Hoe verkrijg ik een Nederlands IP-adres in het buitenland?

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Er zijn vele redenen om in het buitenland een Nederlands IP-adres nodig te hebben. Op veel websites kun je zonder een Nederlands IP-adres niet inloggen, met name op zakelijke pagina’s en dergelijke. Dit is ter bescherming tegen aanvallen van hackers.

De misschien wel belangrijkste reden voor het verkrijgen van een Nederlands IP-adres buiten Nederland is dat veel entertainmentaanbiedingen beperkt zijn tot die in Nederland.

Dit komt doordat de kanalen alleen rechten opkopen om de programma’s in Nederland te tonen. Daarom wordt iedereen die een buitenlands IP-adres heeft geblokkeerd. Als je bijvoorbeeld tv-kanalen zoals Ziggo Go, NPO, KPN en dergelijke wilt bekijken, worden deze geblokkeerd als je niet in Nederland bent.

Het maakt niet uit waarom je een Nederlands IP-adres wilt, wij leggen je in dit artikel uit hoe je dit kunt doen. Allereerst volgt een zeer korte samenvatting zodat je niet het hele artikel hoeft te lezen als je dat niet wilt.

Korte samenvatting

Kort uitgelegd, met een VPN kunt u geobeperkingen omzeilen. Een VPN (virtueel privé-netwerk) kan op verschillende manieren worden uitgelegd. Een aantal VPN-bedrijven hebben verschillende servers over de hele wereld.

Als u een dergelijke dienst gebruikt, kunt u verbinding maken met al deze servers. Dit is zeer eenvoudig en de verbinding komt meestal tot stand door een muisklik.

Als u verbinding hebt gemaakt met zo’n server, krijgt u hetzelfde IP-adres als die server. In andere woorden, u verandert van IP-adres. Hierdoor verloopt al uw verkeer via de externe server waarmee u verbonden bent voordat het het internet bereikt. Anderen op het internet zullen denken dat uw verkeer afkomstig is van de server waarmee u verbinding heeft gemaakt.

U hoeft dus alleen maar een VPN-programma te downloaden en verbinding te maken met een Nederlandse server. Op die manier krijgt u een Nederlands IP-adres, in welk land u zich ook bevindt.

Dus het is zo simpel als dit:

 1. Download een VPN-dienst (zie aanbevolen diensten hieronder).
 2. Maak verbinding met een Nederlands IP-adres via de VPN-dienst.
 3. Je hebt nu een Nederlands IP-adres.

Dit zijn de beste VPN-diensten die we momenteel aanbevelen om een Nederlands IP-adres buiten Nederland te krijgen. Al deze VPN-diensten hebben verschillende Nederlandse servers zodat ze goed werken voor dit doel.

Wat moet ik weten over VPN?

Voordat u een VPN gebruikt om een Nederlands IP-adres te verkrijgen, zijn er bepaalde dingen die u moet weten. Er zijn zeer veel VPN-diensten, en de enige reden hiervoor is dat VPN een zeer winstgevend bedrijfsmodel is. Het is erg goedkoop om de verschillende servers te huren, en de kosten van de VPN-aanbieders zijn dus vrij laag.

Er zijn twee manieren waarop VPN-diensten geld verdienen, wat ons ook helpt om een bepaalde VPN-dienst te kiezen. De eerste groep VPN-diensten verdient geld door betaalde abonnementen.

De andere groep, de gratis diensten, verdienen op andere manieren geld. Dit gebeurt ofwel door marketing binnen het platform, ofwel door informatie over de gebruikers te verkopen aan derden.

NordVPN, een van de betere VPN’s, verbonden met een Nederlands IP-adres.

Dit is de belangrijkste reden waarom wij altijd de betaalde VPN-diensten aanbevelen boven de gratis diensten. De betaalde VPN-aanbieders garanderen bijna allemaal een zero logbeleid, d.w.z. dat ze uw verkeer niet bijhouden. Dit is niet het geval voor veel van de gratis diensten.

De betaalde VPN-diensten zijn zo goedkoop dat u niet onnodig het risico hoeft te nemen uw verkeer in gevaar te brengen door een gratis VPN-dienst te gebruiken. De gratis diensten zijn ook veel langzamer en hebben meestal een zwakke verbinding, waardoor de verbinding voortdurend uitvalt.

Beste VPN voor een Nederlands IP-adres in het buitenland

We zullen nu een paar VPN-diensten noemen die zeer goed zijn voor het verkrijgen van een Nederlands IP-adres als u in het buitenland op vakantie bent of als u permanent in het buitenland verblijft.

ExpressVPN

 • Goede VPN om in het buitenland te gebruiken
 • Goede snelheid van buitenlandse servers
 • Servers in 94 landen.

ExpressVPN is een solide VPN-dienst die al lang op de markt is. Dit is een van de VPN-diensten die bijna altijd op de eerste plaats komt te staan of op de top 3 van onafhankelijke VPN-klasseringen.

De reden waarom ExpressVPN het zo goed doet in de testen is omdat de service ongelooflijk robuust is. ExpressVPN biedt 3000 servers in 94 landen en dat is veel. Nog indrukwekkender is echter de goede snelheid, welke server u ook kiest. De verbinding is ook stabiel, u maakt verbinding in een korte tijd en de verbinding valt nooit uit.

ExpressVPN biedt een aantal servers in Nederland aan, wat de dienst ideaal maakt voor Nederlanders die op reis zijn of Nederlanders die in het buitenland wonen. De service heeft ook een zero logbeleidgarantie, wat betekent dat u vrij gebruik kunt maken van de service zonder dat u bang hoeft te zijn dat er informatie wordt gelekt.

Qua prijs is ExpressVPN een van de duurste op de markt, maar je krijgt nog steeds veel voor wat je betaalt. Het gaat over weinig geld, want een maandelijks abonnement kost maar 10 euro per maand. ExpressVPN heeft ook een 30-dagen geld-terug-garantie, zodat je de service kunt testen en het geld terugkrijgen als je niet tevreden bent.

NordVPN

 • Goed voor het veranderen van je IP-adres
 • Krachtige versleuteling van militaire kwaliteit
 • Goede klantenservice

NordVPN is samen met ExpressVPN een van de klassiekers in de industrie. NordVPN is gevestigd in Panama, ver buiten de jurisdictie van de EU en de VS. Dit betekent dat de service een goed privacybeleid heeft en natuurlijk een zero logbeleid hanteert.

NordVPN is een van de diensten waarvan u weet dat u deze kunt vertrouwen. Dit betekent dat de dienst altijd een goede snelheid heeft, een stabiele en snelle verbinding maakt en geen vertraging oploopt. Dit kan eigenlijk niet gezegd worden van zoveel VPN-diensten.

NordVPN werkt hard in de Nederlandse regio en biedt hier een aantal servers aan. Dit maakt de dienst ideaal voor Nederlanders die zich elders in de wereld bevinden.

Prijstechnisch is NordVPN relatief goedkoop, en u krijgt veel voor uw geld, vooral als u zich voor een langere periode vastbindt. NordVPN heeft ook een 30 dagen geld-terug-garantie, zodat u de risicovrije service kunt uitproberen en uw geld terugkrijgt als u niet tevreden bent.

Hoe kies je het juiste VPN?

Als je een VPN-dienst wilt gebruiken, zijn er bepaalde zaken waarop je je moet letten. Hier volgen de belangrijkste factoren.

Het meest essentiële is dat de VPN-dienst servers heeft in Nederland. Als het dit niet heeft, zal het onmogelijk zijn om een Nederlands IP-adres te verkrijgen. Geen server in Nederland = geen Nederlands IP-adres.

Dit is belangrijk om op te merken omdat er in feite nogal wat VPN-diensten zijn die geen servers hebben in Nederland, dit geldt in het bijzonder voor bijna alle gratis diensten en sommige iets minder betaalde diensten. Alle diensten die wij op deze site aanbevelen hebben veel Nederlandse servers.

Iets anders dat uiterst belangrijk is, zoals we al eerder hebben gezegd, is dat de VPN-dienst uw verkeer niet registreert. Kortom, als de VPN-dienst uw verkeer registreert, laat u de dienst alles zien wat u online doet en kunnen zij deze informatie later voor andere doeleinden gebruiken.

Dit is natuurlijk iets wat u niet wilt, en het is daarom belangrijk dat u zich hiervan bewust bent. Hier is het belangrijk om te kijken of de VPN-dienst een zero logbeleid hanteert. Alleen dan kunt u er zeker van zijn dat de dienst uw verkeer niet volgt.

Dit zijn de twee factoren die zeer belangrijk zijn. Er zijn natuurlijk ook nog een aantal minder belangrijke factoren.

Snelheid. Bij elk gebruik van een VPN vermindert de snelheid omdat al het verkeer door een externe router loopt voordat het het internet bereikt. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een VPN-dienst die u een minimaal snelheidsverlies garandeert.

Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een Nederlands IP-adres te verkrijgen met slechte snelheid als u bijvoorbeeld naar Ziggo Go wilt kijken. Alle VPN-diensten die wij op deze site aanbevelen, geven u een minimaal snelheidsverlies.

Naast de Nederlandse servers, het logbeleid en de snelheid, zijn ook de prijs, bruikbaarheid en robuustheid belangrijke factoren. Qua prijs is er eigenlijk niet veel verschil tussen de meeste VPN-diensten, dus dit is zelden een cruciale factor. Bijna alle diensten kosten zo’n 10 euro per maand en worden een stuk goedkoper als u zich voor een langere periode abonneert.

In termen van gebruiksvriendelijkheid is het belangrijk dat de VPN-dienst eenvoudig te gebruiken is. Hier zijn individuele voorkeuren echt belangrijk, maar u kunt de recensies van sommige VPN-diensten op deze pagina lezen als u geïnteresseerd bent in meer informatie over elke aanbieder voordat u een keuze maakt.

Hoe lang duurt het?

Het veranderen van het IP-adres met een VPN, of dit nu een Nederlands IP-adres of een ander IP-adres is, gaat zeer snel. Het duurt zelden langer dan 5 minuten. Het enige wat u hoeft te doen is een VPN-dienst te downloaden, te betalen en vervolgens verbinding te maken met een Nederlandse server.

Waar je het grootste deel van je tijd aan besteedt is meestal het kiezen van een VPN-dienst, dus we hebben verschillende suggesties gemaakt om de keuze voor jou gemakkelijker te maken.

Waar u het grootste deel van uw tijd aan besteedt is meestal het kiezen van een VPN-dienst, dus we hebben verschillende suggesties gemaakt om uw keuze gemakkelijker te maken.

Is het legaal om over te stappen op een Nederlands IP-adres?

Ons wordt vaak gevraagd of het legaal is voor Nederlandse burgers die zich in het buitenland bevinden om hun IP-adres te wijzigen. Het antwoord hierop is meestal dat dit legaal is, althans binnen Nederland. Ook in de meeste delen van de wereld is het volkomen legaal om het IP-adres met een VPN te wijzigen.

Op sommige plaatsen is het gebruik van een VPN niet helemaal legaal. Dit geldt vooral in landen als China of Rusland, vaak de landen die een VPN het meest nodig hebben vanwege de internetbeperkingen. Na wat we gehoord hebben, zijn er echter geen sancties voor mensen die een VPN gebruiken in deze landen. Wij raden u echter aan om te controleren of u zich in een dergelijk land bevindt.

Andere voordelen van een VPN-dienst

Als u ervoor kiest om een VPN-dienst te downloaden om een Nederlands IP-adres buiten Nederland te krijgen, krijgt u ook andere voordelen.

Ten eerste zal het veel moeilijker zijn voor hackers, marketingbedrijven of overheden om uw verkeer te controleren. Dit komt omdat al uw verkeer via een externe server verloopt die nauwelijks met uw apparaat kan worden verbonden.

Bovendien zult u in staat zijn om georestricties over de hele wereld te omzeilen. Zo kunt u bijvoorbeeld de Amerikaanse versie van Netflix of Hulu zien, waardoor de inhoud van deze streamingdiensten aanzienlijk hoger wordt.

Veel mensen kiezen ervoor om gebruik te maken van een VPN als men bijvoorbeeld dingen wil downloaden via bijvoorbeeld een torrent of iets dergelijks, om boetes van de autoriteiten te voorkomen.

We hebben op deze website heel veel geschreven over de verschillende VPN-voordelen, dus u hoeft alleen maar een beetje rond te kijken als u meer wilt weten over VPN’s. Als u vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo