VPNexpert

MacSentry Ervaringen

8.0/10

MacSentry levert een volwaardige VPN-dienst en handige tools die de dienst nog verbeteren.

Wat we goed vinden aan MacSentry:

 • Focus op privacy
 • Nuttige extra tools
 • Netwerk Lock
 • Laagste prijs:

  $3.58 / maand

  Werkt met:

  Videoland Ziggo AppleTV Disney+ Netflix
  MacSentry’s website

  MacSentry is een VPN-dienst die eind 2016 werd opgericht. De dienst kwam dus vrij laat op de markt, maar doordat ze een probleem voor veel Mac-gebruikers hadden opgelost, werden ze snel populair. Mac-gebruikers ondervonden namelijk het probleem dat weinig VPN-diensten optimaal werkten met hun apparaten.

  Daarom ging een groep Mac-liefhebbers samenzitten en ontwikkelden ze MacSentry. Het doel was om de beste oplossing voor Mac-gebruikers te ontwikkelen, en al snel werd de app voltooid en het bedrijf geregistreerd in Belize. Vandaag de dag is Mac-optimalisatie nog steeds belangrijk, maar ook factoren als anonimiteit, serverkeuze en snelheid staan hoog op de prioriteitenlijst. In deze beoordeling bekijken we de voordelen van MacSentry nader.

  • $3.58 per maand
  • 64% korting
  • 7 dagen geld terug garantie

  Anonimiteit en veiligheid

  Belize lijkt misschien een mooie plaats om een bedrijf te starten, maar dit was een zeer bewuste keuze op basis van de wetten voor gegevensopslag. In grote delen van Europa, en niet in de laatste plaats in de Verenigde Staten, worden VPN-diensten gedwongen om sommige gegevens op te slaan. Dit is zodat de autoriteiten later de openbaarmaking van gegevens kunnen eisen.

  In Belize gelden er geen dergelijke wetten voor de gegevensopslag, en MacSentry belooft op haar pagina’s dat ze geen enkele vorm van gegevens opslaan. Dit betekent dat zelfs in een geval waar de autoriteiten vragen om gegevens, ze deze niet kunnen openbaar maken omdat ze er simpelweg niet zijn. Dit garandeert volledige anonimiteit bij het gebruik van MacSentry.

  MacSentry werkt met 256-bits versleuteling, die in de VPN-industrie bijna standaard is, en die hetzelfde veiligheidsniveau heeft als het Amerikaanse leger. Dit zegt veel over hoe veilig je bent met MacSentry. OpenVPN, IKEv2, IPsec en diverse andere protocollen zijn ook opgenomen.

  Servers

  MacSentry heeft zeker niet het grootste aantal servers in de VPN-industrie. Dit hoeft echter geen reden zijn om deze dienst niet te gebruiken, want de servers die ze bieden zijn immers zeer goed, en dat in belangrijke landen. Hoewel ze in bijna elk land ter wereld servers hebben, heb je er nooit tientallen nodig.

  MacSentry biedt de belangrijkste servers en richt zich op het verbeteren van de kwaliteit hiervan. Je hebt toegang tot 20 servers in 16 landen over de hele wereld. De Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en enkele andere belangrijke landen zijn inbegrepen. Deze zijn natuurlijk belangrijk om de hoeveelheid Engelstalige content die je kunt bekijken te vergroten.

  Hoewel MacSentry minder servers biedt, zijn deze van hoge kwaliteit en bevinden ze zich in de belangrijke landen. Bovendien worden ze niet door zoveel gebruikers gebruikt, zodat je verzekerd bent van een snelle en stabiele verbinding.

  Snelheid

  De snelheid van je internetverbinding gaat altijd wat trager bij het gebruik van VPN-diensten. Vaak is deze vermindering ongeveer 20%. Bij het gebruik van de VPN-dienst van MacSentry merk je echter nauwelijks de verandering in snelheid op, omdat er snelle servers beschikbaar zijn die je bandbreedte behouden.

  Dit zorgt voor een goede ervaring. Snel surfen is ongetwijfeld belangrijk, maar misschien nog wel belangrijker bij het spelen van computerspelletjes of het streamen van je favoriete series. Bij dergelijke activiteiten wil je nauwelijks gestoord worden, omdat dit van invloed is op de beleving.

  Dankzij de hoge snelheid van de servers helpt MacSentry je om haperingen of langzame laadtijden te voorkomen. Hierdoor kan je volop genieten van een nieuwe wereld van inhoud, zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit. Het is ook vermeldenswaard dat als je toch een hapering zou ervaren, of als de server even uitvalt, de Network Lock ervoor zorgt dat er geen gegevens worden gelekt.

  Prijs

  MacSentry heeft goede prijzen.

  MacSentry is een degelijke VPN-dienst op basis van de prijs. Net als andere VPN-diensten, krijg je hier 3 verschillende opties. Je kan je registreren voor 1 maand, 6 maanden of 1 jaar. Veel mensen gaan waarschijnlijk op zoek naar aanbiedingen voor langere periodes.

  Bij MacSentry krijg je grote kortingen voor langere abonnementen, en in feite krijg je tot 64% korting als je kiest voor 1 jaar abonnement in plaats van 1 maand. De kosten van een jaarabonnement bedragen slechts 3,58 dollar per maand, wat een van de lagere prijzen in de markt is.

  Er is nog geen gratis versie van MacSentry, maar die hebben vaak zo weinig dataverbruik dat ze al vaak nutteloos zijn voor meer dan een paar uur aan activiteiten. De prijzen op MacSentry zijn zo laag dat een gratis versie eigenlijk niet de moeite waard is.

  Gebruiksgemak

  MacSentry biedt iets meer dan een gewone VPN-dienst, in die zin dat je een aantal extra voordelen op de aankoop krijgt, die voor nog meer gebruiksgemak zorgen. Je krijgt onder andere toegang tot tools die je netwerkverbinding in de gaten houden, je harde schijf schoonmaken en niet in de laatste plaats de batterijstatus controleren – het is misschien niet veel, maar wel iets geweldigs.

  Over het algemeen is de gebruiksvriendelijkheid zeer goed bij MacSentry. Het feit dat de service meer is dan alleen een VPN-service betekent dat deze is verbeterd. Het opruimen van de schijf zorgt bijvoorbeeld voor nog hogere snelheden, waardoor je met MacSentry een nog betere ervaring hebt als VPN-dienst.

  Omzeilen van geo-blokkering

  Niet alle VPN-gebruikers geven veel om anonimiteit en veiligheid. Wat misschien van groter belang is, is het omzeilen van geo-blokkering op verschillende streamingdiensten en andere websites.

  Bijvoorbeeld, als je toegang wilt tot de Amerikaanse Netflix, kan je via MacSentry toegang krijgen door verbinding te maken met een van hun Amerikaanse servers. Als je in de VS bent en bijvoorbeeld Ziggo in het buitenland wilt zien, kan je verbinding maken met een Nederlandse server.

  Samenvatting

  MacSentry is een VPN-dienst vol voordelen, plus nuttige tools die de dienst nog beter maken. Snelle kwaliteitsservers die in staat zijn om Netflix geo-blokkering te omzeilen, behoren tot de voordelen van MacSentry, evenals de privacy.

  • $3.58 per maand
  • 64% korting
  • 7 dagen geld terug garantie