voor virtual private network, virtueel privénetwerk in het Nederlands. Voor de gebruiker van een VPN-dienst is het zeer eenvoudig en gemakkelijk om de functies te gebruiken, maar achter de schermen is er veel aan de hand. Eenvoudig uitgelegd is het een dataverbinding die beveiligd is via een versleuteling. Dit betekent dat alle gegevens die van je apparaat komen door een tunnel in de vorm van een externe server gaan voordat de gegevens het internet bereiken. Dit is de functie waarmee je je IP-adres kunt verbergen en wijzigen. Er zijn een aantal technische termen met betrekking tot VPN zoals AES 265-bit encryptie, kill switch, IPSek/L2TP en PPTP. Als je geïnteresseerd bent in hoe een VPN werkt, dan kun je hier meer lezen.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo