Hoe Euro 2024 te streamen: Ultieme gids voor wedstrijden, schema’s en kijken met een VPN

Laatst bijgewerkt: 30/05/2024

Terwijl de spanning rond Euro 2024 toeneemt, kijken voetbalfans over de hele wereld reikhalzend uit naar wat een van de spannendste toernooien van de afgelopen jaren lijkt te worden. Tijdens Euro 2024, dat wordt georganiseerd door Duitsland, zullen 24 van de beste teams van Europa strijden om de titel van kampioen. Het biedt niet alleen een spektakel van topvoetbal, maar ook een kans voor fans om de cultuur en geschiedenis van een van de zenuwcentra van het voetbal te leren kennen. Toegang tot live wedstrijden kan echter moeilijk zijn voor fans buiten de uitzendgebieden. Deze uitgebreide gids gaat in op alle aspecten van Euro 2024, van het tijdschema tot hoe fans gebruik kunnen maken van VPN-technologie om alle wedstrijden live te bekijken. In feite zullen we de beste VPN-opties voor het streamen van Euro 2024 onderzoeken, waarbij we ons richten op drie toonaangevende providers – ExpressVPN, NordVPN en Surfshark – om ervoor te zorgen dat je de beste plaatsen in het huis krijgt, waar ter wereld je ook bent.

Hoe Euro 2024 kijken met een VPN

Toegang tot live uitzendingen van Euro 2024 kan in sommige regio’s beperkt zijn vanwege uitzendrechten. Een Virtual Private Network (VPN) kan dit probleem echter oplossen door je internetverbinding via een server in een ander land te laten lopen – een server die Euro 2024 uitzendt. Deze eenvoudige stap kan het laten lijken alsof je apparaat zich in dat land bevindt, waardoor je toegang krijgt tot lokale live streams van alle wedstrijden. Als je eenmaal een VPN hebt gekozen, waar we je zo meteen tips over zullen geven, lees je hier hoe je deze instelt:

 1. Download en installeer: Ga naar de website van de VPN-provider, schrijf je in, download en installeer de app op je apparaat.
 2. Selecteer een server: Om toegang te krijgen tot Euro 2024-uitzendingen, moet je verbinding maken met een server in een land dat de uitzendrechten bezit en gratis of betaalde streamingdiensten aanbiedt.

Beste serverlocaties voor Euro 2024 streaming

Hier zijn enkele van de beste serverlocaties om te overwegen als je je VPN instelt om Euro 2024 te kijken:

 • Duitsland: Als gastland zal Duitsland profiteren van een uitgebreide dekking van het evenement. Diensten als ARD en ZDF zullen de wedstrijden waarschijnlijk gratis uitzenden, waardoor Duitse servers de ideale oplossing zijn voor toegang tot uitgebreide lokale berichtgeving.
 • Verenigd Koninkrijk: Het Verenigd Koninkrijk, waar voetbal erg populair is, heeft een uitgebreide dekking dankzij zenders als ITV en BBC, die vaak gratis streaming aanbieden voor inwoners. Door verbinding te maken met een server in het Verenigd Koninkrijk kun je veel wedstrijden gratis bekijken.
 • Frankrijk: Kanalen als TF1 staan bekend om het gratis uitzenden van grote voetbaltoernooien. Franse servers kunnen een goede keuze zijn om zonder abonnement naar Euro 2024 te kijken.
 • Italië : Rai verzorgt over het algemeen gratis uitzendingen van de belangrijkste voetbalevenementen in Italië. Italiaanse servers kunnen handig zijn om toegang te krijgen tot deze uitzendingen.
Lijst van landen en hun kanalen via welke u EURO 2024 kunt kijken via ExpressVPN

Toegang tot streamingdiensten

Eenmaal verbonden met de juiste server :

 1. Navigeer naar een streamingdienst: Open je webbrowser of app en navigeer naar de streamingdienst of de website van de omroep die je wilt gebruiken. Dit kan de app van een lokale omroep zijn of een internationale sportstreamingdienst die de rechten heeft om uit te zenden in de betreffende regio.
 2. Een account aanmaken of inloggen: Voor sommige services moet u een account aanmaken of inloggen. Volg de stappen voor het registreren of invoeren van uw identificatiegegevens.
 3. Start streaming: Met de VPN-verbinding actief en je account geconfigureerd, zou je vrij toegang moeten hebben tot de streams en de Euro 2024 wedstrijden live moeten kunnen bekijken.

Het gebruik van een VPN omzeilt niet alleen geografische beperkingen, maar zorgt er ook voor dat je online activiteiten privé en veilig blijven tijdens de uitzending. Deze opstelling is perfect voor degenen die reizen tijdens het toernooi of in gebieden wonen die geen directe toegang tot de uitzending hebben. Vergeet niet dat een VPN zo goed is als de kwaliteit van de service, dus het kiezen van een betrouwbare VPN-provider is de sleutel tot een goede kijkervaring.

De 3 beste VPN-aanbieders voor Euro 2024-streaming

Als het aankomt op het streamen van grote sportevenementen zoals Euro 2024, zijn niet alle VPN’s gelijk. Streamen van hoge kwaliteit vereist snelle verbindingen, sterke beveiliging en een brede selectie servers op belangrijke locaties. Om te zorgen voor de beste ervaring bij het kijken naar Euro 2024, raden we drie toonaangevende VPN-providers aan die bekend staan om hun prestaties en betrouwbaarheid bij het verkrijgen van toegang tot sportcontent wereldwijd. Deze providers – ExpressVPN, NordVPN en Surfshark – onderscheiden zich door hun unieke functies die specifiek gericht zijn op sportfans die constante, veilige toegang tot live evenementen nodig hebben. Hieronder leggen we uit wat elk van deze VPN’s een uitstekende keuze maakt om alle actie van Euro 2024 zonder onderbreking te volgen.

ExpressVPN

 • Aantal servers: Meer dan 3000
 • Snelheden: Onbeperkt
 • Serverlocaties: 160 in 94 landen
 • Maximaal ondersteunde apparaten: 5
 • 24-uur live chat: Ja
 • 30-dagen geld-terug-garantie: Ja
VoorNadelen
Snelste VPN die er isWeinig kortingen
256-bit AES versleuteling
Strikt zero-logbeleid

ExpressVPN staat bekend om zijn uitzonderlijke snelheid en betrouwbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor het streamen van sporten zoals Euro 2024. Met servers in 94 landen biedt het een groot aantal opties om verbinding te maken met een locatie met uitzendrechten. ExpressVPN onderscheidt zich door zijn vermogen om geobeperkingen consequent te omzeilen en ononderbroken videostreams van hoge kwaliteit te bieden. Deze VPN geeft ook prioriteit aan beveiliging met sterke versleutelingsprotocollen, zodat uw online activiteiten privé en beschermd zijn. Daarnaast zorgt de gebruiksvriendelijke interface op zowel desktop- als mobiele apparaten voor eenvoudige installatie en verbinding, waardoor het zelfs toegankelijk is voor mensen die niet bekend zijn met VPN-technologie.

NordVPN

 • Cryptocurrency geaccepteerd: Ja
 • Gelijktijdige verbindingen: 6
 • Speciale IP-adressen: Ja
 • Servers: 5342 in 58 landen
VoorNadelen
Veel prijsoptiesTrage app
Netflix-ondersteuning wordt up-to-date gehouden
256-bit AES versleuteling

NordVPN is een andere topkandidaat, vooral bekend om zijn robuuste beveiligingsfuncties en een groot netwerk van meer dan 5.400 servers in 59 landen. Dit maakt het zeer effectief voor toegang tot sportstreams vanaf vrijwel elke locatie. NordVPN biedt gespecialiseerde servers die geoptimaliseerd zijn voor streaming, waardoor gebruikers minimale buffering en hoge afspeelkwaliteit ervaren. Het heeft ook een strikt no-logs beleid en next-generation encryptie, waardoor gebruikers gerust kunnen zijn dat hun gegevens veilig zijn. De SmartPlay-technologie, die VPN- en Smart DNS-technologieën combineert, helpt gebruikers automatisch geoblokkades te omzeilen en toegang te krijgen tot hun favoriete streamingcontent zonder dat er extra configuratie nodig is.

SurfShark

 • Gratis proefperiode: Ja
 • Gelijktijdige verbindingen: Onbeperkt
 • Blokkeren van advertenties: Ja
 • Servers: 1000+ in 61 landen
VoorNadelen
Geen sporenNiet de snelste
Staat torrenting toe
256-bit AES versleuteling

Surfshark is een kosteneffectieve VPN die niet beknibbelt op functies. Het staat onbeperkte gelijktijdige verbindingen toe, wat betekent dat je Euro 2024 op zoveel apparaten kunt streamen als je wilt onder één abonnement – perfect voor families of groepen vrienden die vanaf verschillende apparaten kijken. Surfshark biedt ook sterke mogelijkheden om geo-blocking te omzeilen, met meer dan 3.200 servers in 65+ landen, zodat het vinden van een server in een land dat Euro 2024 uitzendt eenvoudig is. Ondanks de lagere prijs biedt Surfshark robuuste beveiligingsmaatregelen, waaronder AES-256 encryptie, een no-logs beleid en een CleanWeb functie die advertenties, trackers en kwaadaardige links blokkeert.

Euro 2024 kwalificatiegroepen

De kwalificatiegroepen voor Euro 2024 zijn een intense voorronde waarin teams uit heel Europa strijden om een plaats in het eindtoernooi. Elke groep, gevormd door een zorgvuldig berekende loting die rekening houdt met geografische en competitieve evenwichten, bestaat uit vijf tot zes teams. Deze teams spelen thuis en uit tegen elkaar en de groepswinnaars gaan automatisch door naar het hoofdtoernooi. Daarnaast kunnen de beste runners-up zich ook kwalificeren, afhankelijk van het aantal groepen en hun algemene prestaties, waaronder puntenaantal, doelsaldo en gescoorde doelpunten. Deze samenstelling bepaalt niet alleen de deelnemers aan het toernooi, maar test ook op strategische wijze de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de teams onder verschillende omstandigheden, waardoor deze wedstrijden van essentieel belang zijn om het competitieve landschap van Euro 2024 vorm te geven.

Voor fans zijn deze kwalificatiewedstrijden van cruciaal belang, omdat ze een vroege blik bieden op de potentiële toernooileiders en underdogs, en opkomend talent en tactische innovaties laten zien. Omdat elke wedstrijd een directe invloed kan hebben op de kansen van een team om zich te kwalificeren voor de finale van Euro 2024 in Duitsland, bouwt de kwalificatiefase belangrijke verhaallijnen en rivaliteiten op die het toernooispektakel verrijken. Het volgen van deze wedstrijden zorgt voor meer begrip en waardering voor de reis van de teams en de spectaculaire hoogte- en dieptepunten die alleen voetbal kan bieden.

Euro 2024-kalender

Het Euro 2024-schema is zorgvuldig gepland om fans te boeien met een non-stop stroom van voetbalactie op verschillende iconische locaties in Duitsland. Het toernooi begint in juni en loopt door tot juli. Het is georganiseerd in verschillende fases, waaronder groepsfases, knock-outwedstrijden en de finale, wat zorgt voor een spannende en snelle kijkervaring. Elke wedstrijd is strategisch gepland voor een maximale betrokkenheid van het publiek in verschillende tijdzones, zodat het voor fans over de hele wereld gemakkelijk is om hun favoriete teams en wedstrijden te volgen. Het schema organiseert niet alleen hoe het toernooi verloopt, het beïnvloedt ook de strategieën van de teams die hun herstel- en voorbereidingstijd tussen de wedstrijden plannen, wat essentieel is om tijdens de wedstrijd topprestaties te kunnen leveren.

Op de hoogte blijven van de Euro 2024-kalender is essentieel voor fans om alle actie live te kunnen volgen. Of ze nu van plan zijn om de wedstrijden thuis te kijken of zelf aanwezig te zijn, als ze de kalender kennen, kunnen ze prioriteiten stellen bij belangrijke wedstrijden en hun verwachtingen en enthousiasme beter managen. De publicatie van de wedstrijdkalender wekt vaak enthousiasme op bij fans, die mogelijke wedstrijden analyseren en de weg naar glorie voor hun team uitstippelen, wat een extra laag strategie en anticipatie toevoegt aan de toch al spannende sfeer van het toernooi.

Trots in de schijnwerpers: de Euro 2024-kit van Engeland

Nu Euro 2024 nadert, kijken fans niet alleen uit naar spannende wedstrijden, maar omarmen ze ook graag de levendige fancultuur die bij deze toernooien hoort. Een belangrijk onderdeel van deze cultuur zijn de iconische tenues van de teams, en met name de Euro 2024-set van Engeland spreekt tot de verbeelding van fans en modeliefhebbers. Dit tenue is meer dan alleen een outfit, het belichaamt de nationale trots en hoop van de Engelse supporters. Met een modern ontwerp dat traditie en innovatie combineert, is de kit ontworpen om zowel spelers als supporters te inspireren. Het dragen van het tenue is een manier voor supporters om zich diepgaand te verbinden met hun team en staat niet alleen voor steun, maar ook voor deelname aan een gedeeld verhaal van loyaliteit en passie. Of je nu op de tribune zit of van een afstandje toekijkt, het dragen van de Engelse outfit is een krachtig symbool van eenheid en enthousiasme voor wat het toernooi in petto heeft.

De officiële Euro 2024-bal.

Veelgestelde vragen over Euro 2024

1. Hoe kan ik Euro 2024 buiten Europa bekijken?

Als je buiten Europa bent, kun je toch alle actie van Euro 2024 volgen door een VPN te gebruiken om toegang te krijgen tot Europese uitzendingen die in jouw land misschien niet beschikbaar zijn. Met een VPN kun je verbinding maken met een server in een land dat het toernooi uitzendt, zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk, waar lokale zenders de wedstrijden vaak online streamen. Het enige wat je hoeft te doen is een betrouwbare VPN-provider kiezen, verbinding maken met een server in het gewenste land en dan toegang krijgen tot de livestreamingdienst van de omroep alsof je ter plaatse bent. Op deze manier mis je geen wedstrijden door geografische blokkades.

2. Kan ik Euro 2024 kijken met een gratis VPN?

Hoewel je technisch gezien een gratis VPN kunt gebruiken om Euro 2024 te kijken, zijn er een aantal opmerkelijke beperkingen. Gratis VPN’s hebben vaak minder servers, wat resulteert in lagere snelheden en een lagere streamingkwaliteit. Ze leggen meestal een datalimiet op, wat het kijken midden in de wedstrijd kan verstoren. Beveiliging is ook een probleem, aangezien gratis VPN’s niet altijd een robuuste gegevensbescherming bieden. Bovendien hebben gratis VPN’s vaak moeite om geografische beperkingen betrouwbaar te omzeilen. Voor een consistente en veilige kijkervaring raden we aan om een gerenommeerde betaalde VPN-service te gebruiken.

3. Welke teams zouden het goed moeten doen op Euro 2024?

Hoewel het altijd moeilijk is om resultaten in het voetbal te voorspellen, hebben teams als Frankrijk, Duitsland en Spanje historisch gezien goed gepresteerd in de Europese competities en zijn ze vaak favoriet. Voetbal is echter onvoorspelbaar en teams als België, Engeland en Portugal hebben ook getalenteerde ploegen die het ver kunnen schoppen in het toernooi. Resultaten in de kwalificatiegroepen kunnen ook een goede indicator zijn voor de vorm van een team in de aanloop naar het toernooi.

4. Kan ik een VPN-abonnement op meerdere apparaten gebruiken om naar Euro 2024 te kijken?

Ja, de meeste grote VPN-aanbieders, waaronder ExpressVPN, NordVPN en Surfshark, bieden de mogelijkheid om één abonnement op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken. Deze functie is vooral handig voor families of groepen vrienden die de wedstrijden van Euro 2024 op verschillende apparaten of vanaf verschillende locaties willen bekijken. Controleer het specifieke beleid van de VPN-provider om het aantal toegestane gelijktijdige verbindingen en eventuele beperkingen te bevestigen.

5. Wat moet ik doen als mijn VPN-verbinding traag is tijdens het streamen van Euro 2024?

Als je trage snelheden ervaart wanneer je een VPN gebruikt om Euro 2024 te streamen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je verbinding te verbeteren. Probeer eerst verbinding te maken met een andere server in hetzelfde land, omdat sommige servers minder overbelast kunnen zijn dan andere. Als dat niet genoeg is, controleer dan je netwerkinstellingen of schakel over op een bekabelde verbinding voor meer stabiliteit. Sommige VPN’s bieden ook speciale servers die geoptimaliseerd zijn voor streaming, die hogere snelheden en betrouwbaardere verbindingen kunnen bieden. Zorg er altijd voor dat je VPN-toepassing is bijgewerkt met de nieuwste versie voor optimale prestaties.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo