Werkt NordVPN met Netflix?

Laatst bijgewerkt: 16/09/2020

Voor velen is Netflix de definitie van alledaags entertainment. Er zijn maar weinig dingen die leuker zijn dan een tv-serie of film op Netflix te bekijken op de televisie, computer of smartphone. De inhoud die je te zien krijgt voor minder dan € 10 per maand is voor velen meer dan voldoende. Een film kost immers € 10, dus toegang tot een grote bibliotheek met inhoud voor deze prijs klinkt als een behoorlijke deal.

Toch willen we hier iets aan het licht brengen. Er wordt gezegd dat Amerikanen op een bepaald moment tot 5 keer zoveel inhoud kunnen raadplegen in vergelijking met bijvoorbeeld Europeanen, zonder dat Amerikanen 5 keer zoveel betalen. Oneerlijk, toch? De mensen betalen in de Verenigde Staten ongeveer hetzelfde als wij hier in Nederland. Als je echt waar voor je geld wilt met Netflix, dan moet je de website bezoeken met een Amerikaans IP-adres.

NordVPN heeft een aantal servers in de VS waarmee je onder andere het Amerikaanse Netflix-aanbod kunt bekijken.

Gelukkig hoef je daarvoor niet helemaal naar de Verenigde Staten te reizen. Via een VPN-dienst zoals NordVPN kun je doen alsof je Netflix bezoekt met een Amerikaans IP-adres. Je origineel IP-adres wordt verborgen doordat je verbinding maakt met een server op het netwerk.

De volgende keer dat je Netflix bezoekt, denkt de dienst dat je je in de Verenigde Staten bevindt, waardoor je toegang krijgt tot de inhoud van de VS.

Kies voor NordVPN om naar Netflix te kijken

NordVPN is een van de weinige diensten in de markt die met Netflix werkt. Er is echter veel meer mogelijk dan alleen Netflix. NordVPN zorgt onder andere voor anonimiteit, een goede selectie van snelle servers, lage prijzen, en natuurlijk de mogelijkheid om geo-blokkeringen zoals die van Netflix te omzeilen.

Aangezien NordVPN gevestigd is in Panama, vallen zij niet onder de jurisdicties die gegevensopslag vereisen. Waar de meeste VPN-diensten beweren dat je tijdens hun dienstverlening anoniem kunt surfen, zullen vele diensten je gegevens op verzoek delen met bijvoorbeeld de autoriteiten. Dit betekent dat je eigenlijk niet volledig anoniem bent. NordVPN hanteert daarentegen een strikt zero-logbeleid waarbij geen gegevens over je verkeer wordt opgeslagen.

NordVPN geeft u toegang tot US Netflix

Bovendien heeft NordVPN een breed scala aan servers, vandaag de dag een totaal van meer dan 5.500 servers. Ze behoren tot de absoluut beste selecties in de markt, en ze zijn verspreid over 60 verschillende landen. Je hebt dus de keuze uit veel verschillende landen én servers om Netflix te bekijken.

Niet alleen de selectie is goed, maar ook de gebruikerservaring. NordVPN beschikt over enkele van de snelste servers in de markt. Het is gebruikelijk dat de snelheid vermindert door het gebruik van een VPN, maar NordVPN beperkt dit tot een minimum, waardoor je bijvoorbeeld HD kunt streamen op Netflix.

Ondanks het feit dat NordVPN tot de beste en meest populaire diensten behoort, is NordVPN ook goedkoop. Je kunt kiezen uit 4 verschillende abonnementen, waarbij de optie van 3 jaar ontegenzeggelijk het goedkoopst is. Daarnaast kan je ook gebruikmaken van een 30-dagen geld-terug-garantie.

Ten slotte, NordVPN kan altijd de geo-blokkering van Netflix omzeilen, ongeacht het land. In het zeldzame geval dat het niet werkt, hoef je alleen maar verbinding te maken met een nieuwe server en dan kan je zo goed als zeker zijn dat de dienst werkt.

Netflix en de oorlog met VPN-diensten

Het kan gebeuren dat een VPN-dienst met Amerikaanse servers niet werkt met Netflix. Dit is te wijten aan het feit dat Netflix een nooit aflatende oorlog is begonnen met de VPN-diensten. De reden hiervoor is simpelweg dat de producenten achter de tv-series en films op de streamingdienst willen dat de inhoud wordt beschermd.

Netflix verliest niets wanneer bijvoorbeeld Nederlanders kijken naar het Amerikaanse Netflix-aanbod, maar de producenten achter de inhoud wel. Daarom zet Netflix zich in voor de strijd tegen het gebruik van een VPN voor de toegang tot deze content. Dit doen ze door IP-adressen uit te sluiten die ervan verdacht worden deel uit te maken van een VPN-dienst.

Hier onderscheidt NordVPN zich. In de huidige markt zijn er een aantal zeer goede diensten, maar slechts een klein aantal slaagt erin om voorbij de muur van Netflix te komen. Dat betekent niet dat de diensten niet werken en dat Netflix weet wie je bent, maar het IP-adres dat je gebruikt wordt onmiddellijk gedetecteerd als onderdeel van een VPN.

NordVPN is een goede keuze om dergelijke gevallen te voorkomen. Deze dienst heeft namelijk de reputatie dat ze de geo-blokkering en de maatregelen die Netflix neemt tegen VPN-diensten kan omzeilen. In feite is NordVPN zo goed in het tegengaan van blokkades dat ze de zogenaamde Great Chinese Firewall kan omzeilen. Netflix is voor NordVPN dus een eitje!

Hoe weet Netflix dat ik een VPN gebruik?

Maar hoe weet Netflix eigenlijk vanwaar ik ze bezoek? Zoals eerder gezegd, bij een slechte VPN-dienst worden de IP-adressen op een zwarte lijst gezet. Als je bijvoorbeeld probeert in te loggen op een Amerikaanse server, zal Netflix dit kunnen detecteren als hetzelfde IP-adres dat bijvoorbeeld 24 uur per dag vanaf meerdere locaties wordt bezocht.

Als je echter Netflix bezoekt zonder een VPN, dan kan de site ook weten vanwaar je ze bezoekt. Dit is gerelateerd aan je internetprovider. De internetproviders zijn degenen die ons een IP-adres toewijzen. Deze adressen zijn de manier waarop wij online communiceren dat onze computer een website wil bezoeken.

Het IP-adres wordt naar de website gestuurd met informatie. Onder andere informatie over de regio van de gebruiker. Aangezien je internetprovider je netwerk in Nederland levert, kunnen Netflix en andere websites aan de hand van je IP-adres detecteren dat je de websites bezoekt vanuit Nederland.

Je hoeft je echter geen zorgen te maken over je privacy. Ze kunnen het adres en de naam niet zien. In veel opzichten is het nuttig dat websites je IP-adres kunnen detecteren, bijvoorbeeld internationale websites kunnen precies zien welke taal, valuta en dergelijke ze gaan tonen. Het is echter niet erg nuttig in termen van Netflix, en de meesten willen dit dan ook veranderen.

Bekijk Netflix in de VS

De eenvoudigste manier om het probleem te verhelpen is door een dienst als NordVPN te downloaden. Deze VPN-dienst werkt meestal met Netflix. Dan verkrijg je toegang tot een grote bibliotheek met inhoud, waar de Amerikaanse inhoud het meest in het oog springt. Er is geen twijfel dat het land tot 5 keer zoveel inhoud heeft als sommige Europese landen.

Geen enkel aanbod uit een ander land waar Netflix actief is kan vergeleken worden met het Amerikaanse aanbod. Tv-programma’s en films zijn in overvloed aanwezig, zowel klassiekers als bijna gloednieuwe titels. Er bestaat weinig twijfel over dat de meeste Nederlanders het Amerikaanse Netflix-aanbod willen bekijken, en dat kan dus via een VPN-dienst zoals NordVPN.

NordVPN heeft een aantal geavanceerde functies die niet alleen helpen bij Netflix.

Je hoeft alleen de dienst te downloaden en te installeren, en vervolgens op de VS te klikken op de wereldkaart. Binnen enkele seconden ben je verbonden met een server in de VS. In de praktijk log je nog steeds in met je originele IP-adres, maar al je verkeer wordt via deze nieuwe, Amerikaanse server gerouteerd, en dat is wat Netflix aan de andere kant ziet.

Het voordeel van de Amerikaanse Netflix alleen is al een goede reden om een VPN-dienst zoals NordVPN te gebruiken. VPN-diensten kosten bijna niets, terwijl je toegang verkrijgt tot een portfolio van tv-programma’s en films die veel geld waard zijn.

Toegang tot alle inhoud van Netflix

Natuurlijk heb je niet alleen toegang tot het Amerikaanse Netflix-aanbod. Ook andere landen hebben interessante series en films die je in de Verenigde Staten niet kunt vinden. Landen als Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië zijn bijzonder interessant, maar ook andere zijn in deze lijst opgenomen.

Misschien wel het grootste voordeel van het hebben van toegang tot al deze landen via NordVPN is dat je kunt inloggen op een IP-adres waar de serie en films het eerst worden uitgebracht. Vaak heeft Netflix speciale data voor bijvoorbeeld een serie die in Canada wordt uitgebracht, een week voordat deze in de VS wordt uitgebracht.

Het is ook zeer handig om toegang te hebben tot Nederlandse servers als je vaak in het buitenland bent. Zowel voor degenen die van ondertiteling houden, als niet in de laatste plaats voor de kinderen, is het belangrijk dat je verbinding kunt maken en naar de Nederlandse Netflix kunt kijken vanuit het buitenland wanneer je maar wilt. Met NordVPN is dit geen enkel probleem.

In feite kun je via NordVPN op elk gewenst moment toegang krijgen tot precies die versie van Netflix die je wilt, waar je ook bent. Je kunt naar de Amerikaanse Netflix kijken als je je in Nederland bevindt, maar ook omgekeerd kun je naar de Nederlandse Netflix kijken als je in de VS bent. Met het grote aanbod aan servers van NordVPN ligt de wereld aan je voeten.

Is het toegestaan om een VPN te gebruiken voor Netflix?

Aangezien Netflix het gebruik van VPN-diensten blokkeert, vraag je je misschien af of het gebruik van VPN voor Netflix illegaal is. Het zijn de producenten van deze inhoud die geld verliezen, ook al betalen we Netflix een maandelijkse vergoeding.

Binnen de Nederlandse wet is het gebruik van VPN legaal onder één voorwaarde. Deze voorwaarde houdt in dat de activiteit die plaatsvindt op zich legaal moet zijn. Als je een VPN gebruikt voor een strafbaar feit, dan is de actie nog steeds strafbaar. Maar als je het gebruikt voor iets dat in de eerste plaats legaal is, zoals het kijken naar Netflix, dan doe je niets illegaals.

Met andere woorden, het is volkomen legaal om een VPN te gebruiken om naar Netflix te kijken, ongeacht de versie van de dienst. Het feit is dat je niet kunt worden uitgesloten van enige inhoud op het web als je gebruik maakt van een VPN-dienst. Zolang je niets illegaals doet, kun je rustig in- en uitademen en loop je geen gevaar om bijvoorbeeld een boete te krijgen.

De meeste VPN-diensten werken niet met Netflix

ExpressVPN is een van de weinige andere VPN-diensten die met Netflix werkt

Zoals eerder gezegd werken niet alle diensten met Netflix. Dit komt omdat ze niet de capaciteit hebben om voorbij de blokkade te komen die Netflix heeft opgezet. Je zou misschien denken dat alleen de goedkoopste diensten in de markt niet voorbij de blokkade kunnen komen, maar ook duurdere diensten ondervinden problemen.

Er zijn een aantal betaalde VPN-diensten, en in feite nogal wat dure opties, die niet voorbij de blokkade kunnen komen. Sommige diensten slagen erin om de geo-blokkering te omzeilen, maar slechts af en toe. Er zijn maar een handvol diensten die er daadwerkelijk in slagen om de geo-blokkering keer op keer te omzeilen.

Dit bewijst hoe hard Netflix het gebruik van VPN-diensten tegengaat, maar ook hoe voorzichtig je moet zijn bij het kiezen van een VPN-dienst. Het is niet voldoende dat een VPN-dienst veel servers heeft. Deze servers moeten immers ook toegang verlenen tot inhoud op Netflix, iets wat alleen de beste diensten, zoals NordVPN, daadwerkelijk kunnen. Een dienst die voor Netflix bijna net zo goed is als NordVPN is ExpressVPN.

Dit is belangrijk voor een goede streamingervaring met VPN

Het is niet voldoende dat een VPN-dienst de geo-blokkering van Netflix kan omzeilen. Natuurlijk is dit de eerste en belangrijkste stap, maar er is meer nodig dan dat. Het is onder andere essentieel dat de snelheid van de servers hoog genoeg is om bijvoorbeeld een HD-film zonder onderbreking te kunnen bekijken.

Daarnaast is het ook belangrijk om een aantal extra servers beschikbaar te hebben voor wanneer Netflix aan het werk gaat en servers op de zwarte lijst zet, of als enkele servers tijdelijk uitvallen. Het grote serverpark van NordVPN garandeert snelle en stabiele servers die een Netflix-streamingervaring optimaliseren.

NordVPN geeft je toegang tot Netflix wereldwijd

Toegang tot de hele Netflix-bibliotheek, en vooral tot het kijken naar de Amerikaanse Netflix, is voor velen belangrijk. Immers, wanneer men precies hetzelfde betaalt als Amerikanen, moet men toch ook toegang hebben tot dezelfde inhoud. Gelukkig hoef je niet in het vliegtuig te stappen en naar de Verenigde Staten te verhuizen, want door de VPN-diensten gelooft Netflix dat je je in VS bevindt.

De VPN-diensten verbergen je oorspronkelijke IP-adres en wijzen je een nieuw IP-adres toe. Via het NordVPN-programma kun je ervoor kiezen om verbinding te maken met een Amerikaans IP-adres. Zodra je online bent, denkt elke website die je bezoekt dat je daadwerkelijk in de Verenigde Staten gestationeerd bent.

Dit betekent dat Netflix dit ook zal geloven, waardoor je toegang krijgt tot alle Amerikaanse inhoud. Helaas slagen niet alle VPN-diensten hierin, dus kies zorgvuldig. Onthoud ook dat de dienst veel servers moet hebben voor een maximale inhoud, en niet in de laatste plaats een goede snelheid om te kunnen genieten van een soepele streamingervaring.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo