NordVPN SmartPlay – Wat is het en hoe werkt het?

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

NordVPN is een van de meest vertrouwde VPN-diensten, zoals ook blijkt uit onze uitgebreide NordVPN-beoordeling. NordVPN heeft deze status van betrouwbare VPN-dienst bereikt door een repertoire van innovatieve VPN-functies. Een van zijn nieuwste functies staat bekend als SmartPlay. Met deze functie kunnen gebruikers geo-geblokkeerde inhoud omzeilen en inhoud van populaire streamingplatforms zoals BBC iPlayer, Hulu en Netflix ontgrendelen.

Het is echter zo dat veel VPN-gebruikers niet altijd alle functies volledig begrijpen. Dit is ook het geval met NordVPN’s SmartPlay. Sommigen weten niet precies wat het is of hoe het werkt. Nou, daar willen we verandering in brengen!

Dit artikel beantwoordt veel vragen over SmartPlay en geeft andere nuttige informatie. Dus laten we beginnen.

Wat is NordVPN’s SmartPlay?

SmartPlay is weer een andere NordVPN-functie die speciaal is ontworpen om de streamingervaring voor zijn gebruikers te verbeteren. Deze tool biedt een extra beveiligingslaag en maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot geo-geblokkeerde inhoud.

Het geweldige aan SmartPlay is dat het geen installatie of code vereist. Het is volledig geïntegreerd in de app van NordVPN. Bovendien combineert SmartPlay alle sterke punten van Smart DNS en VPN-versleuteling. Dit betekent dat NordVPN je DNS-servers verandert, je IP-adres verbergt en je dataverkeer versleutelt.

Dus elk apparaat dat je gebruikt om te surfen zal soepel, veiliger en privé langs eventuele beperkingen kunnen komen.

Wat is SmartDNS?

NordVPN gebruikt SmartDNS om toegang tot geo-geblokkeerde inhoud, waar je normaal gesproken geen toegang toe hebt op je Smart TV, te vergemakkelijken. SmartDNS werd veel eerder ontwikkeld dan SmartPlay en is een betrouwbaar hulpmiddel voor het ontgrendelen van streamingplatforms.

SmartDNS is heel eenvoudig te gebruiken op de NordVPN-app. Eerst moet je je echte IP-adres whitelisten en vervolgens kun je de functie activeren vanaf het dashboard van je account.

Hoewel SmartDNS effectief is, zal het waarschijnlijk sommige streamingwebsites niet kunnen ontgrendelen. Dat komt omdat het geen robuust beveiligingssysteem heeft dat je kan beschermen tegen verschillende soorten lastige cybercriminelen en andere bedreigingen. 

Bovendien verbergt SmartDNS je werkelijke locatie voor de servers van het platform. Het fungeert als een proxy voor je gegevensoverdracht met de streamingsite. Het belangrijkste nadeel van SmartDNS is echter dat het niet handig is, vooral niet voor beginners. Het vereist dat gebruikers voortdurend hun IP-adres bij NordVPN bijwerken wanneer ze van netwerk of locatie wisselen.

Hoe werkt NordVPN SmartPlay?

VPN’s zijn ontworpen om de manier waarop we surfen op het internet te verbeteren op het gebied van veiligheid, privacy en toegang. Om dit te bereiken zijn dienstverleners afhankelijk van verschillende functies zoals SmartPlay-technologie.

NordVPN ontwikkelde SmartPlay op basis van DNS-omleiding en creëerde een extra pool van IP-adressen die de verbinding met specifieke websites verbeteren. Vóór de lancering vertrouwde NordVPN op SmartDNS om toegang te krijgen tot beperkte media-inhoud.

Zo werkt SmartPlay werkt:

 • NordVPN koopt internetdiensten die extra pools van geldige IP-adressen leveren. Deze pools omvatten IP-adressen die worden verkocht door Internet Service Providers (ISP’s) en IP’s van gebruikers die bereidwillig hun bandbreedte delen met bepaalde bedrijven in ruil voor een beloning.
 • Vervolgens gebruikt NordVPN de nieuwe IP’s om een veilige verbinding tot stand te brengen die je standaard browsegegevens niet lekt.
 • Het hele proces is zeer veilig. De online activiteiten van elke gebruiker zijn dus beschermd tegen nieuwsgierige ogen, inclusief de eigenaren van de IP-adressen, ISP’s en cybercriminelen.

Gelukkig is SmartPlay een automatische functie, in tegenstelling tot SmartDNS, waarvoor gebruikers handmatig de servers moeten activeren en hun echte IP-adressen moeten bijhouden. Ook is SmartPlay compatibel met alle NordVPN-apps, dus je zult geen problemen ondervinden. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om online toegang te krijgen tot beperkte inhoud op elk apparaat.

SmartPlay werkt op een zeer eenvoudige en directe manier. Het proces is zeer effectief voor het omzeilen van zware censuur en geo-beperkingen wereldwijd. Je kunt een snelle testrun doen om de mogelijkheden ervan te ontdekken.

Waarom zou je NordVPN’s SmartPlay moeten gebruiken?

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. SmartPlay zorgt ervoor dat je betere toegang, privacy en veiligheid krijgt terwijl je je favoriete streamingplatforms bezoekt. Als je nog steeds twijfelt of je de functie wel of niet moet gebruiken, dit zijn nog enkele redenen om in overweging te nemen:

Onbeperkte toegang

Een van de belangrijkste voordelen van VPN-diensten is hun vermogen om censuur en beperkingen op het internet te omzeilen. Het is tegenwoordig heel moeilijk om streamingplatforms te vinden die geen beperkingen hebben op hun bibliotheek. De beperking kan verschillende redenen hebben, waaronder licentieovereenkomsten tussen het platform en de eigenaars van de inhoud.

Dus als je een platform uit jouw omgeving bezoekt, zal de server je IP-adres lezen en je alleen beschikbare titels laten zien. SmartPlay verandert dat echter allemaal. Hiermee kun je gemakkelijk je tv-programma’s en films streamen, ongeacht je locatie. Omdat het je echte IP verhult en met een pool van IP-adressen werkt, wordt het moeilijk om je echte informatie bloot te stellen.

Veiligheid en privacy

Als je waarde hecht aan je privacy, is SmartPlay een bonus. NordVPN maakt gebruik van versleuteling op militair niveau en een reeks robuuste beveiligingsfuncties om te garanderen dat je privacy niet in gevaar komt. Een ander groot voordeel van SmartPlay is dat het de voordelen van SmartDNS biedt zonder verdere configuratie.

Automatische service

Zoals we al eerder zeiden, weten veel VPN-gebruikers niet hoe VPN-functies werken. Eén reden is dat sommige functies of diensten langdurige en ingewikkelde configuraties vereisen. Maar daar hoef je je bij SmartPlay geen zorgen over te maken.

NordVPN ontwikkelde SmartPlay om automatisch op al zijn servers geïmplementeerd te worden. In tegenstelling tot andere functies zoals Onion Over VPN, die beperkt zijn tot specifieke servers, kun je elke server kiezen die je wilt en toch genieten van SmartPlay. Bovendien werkt de functie uitstekend op alle NordVPN-apps.

Hoe SmartPlay te gebruiken op NordVPN

Zoals je inmiddels weet, werkt NordVPN SmartPlay automatisch. Maar om de functie optimaal te benutten is het verstandig om verbinding te maken met een server van NordVPN die geoptimaliseerd zijn voor streaming. Hier zijn drie eenvoudige stappen die je kunt volgen om te beginnen:

1. Installeer en start de NordVPN-app op je apparaat.

2. Selecteer de optie “Quick Connect”. Hierdoor wordt automatische verbinding gemaakt met de best beschikbare server.

3. Als alternatief kun je handmatig een server selecteren die geoptimaliseerd is voor streaming op een gunstige locatie naar keuze.

Conclusie

SmartPlay is relatief nieuw. Veel gebruikers begrijpen nog steeds niet al zijn aspecten. Daar zijn verschillende redenen voor, waaronder het feit dat de functie ontworpen is om automatisch op de achtergrond te werken.

Dit artikel heeft alles besproken wat er te weten valt over SmartPlay. Namelijk welk voordeel het oplevert, hoe het werkt en hoe je het kunt gebruiken. SmartPlay is wat je nodig hebt als je geïnteresseerd bent in streamen en toegang tot geo-geblokkeerde content.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo