Werkt ExpressVPN met Netflix?

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Het gebruik van VPN-diensten is de laatste jaren sterk toegenomen. Wat ooit alleen maar een technologie was die ontworpen was voor privacy op het internet, is nu zoveel meer. De meesten die vandaag de dag gebruik maken van deze technologie genieten het voordeel dat ze geografische blokkades op het web kunnen omzeilen.

Het is gebruikelijk dat tv-series en films worden verkocht aan unieke distributeurs in elk land. Deze distributeurs hebben dan het exclusieve recht om de inhoud in het betreffende land te tonen. Dit betekent dat zij niet het recht hebben om de inhoud wereldwijd te vertonen. Daarom distribueren internationale streamingdiensten, zoals Netflix, verschillende inhoud in de verschillende landen.

Dit betekent dat een persoon in Nederland een heel andere selectie heeft dan een gebruiker in de VS. Ondanks het feit dat de gebruiker in de Verenigde Staten min of meer hetzelfde betaalt, heeft hij een veel bredere keuze uit titels. Dit lijkt voor velen oneerlijk en daarom worden VPN-diensten vaak gebruikt om te doen alsof ze zich in de Verenigde Staten bevinden.

Netflix testen met ExpressVPN

Hoewel Netflix veel vergelijkbare tv-programma’s en films heeft over de geografische grenzen heen, verschilt de inhoud van land tot land. Tussen de Europese landen zijn de verschillen meestal gebaseerd op een paar lokale series en films hier en daar. Het is de variatie ten opzichte van de Verenigde Staten die significant is.

De Amerikaanse Netflix heeft een bibliotheek die tot 5 keer zo groot is als die van sommige Europese landen. Omdat iemand meer of in ieder geval hetzelfde betaalt als Amerikanen, willen velen dezelfde toegang hebben als gebruikers van de Amerikaanse Netflix. Hier speelt het gebruik van een VPN een rol, en het is essentieel voor de reputatie van een VPN dat het met Netflix werkt.

ExpressVPN geeft u toegang tot US Netflix

ExpressVPN heeft indruk op ons gemaakt in onze test, en zonder uitzondering lukte het om volledige toegang te verkrijgen tot het Amerikaanse Netflix-aanbod. De lage prijs van de dienst en de uitbreiding van titels op Netflix is een fantastische deal. Maar dit goede nieuws beperkt zich niet alleen tot de toegang tot de Amerikaanse Netflix.

ExpressVPN slaagt erin de geografische beperkingen van Netflix keer op keer te omzeilen, en niet alleen de Amerikaanse versie. Dit betekent dat bijvoorbeeld de Britse, Australische, Duitse, Spaanse en de Nederlandse Netflix allemaal werken door gebruik te maken van de dienst. ExpressVPN opent dus echt een hele Netflix-wereld.

Het beste is dat je niet extra hoeft te betalen om toegang te krijgen tot deze content, wat bovendien volkomen legaal is. Je Netflix-abonnement geldt wereldwijd, ongeacht waar je reist, fysiek of via een VPN. Daarnaast is het gebruik van een VPN op zich niet illegaal, tenzij de actie die je onderneemt in principe illegaal is – iets wat bij het bekijken van Netflix zeker niet het geval is.

Door ExpressVPN te gebruiken kan je de Netflix-inhoud bekijken die je maar wilt. Als je favoriete programma niet beschikbaar is in je land, maar bijvoorbeeld wel in de VS, dan maak je gewoon verbinding met een Amerikaans IP-adres. ExpressVPN garandeert je toegang tot alle Netflix-inhoud, en niet alleen tot de selectie van één land.

Waarom ExpressVPN voor Netflix gebruiken?

Veel VPN-diensten beweren toegang te bieden tot de Amerikaanse Netflix. Helaas blijkt uit tests dat veel diensten hier niet in slagen. Vooral de gratis varianten scoren slecht, en ook veel betaalde diensten zijn inconsequent. Niets is vervelender dan te moeten wachten op je favoriete programma, alleen maar om te zien dat de VPN-dienst er uiteindelijk niet in slaagt.

Daarom is ExpressVPN, dat bewezen heeft continu te werken door middel van VPN-testen, een van de beste opties die er is. ExpressVPN omzeilt niet alleen de geografische beperkingen van Netflix, maar omzeilt ook het IP-adres verbod dat de dienst de afgelopen jaren tegen VPN’s gebruikt.

Een ander, even belangrijk aspect van een VPN is dat het maatregelen neemt tegen verminderde internetsnelheden. Doordat het verkeer op een VPN-verbinding via een extra externe server verloopt, treedt er snelheidsverlies op. ExpressVPN is echter marktleider in het beperken van dit snelheidsverlies tot een absoluut minimum.

En ten slotte, wanneer je wilt ontspannen en naar je favoriete programma via de Amerikaanse Netflix wilt kijken door middel van een VPN, dan kun je haperingen en lange laadtijden als kiespijn missen. Kies daarom voor een VPN-dienst zoals ExpressVPN om een optimale kijkervaring te garanderen.

Hoe kan ik via ExpressVPN verbinding maken met de Amerikaanse Netflix?

ExpressVPN is een van de meest gebruikte VPN-diensten. Dit wordt deels toegeschreven aan hun producten, maar de gebruiksvriendelijke interface heeft er ook mee te maken. Het duurt slechts enkele minuten om je te registeren en verbinding te maken met de Amerikaanse Netflix.

De eerste stap is natuurlijk het aanmelden, het selecteren van een abonnement en vervolgens het downloaden van het programma op je computer. Het is de moeite waard om op te merken dat ExpressVPN een van de goedkopere opties is als het gaat om het productaanbod. Bovendien is de installatie snel en eenvoudig.

Met de meeste betaalde diensten kun je een maand lang het VPN zonder risico uitproberen.

Eenmaal gedownload, werkt ExpressVPN met een enkele gebruikersinterface. In de gebruikersinterface heb je toegang tot duizenden servers in vrijwel elk land waar je toegang tot nodig hebt. Kies een van de Amerikaanse IP-adressen om in te loggen zodat het lijkt alsof je je in de VS bevindt.

Deze overgang vindt plaats in enkele seconden en je oude IP-adres is nu verborgen. Voor Netflix lijkt het alsof je de website via een willekeurig Amerikaans IP-adres bezoekt. Je hebt nu toegang tot de Amerikaanse Netflix, zoals elke Amerikaanse burger. Je kunt ook toegang verkrijgen tot de inhoud van Netflix voor verschillende andere prominente landen.

Problemen met Netflix oplossen via ExpressVPN

Hoe goed een dienst ook is, het is waarschijnlijk dat er vroeg of laat fouten zullen optreden. Waar het in deze situaties echt om gaat is dat de dienst het gemakkelijk maakt om problemen op te lossen. Er zijn verschillende troubleshooting-opties voor wanneer ExpressVPN om de een of andere reden niet werkt met de Amerikaanse Netflix.

1. Zoek een nieuw IP-adres: Als je bijvoorbeeld verbinding wilt maken met de Amerikaanse Netflix, kun je kiezen uit meerdere servers. Als één ervan niet werkt, kun je gewoon een andere proberen.

Het is mogelijk dat Netflix het IP-adres dat je net met hun dienst hebt geprobeerd, op een zwarte lijst heeft gezet. Dit gebeurt zelden met prominente diensten zoals ExpressVPN, maar de strijd van Netflix tegen VPN-diensten is naar een veel hoger niveau getild. Dit wordt echter meestal opgelost door gewoon verbinding te maken met een nieuw Amerikaanse IP-adres in het programma.

Het enige wat je hoeft te doen is de verbinding met de server waarmee je verbonden bent te verbreken en vervolgens een nieuw Amerikaans IP-adres te selecteren uit de lijst die ExpressVPN ter beschikking stelt. Wanneer je Netflix opnieuw bezoekt, heb je waarschijnlijk toegang tot de inhoud. Zo niet, dan zijn er mogelijk meer diepgaande stappen nodig om weer toegang te krijgen.

2. Heb je je cachegegevens onlangs nog eens gewist? Hoewel Netflix gewoonlijk IP-adressen op de zwarte lijst gebruikt om geografisch beperkte inhoud te blokkeren, is dit niet de enige manier. Ze gebruiken bijvoorbeeld ook cookies in je browser. Wanneer je websites bezoekt, delen ze specifieke informatie over jou als bezoeker. Zo kan een website bijvoorbeeld zien dat je de website vanuit 3 verschillende landen hebt bezocht in een paar uur tijd.

Dit kan voor Netflix een signaal zijn dat een VPN wordt gebruikt. Het loont om zo nu en dan je cachegegevens te wissen. Sommige mensen denken dat cookies goed zijn in een webbrowser, bijvoorbeeld omdat ze onthouden wat je de vorige keer hebt gezien, wat je favoriete genre is, enzovoort. Als het echter ten koste gaat van de toegang tot de Amerikaanse Netflix met ExpressVPN, dan is het wissen van je cache een goede oplossing.

3. Geniet van de klantenservice: ExpressVPN staat bekend om haar uitstekende klantenservice. Maak er dus zeker gebruik van wanneer dat nodig is. Er kan bijvoorbeeld een probleem zijn in je DNS-instellingen dat de Netflix-blokkering veroorzaakt. Weinig mensen weten hoe ze dit moeten oplossen, maar met toegang tot ExpressVPN’s klantenservice via telefoon, e-mail en live chat, heb je binnen enkele seconden de begeleiding die je nodig hebt.

Andere geweldige VPN-diensten die met Netflix werken

Als ExpressVPN om de een of andere reden niet met Netflix werkt, zijn er andere mogelijkheden. Aangezien ExpressVPN een 30-dagen geld-terug-garantie biedt, kun je het geld terugvragen en uitgeven aan een van de twee andere geweldige opties die er zijn. NordVPN en SurfSharkVPN zijn twee andere formidabele diensten die consistent met Netflix werken.

NordVPN

Als je bijvoorbeeld verbinding wilt maken met de Amerikaanse Netflix, kun je kiezen uit vele servers. Als één ervan niet werkt, maak dan gewoon verbinding met een andere.

NordVPN is de enige VPN-dienst die echt concurreert met ExpressVPN voor de toppositie in de markt. Deze twee reuzen vechten voor klanten die toegang willen krijgen tot de Amerikaanse Netflix en meer. NordVPN garandeert toegang tot content wereldwijd, ongeacht welke streamingdienst je verkiest.

Deze VPN-service biedt ook enkele van de snelste servers in de industrie. Als gebruiker hoef je dus niet in te leveren op snelheid. Niets is erger dan naar een programma te kijken via een VPN met haperingen of lange laadtijden. Met NordVPN hoef je je daarover geen zorgen te maken.

SurfShark

Hier zie je het hoofdmenu van SurfShark. SurfShark werkt goed samen met Netflix in onze tests.

SurfShark is nog niet zo goed ontwikkeld als ExpressVPN en NordVPN, maar werkt wel met Netflix. Deze VPN-dienst is zeker een van de beste in de industrie. Met wereldwijde servers, en vooral in de VS, is de toegang tot de Amerikaanse Netflix nooit een probleem geweest voor SurfShark.

Deze VPN-dienst levert ook consequent hoge snelheden. Dit garandeert de beste gebruikerservaring bij het streamen van inhoud van bijvoorbeeld Netflix. SurfShark levert niet in aan toegankelijkheid, flexibiliteit, kwaliteit en snelheid. Dit is een geweldige VPN-dienst als je graag naar de Amerikaanse Netflix wilt kijken.

Gebruik ExpressVPN om Netflix op je telefoon of tablet te bekijken

Terwijl de meesten alleen gebruik maken van VPN-diensten op de PC, kun je met ExpressVPN ook verbinding maken met zowel je telefoon als tablet. Dit betekent dat je ook op andere apparaten de Amerikaanse Netflix kunt streamen. Even geen computer beschikbaar? Geen probleem! ExpressVPN werkt net zo goed op andere apparaten.

Dit betekent ook dat je vrij bent om te kiezen wat het beste bij je past. Ook de app voor Android of iOS is zeer eenvoudig te gebruiken. Bovendien behoudt de telefoonapplicatie dezelfde hoge snelheid en kwaliteit van de verbinding via VPN.

Zo detecteert Netflix dat je een VPN gebruikt

Veel VPN-diensten werken niet met Netflix. Hier probeert OVPN toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix.

Vraag je je wel eens af hoe Netflix weet dat je een VPN-dienst gebruikt? Als je bijvoorbeeld verbinding maakt met een IP-adres in de Verenigde Staten en probeert te kijken naar Amerikaanse inhoud op Netflix, kan een bericht “You seem to be using an unblocker or proxy” op het scherm verschijnen.

Dit betekent niet dat je geen gebruik kunt maken van een dienst als ExpressVPN om weer toegang te krijgen. Zoals eerder in het artikel vermeld, kun je bijvoorbeeld verbinding proberen te maken met een ander Amerikaans IP-adres bij dezelfde dienst. Maar hoe weet Netflix dat het adres überhaupt Amerikaans is?

Nou, het antwoord ligt in het IP-adres zelf. We krijgen een IP-adres van onze internetprovider. Alle sites kunnen ons IP-adres zien. Je hoeft je echter geen zorgen te maken – het geeft geen andere informatie dan de regio waar je woont. De logica hierachter is om geografisch aangepaste alternatieven en inhoud te kunnen aanbieden.

Netflix zal bijvoorbeeld merken dat je hun site vanuit Spanje bezoekt. In dit geval zouden ze de menu’s in het Spaans vertalen en de munteenheid zou Euro zijn in plaats van USD. Hoewel het voor websites misschien handig is om je IP-adres te kennen, is het natuurlijk onpraktisch dat ze je blokkeren van een aantal van de beste content die er is.

ExpressVPN verbergt je eigenlijke IP-adres en gebruikt een ander adres zodat je sites zoals Netflix voor de gek kunt houden. Merk echter op dat dit niet illegaal is. Wanneer Netflix het gebruik van VPN’s tegengaat, is het niet Netflix zelf die dit initieert, maar de mensen die de inhoud bezitten.

Streamingproblemen met Netflix door ExpressVPN

Als je problemen ondervindt met het streamen van content, kan dit te maken hebben met ExpressVPN, of het kan een fout zijn met je verbinding of mogelijk met Netflix zelf. Soms kan het helpen om de pagina te vernieuwen, de browser af te sluiten of zelfs je computer uit te schakelen.

Soms vergeten we dat we verbonden waren met Netflix voordat we de VPN-service inschakelden. Om de VPN-server in deze situatie te laten werken, moeten we de pagina opnieuw laden, zodat we de pagina bezoeken met het nieuwe IP-adres dat ons is toegewezen. Pas dan heeft ExpressVPN de kans om zijn magie te tonen.

Als geen van de IP-adressen voor een bepaald land werkt, probeer dan een ander land te vinden dat de gewenste Netflix-inhoud heeft en zoek daar een server. Je zou verbaasd kunnen zijn over hoeveel beter de kwaliteit is voor verbindingen uit andere landen.

ExpressVPN werkt met Netflix

Als je naar de Amerikaanse Netflix wilt kijken, dan behoort ExpressVPN ongetwijfeld tot de beste opties op de markt. Deze VPN-dienst gaat er prat op een enorm aantal servers over de hele wereld te kunnen aanbieden, waarbij de selectie in de Verenigde Staten absoluut tot de meest indrukwekkende behoort. Binnen enkele seconden ben je verbonden met het IP-adres en voor een dienst als Netflix lijkt het alsof je je in de VS bevindt. Op deze manier geeft ExpressVPN iedereen de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo