VPNexpert

OVPN Ervaringen

8.0/10

OVPN is een Zweedse VPN-dienst die een goede beveiliging biedt tegen een goede prijs.

Wat we goed vinden aan OVPN:

 • Snelle en eenvoudige installatie
 • Kill switch-functie
 • Eigen DNS-servers om DNS-lekken te voorkomen
 • Laagste prijs:

  $7 / maand

  Werkt met:

  Videoland Ziggo AppleTV Disney+ Netflix

  OVPN is een Zweedse VPN-dienst die in 2014 werd opgericht. Het is een van de vele nieuwere diensten die zijn ontwikkeld met de bedoeling om gebruikers te geven waar VPN-diensten het beste in zijn – namelijk volledige anonimiteit en veiligheid online. Tegelijkertijd biedt OVPN nog vele andere voordelen.

  De dienst is onder andere beschikbaar voor de meeste apparaten en besturingssystemen. De dienst is eenvoudig te gebruiken en biedt naast anonimiteit en veiligheid nog veel meer voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld een grote verscheidenheid aan servers, een goede snelheid en de mogelijkheid om geo-blokkering te omzeilen. Lees verder voor meer informatie over OVPN.

  • $7 per maand
  • 36% korting
  • 30 dagen geld terug garantie

  Anonimiteit en veiligheid

  Anonimiteit is duidelijk de belangrijkste reden waarom VPN-diensten in de loop der jaren zo populair zijn geworden. In het begin waren VPN-diensten bedoeld om grotere transacties tussen bedrijven volledig anoniem te houden. Tegenwoordig worden de VPN-diensten zoals OVPN door particulieren gebruikt, omdat privacy de afgelopen jaren echt op de proef is gesteld.

  OVPN houdt geen logboeken bij van je verkeer en door in te loggen op een van de vele IP-adressen, kan je je oorspronkelijke identiteit verbergen. Daarnaast heeft OVPN zoveel verschillende IP-adressen dat het vrijwel onmogelijk is dat je meerdere keren verbinding maakt met hetzelfde IP-adres.

  Het is zeker het vermelden waard dat OVPN al je verkeer versleutelt. Dit omvat niet alleen je verkeer over het internet, maar ook alle online-activiteiten, zoals applicaties. Zo ben je er absoluut zeker van dat je informatie volledig geheim wordt gehouden, waar je ook surft.

  Selectie van servers

  OVPN is eigenaar van servers in 15 verschillende landen. Hoewel het kleiner is dan veel andere prominente spelers, is het vermeldenswaard dat OVPN de eigenaar is van deze servers. Veel van de andere grote diensten maken daarentegen gebruik van gehuurde servers in verschillende landen. Het voordeel van het bezitten van een eigen server is volledige controle en voortdurende updates.

  Daarnaast heeft OVPN haar servers in de belangrijkste landen. Dit geldt voor ons Nederlanders bijvoorbeeld voor Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn ook andere grote Europese landen opgenomen in de lijst van servers. Door deze ruime keuze heb je toegang tot heel wat content in deze landen.

  Een goede selectie van VPN-servers betekent ook een zeer goede stabiliteit. Als je het grote aanbod combineert met het feit dat OVPN alle eigen servers bezit, is het geen verrassing dat dit een van de meest betrouwbare diensten is die op de huidige markt beschikbaar zijn.

  Snelheid

  OVPN biedt niet alleen stabiliteit, maar ook snelheid, wat zeker belangrijk is. Wist je bijvoorbeeld dat alle VPN-diensten leiden tot een lichte snelheidsvermindering? Dat komt omdat al het verkeer via een extra server wordt geleid voordat het zijn bestemming bereikt. Toch presteert OVPN op dit vlak uitstekend, zodat de oorspronkelijke snelheid vrijwel volledig behouden blijft.

  Dit is zeer positief voor degenen die veel surfen, en vooral als je geïnteresseerd bent in bijvoorbeeld het bekijken van films of het spelen van videogames in het buitenland. Dan zal je verbinding een bepaalde snelheid vereisen, en dit is de snelheid die OVPN je kan bieden.

  Gebruiksgemak

  Daarnaast is OVPN ook zeer eenvoudig te gebruiken. Net als veel andere moderne diensten heb je slechts enkele seconden nodig om je te registreren en om het programma te downloaden. Daarna hoef je niet veel meer te doen dan alleen maar op een IP-adres of een land te klikken waarmee je verbinding wilt maken.

  Binnen enkele seconden wordt er verbinding gemaakt via het nieuwe IP-adres dat je hebt geselecteerd. Je hebt dus geen geavanceerde IT-kennis nodig om je oude IP-adres te verbergen of om aan te tonen dat je computer verbonden is met een nieuw en kunstmatig IP-adres in een ander land.

  Geo-blokkering omzeilen

  Misschien wel het belangrijkste om verbinding te kunnen maken met een ander land is het omzeilen van de geo-blokkering. Als je gewoon anoniem en veilig online wilt blijven, kan je je immers aanmelden bij een Nederlandse VPN-server. Maar als je bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix wilt bekijken, moet je inloggen met een Amerikaans IP-adres.

  Netflix is redelijk goed in het detecteren van de IP-adressen van VPN-diensten, waardoor ze worden geblokkeerd. Toch is OVPN een van de diensten die dit kan omzeilen, wat betekent dat je de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland via OVPN kunt bekijken.

  Prijs

  OVPN heeft een mooie prijs-kwaliteitverhouding en voor de prijs die je betaalt, krijg je meer dan waar voor je geld. Het beste is om voor een langer abonnement te kiezen, net als bij de meeste andere VPN-diensten. Je kan maar liefst 36% besparen als je kiest voor een abonnement van één jaar.

  Daarnaast heeft OVPN ook een geld-terug-garantie. Deze periode duurt 10 dagen, zodat je meer dan genoeg tijd hebt om te overwegen of OVPN een geschikte dienst. In de praktijk krijg je OVPN 10 dagen gratis, een periode waarin je het geld op elk moment terug kunt vragen.

  Samenvatting

  OVPN is een relatief nieuwe VPN-dienst van onze noorderburen in Zweden. Deze dienst heeft de capaciteit om aan je behoeften op verschillende gebieden te voldoen. In de eerste plaats is deze dienst zeer geschikt om je zowel een anonieme als veilige online-ervaring te bieden.

  Daarnaast staat OVPN bekend als een van de VPN-diensten die ook Amerikaanse Netflix-diensten levert. Het omzeilen van geo-blokkeringen wordt steeds belangrijker en OVPN is een goede dienst om je hierbij te helpen. Over het algemeen is OVPN een zeer goede dienst die je zeker moet uitproberen.

  • $7 per maand
  • 36% korting
  • 30 dagen geld terug garantie