Beste VPN voor Apple TV

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Apple TV is iets dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Veel mensen kiezen liever wat ze bekijken en laten de reclame vallen, en daarom heeft Apple TV voor velen de gewone TV overgenomen. Maar hoewel Apple TV heel wat verschillende inhoud heeft, kan niet alles bekeken worden in Nederland. Dit komt omdat de inhoud van verschillende diensten geo-geblokkeerd is. Met een VPN kun je deze geo-blokkeringen omzeilen en toegang krijgen tot alle content die Apple TV aanbiedt.

We hebben verschillende VPN-diensten voor Apple TV getest en de beste geselecteerd. Merk ook op dat Apple TV niet direct VPN ondersteunt, dus in dit artikel zullen we je ook laten zien hoe je je VPN met Apple TV kunt verbinden.

Beste VPN voor Apple TV

We beschrijven hieronder enkele VPN-diensten waarvan wij denken dat ze het beste werken voor Apple TV. Al deze diensten kunnen zonder risico geprobeerd worden, aangezien ze een 30-dagen geld-terug-garantie hebben.

ExpressVPN

ExpressVPN
 • Stream ononderbroken Apple TV
 • Servers in 94 landen
 • Snelle verbinding.

Als je al enige kennis van VPN hebt, dan ben je hoogstwaarschijnlijk bekend met ExpressVPN. Deze aanbieder is marktleider en dat is natuurlijk niet zonder reden. De servers zijn razendsnel, waardoor je HD-inhoud kunt streamen, ongeacht welke server je kiest. ExpressVPN heeft servers in 94 landen, dus je kunt er zeker van zijn dat alle content die Apple TV aanbiedt bij deze aanbieder beschikbaar is.

Hoewel het belangrijkste punt van een VPN voor Apple TV is om geo-geblokkeerde content te omzeilen, is het belangrijkste kenmerk van een VPN de beveiliging. ExpressVPN levert beveiliging van topklasse. Naast de klassieke functies zoals kill switch en een zero-logbeleid, hebben ze ook dubbele versleuteling op elke server.

De prijs voor ExpressVPN is iets hoger, maar in ruil daarvoor krijg je een van de allerbeste diensten. De prijs voor een maand is ongeveer € 9, maar je krijgt tot 35% korting als je je aansluit voor een langere periode. Er is ook een 30-dagen geld-terug-garantie, waarmee je de dienst een maand lang zonder risico kunt uitproberen.

NordVPN 

 • Bekijk RTL op Apple TV in het buitenland
 • Servers in 60 landen
 • Hoge snelheden.

Van alle VPN-diensten die er zijn, is NordVPN zeker een van de beste aanbieders. Je kunt zonder problemen streamen in HD en hun servers in meer dan 60 landen maken het mogelijk om toegang te krijgen tot alle content die je wilt.

De veiligheid van NordVPN is ook zeer goed. Het bedrijf is gevestigd in Panama, buiten de jurisdictie van de EU en de VS, en hoeft daarom geen gebruikersgegevens op te slaan. Naast de kill switch en bescherming tegen DNS- en IP-lekkage, heeft NordVPN ook een TOR boven VPN. Dit fungeert als een extra bescherming naast de versleuteling die ze al hebben.

Qua prijs lijkt NordVPN sterk op de andere aanbieders met een maandelijkse prijs van ongeveer € 9 per maand. Maar als je je abonneert voor een langere periode, krijg je tot 66% korting. Net als de meeste aanbieders kun je de dienst ook risicovrij testen gedurende 30 dagen.

SurfShark

 • Meer dan 3000 servers in 60 landen
 • Stream Apple TV
 • Behoorlijke dienst

SurfShark is een van de grootste VPN-aanbieders en is een van de beste op de markt. De snelheid is zeer goed en je kunt goed streamen in HD. Ze hebben meer dan 3000 servers in meer dan 60 landen, waarvan vele in Nederland. De verbindingstijd is erg kort, wat ook een groot pluspunt is.

Net als de eerder genoemde aanbieders gebruikt SurfShark ook een 256-bit encryptie, die op hetzelfde niveau is als het Amerikaanse leger. Er is ook een kill switch en zero-logbeleid, zodat je er zeker van kunt zijn dat je informatie veilig is bij het gebruik van SurfShark.

De prijs voor een maand is net als de andere twee, maar als je je voor een langere periode aansluit, kan je van de dienst gebruikmaken voor slechts € 3 per maand. Ze bieden ook een 45-dagen geld-terug-garantie, in tegenstelling tot de meeste anderen die slechts 30 dagen bieden.

CyberGhost

 • Meer dan 6500 servers in 89 landen
 • Verschillende lidmaatschappen
 • Stream Apple TV in HD

CyberGhost levert zeer goede snelheid, ongeacht het land waarmee je verbinding wilt maken. Deze VPN-aanbieder heeft meer dan 6500 servers in 89 landen, wat tot de beste selectie op de markt behoort. Je zult dus niet inleveren op de netwerksnelheid als je deze VPN-dienst kiest.

Ook over de veiligheid valt er niets te klagen. CyberGhost is gevestigd in Roemenië, wat hen buiten de VS en EU-jurisdicties plaatst. Dit stelt hen in staat om een zero-logbeleid te voeren, naast een aantal solide beveiligingsfuncties. Over het geheel genomen, is deze dienst zeer solide als het gaat om beveiliging.

In termen van prijs, heb je ook een brede selectie van verschillende lidmaatschappen om uit te kiezen. Het verschil tussen de verschillende lidmaatschappen zit hem niet in het soort functies dat je krijgt, maar alleen in de prijs en de duur. Hoe langer het lidmaatschap, hoe goedkoper per maand. Het goedkoopste lidmaatschap kost slechts € 2,9 per maand.

HideMyAss

HideMyAss
 • Servers in 190 landen
 • Stream in HD
 • Goedkoop alternatief.

Als het gaat om servers in verschillende landen, is HideMyAss superieur aan de meeste aanbieders. Ze bieden iets meer dan 1000 servers in 190 landen, en hoewel dit minder is dan de bovenstaande aanbieders, ondervonden we geen probleem met streamen in HD in onze test.

Hun veiligheid is ook goed. Ze bieden onder andere goede encryptie, een zero-logbeleid en een kill-switch. Dat gezegd hebbende, hebben ze niet dezelfde extra veiligheidsfuncties als de andere VPN-aanbieders die in dit artikel worden genoemd. Dit betekent niet dat de beveiliging niet goed is, maar dat het niet zo goed is als de allerbeste op de markt.

De prijs is dan wel weer iets waarmee HideMyAss echt opvalt. Hun goedkoopste lidmaatschap kost € 2,9 per maand en duurt 36 maanden. Je kan ook kiezen voor 12 maanden voor € 4,9 per maand of een maand voor iets meer dan € 10.

Waarom zou ik een VPN gebruiken voor Apple TV?

Ten eerste is veiligheid iets waar je altijd aan moet denken bij het gebruik van een online dienst. Zelfs als je Apple TV thuis gebruikt op een thuisnetwerk, is er altijd een kans dat hackers proberen om je informatie te verkrijgen. Als je een VPN gebruikt via een Wi-Fi-router, worden alle apparaten automatisch verbonden met je VPN, zodat je niet hoeft na te denken over mogelijke gevaren.

Ten tweede zijn er ook enkele apps op Apple TV die gratis content hebben, maar waar je geen toegang toe hebt als je in Nederland bent. Zo is BBC iPlayer bijvoorbeeld gratis voor iedereen die zich in het Verenigd Koninkrijk bevindt. Ze hebben een grote bibliotheek met hoogwaardige content, zoals strips, films en documentaires. De Amerikaanse Netflix alleen al is een reden waarom velen een VPN gebruiken vanwege alle inhoud. Als je je buiten Nederland bevindt en bijvoorbeeld naar NPO, Ziggo.go of BVN wilt kijken, dan is dit mogelijk met alle bovengenoemde aanbieders dankzij hun servers in Nederland.

Kan ik een gratis VPN gebruiken voor Apple TV?

Bij het kiezen van een VPN-dienst kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor een gratis dienst in plaats van een betaalde dienst. De gratis VPN-diensten bieden dezelfde mogelijkheid om het IP-adres te wijzigen, dus waarom dan geen gratis dienst?

Er is een reden waarom de beste VPN-aanbieders de betaalde zijn. Het kost geld om een dienst te ontwikkelen en goed functionerende servers te onderhouden. Als je gebruik maakt van een gratis streamingdienst, zal je uiteindelijk vaak meerdere keren van server moeten wisselen en moeten wachten op eindeloze caching. Daarnaast is het vaak ook beperkt in de hoeveelheid MB die je kunt gebruiken voordat je moet betalen. Naast het kunnen streamen van inhoud uit alle hoeken van de wereld, is het belangrijkste kenmerk van een VPN de beveiliging. Helaas zijn er verschillende gratis VPN-diensten die je informatie aan derden verkopen. Dit is iets dat volledig in strijd is met het hoofddoel van VPN. En net daarom bevelen wij aan een aanbieder te kiezen die je kunt vertrouwen.

Hoe Nederlandse TV kijken met VPN op Apple TV?

Als je in Nederland bent en een VPN gebruikt, is het belangrijk om te onthouden dat Apple TV denkt dat je in het land bent waar je een server hebt gekozen. Als je bijvoorbeeld een Amerikaanse server hebt gekozen, heb je geen toegang tot onder andere NPO, RTL of Ziggo Go. Dit komt omdat deze diensten alleen rechten hebben om inhoud weer te geven in Nederland (en mogelijk andere landen).

Hetzelfde principe geldt ook als je niet in Nederland bent en Nederlandse TV wilt kijken. Kies eenvoudig een Nederlandse server en geniet van de inhoud die je wilt alsof je in het land bent.

Hoe stel je VPN in op Apple TV?

Helaas kun je een VPN niet direct op Apple TV installeren, maar er zijn verschillende manieren om VPN op Apple TV te gebruiken. Sommige methoden zijn een beetje technisch, terwijl andere eenvoudiger zijn. We raden aan om een VPN te gebruiken via een internetrouter, omdat dit ook betekent dat alle apparaten die je verbindt automatisch VPN krijgen.

We gaan vier verschillende methoden doorlopen.

 1. Verbinding met het VPN via een internetrouter
 2. Verbinding met VPN via een PC
 3. Verbinding met VPN met Smart DNS
 4. Gebruik van de Airplay-functie

Hoe gebruik je VPN op Apple TV via de router?

Merk op dat je voor het gebruik van deze methode afhankelijk bent van een DD-WRT-router.

 1. Ga naar Instelling en klik vervolgens op Basisinstelling
 2. Selecteer PPTP bij Type aansluiting;
 3. Voer het VPN-serveradres bij de ingangspoort PPTP-server in en voer vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in;
 4. Sta DHCP toe;
 5. Ga naar optionele instellingen en kijk of de VPN-service MTU-instellingen heeft;
 6. Scroll naar beneden naar de instellingen van de netwerkadres server (DHCP);
 7. Selecteer onder DHCP-type, de DHCP-server en sta deze toe;
 8. Voer het DNS-adres in dat je hebt ontvangen van de VPN-aanbieder;
 9. Zorg ervoor dat je DNSMasq niet toestaat voor DHCP en DNS;
 10. Sla de instellingen voor het gebruik van de VPN-dienst op je Apple TV op!

Hoe gebruik je VPN op Apple TV via een PC?

Op deze manier fungeert je PC als een externe router. Deze methode werkt alleen als je een Windows-pc heeft.

 1. Open je PC en druk op start > configuratiescherm > netwerkcentrum en delen > adapterinstellingen wijzigen;
 2. Zoek de instelling “TAP-Win32 Adapter V9 als je VPN gebruik maakt van OpenVPN”;
 3. Druk daarna op instellingen > delen;
 4. Druk op “laat andere netwerkgebruikers verbinding maken via de internetverbinding van deze PC”;
 5. Selecteer de ethernetverbinding waarvoor je de instelling hebt ingesteld;
 6. Start je PC opnieuw op om de internetdienst op je Apple TV te gebruiken.

Hoe gebruik ik VPN op Apple TV met Smart DNS?

 1. Zet je Apple TV aan en ga naar instellingen;
 2. Zoek algemeen en selecteer netwerk;
 3. Selecteer Wi-Fi of Ethernet, afhankelijk van wat je gebruikt;
 4. Ga naar configuratie DNS en verander deze naar handmatig;
 5. Voer een alternatieve DNS-server of een smart DNS-proxy in (deze worden geleverd door je VPN-aanbieder), druk op bevestigen;
 6. Terug naar instellingen > algemeen > iTunes Store;
 7. Ga naar het menu locatie en selecteer het land van waaruit je wilt streamen;
 8. Zet Apple TV in de slaapstand, haal de stekker uit het stopcontact en wacht 10 seconden;
 9. Zet de stroom en Apple TV aan en kies het land van je keuze!

Hoe gebruik je de Airplay-functie om VPN op Apple TV te krijgen?

De laatste manier is de eenvoudigste, maar misschien wel een beetje onpraktisch. Als je een ander Apple apparaat hebt en je bent aangesloten op hetzelfde netwerk als je Apple TV, open dan Airplay. Zo kun je het scherm van het andere apparaat delen met je Apple TV. Dit is heel eenvoudig, maar het zal twee apparaten moeten gebruiken om content te streamen. Als je een VPN slechts één of twee keer gaat gebruiken om te streamen, is dit waarschijnlijk de beste methode, maar over een langere periode kan het een beetje onpraktisch zijn.

Samenvatting

Er zijn dus verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een VPN wanneer je Apple TV gaat gebruiken, of je nu in Nederland bent of in het buitenland. Alle in dit artikel genoemde VPN-aanbieders hebben zeer goede servers zowel in Nederland als internationaal en werken zeer goed met Apple TV. Niet alleen op Apple TV, maar op alle apparaten is het verstandig om een VPN te gebruiken. Dit is vooral door de veiligheid die het je geeft. Het is niet nodig om je lidmaatschap te upgraden om al je apparaten te dekken omdat de meeste diensten meerdere apparaten tegelijk toestaan.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo