Werkt NordVPN met HBO Max?

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

HBO Max is een nieuw stand-alone streamingplatform dat in mei 2020 door de Home Box Office (HBO) werd gelanceerd. Het brengt alle traditionele inhoud van HBO samen met nog meer tv-favorieten. Met HBO Max kun je nu blockbusters, HBO Max Originals en duizenden uren content van bedrijven onder Warner Media, waaronder Warner Bros, bekijken.

Je kunt nu bijvoorbeeld Warner Bros films op HBO Max streamen op hun premièredata. Als je nog een HBO Now of HBO Go klant bent, kun je zonder extra kosten eenvoudig overstappen naar HBO Max. Warner Media lanceerde HBO Max eerst in de Verenigde Staten, het thuisland van HBO. Het is dus alleen beschikbaar in de VS en enkele van haar gebieden.

Maar HBO zal het bereik van het streamingplatform binnenkort uitbreiden naar vele andere landen. Helaas zijn de relevante data voor deze uitbreiding onbekend. Dit betekent dat HBO-abonnees geen toegang hebben tot de HBO Max zodra ze de VS verlaten. 

Waarom heb je een VPN nodig voor HBO Max? 

Je kunt HBO Max voorlopig niet in Nederland bekijken. Dus als je op zoek bent naar geweldige programma’s als Those Who Want Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It of The Flight Attendant, zul je alternatieven moeten vinden voor HBO Max.

De plannen voor de uitbreiding van HBO Max zijn vrij vaag. We weten niet wanneer het streamingplatform naar Nederland komt. Zelfs als HBO Max in Nederland beschikbaar wordt, kan de bibliotheek nog beperkt zijn. Daarom is universele toegang tot HBO Max echt wel nodig. En dat is waar een VPN van pas komt. 

Met een virtueel privénetwerk (VPN, virtual private network) kun je overal vandaan verbinding maken met HBO Max. Dit is mogelijk omdat het VPN HBO Max laat denken dat je vanuit de VS streamt. Hoe? HBO Max en andere platforms met geografische beperkingen detecteren de locatie van gebruikers via hun IP-adressen. Een uitstekende VPN verwisselt dus je lokale IP-adres met een Amerikaans IP-adres. Nu kun je bladeren en inhoud ontgrendelen die normaal beperkt is tot de Verenigde Staten. 

Er zijn nog veel meer redenen waarom je een VPN voor HBO Max nodig hebt. Door te browsen op internet word je voortdurend blootgesteld aan verschillende online veiligheidsbedreigingen. Cybercriminelen en kwaadaardig materiaal kunnen je systeem op elk moment aanvallen. Een VPN beschermt je echter door je internetverkeer via een versleutelde server te laten lopen. Deze versleuteling voorkomt vervolgens dat derden je internetverbinding kunnen detecteren en hacken. Daarom blijf je veilig tijdens het streamen op HBO Max.

Werkt NordVPN met HBO Max? 

Je bent NordVPN vast en zeker tegengekomen als je gezocht hebt naar VPN’s voor HBO Max. Deze beoordeling beantwoordt bevestigend als je je afvraagt of NordVPN HBO Max kan ontgrendelen. NordVPN werkt perfect met HBO Max. Het is een uitstekende keuze. Zijn functies zijn precies wat je nodig hebt voor een fantastische HBO Max-streamingervaring. 

NordVPN heeft bijvoorbeeld meer dan 5000 servers verspreid over 60 landen wereldwijd. Meer dan 1970 van deze servers staan in 15 Amerikaanse steden, waaronder Atlanta, New York, Los Angeles en Miami. Al deze servers omzeilen gemakkelijk zelfs de zwaarste geo-beperkingen. Bovendien werken deze servers met zeer hoge snelheden, zodat je weinig of geen bufferproblemen zal ondervinden. 

HBO Max met NordVPN

Bovendien kiest NordVPN automatisch de beste server voor je HBO Max-verbinding. Als je ook andere dingen wilt doen met je VPN-abonnement, zoals torrenting, dan komt NordVPN goed van pas. Je kunt ook genieten van HBO Max met aanzienlijke beveiliging vanwege NordVPN’s 256-bit versleuteling. Hackers en datasnuffelaars komen niet langs deze versleuteling waardoor ze geen toegang krijgen tot je gegevens. Evenzo garandeert NordVPN je online anonimiteit tijdens het kijken naar HBO Max. Dit VPN heeft een zeer betrouwbaar zero-logbeleid dat garandeert dat NordVPN geen gegevens van je HBO Max-verbinding opslaat.

HBO Max is compatibel met verschillende apparaten. Je kunt bijvoorbeeld HBO Max streamen op alle iOS- en Android-apparaten. Je kunt HBO Max ook bekijken met Windows, macOS, Linux gadgets, Smart TV’s, PlayStation en Xbox. Het is geweldig dat NordVPN apps heeft voor alle belangrijke platforms. Bovendien kun je HBO Max met NordVPN tegelijkertijd op zes verschillende apparaten gebruiken. 

Tot slot zijn de abonnementsplannen van NordVPN betaalbaar, met kortingen voor langere betalingsplannen. Met NordVPN kun je HBO Max dertig dagen lang risicoloos ontgrendelen vanwege zijn geld-terug-garantie.

Hoe NordVPN instellen en gebruiken op HBO Max 

Een ander voordeel van NordVPN is zijn gemakkelijke gebruikersinterface. Je hoeft geen techneut te zijn om NordVPN in te stellen voor het streamen van HBO Max. Als je de onderstaande stappen volgt, kan je binnen enkele minuten aan de slag.

Het eerste wat je moet doen is je aanmelden bij NordVPN. Hier moet je de website van NordVPN bezoeken en klikken op “Get NordVPN”. Vervolgens kies je een abonnementsplan. NordVPN heeft maandelijkse, jaarlijkse en tweejaarlijkse betaalopties. De 30-dagen geld-terug-garantie geldt voor al deze plannen. 

Nadat je je hebt aangemeld voor een abonnement, dien je de app te downloaden op het apparaat dat je voor HBO Max wilt gebruiken. Start vervolgens de app en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je NordVPN op verschillende apparaten gaat gebruiken, kun je de NordVPN-app voor al die apparaten verkrijgen. Je kunt tegelijkertijd één gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken voor zes apparaten. Opmerkelijk is ook dat je NordVPN op een router kunt installeren en gebruiken voor apparaten die niet compatibel zijn met VPN’s.

Nadat je bent ingelogd op de NordVPN-app, zoek en kies je een Amerikaanse server. Deze server vervangt automatisch je IP-adres door een Amerikaans IP-adres zodra je verbinding maakt. Nu kun je inloggen op je HBO Max-account en beginnen met streamen.

We willen wel even opmerken dat HBO Max niet gratis is. Je zult dus een bedrag moeten betalen om je favoriete shows te kunnen streamen. Momenteel kost HBO Max ongeveer $9,99 met advertenties. Wil je de reclamevrije versie, dan moet je $14,99 betalen. Met advertenties krijg je te maken met periodieke reclames en verminderde videokwaliteit, terwijl het reclamevrije abonnement je onbeperkt toegang geeft tot HBO Max zonder advertenties en in 4K HDR. Ten slotte kun je sommige titels ook downloaden om offline te bekijken. 

Waarom NordVPN voor HBO Max?

In dit stadium hopen we dat we je hebben overtuigd dat NordVPN een uitstekende keuze is voor HBO Max. Er zijn echter nog meer voordelen van streamen op HBO Max met NordVPN.

Toegewijd IP-adres

Het IP-adres dat je krijgt wanneer je verbinding maakt met een VPN-server deel je met andere gebruikers. Het IP-adres dat je vandaag gebruikt zal dus anders zijn dan het IP-adres op een andere dag. Het resultaat is dat je je online reputatie niet in de hand hebt. Daarom is het geweldig dat je met NordVPN een uniek IP-adres kunt krijgen dat alleen jij kunt gebruiken. Opmerkelijk is dat NordVPN dit statische IP slechts op vijf locaties aanbiedt, waaronder de VS. Daarom kun je tegen extra betaling een toegewijd NordVPN Amerikaans IP-adres bestellen. 

Consistente klantenservice

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je problemen ondervindt tijdens het gebruik van NordVPN voor HBO Max. Als dat zou voorkomen dan is er echter geen reden tot paniek omdat NordVPN een 24/7-klantenservice heeft. Daarom hoef je bij problemen alleen maar contact op te nemen met de klantenservice. NordVPN helpt zijn klanten met name via het NordVPN Help Center, e-mailondersteuning en live chat.

Split tunneling 

Tot slot wil je NordVPN misschien alleen voor HBO Max gebruiken. En dit is mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om alleen het HBO Max-verkeer via NordVPN te leiden. Verder kun je de rest van je verkeer rechtstreeks naar het internet leiden. Deze functie heet split tunneling.

Werken gratis VPN’s met HBO Max?

Er zijn veel gratis VPN’s in omloop, waardoor je misschien wel in de verleiding komt om een gratis VPN te gebruiken voor HBO Max. Bovendien bieden sommige van deze gratis VPN’s vergelijkbare functies als NordVPN. Het gebruik van een gratis VPN is echter vaak een vreselijk idee om verschillende redenen. 

Beperkte toegang

Gratis VPN’s beperken vaak hun functies waardoor gebruikers niet de volledige dienst kunnen gebruiken. Met een gratis VPN heb je bijvoorbeeld geen toegang tot hun hele servernetwerk. In sommige gevallen versleutelt zo’n VPN je verbinding ook niet altijd. Gebruikers moeten vaak betalen om volledige toegang te krijgen.

Trage servers

Veel gratis VPN’s hebben servers in de VS. Dit zijn er echt vaak weinig en je kunt ze niet vergelijken met de meer dan 1000 servers van NordVPN. Omdat veel mensen zich op de beperkte servers storten, zijn de servers overbelast. Het resultaat is dat de snelheid van de server zal afnemen, wat leidt tot slechte streamingervaringen.

Gratis VPN’s doen afbreuk aan veiligheid en privacy

Tot slot zijn gratis VPN’s niet zo toegewijd aan online veiligheid en anonimiteit als NordVPN. Bijgevolg gebruiken veel gratis VPN’s slechte versleuteling en verkopen ze gebruikersgegevens aan derden. Kwaadwillende derden kunnen dus met deze gegevens online aanvallen tegen je uitvoeren.

Een betaalde VPN zoals NordVPN is een betere optie. Ten eerste kost een tweejarig abonnement maar $3,67/maand. Bovendien, als de diensten van NordVPN niet zo geweldig zijn als het adverteert, kun je altijd binnen dertig dagen je geld terugkrijgen via zijn geld-terug-beleid.

Conclusie 

HBO Max is een revolutie in de toegang tot entertainment. Daarom heeft iedereen HBO Max nodig en wel nu. Maar wachten tot HBO Max in Nederland beschikbaar wordt kan nog even duren. Het is dus een goed idee om nu al toegang te verkrijgen tot HBO Max en zijn geweldige shows met NordVPN.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo