VPN instellen met Chromecast

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Wil je VPN en Chromecast tegelijkertijd gebruiken? Chromecast staat het gebruik van derde partijen niet rechtstreeks toe, en je moet instellingen op je netwerk maken om VPN met Chromecast te combineren. Er zijn verschillende oplossingen om dit te laten werken, en hier zullen we een paar van de eenvoudigste manieren bekijken om VPN met Chromecast in te stellen.

Wat is VPN en waarom zou ik het gebruiken?

Het eerste wat we moeten bespreken is wat VPN precies is en wat de voordelen zijn van het instellen van een VPN met Chromecast. VPN is de afkorting voor virtueel privénetwerk. VPN is een manier om je dataverkeer te versleutelen en je locatie te verbergen. Dat betekent dat je anoniem online blijft en dat niemand kan zien waar je vandaan komt. Het is een effectieve manier om blokkades te omzeilen, en je krijgt toegang tot diensten en websites met geografische beperkingen.

Wanneer je inlogt op het internet is het meestal mogelijk om je IP-adres te traceren, dat wil zeggen, van waaruit je surft op het internet. Nederlandse gebruikers mogen bijvoorbeeld geen Amerikaanse Netflix bekijken, en je kunt ook niet naar NRK kijken als je buiten Nederland bent. Wanneer je een VPN-dienst gebruikt, kun je ervoor kiezen om te browsen vanaf verschillende locaties over de hele wereld, waardoor geblokkeerde pagina’s worden “ontgrendeld”.

VPN is ook nuttig voor wie zich zorgen maakt over privacy. Het is niet mogelijk dat je online activiteiten getraceerd worden wanneer je VPN gebruikt, en je behoudt volledige anonimiteit. De voordelen van het instellen van een VPN met Chromecast is dat je online beschermd bent en volledige toegang hebt tot geblokkeerde webpagina’s – zelfs als je ervoor kiest om het scherm van je telefoon te dupliceren op je televisie met Chromecast.

Welke problemen kunnen zich voordoen met Chromecast zonder een VPN?

Laten we zeggen dat je VPN op je telefoon gebruikt en geniet van een Amerikaanse film die je op Netflix hebt gevonden. Je zult merken dat je Chromecast wilt gebruiken om de film op je telefoon op het tv-scherm te “gooien”. Je activeert Chromecast en staart enthousiast naar het tv-scherm – maar er gebeurt niets. Wat is er misgegaan?

Je moet een draadloos netwerk kiezen wanneer je Chromecast voor de eerste keer opstart. Chromecast gebruikt niet het netwerk waarmee je apparaat is verbonden. Dat wil zeggen, zelfs als je VPN op je telefoon gebruikt, zal Chromecast niet automatisch VPN gebruiken – Chromecast gebruikt je oorspronkelijke draadloze netwerk.

Daarom wordt de inhoud geografisch geblokkeerd als je probeert de beelden op de TV te krijgen. Dat leidt dus tot de vraag: Hoe stel je een VPN in met Chromecast? Laten we eens kijken naar een paar van de eenvoudigste oplossingen.

VPN instellen met Chromecast

Een effectieve manier om VPN met Chromecast op te zetten is door VPN in te stellen op je router. Het maakt alle apparaten op je netwerk beschermd door VPN. Je moet echter wel een router hebben die geschikt is voor VPN om te kunnen profiteren van deze oplossing, en je moet voorzichtig zijn terwijl je dit doet. De router kan gemakkelijk beschadigd raken. De procedure verloopt in drie stappen:

 1. Controleer of je router geschikt is voor VPN
 2. Installeer VPN door de firmware te wijzigen
 3. Verbind de Chromecast opnieuw met het draadloze netwerk

Hoewel de methode niet zonder risico is, is het voordeel dat al het verkeer door een VPN wordt gestuurd. Als je niet wilt beginnen aan een firmwarewijziging op je router, kun je in plaats daarvan een Wi-Fi hotspot op je computer maken. Verbind vervolgens Chromecast met de hotspot. Dit is een eenvoudigere en minder riskante manier om VPN met Chromecast te gebruiken, omdat je geen wijzigingen aan de router zelf aanbrengt. Het nadeel is dat de verbinding een beetje traag kan zijn.

Welke VPN-diensten kan ik gebruiken met Chromecast?

Je moet kiezen voor een VPN-dienst voordat je een hotspot kunt maken of de firmware van je router kunt wijzigen. Er zijn veel verschillende oplossingen beschikbaar op de markt en we raden aan om prijzen en diensten te vergelijken om iets te vinden dat aan je behoeften voldoet. Is privacy het belangrijkst voor je? Of wil je VPN gebruiken om toegang te krijgen tot entertainmentplatforms die anders geblokkeerd zijn?  Als je bijvoorbeeld films en shows streamt, moet snelheid je topprioriteit zijn.

 1. ExpressVPN: De dienst is gespecialiseerd in geavanceerde technologie om HD/4K zeer snel te streamen, dus ExpressVPN is geweldig voor degenen die toegang willen tot tv-programma’s en films.
 2. CyberGhost: De dienst biedt veel waarde tegen een betaalbare prijs. Als je volledige anonimiteit en geavanceerde privacy-instellingen wilt, is dit een goede keuze. Ze bieden een aantal servers voor diegenen die films willen streamen.
 3. Surfshark: Dit is een VPN-service die je toegang geeft tot verschillende buitenlandse entertainmentplatforms. Je kunt onbeperkte verbindingen hebben, dus de service is geweldig voor degenen die veel familieleden hebben die allemaal vanaf verschillende apparaten zullen inloggen.
 4. NordVPN: NordVPN is een dienst die je een hoge snelheid VPN geeft. Beveiliging is de focus, terwijl je ook toegang krijgt tot entertainmentplatforms zoals de Amerikaanse Netflix.
 5. Private Internet Access VPN: Dit is een eenvoudig te gebruiken service die beschikbaar is voor een laag maandelijks bedrag. Ze hebben 24/7 klantenservice die zowel via online chat als per e-mail bereikbaar is.

Er zijn ook enkele andere VPN-diensten, en we raden je aan eerst te bedenken welke functies voor jou belangrijk zijn. Je moet onder andere controleren hoe veilig je netwerk in gebruik is, en tot hoeveel servers en locaties je toegang hebt. Snelheid moet ook een prioriteit zijn. Gebruiksgemak en klantenservice moeten hoog op je prioriteitenlijstje staan.

Moet ik een gratis of betaalde VPN gebruiken?

Er zijn veel verschillende diensten die gratis VPN aanbieden, maar de kwaliteit en veiligheid zijn meestal niet zo goed als die van betaalde VPN-diensten. Wij raden je aan te investeren in een premium versie, vooral als je VPN dagelijks of meerdere keren per week gebruikt. Je kunt zeer betaalbare maandelijkse abonnementen krijgen voor de prijs van een kopje koffie, en betaalde VPN hoeft niet per se een grote investering te zijn.

Hoe langer de abonnementsperiode die je kiest, hoe meer geld je bespaart. Dat wil zeggen, je krijgt meestal één of meer maanden gratis als je kiest voor een jaarabonnement in plaats van een maandabonnement. De meeste VPN-diensten belonen trouwe klanten, en dit kan een geweldige manier zijn voor toegewijde VPN-gebruikers om geld te besparen. Vergelijk hier de prijzen van VPN’s.

Hoe zet je een VPN op met Chromecast: korte samenvatting

Er zijn twee verschillende manieren waarop je VPN met Chromecast kunt instellen: wijzig de firmware op je router of maak een hotspot. Je zult ook moeten beslissen welke VPN-dienst je wilt gebruiken. Ook al moet je wat tijd uittrekken om de netwerken te maken, je hoeft het maar één keer te doen. Als de klus geklaard is, kun je veilig onderuit zakken op de bank en genieten van VPN en Chromecast.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo