Beste VPN voor BBC iPlayer

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Je kunt gemakkelijk naar BBC iPlayer kijken met een VPN-dienst

BBC iPlayer is een Britse streamingdienst met een brede selectie van films, series en sport. Naast een groot archief bieden ze ook live TV aan. BBC iPlayer is in veel opzichten vergelijkbaar met de Britse versie van NPO, omdat alle content gratis is en ze in staatseigendom is. Hier krijg je ook toegang tot live uitzendingen op een selectie van hun tv-kanalen.

Het nadeel is dat de inhoud buiten het Verenigd Koninkrijk geo-geblokkeerd is. Dit betekent dat je alleen toegang hebt tot de inhoud als je je binnen het Verenigd Koninkrijk bevindt. Gelukkig bestaat er een oplossing die het mogelijk maakt om een Brits IP-adres te verkrijgen, ongeacht het land waar je je bevindt.

Kortom, het is relatief eenvoudig om je IP-adres te wijzigen zodat je een Brits IP-adres krijgt. Je kunt dit doen met de hulp van een VPN-dienst. Zo kun je BBC iPlayer kijken met de hulp van deze 3 eenvoudige stappen:

 1. Zoek en download een VPN-dienst. Er zijn verschillende VPN-diensten voor verschillende behoeften. We raden je aan er een uit onze lijst te kiezen.
 2. Selecteer een server in het Verenigd Koninkrijk. Na het downloaden van de VPN-dienst, gewoon verbinding maken met een Britse server. Dan krijg je een Brits IP-adres.
 3. Open BBC iPlayer en stream vrijuit. Zodra je verbinding hebt gemaakt met een server uit het Verenigd Koninkrijk, kun je gewoon vrijuit BBC iPlayer streamen.

Wat zijn de voordelen van BBC iPlayer?

Het grootste voordeel van BBC iPlayer is natuurlijk dat de dienst volledig gratis is, zolang men zich in het Verenigd Koninkrijk bevindt. Dit in tegenstelling tot bekende streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix en Hulu, die een maandelijkse vergoeding vragen. Ook al kosten de diensten niet de hele wereld, het is toch fijn dat BBC iPlayer helemaal gratis is.

BBC iPlayer heeft ook een van de breedste selecties van alle gratis diensten. Hun producties staan bekend als zeer professioneel, en je kunt een zee aan spannende documentaires terugvinden. BBC iPlayer staat algemeen bekend om zijn grote selectie van unieke inhoud.

De dienst kan ook bijna overal worden gebruikt waar je dat wilt. Je kunt BBC iPlayer bekijken vanaf je pc, mobiel of tablet. Dit geeft je de flexibiliteit om je favoriete series, films en sportevenementen te bekijken waar en wanneer het jou uitkomt.

Een van de nadelen is dat BBC iPlayer alleen beschikbaar is voor degenen die zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Maar hoe kan de BBC überhaupt ontdekken dat je niet in het Verenigd Koninkrijk bent, maar achter een computer in Nederland zit?

BBC iPlayer vereist een Brits IP-adres

Het antwoord op de bovenstaande vraag ligt in je IP-adres. Hoewel geen enkele website aan de hand van je IP-adres precies kan achterhalen wie je bent, kunnen ze wel achterhalen in welke regio je je bevindt. Als je BBC iPlayer bezoekt vanuit Nederland, zal de streamingdienst deze regio waarnemen en alle inhoud blokkeren.

Bevind je je buiten het Verenigd Koninkrijk, dan krijg je deze melding.

Dit komt doordat je computer een IP-adres uitzendt om met websites te communiceren. Dit IP-adres wordt anders door je ISP verstrekt, en zo weet bijvoorbeeld BBC iPlayer waarvandaan je hen bezoekt, aangezien het IP-adres aan de ISP is gekoppeld. Met behulp van een eenvoudig geo-blokkade sluit de BBC buitenlandse gebruikers af.

De BBC doet dit omdat zij het auteursrecht wil beschermen van de inhoud die zij uitzendt. Toch strijdt de BBC, in tegenstelling tot bijvoorbeeld veel andere bekende streamingdiensten, niet zo hard tegen het gebruik van VPN-diensten. Daarom zijn VPN-diensten een bijna gegarandeerde winnaar als je BBC iPlayer in Nederland wilt kijken.

Een VPN gebruiken om een Brits IP-adres te krijgen

Waar een VPN-dienst voor zoveel dingen kan worden gebruikt, is er weinig twijfel dat het gebruik om geo-beperkingen te omzeilen de laatste jaren aanzienlijk is toegenomen. De geo-beperking van BBC iPlayer is een van de vele geo-beperkingen die VPN-diensten kunnen verwijderen. Dit gebeurt eenvoudig en gemakkelijk door verbinding te maken met een van de Britse servers van de diensten.

Dit betekent dat al je toekomstige verkeer via een Britse server wordt geleid, waardoor het lijkt alsof je de website vanuit het Verenigd Koninkrijk bezoek(. BBC iPlayer zal dan simpelweg alleen een nieuwe gebruiker met een Brits IP-adres ontvangen. Het proces duurt slechts een paar minuten vanaf het downloaden van de VPN-dienst totdat je bent verbonden met een Britse server.

Het grootste voordeel is, zoals eerder vermeld, dat BBC iPlayer volledig gratis is, en dit geldt ook als je BBC iPlayer in Nederland wilt kijken via een VPN. Het is nog steeds aan te raden om te betalen voor een betaalde VPN-dienst voor een goed streamingresultaat. Gezien het feit dat BBC iPlayer gratis is en VPN-diensten zeer betaalbaar zijn, zijn de kosten minimaal.

De beste VPN-diensten voor BBC iPlayer 

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt, is het belangrijk om te kiezen uit de beste VPN-diensten voor BBC iPlayer op de markt. De minimale vereiste is natuurlijk dat de dienst werkt om BBC iPlayer in Nederland te kijken, maar het is ook belangrijk dat de stabiliteit goed is, en niet in de laatste plaats dat de snelheid hoog is, zodat je haperingen en onderbrekingen vermijdt.

ExpressVPN

 • Goed voor het streamen van BBC iPlayer in Nederland
 • Hoge snelheid
 • Servers in 94 landen

ExpressVPN is zeker een van de beste VPN-aanbieders voor het kijken naar BBC iPlayer in Nederland. De dienst scoort hoog in VPN-tests, en veel hiervan is te danken aan hun brede scala aan nuttige functies. Misschien wel het beste van alles hier is het vermogen van de dienst om herhaaldelijk voorbij de geo-beperking van streamingdiensten te komen, met name BBC iPlayer.

De dienst beschikt over meer dan 3.000 servers wereldwijd, verspreid over een totaal van 94 landen. Dit is goed nieuws voor jou als je geo-beperkingen van streamingdiensten wilt omzeilen. Als je BBC iPlayer in Nederland gaat kijken, kun je gebruikmaken van een van de vele goede Britse servers die ExpressVPN kan bieden.

Het is zeer gunstig dat ExpressVPN zoveel Britse servers aanbiedt, omdat je altijd een werkende server hebt om verbinding mee te maken. Mocht een van de servers stoppen met werken, wat kan gebeuren, dan heb je immers een breed scala aan andere kwaliteitsservers om uit te kiezen, zodat je niet hoeft te wachten tot de server die je hebt gebruikt is gerepareerd.

Het is ook vermeldenswaard dat ExpressVPN algemeen bekend staat voor het hebben van enkele van de snelste servers in de VPN-industrie. Waar veel VPN-diensten, en vooral de gratis diensten, leiden tot lagere snelheden, houdt ExpressVPN je snelheden hoog. Dit is gunstig wanneer je een serie of film kijkt op BBC iPlayer, aangezien je een naadloze streaming zult ervaren.

Als je BBC iPlayer in Nederland wilt kijken met ExpressVPN, dan moet je gewoon verbinding maken met een Brits IP-adres. Kies de beste server uit een grote lijst en maak er verbinding mee om volledige toegang te krijgen tot alle BBC-inhoud. De volgende keer dat je hun streamingdienst bezoekt, zullen ze het waarnemen alsof je hen bezoekt vanuit het Verenigd Koninkrijk, zodat al hun inhoud voor jou beschikbaar zal worden gemaakt.

NordVPN

 • Continue streaming van BBC iPlayer
 • Veel goede functies
 • 5.500 servers in meer dan 60 landen

NordVPN wordt ook aanbevolen als je BBC iPlayer in Nederland wilt kijken. Deze service biedt veel goede functies, maar het grootste voordeel van NordVPN is hoe ze er constant in slagen om voorbij geo-beperkingen te komen, evenals het VPN-verbod dat bijvoorbeeld Netflix heeft ingesteld. Er is dus weinig twijfel dat NordVPN je toegang zal geven om BBC iPlayer te kijken in Nederland.

Met deze VPN-service krijg je toegang tot machtige, indrukwekkende 5.500 servers in meer dan 60 landen wereldwijd. Het zijn niet zomaar servers, want NordVPN stelt hoge kwaliteit centraal. Het is ook een groot voordeel dat veel van deze servers zich in het Verenigd Koninkrijk bevinden, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot een goede Britse server.

Zo heb je altijd toegang tot een stabiele en betrouwbare server waar je op in kunt loggen als je BBC iPlayer wilt kijken. Op deze manier vermijd je het hacken of de constante onderbrekingen die vaak voorkomen bij het gebruik van slechte VPN-diensten. Daarnaast zijn er natuurlijk geen beperkingen op het dataverkeer, in tegenstelling tot gratis diensten.

Misschien nog wel belangrijker is dat NordVPN niet alleen elke keer langs geo-beperkingen komt, maar dat ze dat ook nog eens doen zonder te moeten inleveren op kwaliteit. NordVPN levert hoge snelheden, iets waar niet veel VPN-diensten over kunnen opscheppen. De service biedt kwaliteitsservers over de hele wereld, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, zodat je een geweldige streamingervaring krijgt. Om Amerikaanse Netflix te kijken, werkt NordVPN ook erg goed.

Als je BBC iPlayer gaat kijken in Nederland met NordVPN, dan zijn de stappen precies hetzelfde als bij de meeste VPN-diensten. Ga naar de service en selecteer een Brits IP-adres, klik er vervolgens op. Verbinding maken duurt niet meer dan een paar seconden, en zodra je verbonden bent zul je online als een Brit worden beschouwd. Doordat BBC iPlayer gelooft dat je de website bezoekt vanuit het Verenigd Koninkrijk, krijg je toegang tot al hun inhoud.

SurfShark

 • Snelle verbinding met BBC iPlayer
 • Behoorlijke dienst
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Waar zowel ExpressVPN als NordVPN geruime tijd de tijd hebben gehad om hun naam en bekendheid op te bouwen, is SurfShark een veel moderner product. Deze dienst heeft nu al veel meer voordelen dan je zou denken. De dienst is bijvoorbeeld zeer bekend voor het omzeilen van geo-beperkingen, en dit omvat de mogelijkheid om BBC iPlayer te kijken in Nederland.

SurfShark komt niet in de buurt van het niveau van ExpressVPN en NordVPN wat betreft servers, maar daar staat tegenover dat alle servers van zeer hoge kwaliteit zijn. Ze hebben momenteel iets meer dan 500 servers in 50 landen, maar de verwachting is dat ze zullen groeien. Binnen het Verenigd Koninkrijk kun je hier veel servers vinden, wat betekent dat het gemakkelijk is om verbinding te maken met een Brits IP-adres.

Niet alleen is er een voordeel aan zoveel servers in het VK voor de flexibiliteit, maar dit maakt de dienst ook zeer betrouwbaar. Als een server niet meer werkt, is er een zeer snelle oplossing door eenvoudig in te loggen op een andere kwaliteitsserver. Dit geeft je de geruststelling dat je altijd toegang hebt tot de inhoud die je wilt bekijken.

Bovendien biedt SurfShark ook een hoge snelheid wanneer je verbonden bent met hun servers. Als je een serie op BBC iPlayer gaat kijken, is het omzeilen van geo-restricties ontegenzeggelijk prioriteit nummer één. Toch willen weinigen genoegen nemen met lage snelheden en onderbrekingen in het streamen. De hoge snelheden van SurfShark zorgen ervoor dat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

De eenvoudig te gebruiken dienst van SurfShark is gemakkelijk te navigeren en te gebruiken voor wat je maar wilt. Bijvoorbeeld, als je verbinding moet maken met een Brits IP-adres, dan navigeer je alleen naar een van de servers uit het Verenigd Koninkrijk. Het maken van verbinding neemt minimale tijd in beslag, en voor je het weet ben je als het ware als Brit online. Dit geeft je toegang tot alle inhoud op BBC iPlayer.

Waarom moet je gratis VPN-diensten vermijden?

Gratis VPN-diensten zijn ontegenzeggelijk verleidelijk, omdat niemand wil betalen als ze met gratis versies bijna hetzelfde resultaat kunnen krijgen. Er zijn een zee van gratis VPN-diensten, en veel van deze beweren dat ze geo-restricties kunnen omzeilen voor diensten zoals BBC iPlayer. Dit is echter zeer zeldzaam, en als dit het geval is, zul je eerst verbinding moeten maken met verschillende servers voordat je een server vindt die echt werkt.

Bovendien komen alle gratis VPN-diensten met een gegevenslimiet, meestal per maand. Deze beperking ligt meestal tussen 1GB en 2GB. Als je een VPN wilt gebruiken om BBC iPlayer te kijken in Nederland, dan zullen dergelijke hoeveelheden data niet erg lang meegaan. Dus, in principe werken gratis VPN-diensten alleen om de technologie te testen en zijn ze geen optie voor de lange termijn.

Kijk BBC iPlayer in Nederland met een VPN

Als je BBC iPlayer in Nederland gaat kijken met een VPN, dan kun je het beste voor een betaalde oplossing gaan. Deze zijn in ieder geval zo betaalbaar dat het nauwelijks een probleem zal zijn voor je budget. Het is ook de moeite waard om op te merken dat BBC iPlayer gratis is als je een Brits IP-adres hebt, dus je hoeft alleen te betalen voor de VPN-service.

Het is makkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot het hele internet. Waar streamingdiensten zoals BBC iPlayer de inhoud proberen te beperken tot de Britten, kun je BBC iPlayer in Nederland gemakkelijk bekijken met behulp van een VPN. Het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met een Britse server en voor je het weet krijg je volledige toegang tot een enorme bibliotheek aan content.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo