Werkt NordVPN met Netflix?

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Het is geweten dat de inhoud van de Amerikaanse versie van Netflix veel groter is dan de inhoud van de Nederlandse versie, sommigen beweren tot wel 70%. Dit is natuurlijk oneerlijk aangezien we precies hetzelfde betalen.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem, en dat is door gebruik te maken van een VPN-dienst. Door een VPN-programma te downloaden, kun je verbinding maken met een Amerikaanse server en zo een Amerikaans IP-adres krijgen. Netflix wordt dan misleid en gelooft dat je in de VS bent, waardoor je de Amerikaanse versie van Netflix te zien krijgt.

Het enige probleem is dat Netflix constant VPN-diensten blokkeert, dus VPN-diensten moeten steeds meer servers vinden die Netflix nog niet heeft geblokkeerd. De vraag is dan: Welke VPN-diensten werken met Netflix? Er zijn er maar een paar.

In dit artikel zullen we de prestaties van NordVPN testen bij het ontgrendelen van de Amerikaanse Netflix. In het kort kunnen we zeggen dat NordVPN zeer goed werkt met Netflix, en in de meeste gevallen werkt zonder dat de servers geblokkeerd worden, vertragen of uitvallen. De conclusie is dus dat NordVPN goed presteert met Netflix.

Test van NordVPN voor Netflix

NordVPN is eenvoudig te downloaden en installeren, dus het duurt niet lang voordat je aan de slag kunt. Qua prijs is NordVPN relatief gunstig met prijzen tot ongeveer € 5 per maand, en heeft ook een geld-terug-garantie zodat je de service een maand lang risicoloos kunt uitproberen. Als zodanig heb je weinig te verliezen.

Als je de Amerikaanse Netflix wilt kijken na het downloaden van NordVPN, moet je eerst de app openen en een server in de VS selecteren. NordVPN heeft extreem veel servers in de VS, dus je hebt een grote keuze. Dit is ook een groot voordeel ten opzichte van Netflix: Als een server geblokkeerd is, heb je nog steeds andere servers om uit te kiezen. In die zin verschilt NordVPN van veel andere VPN-diensten met een veel kleinere selectie.

NordVPN heeft meer dan 1700 servers in de VS!

Nadat je een VS-server hebt geselecteerd, bezoek je de website Netflix.com. Je zult snel zien of je de Amerikaanse versie van Netflix krijgt of dat er iets mis is gegaan. In ons geval werkte NordVPN al met de eerste server die we hebben getest, en ook bijna alle andere. Een manier om te zien of Netflix je de Amerikaanse versie toont, is om te zien of het ergens het volgende vermeldt:

NordVPN verbonden met een Amerikaanse server in Nederland

In die zin was NordVPN al een succes. Het is belangrijk om op te merken dat sommige VPN-diensten je toegang geven tot Amerikaanse Netflix, maar zulke trage servers hebben dat je nog steeds niet kunt streamen zonder vertragingen of dat de server constant uitvalt. Met NordVPN hebben we dit echter nog nooit ervaren, en Netflix kijken zonder vertraging of snelheidsproblemen gaat volledig naadloos.

Meer over NordVPN

NordVPN is een van de weinige diensten in de markt die met Netflix werkt. Er is echter veel meer mogelijk dan alleen Netflix. NordVPN zorgt onder andere voor anonimiteit, een goede selectie van snelle servers, lage prijzen, en natuurlijk de mogelijkheid om geo-blokkeringen zoals die van Netflix te omzeilen.

Aangezien NordVPN gevestigd is in Panama, vallen zij niet onder de jurisdicties die gegevensopslag vereisen. Waar de meeste VPN-diensten beweren dat je tijdens hun dienstverlening anoniem kunt surfen, zullen vele diensten je gegevens op verzoek delen met bijvoorbeeld de autoriteiten. Dit betekent dat je eigenlijk niet volledig anoniem bent. NordVPN hanteert daarentegen een strikt zero-logbeleid waarbij geen gegevens over je verkeer wordt opgeslagen.

Bovendien heeft NordVPN een breed scala aan servers, vandaag de dag een totaal van meer dan 5.500 servers. Ze behoren tot de absoluut beste selecties in de markt, en ze zijn verspreid over 60 verschillende landen. Je hebt dus de keuze uit veel verschillende landen én servers om Netflix te bekijken.

NordVPN heeft servers over de hele wereld, hier een overzicht van Europa.

Niet alleen de selectie is goed, maar ook de gebruikerservaring. NordVPN beschikt over enkele van de snelste servers in de markt. Het is gebruikelijk dat de snelheid vermindert door het gebruik van een VPN, maar NordVPN beperkt dit tot een minimum, waardoor je bijvoorbeeld HD kunt streamen op Netflix.

Ondanks het feit dat NordVPN tot de beste en meest populaire diensten behoort, is NordVPN ook goedkoop. Je kunt kiezen uit 4 verschillende abonnementen, waarbij de optie van 3 jaar ontegenzeggelijk het goedkoopst is. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van een 30-dagen geld-terug-garantie.

Ten slotte, NordVPN kan altijd de geo-blokkering van Netflix omzeilen, ongeacht het land. In het zeldzame geval dat het niet werkt, hoef je alleen maar verbinding te maken met een nieuwe server en dan kan je zo goed als zeker zijn dat de dienst werkt.

Netflix en de oorlog met VPN-diensten

Het kan gebeuren dat een VPN-dienst met Amerikaanse servers niet werkt met Netflix. Dit is te wijten aan het feit dat Netflix een nooit aflatende oorlog is begonnen met de VPN-diensten. De reden hiervoor is simpelweg dat de producenten achter de tv-series en films op de streamingdienst willen dat de inhoud wordt beschermd.

Netflix verliest niets wanneer bijvoorbeeld Nederlanders kijken naar het Amerikaanse Netflix-aanbod, maar de producenten achter de inhoud wel. Daarom zet Netflix zich in voor de strijd tegen het gebruik van een VPN voor de toegang tot deze content. Dit doen ze door IP-adressen uit te sluiten die ervan verdacht worden deel uit te maken van een VPN-dienst.

Hier onderscheidt NordVPN zich. In de huidige markt zijn er een aantal zeer goede diensten, maar slechts een klein aantal slaagt erin om voorbij de muur van Netflix te komen. Dat betekent niet dat de diensten niet werken en dat Netflix weet wie je bent, maar het IP-adres dat je gebruikt wordt onmiddellijk gedetecteerd als onderdeel van een VPN.

NordVPN is een goede keuze om dergelijke gevallen te voorkomen. Deze dienst heeft namelijk de reputatie dat ze de geo-blokkering en de maatregelen die Netflix neemt tegen VPN-diensten kan omzeilen. In feite is NordVPN zo goed in het tegengaan van blokkades dat ze de zogenaamde Great Chinese Firewall kan omzeilen. Netflix is voor NordVPN dus een eitje!

Hoe weet Netflix dat ik een VPN gebruik?

Maar hoe weet Netflix eigenlijk vanwaar ik ze bezoek? Zoals eerder gezegd, bij een slechte VPN-dienst worden de IP-adressen op een zwarte lijst gezet. Als je bijvoorbeeld probeert in te loggen op een Amerikaanse server, zal Netflix dit kunnen detecteren als hetzelfde IP-adres dat bijvoorbeeld 24 uur per dag vanaf meerdere locaties wordt bezocht.

Als je echter Netflix bezoekt zonder een VPN, dan kan de site ook weten vanwaar je ze bezoekt. Dit is gerelateerd aan je internetprovider. De internetproviders zijn degenen die ons een IP-adres toewijzen. Deze adressen zijn de manier waarop wij online communiceren dat onze computer een website wil bezoeken.

Het IP-adres wordt naar de website gestuurd met informatie. Onder andere informatie over de regio van de gebruiker. Aangezien je internetprovider je netwerk in Nederland levert, kunnen Netflix en andere websites aan de hand van je IP-adres detecteren dat je de websites bezoekt vanuit Nederland.

Je hoeft je echter geen zorgen te maken over je privacy. Ze kunnen het adres en de naam niet zien. In veel opzichten is het nuttig dat websites je IP-adres kunnen detecteren, bijvoorbeeld internationale websites kunnen precies zien welke taal, valuta en dergelijke ze gaan tonen. Het is echter niet erg nuttig in termen van Netflix, en de meesten willen dit dan ook veranderen.

Toegang tot alle inhoud van Netflix

Natuurlijk heb je niet alleen toegang tot het Amerikaanse Netflix-aanbod. Ook andere landen hebben interessante series en films die je in de Verenigde Staten niet kunt vinden. Landen als Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië zijn bijzonder interessant, maar ook andere zijn in deze lijst opgenomen.

Misschien wel het grootste voordeel van het hebben van toegang tot al deze landen via NordVPN is dat je kunt inloggen op een IP-adres waar de serie en films het eerst worden uitgebracht. Vaak heeft Netflix speciale data voor bijvoorbeeld een serie die in Canada wordt uitgebracht, een week voordat deze in de VS wordt uitgebracht.

Het is ook zeer handig om toegang te hebben tot Nederlandse servers als je vaak in het buitenland bent. Zowel voor degenen die van ondertiteling houden, als niet in de laatste plaats voor de kinderen, is het belangrijk dat je verbinding kunt maken en naar de Nederlandse Netflix kunt kijken vanuit het buitenland wanneer je maar wilt. Met NordVPN is dit geen enkel probleem.

In feite kun je via NordVPN op elk gewenst moment toegang krijgen tot precies die versie van Netflix die je wilt, waar je ook bent. Je kunt naar de Amerikaanse Netflix kijken als je je in Nederland bevindt, maar ook omgekeerd kun je naar de Nederlandse Netflix kijken als je in de VS bent. Met het grote aanbod aan servers van NordVPN ligt de wereld aan je voeten.

Is het toegestaan om een VPN te gebruiken voor Netflix?

Aangezien Netflix het gebruik van VPN-diensten blokkeert, vraag je je misschien af of het gebruik van VPN voor Netflix illegaal is. Het zijn de producenten van deze inhoud die geld verliezen, ook al betalen we Netflix een maandelijkse vergoeding.

Binnen de Nederlandse wet is het gebruik van VPN legaal onder één voorwaarde. Deze voorwaarde houdt in dat de activiteit die plaatsvindt op zich legaal moet zijn. Als je een VPN gebruikt voor een strafbaar feit, dan is de actie nog steeds strafbaar. Maar als je het gebruikt voor iets dat in de eerste plaats legaal is, zoals het kijken naar Netflix, dan doe je niets illegaals.

Met andere woorden, het is volkomen legaal om een VPN te gebruiken om naar Netflix te kijken, ongeacht de versie van de dienst. Het feit is dat je niet kunt worden uitgesloten van enige inhoud op het web als je gebruik maakt van een VPN-dienst. Zolang je niets illegaals doet, kun je rustig in- en uitademen en loop je geen gevaar om bijvoorbeeld een boete te krijgen.

De meeste VPN-diensten werken niet met Netflix

Zoals eerder gezegd werken niet alle diensten met Netflix. Dit komt omdat ze niet de capaciteit hebben om voorbij de blokkade te komen die Netflix heeft opgezet. Je zou misschien denken dat alleen de goedkoopste diensten in de markt niet voorbij de blokkade kunnen komen, maar ook duurdere diensten ondervinden problemen.

Er zijn een aantal betaalde VPN-diensten, en in feite nogal wat dure opties, die niet voorbij de blokkade kunnen komen. Sommige diensten slagen erin om de geo-blokkering te omzeilen, maar slechts af en toe. Er zijn maar een handvol diensten die er daadwerkelijk in slagen om de geo-blokkering keer op keer te omzeilen.

ExpressVPN is ook een VPN-dienst die geweldig werkt met Netflix.

Dit bewijst hoe hard Netflix het gebruik van VPN-diensten tegengaat, maar ook hoe voorzichtig je moet zijn bij het kiezen van een VPN-dienst. Het is niet voldoende dat een VPN-dienst veel servers heeft. Deze servers moeten immers ook toegang verlenen tot inhoud op Netflix, iets wat alleen de beste diensten, zoals NordVPN, daadwerkelijk kunnen. Een dienst die voor Netflix bijna net zo goed is als NordVPN is ExpressVPN.

NordVPN geeft je toegang tot Netflix wereldwijd

Toegang tot de hele Netflix-bibliotheek, en vooral tot het kijken naar de Amerikaanse Netflix, is voor velen belangrijk. Immers, wanneer men precies hetzelfde betaalt als Amerikanen, moet men toch ook toegang hebben tot dezelfde inhoud. Gelukkig hoef je niet in het vliegtuig te stappen en naar de Verenigde Staten te verhuizen, want door de VPN-diensten gelooft Netflix dat je je in VS bevindt.

Dit wordt gedaan door de technologie achter de VPN-diensten, waarbij je oorspronkelijke IP-adres wordt verborgen en je in plaats daarvan een nieuw IP-adres krijgt toegewezen. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van NordVPN, kun je ervoor kiezen om verbinding te maken met een Amerikaans IP-adres. Zodra je online bent, denkt elke website die je bezoekt dat je je daadwerkelijk in de Verenigde Staten bevindt.

Dit betekent dat Netflix dit ook zal geloven, waardoor je toegang krijgt tot alle Amerikaanse inhoud. Helaas slagen niet alle VPN-diensten hierin, dus kies zorgvuldig. Onthoud ook dat de dienst veel servers moet hebben voor een maximale inhoud, en niet in de laatste plaats een goede snelheid om te kunnen genieten van een soepele streamingervaring.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo