VPN voor Imagine with Meta AI buiten de VS

Laatst bijgewerkt: 08/02/2024

AI-tools worden wereldwijd steeds populairder en eind 2023 bracht Meta een nieuwe AI-tool uit, een zogenaamde “AI image generator”. De tool heet ‘Imagine with Meta AI’ en stelt gebruikers in staat om afbeeldingen te genereren vanuit beschrijvingen (‘tekst-naar-afbeelding’). Wat Imagine with Meta uniek maakt ten opzichte van vergelijkbare concurrenten is dat de tool volledig gratis te gebruiken is, hoewel een Meta-account (Facebook, Instagram of e-mail) wel een vereiste is. Momenteel is deze tool alleen beschikbaar in de VS. Maar toegang tot Imagine met Meta vanuit de hele wereld is mogelijk met een VPN, dus besloten we Imagine met Meta AI te testen met NordVPN. Maar eerst een beetje achtergrondinformatie over het genereren van AI-afbeeldingen en Meta’s versie van de tool.

Wat is Imagine with Meta en hoe werkt het?

Imagine with Meta is een standalone generatieve AI-tool die op dit moment verschillende afbeeldingen maakt met door de gebruiker gegenereerde beschrijvingen (bekend als prompts). Het onderscheidt zich door zijn vermogen om creatieve vrijheid toe te staan zonder kosten, waardoor het zich onderscheidt van zijn concurrenten, zoals DALL-E van OpenAI.

Beschikbaarheid voor Imagine with Meta

Voorlopig is de nieuwe AI tool gratis te gebruiken, wat het onderscheidt van zijn concurrenten. De nieuwe gratis AI afbeeldingsgenerator is echter alleen beschikbaar in de VS. Er is een mogelijkheid dat de beschikbaarheid wordt uitgebreid naar meer regio’s, maar op dit moment is het beperkt tot slechts één regio, wat een probleem creëert voor veel gebruikers wereldwijd die het graag willen testen.

Heb je met een VPN toegang tot Imagine with Meta?

Ja, je hebt toegang tot deze gratis AI image generator met een VPN. Een VPN kan je locatie veranderen, dus in dit geval moet je verbinding maken met een server in de VS. Dit is een oplossing voor degenen die zich buiten de VS bevinden, maar de mogelijkheden willen verkennen die Imagine with Meta biedt.

Imagine with Meta i test

Da vi forsøgte at logge ind på Imagine with Meta AI uden en VPN, fik vi straks en besked om, at “Visualise with Meta” endnu ikke er tilgængelig i vores region.

Screenshot van Imagine with Meta AI

Toen we NordVPN gebruikten en verbinding maakten met een server in de VS, hoefden we alleen maar de pagina opnieuw te laden en we waren binnen. De setup wanneer je binnenkomt is standaard; je typt je vraag in een tekstveld en kunt dan zonder verdere omhaal de afbeelding genereren.

Screenshot van Visualisatie met Meta

Imagine met Meta AI vs. DALL-E 2 fractie OpenAI

Toen we wat snel onderzoek online deden, bleek dat het belangrijkste verschil tussen Imagine van Meta AI en DALL-E van Open AI is dat de eerste gratis is (met VPN natuurlijk als je buiten de VS bent), terwijl de laatste een credit kost per afbeelding die je genereert. Eén credit kost ongeveer $0,13 USD, dus we hebben het niet over enorme bedragen.

Toch besloten we om een kleine test te doen terwijl we ingelogd waren door dezelfde prompt aan beide tools te geven en te kijken wat er gebeurde. Onze beschrijving was “Futuristische stad op Mars” en hieronder kun je de resultaten zien en zelf beoordelen wat de verschillen zijn:

Screenshot van Imagine met Meta AI – “Futuristic city on Mars”.
Screenshot van OpenAI’s DALLE-E 2 – “Futuristic city on Mars”.

Samenvatting

Imagine met Meta AI vertegenwoordigt een opwindende ontwikkeling in AI-gegenereerde afbeeldingen in het afgelopen jaar. Hoewel de tool momenteel beperkt is tot gebruikers in de VS, kunnen we concluderen dat het gebruik van een VPN opnieuw het probleem van geografische beperkingen oplost en wereldwijde toegankelijkheid mogelijk maakt. Na verloop van tijd kunnen we zeker verwachten dat Imagine with Meta beschikbaar zal worden voor nog meer gebruikers wereldwijd, waardoor de toegang tot AI-gegenereerde afbeeldingen verder zal worden gedemocratiseerd.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo