VPN-diensten in het geheim eigendom van Chinese bedrijven

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Virtuele privé-netwerken zijn belangrijk voor veilige verbindingen en privacy bij het gebruik van internet. Geen wonder dat het aantal VPN-gebruikers blijft stijgen. Er is een enorme concurrentie tussen VPN-aanbieders, met meer bedrijven die strijden om een aanzienlijk deel van de groeiende VPN-markt.

De eigenaars van deze VPN-aanbieders zijn van cruciaal belang voor de klanten, vooral vanwege de wetten inzake gegevensbescherming die gepaard gaan met hun geografische ligging. Het is goed om te weten dat sommige van deze dienstverleners niet transparant zijn naar de gebruikers over hun eigenaars en de locatie van de moederbedrijven.

Chinese bedrijven die in het geheim VPN’s bezitten

Verborgen eigenaars en locaties zijn geen goede manier om vertrouwen op te bouwen, vooral als je een VPN-dienstverlener bent. Gebruikers moeten erop kunnen vertrouwen dat hun VPN-aanbieder hen veilig zal houden, ondanks druk van een regering of organisatie. Daarom zijn de geografische locaties van VPN-bedrijven van cruciaal belang.

Het is gebleken dat sommige Chinese bedrijven in het geheim VPN-aanbieders bezitten. Dit roept de vraag op waarom deze bedrijven besluiten niet transparant te zijn. Wanneer een VPN-aanbieder eigendom is van een Chinees bedrijf, betekent dit dat de Chinese overheid legaal toegang kan eisen tot de gebruikersgegevens. Het kan een slecht idee zijn om deze VPN’s te gebruiken, aangezien privacy en de bescherming van persoonsgegevens sleutelelementen van VPN’s zijn. Laten we eens kijken naar een aantal van deze bedrijven:

1. Innovative Connecting

Innovative Connecting wordt ook wel ALL Connected Co genoemd. De dienst is gevestigd in Singapore en richt zich op de ontwikkeling van mobiele VPN-applicaties. Op de officiële website is weinig informatie terug te vinden, maar op de LinkedIn-pagina vermelden ze wel dat hun productontwikkelingseenheid in China is gevestigd.

Innovative Connecting ontwikkelt verschillende mobiele VPN-applicaties: VPN Proxy Master Pro, VPN Master, VPN Proxy Master Lite, TurboVPN, Solo VPN en VPN Sofast. Naast deze VPN’s is het bedrijf ook aangesloten bij vier andere VPN-applicaties, dus een totaal van tien. Verder onderzoek toont aan dat het bedrijf gerelateerd is aan twee verschillende bedrijven: Lemon Clove en Autumn Breeze. Lemon Clove heeft hetzelfde adres en bestuurssecretaris als Innovative Connecting. Hun sites lijken ook sterk op elkaar.

Lemon Clove ontwikkelt VPN Robot en SnapVPN, terwijl Autumn Breeze Hot VPN en Unlimited Free VPN Monster ontwikkelt. In totaal komt dit overeen met tien VPN-applicaties.

Laten we eens kijken naar een aantal van deze VPN’s:

Turbo VPN:

Ondanks het feit dat zijn mobiele applicaties meerdere downloads hebben, is dit geen veilige VPN-dienst om te gebruiken. Turbo VPN is een voorbeeld van bekendheid, en dit is niet hetzelfde als kwaliteit. Je blijft beter uit de buurt van deze VPN-dienst als je je privacy wilt beschermen, aangezien de dienst je informatie zal verstrekken als de overheid daarom vraagt. Ondanks zijn zero-logbeleid verzamelt het gegevens over waar je bijvoorbeeld verbinding maakt, waar je verbinding mee maakt, de hoeveelheid gegevens en andere analytische gegevens. Het zit ook vol met ongewenste advertenties, riskante toestemmingen, malware en DNS-lekken. Samengevat is het gebruik van Turbo VPN een risico dat je misschien niet bereid bent te nemen.

VPN Proxy Master:

Dit is een andere bekende gratis VPN-dienst. Het probleem met de meeste gratis VPN-diensten is dat ze, aangezien ze geen geld verdienen aan de abonnementen op hun dienst, op zoek zijn naar alternatieve manieren om de eindjes aan elkaar te knopen. De dienst heeft reclamepartners zoals Facebook, UnityAd, Vungle en AdMob. VPN Proxy Master heeft een zeer merkwaardig logbeleid en mist uitgebreide beveiligingsfuncties. Je gaat beter op zoek naar een alternatieve VPN-dienst.

Solo VPN:

Dit is een andere VPN-dienst die gratis diensten aanbiedt in ruil voor ongewenste advertenties. Deze VPN-dienst heeft geen uitgebreide of spannende onderdelen. We kunnen niet met zekerheid zeggen dat deze VPN veilig is omdat er geen concrete informatie over deze dienst terug te vinden is. Het heeft ook geen DNS-lekbescherming. Samengevat is dit weer een gratis VPN-dienst die je liever vermijdt.

Snap VPN:

Minder beveiligingsfuncties, merkwaardig logbeleid, geen torrenting, gebrek aan ondersteuning voor populaire streamingdiensten en agressieve advertenties zijn kenmerken van deze mobiele VPN-dienst. Hoewel het sterke encryptie gebruikt om je gegevens te beschermen, garandeert het nog steeds niet je privacy.

Unlimited Free VPN Monster:

De gratis versie van deze VPN-dienst die alleen voor Android beschikbaar is, stelt je bloot aan agressieve reclame. Het mist belangrijke beveiligingsfuncties en lijkt geen informatie te bieden over het type encryptie dat het gebruikt. Hoewel het duidelijk is welke gegevens de dienst verzamelt, is het niet duidelijk in het geval van eigenaars en geografische locatie. Het gebrek aan transparantie is waarschijnlijk reden om Unlimited Free VPN Monster te vermijden.

Het is zorgwekkend dat Innovative Connecting niet transparant is voor de gebruikers van deze zeven applicaties. Wat verbergen ze nog meer? Het wordt aanbevolen dat je beter wegblijft van hun toepassingen totdat je er met zekerheid op kunt vertrouwen dat je gegevens veilig zijn in hun handen.

2. SuperSoftTech

SuperSoftTech opereert officieel in Singapore, maar het bedrijf behoort toe aan Jinrong Zheng, een Chinees staatsburger die in Beijing woont. Hij heeft veel mobiele toepassingen ontwikkeld waarvan de naam meestal met “Super” begint. Mobiele applicaties die door hem zijn ontwikkeld zijn o.a. SuperVPN, VPN Payment Tool en LinkVPN. Laten we eens een korte blik werpen op een van deze VPN-diensten.

SuperVPN

SuperVPN is een van de beroemde VPN-diensten voor mobiele apparaten. Het heeft meer dan honderd miljoen downloads in de Google Play Store. Het heeft hetzelfde privacybeleid als LinkVPN, dat van dezelfde ontwikkelaar is. Het privacybeleid suggereert dat de dienst gehoor zal geven aan bevelen als een hogere autoriteit de gegevens opvraagt omdat het IP’s scant tegen een zwarte lijst.

SuperVPN slaat ook gegevens op in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk onder het privacybeleid van de dienst. Het is echter onduidelijk welke gegevens deze VPN-dienst verzamelt en opslaat. Aangezien gebruikers geen account nodig hebben om SuperVPN te gebruiken, is het verwarrend waarom er een noodzaak is om gebruikersgegevens op te slaan. Hoewel deze applicatie de nodige beveiligingsprotocollen heeft om je te beschermen, vraagt de app onnodige machtigingen van je apparaat. Als je sommige van deze toestemmingen accepteert, worden je gegevens kwetsbaar. Andere zaken waar je je zorgen over moet maken zijn het aantal ongewenste advertenties dat je zult tegenkomen en mogelijke malware-infectie. Lees meer over SuperVPN in dit artikel geschreven door Forbes.

3. Andere Chinese bedrijven

Er zijn nog een paar andere bedrijven die concrete banden hebben met China en dat zijn onder andere de volgende:

Newbreed Network

Newbreed Network heeft een zestal VPN-toepassingen. Het bedrijf beweert in Singapore te opereren, maar de sites voor een paar van zijn VPN-toepassingen zijn in het Chinees. VPN Green, SGreen, MasterVPN, NodeVPN, TXVPN en AirGO Fast zijn applicaties die verbonden zijn met het Newbreed Network.

Hotspot VPN

De directeur van Hotspot VPN is Chinees en verblijft in China. VPN-applicaties zijn onder andere Free VPN, Hotspot VPN, Secure VPN en Easy VPN.

Hi Security

Hi Security heeft drie VPN-diensten: Hi VPN Free, Hi VPN Pro en Net Master. Deze toepassingen zijn onderdeel van Shenzhen HAWK Internet, een bedrijf van TCL Corporation, een bekend Chinees bedrijf.

LEILEI

LEILEI is eigenaar van Yunfan VPN en Bit VPN.

Betrouwbare gratis VPN-diensten die je kunt proberen

De meeste van deze geheime Chinese eigenaar VPN-diensten bieden gratis diensten aan. Dit is misschien de belangrijkste reden waarom ze zo veel gebruikers hebben. Het vinden van een betrouwbare gratis VPN-service zou geen probleem moeten zijn. Hier zijn een paar VPN-diensten die je kunt vertrouwen om je veilig te houden:

1. ProtonVPN

ProtonVPN is gevestigd in Zwitserland. Industriestandaard versleuteling en beveiligingsprotocollen zorgen ervoor dat je apparaten veilig zijn wanneer je op het internet surft. De dienst heeft ook een kill switch om te voorkomen dat je IP-adres wordt blootgesteld. Voor verschillende beveiligingsfuncties moet je upgraden naar een betaald abonnement. De apps zijn compatibel met alle bekende besturingssystemen.

ProtonVPN heeft geen bandbreedtelimiet op de gratis versie. Je kunt het dus gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat de verbinding wordt afgesloten. Je hebt alleen toegang tot servers in drie landen, maar je kunt geen geo-blokkering omzeilen bij het streamen of het gebruiken voor torrenting. Upgraden naar een betaald abonnement is nog steeds goedkoper dan de meeste VPN-diensten en je krijgt geweldige functies.

2. Windscribe

Windscribe is een in Canada gevestigd bedrijf met een strikt zero-logbeleid. Ondanks het ontvangen van meer dan dertig verzoeken om gegevens vrij te geven, bewijzen ze voortdurend geloofwaardig te zijn door elke keer af te wijzen. De gratis versie wordt geleverd met een compleet pakket beveiligingsfuncties, waaronder een kill switch, multi-hop, DNS / IPv6-lek bescherming, veilige hotspot, en stealth mode. Veel gratis VPN-applicaties kunnen zich niet beroemen op de helft van deze functies.

Hoewel de snelheid niet hoog is, zal je geen problemen ondervinden bij het omzeilen van de geo-blokkering bij het streamen, afhankelijk van de locatie van de server die je kiest. Het enige kleine probleem is dat de dienst een bandbreedte limiet heeft van 10 GB per maand. Over het geheel genomen is Windscribe betrouwbaar en doet het zijn werk om je te beschermen.

Conclusie

Vertrouwen is een belangrijk kenmerk van de VPN-markt, en VPN-diensten moeten transparant zijn voor gebruikers over hun eigenaars. De hier genoemde Chinese bedrijven zijn niet bepaald helemaal eerlijk geweest tegenover het grote publiek en hun gebruikers. Privacy en beveiliging zijn de twee cruciale kenmerken van VPN-toepassingen. Een bedrijf heeft niets te zoeken op de VPN-markt als de gebruikers er niet op kunnen vertrouwen dat het bedrijf de gegevens en de veiligheid van de gebruikers waarborgt. Het is belangrijk voor jou als gebruiker om te weten welke VPN-toepassingen je kunt vertrouwen en welke niet.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo