Werkt NordVPN met Amazon Prime Video? (Bijgewerkt voor 2024)

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Amazon Prime is een van de meest vooraanstaande streamingplatforms wereldwijd met een exclusief aanbod. Het is momenteel beschikbaar in niet minder dan 242 landen. Net als de meeste streamingplatforms heeft Amazon Prime geo-restricties opgezet. Dit kan een tegenvaller zijn voor wie zich in het buitenland bevindt, of dit nu voor een korte tijd is of permanent. Je kunt deze beperkingen echter omzeilen met behulp van een VPN.

NordVPN is een van de beste VPN-aanbieders op de markt. In deze beoordeling hebben we enkele aanbieders getest en gingen we na hoe goed ze de geo-restricties van Amazon Prime kunnen omzeilen. Onze bevindingen zijn als volgt.

Waarom een VPN nuttig is voor Amazon Prime

Amazon Prime heeft geo-restricties opgezet. Op deze manier beperkt het specifieke video-inhoud, afhankelijk van de geografische locatie. In tegenstelling tot andere streamingplatforms kun je zien wat er wordt aangeboden binnen en buiten je geografische locatie, maar zonder toegang tot de inhoud.

Een VPN helpt je deze geo-restricties te omzeilen door je locatie te veranderen. Deze locatiewijzing vindt plaats door verbinding te maken met een VPN-server in het land waarmee je toegang wilt. Wil je bijvoorbeeld toegang tot Amazon Prime US? Maak dan verbinding met een server in de Verenigde Staten. Hierdoor verandert je locatie en krijg je toegang tot de anders geblokkeerde inhoud.

Amazon Prime beseft ten volle dat gebruikers deze methode gebruiken om geo-restricties te omzeilen. Daarom spoort het regelmatig VPN-gebruikers op waarna ze worden geblokkeerd. Alleen de beste VPN-aanbieders kunnen garanderen dat ze vrijwel altijd buiten de controle van Amazon Prime vallen, ongeacht locatie. NordVPN is een van die aanbieders. Over het algemeen kan NordVPN de geo-beperkingen op Amazon Prime omzeilen en inhoud zeer snel leveren.

Kan NordVPN de geo-restricties van Amazon Prime omzeilen?

In principe heb je geen VPN nodig als de inhoud die je wilt bekijken overeenkomt met het land waarbinnen je je bevindt. Het is zo dat geo-restricties vaak een probleem worden wanneer je in het buitenland bent. NordVPN is echter opgewassen tegen dit probleem.

Dit VPN kan zowel de geo-restricties van Amazon Prime US als UK omzeilen. Je hoeft alleen maar verbinding te maken met een server in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. De verbinding is gegarandeerd snel. Je hoeft je geen zorgen te maken over vertragingen tijdens het streamen van je favoriete show op het platform.

Een addertje onder het gras kan zijn dat je een desktop nodig hebt voor toegang tot Amazon Prime met behulp van NordVPN. Dit is vooral het geval als je toegang wilt tot inhoud van Amazon Prime UK of Amazon Prime US. De mobiele versies van de VPN-app geven toegang tot servers in Duitsland en andere in Frankrijk.

Dit probleem komt voor bij verschillende VPN-aanbieders. Amazon Prime werkt op dit moment niet zeer efficiënt op mobiele apparaten. Een andere VPN-aanbieder is dan ook niet de oplossing voor deze kwestie. 

Hoe de geo-restricties van Amazon Prime omzeilen met NordVPN

Nu we hebben vastgesteld dat NordVPN de geo-restricties van Amazon Prime kan omzeilen, resten er ons alleen nog enkele stappen. De aanwijzingen zijn eenvoudig en duidelijk, in overeenstemming met de eenvoudige interface van NordVPN.

1. Neem een NordVPN-abonnement

Er zijn verschillende abonnementen mogelijk. Idealiter ga je voor de aanbieding die het beste bij je budget past. Dit zorgt ervoor dat je de toekomstige betalingen kunt bijhouden.

2. Download en installeer de VPN-app

De beste locatie om een NordVPN-app te vinden is op de website van de aanbieder zelf. Er zijn verschillende apps voor de verschillende apparaten op de markt. Je kunt er vast en eentje vinden die perfect past, ongeacht het model van je apparaat.

Als dat niet het geval is, kan je best de app downloaden via de app store van je apparaat. Hierdoor ben je zeker dat de gedownloade app niet besmet is met malware.

Installeer de app nadat je deze hebt gedownload. De aanwijzingen voor de installatie zijn eenvoudig en duidelijk.

3. Selecteer de locatie

Selecteer een land om de bibliotheek van dat land te openen.

4. Maak verbinding met een server

Ga hiervoor naar de lijst met landen aan de linkerkant van het scherm. Tik op het land van je keuze. De servers op die plaats worden dan zichtbaar. Klik op een server naar keuze en maak verbinding.

In sommige gevallen zal de aanbieder de beste server op een locatie voorstellen. Het is aan jou om te beslissen of je dit accepteert of weigert.

5. Terug naar de Amazon Prime website

Ga naar de Amazon Prime website van de regio die je in gedachten hebt. Het aanbod voor elke locatie zal beschikbaar zijn. Selecteer de inhoud die je interessant vindt om te bekijken en begin te streamen.

Waarom NordVPN kiezen voor Amazon Prime?

Er zijn tegenwoordig nogal wat VPN-aanbieders op de markt. De meeste aanbieders beloven dat ze altijd geo-restricties kunnen omzeilen, inclusief die van Amazon Prime. In sommige gevallen zijn de beweringen van deze VPN’s slechts loze praatjes. Dit is niet het geval met NordVPN. Deze VPN-aanbieder verleent op betrouwbare wijze toegang tot Amazon Prime, ongeacht locatie. Daarnaast heeft het een aantal echt coole functies die het een sterke mededinger maken. Zie hieronder:

Uitgebreid aantal servers

NordVPN heeft meer dan 5.000 servers. Deze servers zijn strategisch geplaatst in 59 landen, wat een behoorlijk groot aantal is. Het feit dat ze over de hele wereld verspreid zijn betekent dat je toegang hebt tot elke regio die je maar wilt. 

Dus als je op zoek bent om de geo-restricties van een platform te omzeilen, zal dit met NordVPN vrij gemakkelijk zijn. Bovendien krijg je niet te maken met vertragingen dankzij het grote aantal. Dit komt omdat gebruikers niet clusteren op een paar servers zoals het geval soms is met andere aanbieders.

Bliksemsnel

We hebben dit al even kort aangestipt in een vorige alinea. NordVPN is een van de snelste VPN’s op de markt. Het levert content, al dan niet in HD, bliksemsnel. De gebruikers van NordVPN hebben geen klachten op het gebied van snelheid wanneer ze het platform gebruiken. Sterker nog, onlangs introduceerde NordVPN een unieke VPN-protocol, bekend als NordLynx. NordLynx heeft de surfsnelheid verbeterd tot boven wat gewoonlijk haalbaar was.

Betrouwbare beveiligingsfuncties

NordVPN is een provider van de bovenste plank. Het gaat dus verder en verder om zijn gebruikers te beveiligen. Populaire beveiligingsfuncties zoals AES 256-bit versleuteling, ondersteuning voor geweldige beveiligingsprotocollen en een kill switch zijn beschikbaar. Maar zelfs daarbuiten beschikt deze VPN-aanbieder over andere beveiligingsfuncties die je veilig houden, zoals obfuscated servers, een soort van gespecialiseerde verborgen server, No Border servers en split tunneling.

Geweldige prijs

Alle functies van deze VPN-aanbieder zouden er niet toe doen als de abonnementsformules buiten je bereik liggen. Dit is niet het geval voor NordVPN. Ze bieden verschillende abonnementen aan die tegemoetkomen aan de mogelijkheden van de meeste gebruikers. Hoewel de prijs een beetje boven het gemiddelde ligt, blijft NordVPN zeer betaalbaar. Bovendien hebben ze een 30-dagen geld-terug-garantie, waarmee je Amazon Prime kunt testen om er zeker van te zijn dat het werkt.

Kunnen gratis VPN’s de geo-restricties van Amazon Prime omzeilen?

Misschien wat kort door de bocht, maar nee. Betaalde VPN’s met geweldige functies en de nieuwste technologie hebben het vaak al moeilijk om door de eersteklas encryptiesystemen van Amazon Prime te breken. Het is nauwelijks voorstelbaar dat gratis aanbieders dan de systemen van NordVPN kunnen omzeilen. Het is algemeen bekend dat gratis VPN-aanbieders vaak ondermaatse functies hebben.

Maar zelfs hypothetisch gezien, als een gratis VPN-aanbieder toegang zou kunnen verlenen, is het nog steeds geen goed idee om van een gratis VPN gebruik te maken om toegang te verkrijgen tot bepaalde inhoud van Amazon Prime. Dit zou je veiligheid in gevaar kunnen brengen want het kwam aan het licht dat sommige gratis VPN’s de gegevens van hun gebruikers hebben bijgehouden en daarna aan derden hebben verkocht, en dit komt nog steeds voor. Ze komen weg met dit soort acties omdat gebruikers niet betalen voor hun diensten.

Bovendien kan je bijna zeker zijn dat de dienst traag zal zijn en tot frustraties zal leiden. Veel gebruikers maken gebruik van de freebies die door deze gratis VPN’s worden aangeboden. Daardoor raken hun servers vaak overbelast en leveren ze de inhoud erg traag. Dit kan leiden tot frustraties. Daarnaast kunnen vertragingen je kwetsbaar maken voor aanvallen. Wanneer je internetverbinding wegvalt, stopt het VPN met functioneren. Hackers kunnen in dat moment toegang krijgen tot je gegevens.

Veelgestelde vragen over het gebruik van NordVPN met Amazon Prime

Hier zijn enkele veelgestelde vragen. 

Kan ik door mijn Amazon-locatie te veranderen buitenlandse inhoud zien?

Ja, dat kan. Het veranderen van locatie is echter geen permanente oplossing voor toegang tot buitenlandse inhoud. Amazon houdt gebruikspatronen en veranderingen in het IP-adres bij, dus het maakt niet uit waar je je locatie naartoe verandert – de geo-restricties zullen voor de meeste gebruikers blijven bestaan. 

Bovendien is het zo dat als je je IP-adres blijft wijzigen telkens wanneer je toegang wilt tot inhoud op Amazon Prime, je contact moet opnemen met de klantenservice. Het kan zijn dat je account wordt geblokkeerd. De beste manier om Amazon Prime in het buitenland te krijgen is met behulp van een VPN zoals NordVPN. 

Heb ik een nieuw Amazon-account nodig als ik begin met NordVPN?

Nee, je hebt geen nieuw account nodig. Je hoeft geen nieuw account aan te maken of je opnieuw te registreren. Je kunt je bestaande account gebruiken. Hoewel Amazon Prime vaak wordt ondersteund en wereldwijd toegankelijk is, is dit niet altijd het geval.

NordVPN werkt door vier versies van Amazon Prime te blokkeren. Zorg ervoor dat je verbonden bent met een NordVPN-server die je zal helpen de blokkering op te heffen van de versie die je nodig hebt. Je kunt ook contact opnemen met de 24/7-klantenondersteuning om hulp te krijgen als dat nodig is. 

Is het veilig om NordVPN te gebruiken?

Ja, je kunt veilig gebruik maken van NordVPN. Met de service kun je zelfs een openbare Wi-Fi-hotspot gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hackers je privégegevens in handen krijgen. Zorg er gewoon voor dat alle functies die kunnen worden uitgeschakeld, zoals CyberSec, zijn ingeschakeld terwijl je het VPN gebruikt.

Is een VPN van invloed op de streamingkwaliteit van Amazon Prime Video?

Ja, maar niet noemenswaardig. Het gebruik van een betrouwbaar VPN doet amper iets aan de internetsnelheid, maar het zal te zien zijn op een snelheidstest. De meeste VPN’s zullen prima werken voor het streamen van video’s, zolang ze voldoen aan de vereisten voor snelheid die nodig zijn om HD-video te streamen. De snelheidsvermindering hangt af van de afstand tot de VPN-server en het aantal apparaten dat met de server is verbonden. Een goed VPN zal hogesnelheidsservers hebben dicht bij waar je verblijft.

Conclusie

Een VPN is een slimme keuze om de restricties van Amazon Prime te omzeilen, ongeacht je locatie. Van alle aanbieders scoort NordVPN vrij hoog. Als je de aanwijzingen hier volgt, zal je normaal geen problemen hebben om toegang te krijgen tot je favoriete programma’s en video’s, waar je je ook bevindt.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo