VPN Ubuntu: De 5 beste VPN-oplossingen in 2024

Laatst bijgewerkt: 05/01/2024

Er kan veel gezegd worden over Ubuntu en Linux, dus hieronder leggen we eerst uit wat Ubuntu eigenlijk is. Ubuntu is een besturingssysteem ontwikkeld op een Linuxdistributie, terwijl Linux een kern is. Dit betekent dat je op zoek moet naar VPN’s die geoptimaliseerd zijn voor Linux. Het vinden van VPN’s voor een Linuxdistributie kan een uitdaging zijn, maar in dit artikel vind je onze top 5 suggesties voor kwaliteitsdiensten die je nader kunt bekijken.

In onze beoordeling hebben we grote nadruk gelegd op hoe goed de diensten werken met Ubuntu, evenals andere algemene factoren zoals beveiliging en privacy, snelheid, aantal servers in verschillende landen, gebruiksvriendelijkheid, prijs, logbeleid en dergelijke. We zullen hieronder meer schrijven over elke VPN, maar dit is een snel overzicht van de top 5 op dit moment:

Waarom een VPN-dienst gebruiken voor Ubuntu?

Het maakt niet uit welk besturingssysteem je gebruikt, het is belangrijk om je online aanwezigheid te beschermen. Dit is waar een VPN in beeld komt. Dit zijn diensten die zogenaamde VPN-tunnels creëren die je verkeer versleutelen zodat niemand je kan volgen of weet wie je bent. Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van VPN voor Ubuntu:

 • Ontgrendelen van geografische beperkingen
 • Betere bescherming tegen cyberaanvallen en tracking
 • Volledige anonimiteit en bescherming van je privacy

Een ander voordeel is dat je video’s en films kunt streamen van entertainmentplatforms die anders geo-geblokkeerd zijn. Misschien ben je op reis in het buitenland en wil je toegang tot series op Ziggo Go, of misschien wil je streamen van Amerikaanse websites die geo-geblokkeerd zijn. Sommige landen hebben strenge censuurregels, en het kan zijn dat je geblokkeerd wordt van populaire sites zoals YouTube en Facebook.

Sommige scholen, instellingen en werkplekken blokkeren bepaalde websites om het netwerk te beschermen en om te voorkomen dat mensen online tijd verspillen. Studenten hebben bijvoorbeeld geen toegang tot YouTube om te voorkomen dat ze video’s gaan zitten kijken in plaats van zich op hun studies te concentreren. Dit kan erg frustrerend zijn, maar iets wat je gemakkelijk oplost door een VPN te gebruiken.

Top 5 VPN’s voor Ubuntu

Hier is onze lijst van de top 5 VPN’s voor Ubuntu. Het belangrijkste is echter dat je een VPN-service kiest die voldoet aan je eisen voor snelheid, veiligheid, gebruiksgemak en prijs. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Zijn er bijvoorbeeld meerdere van jullie in hetzelfde huis die verschillende apparaten tegelijkertijd gebruiken? In dat geval moet je een VPN-dienst voor Ubuntu kiezen die voldoende apparaten toestaat.

Je moet ook nadenken over wat je snelheidseisen zijn, vooral als je wilt streamen en torrents wilt downloaden. Als je liever gewoon op het web surft en niet wilt dat iemand je volgt of je identiteit steelt, kun je voldoen aan enkele van de snelheidseisen en liever een dienst kiezen die je een hoge beveiliging biedt tegen een redelijke prijs.

Verschillende van de diensten die we vermelden combineren veel van de criteria die we hebben doorgenomen, zodat je voldoende snelheid en veiligheid krijgt. Anderen daarentegen kiezen ervoor zich te specialiseren in één van de gebieden. Als je hoge eisen stelt en de VPN-dienst vaak voor veel verschillende dingen gebruikt, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een dienst met geavanceerde instellingen.

Bij sommige van de huidige VPN-diensten kun je ter plekke kiezen tussen verschillende protocollen naargelang je behoeften: Kies protocollen voor extra veiligheid als je met een kaart betaalt en schakel over op protocollen voor snelheid als je films kijkt. Als je geen sterke voorkeuren hebt, kun je het beste kiezen voor een VPN voor Ubuntu die je een mooie balans geeft tussen beveiliging, snelheid en prijs.

NordVPN voor Ubuntu: Werkt goed met Linuxdistributie

 • Bliksemsnel surfen op het web en snel opstarten
 • CyberSec add-on beschermt tegen cyberaanvallen en tracking
 • Schakel tussen Internet Speed (UDP) en Security Level (TCP) protocollen
 • Meer dan 5000 servers in bijna 60 landen

NordVPN werkt goed met Linuxdistributies. Ze hebben geen eigen Linux-client, maar op hun website vind je gedetailleerde informatie over hoe je de VPN-service voor Ubuntu kunt installeren. Het is gemakkelijk om contact op te nemen met de klantenservice, mocht je problemen ondervinden.

Het grote aantal servers betekent dat je gemakkelijk geo-geblokkeerde websites wereldwijd kunt ontgrendelen. Met de Quick Connect-functie kun je met één muisklik snel verbinding maken met een geschikte server. De kill switch-functie verhoogt de veiligheid nog verder. Als de VPN-verbinding uitvalt, kan de computer geen verbinding maken met het netwerk. Anders kan het gebeuren dat je verder surft zonder dat je merkt dat je niet meer beschermd bent.

Je kan met slechts één muisklik van server en geografische locatie wisselen, tussen verschillende protocollen schakelen en een lijst met beschikbare landen krijgen. Je kunt NordVPN gebruiken voor torrenting, streaming en veilig surfen. De VPN-service is eenvoudig te gebruiken en je krijgt een 30-dagen geld-terug-garantie. Al met al is dit een VPN-service voor Ubuntu met een grote verscheidenheid aan functies en gebruiksmogelijkheden.

ExpressVPN voor Ubuntu: Bliksemsnelle streaming van video’s

 • Eenvoudige interface
 • 30-dagen geld-terug-garantie: Krijg je geld terug
 • Snel, veilig en privé surfen
 • Eigen P2P-servers voor snel en veilig downloaden

ExpressVPN is een goede keuze voor Linux-gebruikers, of het nu voor Ubuntu, Fedora, Debian, Arch of Raspbian is. De VPN-dienst optimaliseert de servers voortdurend om je de best mogelijke snelheid te geven. Network Lock is een functie die je zelfs beschermt als de VPN-verbinding wordt onderbroken, en je kunt browser-extensies downloaden waarmee je je VPN-verbinding rechtstreeks vanuit het browservenster kunt beheren.

Er zijn dus veel goede redenen om deze specifieke VPN-dienst voor Ubuntu te kiezen. ExpressVPN heeft zeer goede feedback gekregen van zijn Linux-gebruikers, wat hen een grote geloofwaardigheid geeft. De functies zijn zo gevarieerd dat zowat iedereen aan zijn trekken komt, of je nu veilig met een creditcard wilt betalen of films wilt streamen.

Het eigenlijke proces van het installeren van ExpressVPN voor Ubuntu is heel eenvoudig. Je selecteert een VPN-abonnement en downloadt de app voor Linux. Volg de instructies en dan kun je verbinding maken met meer dan 160 verschillende servers wereldwijd. Je kunt ervoor kiezen om de VPN-service via een terminal uit te voeren of een traditionele configuratie te gebruiken via Ubuntu Network Manager. Je kunt altijd contact opnemen met de klantenservice als je meer hulp nodig hebt. Zij zijn 24 uur per dag beschikbaar via chat of e-mail.

Private Internet Access: Groot aantal servers tegen lage kosten

 • Gebruik tot 10 verschillende apparaten tegelijkertijd
 • 16609+ servers in meer dan 74 landen
 • 30-dagen geld-terug-garantie als je niet tevreden bent

Private Internet Access is een VPN-dienst voor Ubuntu met duizenden servers wereldwijd, terwijl je kunt kiezen tussen verschillende abonnementen tegen een betaalbare prijs. De dienst is eenvoudig te installeren, en je kunt snel online met volledige bescherming.

Private Internet Access is een toonaangevende speler op de markt. De VPN-dienst blokkeert reclame, biedt P2P-ondersteuning, is eenvoudig in gebruik en kan in een mum van tijd worden geïnstalleerd. De abonnementen zijn vrij goedkoop, en je kunt nog meer geld besparen door een abonnement te kiezen dat zich over meerdere maanden of jaren uitstrekt. Je krijgt een mooie balans tussen kwaliteit, functionaliteit en prijs wanneer je Private Internet Access voor Ubuntu kiest.

CyberGhost voor Ubuntu: Waar voor je geld

 • Aparte servers voor het streamen van films en series op hoge snelheid
 • WireGuard-protocol voor snelheid en veiligheid
 • OpenVPN-protocol voor extra online veiligheid
 • Geavanceerde encryptie en een zero-logbeleid

CyberGost is een VPN-dienst voor Ubuntu die gebruiksvriendelijke functies biedt voor een goede prijs. Ze hebben geen eigen Ubuntu-client, maar hun website bevat gedetailleerde beschrijvingen over hoe VPN voor Ubuntu en andere Linux-distributies te downloaden en op te zetten. Ze hebben een geld-terug-garantie van 45 dagen, wat het veilig maakt om hun diensten uit te testen.

Je krijgt toegang tot ca. 6800 servers wereldwijd voor streaming en torrenting. CyberGhost voor Ubuntu is zeer gebruiksvriendelijk, dankzij een command-line interface. Je kan tot 7 verschillende apparaten aansluiten op hetzelfde abonnement, wat handig is voor wie een VPN wil op zowel computer, tablet als mobiel. De klantenservice is altijd beschikbaar mocht je verdere hulp nodig hebben.

Een alternatief is om CyberGhost aan te sluiten op je router, zodat alle apparaten op hetzelfde netwerk beschermd zijn. Je zet een handmatige verbinding op met OpenVPN, L2TP of IPSec. Je moet echter wel zeker weten wat je doet om beschadiging van de router te voorkomen. In geval van twijfel raden wij je aan te kiezen voor een VPN-abonnement voor Linux Ubuntu van CyberGhost.

AirVPN voor Ubuntu: veel functies voor Linux

AirVPN
 • Linux-client met veel verschillende functies
 • Grote selectie van betaalmethoden, van creditcards tot Bitcoin
 • Veel servers wereldwijd voor snel en veilig browsen

Er wordt gezegd dat AirVPN het dichtst in de buurt komt van een aparte Linux-client, en Ubuntu-gebruikers zouden deze VPN-dienst zeker eens van dichtbij moeten bekijken. Ze hebben een forum dat veel nuttige informatie bevat, zodat je gemakkelijk antwoorden kunt krijgen op alle vragen die je mogelijk hebt.

AirVPN is zeer veilig in gebruik met een kill switch die gebaseerd is op een firewall, DNS-lekbeveiliging en de mogelijkheid om het VPN te combineren met Tor. Deze dienst is echter het meest geschikt voor gevorderde gebruikers, met geavanceerde functies. Als VPN’s helemaal nieuw zijn voor je, zijn er andere VPN-diensten die gemakkelijker te begrijpen zijn.

Dit komt doordat de klantenservice beperkt is. Voel je vrij om in plaats daarvan een kijkje te nemen bij de andere VPN-diensten die we hierboven hebben genoemd. Deze zijn allemaal intuïtief en gemakkelijk te gebruiken voor beginners. Mocht je AirVPN willen testen, dan krijg je een gratis proefperiode van 3 dagen. Het kost je niets om het te proberen, en je krijgt bovendien ook een 30-dagen geld-terug-garantie.

Gratis of betaalde VPN-diensten voor Ubuntu

Er zijn zowel gratis als betaalde VPN-diensten voor Ubuntu, en het is niet altijd even gemakkelijk om te weten wat je moet kiezen. Wij raden je aan altijd voor een betaalde dienst te gaan als je er zeker van wilt zijn dat je het beste krijgt op het gebied van snelheid en beveiliging. Gratis diensten moeten meestal op een of andere manier geld verdienen, dus kan het zijn dat je advertenties te zien krijgt of gevolgd wordt wanneer je een gratis dienst gebruikt. Het is ook gebruikelijk dat je geen torrents mag downloaden, simpelweg omdat je als gratis klant niet zoveel bandbreedte krijgt.

Gratis VPN’s hebben ook de neiging om een lagere snelheid te hebben in vergelijking met betaalde diensten, tenzij je een gratis proefversie vindt. In dat geval zou je premiumfuncties moeten kunnen uittesten zonder te betalen. Een andere vorm van beperking bij gratis VPN-diensten voor Ubuntu is de datalimiet. Je kunt slechts een bepaalde hoeveelheid gegevens per maand gebruiken voordat de toegang wordt geblokkeerd, en je zult moeten upgraden om de service te blijven gebruiken. Dit kan echter een slimme manier zijn om een dienst te testen voordat je ervoor kiest om te betalen.

Als het budget belangrijk is, kun je overwegen een abonnementsperiode te kiezen die zich over meerdere maanden of jaren uitstrekt. Hoe langer de periode duurt, hoe meer geld je over het algemeen bespaart. Op lange termijn zal het veel goedkoper zijn om je te verbinden en te betalen voor een langere periode, in vergelijking met betaling op maandelijkse basis. Het moet lonen om klant te zijn. Wij raden je aan een speler te kiezen die al lange tijd op de markt is en zijn best doet om ervoor te zorgen dat de service niet na een korte periode verdwijnt.

VPN voor Ubuntu: korte samenvatting

We hebben de top 5 VPN-diensten voor Ubuntu op dit moment zorgvuldig bekeken, evenals criteria die je moet overwegen om de juiste dienst kiezen. Het belangrijkste is echter dat je aan de volgende drie factoren denkt:

 • Snelheid: Kan ik streamen en downloaden met een goede snelheid?
 • Veiligheid: Ben ik goed genoeg beschermd terwijl ik online ben?
 • Gebruiksgemak: Is de service gemakkelijk te gebruiken en heeft het alle functies die ik nodig heb?

Buiten dat, is het persoonlijke voorkeur en budget dat bepaalt met welke VPN-dienst je uiteindelijk in zee gaat. Je kunt ook een maand lang elke dienst uitproberen om te zien welke je bevalt. De meeste bieden een 30-dagen geld-terug-garantie, dus je kunt de diensten veilig uitproberen.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo