Veelvoorkomende VPN-problemen

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Het oplossen van problemen met uw Virtual Private Network (VPN) kan een uitdaging zijn, maar met de juiste informatie en enige technische kennis kunt u veel voorkomende problemen zelf oplossen.

1. Probleem: Geen Verbinding Maken met de VPN

De eerste veel voorkomende VPN fout die we gaan behandelen is wanneer u geen verbinding kunt maken met uw VPN.

Oorzaak

Een veel voorkomende reden voor dit probleem is dat de instellingen van uw VPN niet correct zijn ingesteld. Misschien is de server waarmee u probeert te verbinden niet beschikbaar, of u gebruikt de verkeerde login gegevens.

Oplossing

Controleer eerst uw VPN-instellingen. Kijk of de server beschikbaar is en controleer uw login gegevens. Als de instellingen correct zijn, probeer dan te verbinden vanuit een andere locatie of vanaf een ander apparaat. Als dat niet werkt, neem dan contact op met uw VPN-aanbieder voor hulp.

2. Probleem: Trage Internet Verbinding

Soms kan tijdens het gebruik van een VPN de internet verbinding vertragen.

Oorzaak

Trage internet snelheden kunnen worden veroorzaakt door een overbelaste VPN-server of door uw eigen internetverbinding.

Oplossing

Probeer te verbinden met een andere VPN-server, bij voorkeur één die dichter bij uw locatie is. Als dat niet werkt, voer dan een snelheidstest uit zonder de VPN om te zien of uw internetverbinding het probleem is. Contacteer uw internetprovider als dat het geval is.

3. Probleem: VPN Verbinding Wordt voortdurend Verbroken

Een ander veel voorkomend probleem is dat de VPN verbinding constant wordt verbroken.

Oorzaak

Dit kan te maken hebben met uw internetverbinding, firewall instellingen of andere technische problemen.

Oplossing

Als eerste maatregel, herstart uw apparaat en uw router. Als dat het probleem niet oplost, kijk dan of uw firewall de VPN verhindert. Eventueel kan er ook een probleem zijn bij uw VPN provider.

4. Probleem: U Kunt Niet Browse terwijl U Verbinding heeft Met de VPN

Dit probleem doet zich voor wanneer u geen webpagina’s kunt laden terwijl u verbinding heeft met uw VPN.

Oorzaak

Dit kan komen doordat uw DNS-instellingen niet goed zijn geconfigureerd of dat er een probleem is met uw internetverbinding.

Oplossing

Controleer eerst uw DNS-instellingen en zorg ervoor dat ze correct zijn. Probeer vervolgens uw apparaat en uw router te herstarten. Als dat het probleem niet oplost, neem dan contact op met uw VPN of internetprovider.

5. Probleem: U Kunt Geen Toegang Krijgen Tot Bepaalde Websites

U kunt merken dat u geen toegang heef tot bepaalde websites terwijl u verbonden bent met uw VPN.

Oorzaak

Dit kan komen doordat de website die u probeert te bereiken uw VPN blokkeert of omdat uw VPN provider bepaalde websites blokkeert.

Oplossing

Probeer de website te bereiken zonder verbonden te zijn met de VPN. Als dat niet werkt, contacteer uw VPN provider om te zien of zij kunnen helpen.

In dit artikel hebben we gekeken naar veel voorkomende problemen met VPN’s en hoe u deze kunt oplossen. Door deze ‘VPN-problemen oplossen’ gids te gebruiken, kunt u hopelijk veel van deze problemen zelf oplossen. Mocht dat niet het geval zijn, neem dan altijd contact op met een professional of uw VPN provider.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo