VPNexpert

TigerVPN Ervaringen

8.1/10

TigerVPN is een goede keuze voor zowel anonimiteit als voor het omzeilen van geo-blokkering.

Wat we goed vinden aan TigerVPN:

 • Ervaren VPN-dienstverlening
 • Focus op privacy
 • Goede kortingen en een flexibel abonnement
 • Laagste prijs:

  $2.75 / maand

  Werkt met:

  Videoland Ziggo AppleTV Disney+ Netflix

  TigerVPN is een dienst die in 2011 in Slowakije is opgericht. Dit is niet zo lang geleden, maar in de VPN-industrie was dit een goed moment. Hoewel de technologie al vele jaren bestaat, zijn de meeste VPN-diensten relatief nieuw.

  De ervaring die TigerVPN heeft is dan ook zeker een voordeel. Daarnaast hebben ze tijdens al die jaren ook het gebruiksgemak geperfectioneerd. TigerVPN heeft ook een goede klantenservice en stuurt gebruikers in de juiste richting. Daarnaast zorgen ze voor anonieme verbindingen, snelle servers en het omzeilen van geo-blokkering – allemaal factoren die standaard lijken te zijn.

  • $2.75 per maand
  • 72% korting
  • 7 dagen geld terug garantie

  Anonimiteit en veiligheid

  TigerVPN zorgt ervoor dat je anoniem online kunt surfen. Vandaag de dag wordt online privacy bedreigd doordat iedereen inzicht kan krijgen in je online activiteiten. Een VPN-dienst als TigerVPN zorgt er in de eerste plaats voor dat geen enkele derde inzicht heeft in wat je online doet.

  Het gaat hierbij niet alleen om hackers of je internetprovider, maar ook om de overheid. Vaak zijn er zorgen over VPN-diensten, omdat overheden in sommige landen gegevens opvragen van gebruikers bij VPN-diensten. Slowakije, waar TigerVPN is gevestigd, is echter niet één van deze landen, noch houdt TigerVPN je activiteit bij, zodat ze gewoon geen gegevens hebben om te delen.

  Natuurlijk heeft het geen zin om anoniem te surfen als je niet beveiligd bent. TigerVPN biedt daarom het beste middel om je online activiteiten te beveiligen, namelijk versleuteling. Met zijn 256-bit versleuteling biedt TigerVPN een van de hoogste niveaus van encryptie. Deze versleuteling wordt gebruikt door het Amerikaanse leger.

  Servers

  TigerVPN biedt meer dan 300 servers in 42 verschillende landen. Ze hebben servers beschikbaar in landen zoals de Verenigde Staten en Canada, waar velen een verbinding mee zoeken om bijvoorbeeld Netflix te bekijken want de inhoud neemt namelijk sterk toe.

  Het belangrijkste van TigerVPN’s serverselectie is dat het niet over 42 willekeurig geselecteerde landen gaat. Het is bijvoorbeeld geweldig om verbinding te kunnen maken vanuit het buitenland met een server in Nederland, omdat je zo toegang hebt tot de inhoud in het land.

  TigerVPN biedt servers in Nederland, wat betekent dat je ook in het buitenland naar Nederlandse TV kunt kijken. Als je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bent, hoef je alleen maar in te loggen op een Nederlandse server. Wanneer je vervolgens diensten zoals Ziggo bezoekt, zullen de diensten denken dat je je in Nederland bevindt, en krijg je vervolgens toegang.

  Snelheid

  TigerVPN’s website

  Het aantal servers zegt weinig over een VPN-dienst als de snelheid niet goed is. Veel van de toonaangevende diensten hebben bijvoorbeeld duizenden servers, maar zodanig veel gebruikers dat zelfs de meeste van deze servers traag zijn. Met TigerVPN heb je dit probleem echter niet.

  Alle VPN-diensten resulteren in een licht snelheidsverlies ten opzichte van de oorspronkelijke snelheid, omdat je verbinding via een extra server wordt gerouteerd. Toch is dit verlies niet merkbaar bij TigerVPN. Dit komt bijvoorbeeld doordat hun servers zo’n hoge capaciteit hebben, wat mede afhankelijk is van het aantal actieve gebruikers op hun servers.

  Dit is niet alleen handig voor algemeen surfen, maar vooral ook voor het bekijken van films en tv-programma’s in HD, of het spelen van online videogames. Veel VPN-diensten hebben er prat op dat ze je toegang geven tot veel content onder een anoniem IP-adres. Weinig VPN-diensten daarentegen doen dit zonder afbreuk te doen aan de snelheid. TigerVPN slaagt hier wel in.

  Gebruiksgemak

  Zoals vermeld in de inleiding is TigerVPN een van de meest gebruiksvriendelijke VPN-diensten, en dit is ook iets waar ze zichzelf als expert op de markt brengen. Het grootste voordeel is misschien wel dat ze al zo lang actief zijn.

  Met bijna een decennium als actieve VPN-aanbieder heeft TigerVPN het zeer eenvoudig gemaakt om de dienst te registreren, te downloaden en te installeren. Geen moeilijke configuraties, en in principe kan je eenvoudigweg klikken op het land waarmee je verbinding wilt maken. TigerVPN biedt ook een verscheidenheid aan handleidingen en een uitstekende 24/7 klantenservice.

  Omzeilen van geo-blokkering

  Naast online anonimiteit en veiligheid, ergeren veel mensen zich eraan dat grote delen van het internet geblokkeerd zijn. Hierdoor kan je een verscheidenheid aan films en tv-series van streamingdiensten zoals Netflix, HBO, BBC iPlayer, en meer niet bekijken. Het gebruik van VPN-diensten zoals TigerVPN kan dergelijke geo-blokkeringen verwijderen.

  De inhoud is immers alleen beschikbaar in de betreffende landen omdat de streamingdiensten je IP-adres kunnen vastleggen en dus ook waar je de pagina’s van de betreffende landen bezoekt. Als je bijvoorbeeld je verkeer via een Amerikaanse server via TigerVPN routeert, zal de streamingdienst denken dat je je in de Verenigde Staten bevindt.

  Hierdoor heb je toegang tot alle inhoud van de gemiddelde Amerikaan. Je kan films en tv-programma’s in HD bekijken, zelfs via de verbinding van TigerVPN. In feite kan TigerVPN je snelheid verhogen, omdat veel ISP’s de snelheid van je netwerk in de loop der tijd verlagen.

  Prijs

  TigerVPN heeft goede prijzen.

  TigerVPN biedt 3 verschillende abonnementen waaruit je een flexibele keuze kunt maken. Je kan kiezen voor 1 maand, 12 maanden of 3 volle jaren. Hoe langer je je abonneert, hoe goedkoper de maandelijkse kosten, en door je in te schrijven voor 3 jaar krijg je tot 72% korting op de maandelijkse prijs.

  2,99 dollar per maand behoort tot het meest betaalbare op de markt. Rekening houdend met de functies van TigerVPN, is dit een zeer redelijke prijs. Een leuke meerwaarde van TigerVPN is dat je bijvoorbeeld met Bitcoin kan betalen.

  Samenvatting

  TigerVPN gaat al even mee in de VPN-industrie, en dit is vooral te danken aan hun gebruiksgemak en functies. Met een verscheidenheid aan snelle servers wereldwijd is TigerVPN een goede keuze voor zowel anonimiteit als het omzeilen van geo-blokkering.

  • $2.75 per maand
  • 72% korting
  • 7 dagen geld terug garantie