Werkt NordVPN met HBO Max? (Bijgewerkt voor 2024)

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

HBO Max is een nieuw losstaand streamingplatform dat in mei 2020 door Home Box Office (HBO) werd gelanceerd. Het brengt alle traditionele inhoud van HBO samen met nog meer tv-favorieten. Met HBO Max kun je nu blockbusters, HBO Max-originals en duizenden uren content van bedrijven onder Warner Media, waaronder Warner Bros, bekijken.

Je kunt nu bijvoorbeeld films van Warner Bros op HBO Max streamen op hun premièredata. Als je klant bent van HBO Now of HBO Go, kun je zonder extra kosten eenvoudig overstappen naar HBO Max. WarnerMedia lanceerde HBO Max eerst in de Verenigde Staten, het thuisland van HBO. Het is alleen beschikbaar in de VS en enkele overzeese gebiedsdelen.

HBO zal het bereik van het streamingplatform binnenkort uitbreiden naar andere landen maar de relevante data voor deze uitbreiding zijn onbekend. Dit betekent dat HBO-abonnees geen toegang kunnen krijgen tot de HBO Max zodra ze zich buiten de VS bevinden.  

Waarom heb je een VPN nodig voor HBO Max? 

Je kunt HBO Max niet buiten de VS bekijken totdat HBO de dienst uitbreidt naar jouw land. Dus als je op zoek bent naar geweldige programma’s als Those Who Want Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, of The Flight Attendant, zul je alternatieven moeten zoeken voor HBO Max.

De planning voor de uitbreiding van HBO Max is vrij vaag. Het is niet zeker wanneer het streamingplatform naar jouw land komt. Zelfs als HBO Max op jouw locatie beschikbaar wordt, zal de bibliotheek van bepaalde landen waarschijnlijk beperkt zijn. Daarom heb je universele toegang tot HBO Max nodig met behulp van een VPN. 

Met een virtual private network (VPN) kun je overal vandaan verbinding maken met HBO Max. Dit is mogelijk omdat het VPN ervoor zorgt dat HBO Max denkt dat je vanuit de VS streamt. Hoe werkt dit? HBO Max en andere platforms met geografische beperkingen detecteren de locatie van gebruikers via hun IP-adressen. Een goed werkende VPN verwisselt dus je lokale IP-adres met een Amerikaans IP-adres. Hierdoor kun je bladeren en inhoud deblokkeren die normaal beperkt is tot de Verenigde Staten. 

Daarnaast zijn er talloze redenen waarom een VPN voor HBO Max van pas komt. Door te browsen op het internet word je blootgesteld aan verschillende online veiligheidsbedreigingen. Cybercriminelen en kwaadaardig materiaal kunnen je systeem op elk moment aanvallen. Een VPN beschermt je echter door je internetverkeer via een versleutelde server te laten lopen. Deze versleuteling voorkomt vervolgens dat derden je internetverbinding kunnen detecteren en hacken. Met een VPN blijf je veilig tijdens het streamen op HBO Max.

ExpressVPN

 • Aantal servers: Meer dan 3000
 • Snelheden: Onbeperkt
 • Serverlocaties: 160 in 94 landen
 • Maximaal ondersteunde apparaten: 5
 • 24-uur live chat: Ja
 • 30-dagen geld-terug-garantie: Ja
VoorNadelen
Snelste VPN die er isWeinig kortingen
256-bit AES versleuteling
Strikt zero-logbeleid

Werkt NordVPN met HBO Max? 

Je bent hoogstwaarschijnlijk NordVPN tegengekomen bij het zoeken naar geschikte VPN’s voor HBO Max. Deze review hier beantwoordt bevestigend dat NordVPN de content van HBO Max kan deblokkeren. NordVPN werkt perfect met HBO Max. Het is een uitstekende keuze. De functies zijn precies wat je nodig hebt voor een fantastische HBO Max-streamingervaring. 

NordVPN heeft meer dan 5000 servers verspreid over 60 landen wereldwijd. Meer dan 1970 van deze servers zijn geplaatst in 15 Amerikaanse steden, waaronder Atlanta, New York, LA en Miami. Al deze servers omzeilen gemakkelijk zelfs de zwaarste geo-beperkingen. Bovendien werken deze servers met hoge snelheden, zodat je weinig of geen problemen met bufferen zal ondervinden. 

Bovendien kiest NordVPN automatisch de beste server voor je HBO Max-verbinding. Als je ook andere dingen, zoals torrenting, wilt doen, komt NordVPN goed van pas. Bovendien kun je genieten van HBO Max met aanzienlijke beveiliging vanwege NordVPN’s 256-bit encryptie. Hackers en datasnuffelaars kunnen niet langs deze versleuteling. Evenzo garandeert NordVPN je online anonimiteit tijdens het kijken naar HBO Max. NordVPN is één van de meest betrouwbare VPN’s dat een zero-logbeleid hanteert, d.w.z. dat NordVPN geen gegevens van jou opslaat.

HBO Max is compatibel met verschillende apparaten. Je kunt bijvoorbeeld HBO Max streamen op alle iOS- en Android-apparaten, maar je kunt HBO Max ook bekijken met Windows, macOS, Linux gadgets, Smart TV’s, PlayStation en Xbox. NordVPN heeft apps heeft voor alle belangrijke apparaten. Bovendien kun je HBO Max met NordVPN tegelijkertijd gebruiken op zes verschillende apparaten. 

Tot slot zijn de abonnementsplannen van NordVPN zeer betaalbaar, met kortingen voor langere betalingsplannen. Je kunt NordVPN dertig dagen lang risicoloos gebruiken vanwege zijn geld-terug-garantie.

Hoe NordVPN instellen en gebruiken op HBO Max 

Een ander voordeel van NordVPN is de eenvoudige gebruikersinterface. Je hoeft geen techneut te zijn om NordVPN in te stellen voor het streamen van HBO Max. Als je de onderstaande stappen volgt, kan je binnen enkele minuten aan de slag.

Eerst en vooral moet je je aanmelden bij NordVPN. Bezoek de website van NordVPN en klik op “Krijg NordVPN”. Vervolgens kies je een abonnementsplan. NordVPN heeft maandelijkse, jaarlijkse en tweejaarlijkse betaalopties. De 30-dagen geld-terug-garantie geldt voor al deze plannen. 

Na aanmelding kun je de app downloaden op het apparaat waarop je HBO Max wilt gebruiken. Start vervolgens de app en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je NordVPN op verschillende apparaten gaat gebruiken, kun je de NordVPN-app voor al die apparaten krijgen. Je kunt tegelijkertijd één gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken voor zes apparaten. Opmerkelijk is ook dat je NordVPN op een router kunt installeren en gebruiken voor apparaten die niet compatibel zijn met VPN’s.

Nadat je bent ingelogd op de NordVPN-app, zoek en kies je een Amerikaanse server. Deze server vervangt automatisch je IP-adres door een Amerikaans IP-adres zodra je verbinding maakt. Nu kun je inloggen op je HBO Max-account en beginnen met streamen.

Er moet worden opgemerkt dat HBO Max niet gratis is. Je dient dus iets te betalen om je favoriete shows te kunnen streamen. Momenteel kost HBO Max ongeveer € 9,99 met advertenties. Wil je de reclamevrije versie, dan moet je € 14,99 betalen. Met advertenties krijg je te maken met periodieke reclames en verminderde videokwaliteit. Het reclamevrije abonnement geeft je echter onbeperkt toegang tot HBO Max zonder advertenties en in 4K HDR. Ten slotte kun je sommige content ook downloaden om offline te bekijken. 

Waarom NordVPN kiezen voor HBO Max?

We hopen dat we je ondertussen hebben overtuigd dat NordVPN een uitstekende keuze is voor HBO Max. Er zijn echter nog meer voordelen van streamen op HBO Max met NordVPN.

Toegewijd IP-adres

Het IP-adres dat je krijgt wanneer je verbinding maakt met een VPN-server deel je met andere gebruikers. Het IP-adres dat je vandaag gebruikt zal dus anders zijn dan morgen. Het resultaat is dat je je online reputatie niet in de hand hebt. Daarom is het geweldig dat je met NordVPN een uniek IP-adres kunt krijgen dat alleen jij kunt gebruiken. Opmerkelijk is dat NordVPN dit statische IP-adres slechts op vijf locaties aanbiedt, waaronder de VS. Daarom kun je tegen extra betaling een toegewijd NordVPN Amerikaans IP-adres bestellen. 

Consistente klantenservice

Het kan helaas gebeuren dat je problemen ondervindt tijdens het gebruik van NordVPN voor HBO Max. Als dat voorkomt is er echter geen reden tot paniek omdat NordVPN een uitstekende 24/7 klantenservice heeft. Daarom hoef je bij problemen alleen maar contact op te nemen met de klantenservice. NordVPN helpt zijn klanten met name via het NordVPN Help Center, e-mailondersteuning en live chat.

Gesplitste tunneling (split tunneling)

Tot slot wil je NordVPN misschien alleen voor HBO Max gebruiken. Als je dit wilt, kun je instellen dat alleen je HBO Max-verkeer door NordVPN wordt geleid. Verder kun je de rest van je verkeer rechtstreeks naar het internet leiden. Deze functie heet split tunneling.

Werken gratis VPN’s met HBO Max?

Er zijn veel gratis VPN’s in omloop, waardoor je al snel in de verleiding kunt komen om een gratis VPN te gebruiken voor HBO Max. Bovendien kunnen sommige van deze gratis VPN’s vergelijkbare functies bieden als NordVPN. Het gebruik van een gratis VPN is echter vaak een minder goed idee om verschillende redenen. 

Beperkte toegang

Gratis VPN’s beperken vaak de toegang van gebruikers tot slechts enkele van hun functies. Met een gratis VPN heb je bijvoorbeeld geen toegang tot hun hele servernetwerk. In sommige gevallen versleutelt zo’n VPN je verbinding ook niet altijd. Gebruikers moeten vaak betalen om volledige toegang te krijgen.

Trage servers

Veel gratis VPN’s hebben servers in de VS, maar die zijn echter beperkt en je kunt ze niet vergelijken met de meer dan 1000 servers van NordVPN. Omdat veel mensen zich op de beperkte servers storten, worden de servers overbelast. Het resultaat is dat de snelheid van de server zal afnemen, wat leidt tot slechte streamingervaringen.

Gratis VPN’s doen afbreuk aan veiligheid en privacy

Tot slot zijn gratis VPN’s niet zo toegewijd aan online veiligheid en anonimiteit als NordVPN. Bijgevolg gebruiken veel gratis VPN’s slechte versleuteling en verkopen ze gebruikersgegevens aan derden. Derden met slechte bedoelingen kunnen met deze gegevens online aanvallen tegen je uitvoeren.

Een betaalde VPN zoals NordVPN is een betere optie. Ten eerste kost een tweejarig abonnement slechts € 3,67/maand. Bovendien, als je de dienstverlening van NordVPN niet zo geweldig vindt, kun je altijd binnen dertig dagen je geld terugkrijgen via zijn geld-terug-beleid.

Conclusie 

HBO Max is een revolutie in de toegang tot entertainment. Daarom heeft iedereen HBO Max nodig, en wel nu! Maar wachten tot HBO Max op jouw locatie beschikbaar komt, kan te lang duren. Het is daarom een goed idee om toegang te verkrijgen tot HBO Max en zijn geweldige content met NordVPN. 

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo