Beste VPN-apps voor Android-toestellen

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Android is vast en zeker het meest gebruikte besturingssysteem op smartphones over de hele wereld. Met meer dan een miljard dagelijks actieve gebruikers wordt elk product dat niet compatibel is met Android overbodig zodra het is geproduceerd.

Een wederzijdse relatie beschrijft een situatie waarin aan de behoeften van beide partijen in gelijke mate tegemoet wordt gekomen. Dit is wat er bestaat tussen VPN-dienstverleners en Android-besturingssystemen. VPN’s die werken op Android hebben een mooi klantenbestand. Dit vertaalt zich in een dichte, voortdurende stroom van inkomsten en winst. Android-gebruikers hebben echter evenveel geluk. Het is een ongegeneerd, permanent afscheid van geopolitieke beperkingen.

Zeg hallo tegen nieuwe inhoud, ongeacht je locatie. Vanaf je mobiele apparaat heb je met VPN’s toegang tot Netflix Japan vanuit Nederland, of waar ook ter wereld dat niet Japan is! Welkom met open armen een ongekend niveau van privacy en veiligheid. Tegenwoordig zijn die woorden helaas vreemd geworden. Zeg nee tegen vervelende advertenties die over je hele scherm blijven opduiken. En nog veel meer!

De beste VPN-dienstverleners voor Android-gebruikers

Voer de relevante zoektermen in op Playstore en je ziet een grote hoeveelheid resultaten voor VPN-aanbieders. Je weet niet goed welke je moet gebruiken. Maar geen nood, wij hebben het huiswerk reeds voor je gedaan. Laten we zonder verder oponthoud meteen duiken in de beste VPN’s die compatibel zijn met je Android-apparaat. Hou je vast!

ExpressVPN

 • Aantal servers: Meer dan 3000
 • Snelheden: Onbeperkt
 • Serverlocaties: 160 in 94 landen
 • Maximaal ondersteunde apparaten: 5
 • 24-uur live chat: Ja
 • 30-dagen geld-terug-garantie: Ja
VoorNadelen
Snelste VPN die er isWeinig kortingen
256-bit AES versleuteling
Strikt zero-logbeleid

In alle opzichten is ExpressVPN de beste VPN om te gebruiken op een Android-toestel. We leggen even uit waarom. Ze bestaan al een tijdje en ze hebben daarom genoeg tijd gehad om een extreem rijke invloed te vergaren op verschillende locaties. Ze zijn zeer flexibel en hebben voortdurend belangrijke evoluties in de industrie meegemaakt en geautoriseerd. Zij leiden en de anderen volgen.

Met een repertoire van meer dan 3000 servers op 160 locaties in 94 landen is ongehinderde toegang vanuit elk deel van de wereld gegarandeerd. Dit betekent ook dat gebruikers een snelle, constante snelheid ervaren. En met bliksemsnelheid komt onbeperkte bandbreedte. ExpressVPN biedt zijn gebruikers ongeëvenaarde veiligheid en privacy.

De AES 256-bit versleuteling zorgt voor standaard veilige verbindingen en een strikt zero-logbeleid dat ultieme privacy garandeert. Met ExpressVPN kiest een automatische uitstekende locatiekiezer elke keer opnieuw de beste serverlocatie. En als je verbinding wegvalt, blokkeert een automatische kill switch onmiddellijk alle informatie die je toestel binnenkomt of verlaat.

Omdat we de kenmerken ervan op Android bespreken, willen we ons niet te veel laten meeslepen. ExpressVPN biedt een vorm van eenvoud die in de meeste andere VPN’s niet hebben. Het is dus moeiteloos te gebruiken en is zeer gebruiksvriendelijk. Met een breed serverbestand komt een breed klantenbestand. Daartoe zijn er meer dan 12 talen waaruit de app je laat kiezen. Taal is geen barrière!

De altijd actieve ondersteuningsdienst is altijd aanwezig om je door alle problemen te loodsen die je tijdens het gebruik van de app kunt tegenkomen. Naast hulp bij problemen zijn ze ook beschikbaar om eventuele grijze gebieden op te helderen, zoals abonnementen. Gebruiksvriendelijke videogidsen op hun website beantwoorden vragen die een potentiële gebruiker kan hebben. In het kort, hun klanten zijn zeer belangrijk voor ExpressVPN.

Als je topkwaliteit wilt van een Virtual Private Network, dan is ExpressVPN het VPN dat je moet gebruiken. Hun uitgebreide abonnementsplannen bieden grote kortingen en in het zeldzame geval dat je niet tevreden bent met hun diensten, kun je binnen een periode van 30 dagen je geld terugkrijgen.


NordVPN

 • Cryptocurrency geaccepteerd: Ja
 • Gelijktijdige verbindingen: 6
 • Speciale IP-adressen: Ja
 • Servers: 5342 in 58 landen
VoorNadelen
Veel prijsoptiesTrage app
Netflix-ondersteuning wordt up-to-date gehouden
256-bit AES versleuteling

NordVPN is volgens meer dan één norm een uitstekende dienstverlener en komt als tweede. Van bijzonder belang is dat NordVPN, in een poging om extra veiligheid te garanderen, gebruik maakt van dubbele VPN-technologie. Dit betekent dat de internetverbinding via twee afzonderlijke servers loopt, in tegenstelling tot slechts één. Dit is een dubbele gegevensversleuteling. Het strikte zero-logbeleid zorgt ervoor dat er geen gegevens over de activiteiten van de gebruikers worden bijgehouden en privacy wordt dus gegarandeerd.

NordVPN kan tot 6 apparaten tegelijk beveiligen met een enkel abonnement. Het gaat ook prat op een hoge en constante snelheid, vanwege haar 5600+ servers op meer dan 60 locaties. Deze servers hebben ook onbeperkte bandbreedtes.

De Android-app is gebruiksvriendelijk. Opmerkelijk is ook dat zodra je verbinding maakt met een WiFi-netwerk, NordVPN automatisch wordt geactiveerd. Met een 24/7 live chat voor klantenondersteuning zijn alle problemen die je kunt hebben in de kortste tijd opgelost.

NordVPN’s Android-app is altijd op zoek naar verbetering en heeft een aangepaste DNS-server toegevoegd en laat je ook OpenVPN TCP gebruiken in plaats van UDP. Geen baanbrekende verbeteringen toegegeven, maar dit kan een leuke bonus zijn als je een meer ervaren VPN-gebruiker bent. NordVPN is ook een van de weinige VPN’s die WireGuard-protocollen aanbieden.


SurfShark

 • Gratis proefperiode: Ja
 • Gelijktijdige verbindingen: Onbeperkt
 • Blokkeren van advertenties: Ja
 • Servers: 1000+ in 61 landen
VoorNadelen
Geen sporenNiet de snelste
Staat torrenting toe
256-bit AES versleuteling

De glorie van SurfShark zit in zijn naam. Met SurfShark kun je op je Android-toestel op het internet browsen als nooit tevoren. Je weet dat je een VPN-dienstverlener kunt vertrouwen als ze onafhankelijke beveiligingsaudits voltooien waarbij nul beveiligingsproblemen zijn gevonden. Ze werken volgens een strikt zero-logbeleid, dus details van je gegevens zullen nooit uitlekken naar ongewenste bronnen. SurfShark heeft meer dan 1040 servers wereldwijd. Je zult zeker genieten van een fantastische snelheid.

Het versleutelt al het internetverkeer van en naar je apparaat. Het verbergt je echte IP-adres en garandeert optimale privacy en veiligheid. MultiHop is een functie op SurfShark waarmee je via meerdere landen verbinding kunt maken, wat je privacy en veiligheid nog verder verbetert. Iedereen of een systeem, in dit geval, dat de herkomst van je signaal probeert te lokaliseren, zal daarbij waarschijnlijk verdwalen en door het bos de bomen niet meer zien.

De SurfShark-app op Android is indrukwekkend! Het biedt functies als de kill switch en whitelister. Met de kill switch ben je altijd zeker van een veilige verbinding. Het is een beveiliging dat als je VPN-verbinding wegvalt, je automatisch wordt afgesloten van het internet. Met Whitelister kun je de apps kiezen waarvoor je de VPN wilt gebruiken. Dit is belangrijk omdat sommige mensen hun bank-apps niet kunnen gebruiken met VPN’s.

Met de CleanWeb kun je op het internet surfen zonder vervelende advertenties, trackers of phishingpogingen. Er is ook NoBorders, dat speciaal is ontworpen om toegang te krijgen tot beperkte inhoud. SurfShark heeft nog veel meer van dit soort interessante functies.

De kers op de taart: met SurfShark kun je een onbeperkt aantal apparaten verbinden, allemaal tegelijk, met één enkel abonnement! Dit onderscheidt deze VPN van de rest van de concurrenten.

Het abonnement op SurfShark is vrij goedkoop en de prijs meer dan waard.


Voordelen van het gebruik van een VPN

Veel gebruikers weten dat VPN’s goed zijn om geo-restricties te omzeilen. Maar afgezien van het gebruik van een VPN om sites met restricties te deblokkeren, waar kan een VPN nog meer voor gebruikt worden? Hier zijn slechts enkele voordelen die een VPN je kan geven.

Volledige anonimiteit tijdens het browsen

Een VPN biedt volledige privacy tijdens het browsen op welke website dan ook. Dit betekent geen cookies meer en geen verzoeken om je e-mailadres. Je kunt effectief een spook worden tijdens het browsen.

Meer privacy

Een VPN zorgt ervoor dat je verkeer wordt versleuteld en via eigen DNS-servers wordt verstuurd om ervoor te zorgen dat het niet in verkeerde handen valt terwijl je surft.

Efficiëntie verhogen

Dankzij onbeperkte bandbreedte, supersnel browsen, online privacy, gegevensversleuteling en deblokkeerfuncties kun je veel sneller en efficiënter werken dan ooit tevoren.

IP-adres veranderen

Een VPN zorgt ervoor dat je IP-adres wordt gewijzigd. Omdat je IP-adres een identificatiemiddel is, zorgt dit voor meer privacy.

Locatie verbergen

Door je IP-adres te veranderen is je locatie niet zo gemakkelijk te achterhalen. Dat komt omdat je VPN dient als indicator van je locatie. Door het te veranderen en je browsen om te leiden via zijn eigen servers, verbergt je VPN je locatie.

Betere deals online ontdekken

Je kunt met je VPN veel besparen op hotels en vluchten. Dit komt omdat de meeste sites rekenen op basis van je IP-adres. Door je serverlocatie te veranderen in die van een ander land kun je prijzen vergelijken. Als je dit doet, kun je het beste de tijd nemen om uitgebreider te zoeken.

Conclusie

Elk van de bovenstaande VPN’s werkt perfect met je Android-toestel, zowel mobiel als zelfs Android TV. Je kunt onderweg gemakkelijk geo-geblokkeerde content streamen of torrents downloaden voor een zeer betaalbare prijs.

Vaak gestelde vragen

Wat als de VPN-aanbieder die ik kies geen Android-toestellen ondersteunt?

Het kan raadzaam zijn om in zo’n situatie met een andere VPN-aanbieder in zee te gaan. Het eerste dat je moet overwegen bij het kiezen van een VPN-provider voor Android is namelijk compatibiliteit. Afgezien van de kwestie van compatibiliteit, moet je zijn app ook gemakkelijk kunnen downloaden. Geen zorgen, de bovenstaande VPN-aanbieders hebben allemaal compatibele Android-apps.

Maakt het gebruik van een VPN mijn internetsnelheid traag?

Ja. Een VPN vertraagt daadwerkelijk je internetgebruik. De topproviders die we hierboven hebben besproken zorgen er echter voor dat je het verschil zelden voelt. Houd er ook rekening mee dat je afstand tot de server waarmee je verbinding maakt en de beveiligingsfuncties die je op de VPN-dienst gebruikt ook je internetsnelheid beïnvloeden.

Verbetert het gebruik van een VPN de veiligheid van mijn Android-toestel?

Ja. Een VPN versleutelt het verkeer dat van je toestel uitgaat. Bovendien creëert het een veilige tunnel waarbinnen je verkeer reist. Niemand – ook niet de overheid, je ISP, enz. – is in staat om je gegevens te ontsleutelen en in te zien. Bovendien hebben VPN’s meestal andere beveiligingsfuncties zoals malware- en adware-blokkers en houden ze je ook anoniem terwijl je op het internet surft.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo