VPNexpert

Hide.me Ervaringen

8.0/10

Hide.me is een betaalde en gratis VPN die voor een goede beveiliging zorgt.

Wat we goed vinden aan Hide.me:

 • Ook gratis versie
 • Zero-logbeleid
 • Betrouwbare aansluiting
 • Laagste prijs:

  $5.41 / maand

  Werkt met:

  Videoland Ziggo AppleTV Disney+ Netflix

  Hide.me is ontwikkeld door een groep mensen die vonden dat het internet te beperkt was voor de gemiddelde gebruiker. Om het internet opener te maken, heeft de groep in 2012 de VPN-dienst gelanceerd. Naast het versoepelen van de beperkingen, werd Hide.me ook opgericht om de mensen privacy te geven online, en niet in de laatste plaats veilige verbindingen.

  De dienst heeft 3 belangrijke factoren die ze beweren nooit te zullen opgeven. Deze zijn een gratis versie, bliksemsnelle verbindingen en niet in de laatste plaats een hoog gebruiksgemak. Dit zorgt ervoor dat Hide.me populair is zonder afbreuk te doen aan haar diensten. Daarnaast hebben alle gebruikers toegang tot Hide.me.

  • $5.41 per maand
  • Gratis versie
  • 30 dagen geld terug garantie

  Anonimiteit en veiligheid

  Iets dat vaak voor zorgen zorgt bij gratis VPN-diensten is dat deze berucht zijn voor het bijhouden van gegevens en de activiteiten van gebruikers vaak delen met derden. Hide.me garandeert daarentegen dat ze je gegevens niet registreren of verspreiden. Ze zouden je gegevens zelfs niet kunnen delen omdat ze deze in de eerste plaats nooit hebben bewaard.

  Hide.me beschermt dus je privacy. In de praktijk stelt Hide.me haar gebruikers in staat om verbinding te maken met servers over de hele wereld, zodat je een geheel nieuw IP-adres kunt krijgen. Wanneer je een website bezoekt tijdens het gebruik van de dienst, zal deze website daarom niet weten wie je bent.

  In termen van veiligheid scoort Hide.me heel hoog en concurreert zij met de besten. Ook deze dienst biedt 256-bit encryptie, een bekende encryptiegraad binnen de VPN-industrie, wat op hetzelfde niveau ligt als het Amerikaanse leger. Dit zegt veel over hoe geavanceerd Hide.me is termen van beveiliging, zelfs hun gratis versie.

  Servers

  Zo ziet het menu van Hide.me er op Windows uit.

  Hide.me heeft een totaal van meer dan 1.400 servers in 57 verschillende landen over de hele wereld. Dit betekent dat Hide.me een zeer goede selectie van servers heeft. In de praktijk betekent dit dat je als gebruiker altijd een stabiele en goede server kunt verwachten om verbinding mee te maken. Bovendien kan je zo op elk moment servers met hoge snelheden selecteren.

  Velen gebruiken ook een VPN om te streamen. Hier komen we later op terug. Daarom is het zeer erg belangrijk om ook servers op veel verschillende landen te hebben, zodat men ook toegang heeft tot de inhoud van deze landen. Of je verbinding wilt maken met een server in Nederland, of misschien wel helemaal naar het oosten wilt verhuizen, is aan jou.

  Snelheid

  Het aanbod van servers geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit een groter aantal servers, wat de kans op een snelle server nog verder vergroot. Een snelle server is erg belangrijk. Bij het gebruik van een VPN voor bijvoorbeeld streaming is er niets vervelender dan het haperen van films.

  Het gebruik van een VPN zou niet de moeite waard zijn wanneer er te veel vertraging is. Daarom verwerft Hide.me voortdurend nieuwe en betere servers over de hele wereld, zodat de snelheid niet daalt. Bij het gebruik van een VPN zal er altijd wat snelheidsvermindering optreden, maar Hide.me houdt over het algemeen de snelheid hoog.

  Gebruiksgemak

  Voordat je Hide.me’s programma kunt gebruiken, moet je je registreren. Dit proces is zeer snel, en met de optie ‘automatisch invullen’ ben je zo klaar. Bovendien kan je hun programma downloaden, zowel voor PC, tablet of mobiel. Het programma/applicatie is ongeveer hetzelfde over de verschillende apparaten heen.

  Bovendien is het minstens zo eenvoudig te gebruiken op de 3 apparaten en op de verschillende besturingssystemen. Je selecteert een land uit een lijst en klikt erop. En zo ben je verbonden met het VPN binnen enkele seconden, of nog beter, enkele milliseconden. Wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld Netflix te bekijken, zal de website denken dat je je in het land bevindt waarmee je verbonden bent.

  Meer dan dit hoef je eigenlijk niet te weten over Hide.me voor een gewoon gebruik. Hide.me heeft meer geavanceerde functies. Deze zijn meer verborgen zodat ze de beginners niet hinderen bij het gebruik van het programma. Zo kan je bijvoorbeeld een kill switch-functie configureren, hetgeen ervoor zorgt dat je IP-adres niet wordt onthuld als de verbinding eventjes uitvalt.

  Geo-blokkering omzeilen

  Hide.me heeft net verbinding gemaakt met een server op de Mac.

  Als je een VPN wilt gebruiken om naar de Amerikaanse Netflix te kijken, dan is Hide.me zeker een goede keuze. Hoewel deze gratis versie een goede reputatie heeft voor het omzeilen van Netflix, hebben veel betaalde VPN-diensten de afgelopen jaren grote problemen gehad. Met Hide.me is de grote Amerikaanse selectie echter mogelijk.

  Hide.me verbergt gewoon je Nederlandse IP-adres, zoals de naam al aangeeft, en toont je Amerikaanse IP-adres van de server waarmee je verbonden bent via een VPN. Daarnaast kan je verbinding maken met alle andere landen, en zelfs op het werk en op school kan je voorkomen dat de inhoud wordt geblokkeerd. Met Hide.me heb je altijd toegang tot zowel YouTube als Facebook op beperkte netwerken.

  Prijs

  Hide.me streeft ernaar om altijd een gratis versie aan te bieden. Deze gratis versie wordt geleverd met minder servers, minder landen en enkele andere nadelen, maar in ruil daarvoor is het ook gratis. Aan de andere kant heeft de gratis versie dan wel weer een goede snelheid en veiligheid.

  Als je een VPN voor een lange tijd wilt gebruiken, is er weinig twijfel dat het loont om je aan te melden voor een langere periode. Voor hoe langer je je aanmeldt, hoe beter de prijs. Een abonnement van 2 jaar zorgt voor de beste maandelijkse korting.

  Samenvatting

  Hide.me heeft zowel goede betaalde als gratis versies. De gratis versie is waarschijnlijk de meest interessante, en het geeft je de gelegenheid om een zeer goede service uit te testen. Hide.me slaagt hierin met een goede selectie van servers, volledige anonimiteit, en niet in de laatste plaats een hoge mate van veiligheid. Dit is een VPN-dienst die zeker aan te bevelen is zonder verplichtingen en die bovendien gratis is!

  • $5.41 per maand
  • Gratis versie
  • 30 dagen geld terug garantie