Beste VPN voor Ubuntu

Laatst bijgewerkt: 29/04/2021

Ubuntu biedt gebruikers meer beveiligings- en controlefuncties dan Windows, Android en Mac OS. Echter, het staat niet toe om beperkte sites te deblokkeren. Je kunt ook nog steeds worden blootgesteld aan cyberattacks en beveiligingsinbreuken bij het gebruik van een Ubuntu-apparaat. Dus, je hebt een top-notch VPN nodig om al deze problemen te laten verdwijnen.

VPN’s beschermen je gadgets tegen cyberbedreigingen en inbreuken op de beveiliging. Het biedt ook privacy van overheids- en ISP-bewaking. Het stelt je ook in staat om te ontsnappen aan webrestricties. Echter, door zijn lagere populariteit is niet elke VPN compatibel met Ubuntu.

Omdat je op zoek bent naar de juiste keuze, hebben we de tijd genomen om uit te zoeken welke VPN’s Ubuntu ondersteunen.

Top 5 VPN’s voor Ubuntu

Rekening houdend met het bereik van de server, de snelheid, het gebruiksgemak, de veiligheid en de privacymogelijkheden, volgt hier een lijst van onze top vijf VPN’s voor Ubuntu.

1. ExpressVPN

Deze VPN werkt perfect met Ubuntu en is eenvoudig te installeren. Het enige wat je hoeft te doen is je te abonneren op een pakket, ExpressVPN’s app te downloaden en verbinding te maken met een server. Het heeft ook extensies voor Firefox en Chrome, als je de app niet wilt downloaden.

Met de VPN kan je je toestel verbinden met meer dan 3000 servers verspreid over 160 locaties. Deze servers worden ook regelmatig geüpdate, zodat je kunt profiteren van de snelste verbindingssnelheden op je apparaat. Ze helpen je om streaming- en webrestricties te omzeilen als je eenmaal verbonden bent. Je kunt dus zonder beperkingen genieten van Spotify, Netflix en HBO.

ExpressVPN werkt op een onbreekbare 256-bits encryptie. Het heeft een netwerkvergrendeling die zichzelf automatisch activeert wanneer je VPN-verbinding abrupt eindigt. Het zorgt er dus voor dat er geen inbreuk wordt gemaakt op de beveiliging of privacy.

De VPN hanteert een strikt zero-logbeleid dat ervoor zorgt dat geen van je gegevens worden opgeslagen. Je IP-adres is ook onzichtbaar, zodat hackers en trackers je digitale identiteit niet kunnen herkennen. Het heeft ook een unieke TrustedServer technologie die je privacy en veiligheid in de gaten houdt.

ExpressVPN kost $8,32/maand per jaar of $9,99/maand gedurende zes maanden. Je kunt echter kiezen voor een maandabonnement dat $12,95 per maand kost. Je kunt ook kiezen voor de terugbetaling van de VPN-aanbieder als je er een aanvraagt binnen je eerste 30 dagen.

De VPN heeft ook een 24/7-ondersteuningssysteem dat je kan bereiken als je antwoorden nodig hebt over hoe te gebruiken, in te stellen of te configureren van de VPN. Met de VPN kan je vijf apparaten tegelijk aansluiten op één account.

2. NordVPN

NordVPN is een andere toonaangevende VPN voor Ubuntu. Het ondersteunt een directe installatie, zodat je je apparaat zonder stress kunt aansluiten. Deze VPN is eenvoudig te gebruiken en stelt je in staat om gemakkelijk te schakelen tussen protocollen.

De VPN geeft je een ruime keuze uit 5700+ servers in 59 landen waar je uit kunt kiezen. Deze servers zijn P2P-vriendelijk, zodat je torrents kunt gebruiken op je toestel. Ze hebben hoge verbindingssnelheden, helpen bij het deblokkeren van beperkte sites onderweg en maken onbeperkt gebruik van de bandbreedte mogelijk.

NordVPN verbetert ook de beveiliging van je Ubuntu. Het heeft de 256-bits super encryptie die geen enkele fysieke aanval, zelfs niet door de beste hackers, kan breken. Er is ook de baanbrekende CyberSec-technologie die malware uit de buurt van je apparaat houdt.

Deze VPN helpt je om privé te blijven terwijl je het internet gebruikt. Het voorkomt het bewaren van gegevens door middel van het zero-log framework, zodat er niets overblijft voor spionnen of hackers om toegang tot te krijgen. Deze VPN ondersteunt ook een kill-switch die je webverbinding direct beëindigt zodra je VPN-verbinding op Ubuntu uitvalt. Daarnaast ontvang je ook de Wireguard-technologie die je gegevens verborgen houdt.

NordVPN maakt het mogelijk om zes apparaten tegelijk aan te sluiten. De VPN heeft ook een volledig operationeel klantenserviceteam voor elke behoefte.

De abonnementen van de VPN kosten $3,49/maand voor drie jaar en $4,99/maand voor twee jaar. Maar je kan ook kiezen voor het jaarplan dat $ 6,99/maand kost of het maandelijkse plan dat beschikbaar is voor $ 11,95/maand.

NordVPN biedt een 30-dagen geld-terug-garantie op alle abonnementen.

3. SurfShark

SurfShark is een andere slimme keuze als je op zoek bent naar de beste VPN voor Ubuntu. Deze VPN ondersteunt een directe app-installatie op Ubuntu, en dit kan in drie eenvoudige stappen.

SurfShark heeft ook meer dan 1700 servers verspreid over 63 landen. Deze servers geven toegang tot internet content over de hele wereld, waardoor geo-restricties of censuur worden omzeild. Deze VPN biedt ook een privé DNS op elk van haar servers, zodat je kunt genieten van zowel privacy als snelheid.

Daarnaast is het mogelijk om je online beveiliging te verbeteren door gebruik te maken van SurfShark. Het wordt geleverd met de hoogwaardige 256-GCM-encryptie die je apparaat beveiligt. De VPN heeft ook een CleanWeb-functie die advertenties, malware en phishing-pogingen op het apparaat blokkeert.

Daarnaast zijn de webactiviteiten uitsluitend voor jou op SurfShark, omdat dit voorkomt dat er gegevens worden achtergehouden via het zero-logbeleid. Niemand, ook je ISP niet, kan je gegevens ontcijferen als je deze VPN gebruikt.

Surfshark stelt je ook in staat om zoveel apparaten als je wilt aan te sluiten op een enkel account. Je kunt dus de VPN gebruiken om al je apparaten in je huis te beschermen. Het heeft ook een klantenserviceplatform waar je antwoorden kunt krijgen op elke vraag die je zou kunnen hebben over het gebruik van de VPN.

SurfShark kost $11,99/maand voor twee jaar en $5,99/maand voor een jaar. Maar je kunt ook vasthouden aan het maandelijkse plan dat $11,95 per maand kost.

Met Surfshark kan je 30 dagen lang zonder risico’s gebruik maken van alle diensten van Surfshark.

4. UltraVPN

De volgende op onze lijst van de beste VPN’s voor Ubuntu is UltraVPN. Het enige wat je hoeft te doen is de OpenVPN-configuratiebestanden te downloaden en deze op je Ubuntu-apparaat te installeren. UltraVPN biedt ook een uitgebreide gids over hoe het gedaan moet worden.

Deze VPN heeft meer dan 100 supersnelle en 1000 hoge-snelheids servers geplaatst in verschillende gebieden die het mogelijk maken om web- en streamingsites eenvoudig te deblokkeren. Door gebruik te maken van de VPN, kan je ongelimiteerde bandbreedte en stabiele internettoegang krijgen.

UltraVPN wordt geleverd met het toonaangevende 256-bits AES-encryptiesysteem dat ervoor zorgt dat je systeem volledig is beveiligd tegen cyberbedreigingen. Het plaatst ook Ubuntu’s verkeer onder een veilige firewall, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over inbreuken op de beveiliging. Je online activiteiten worden ook nooit gelogd, dus je geniet van absolute privacy.

UltraVPN maakt het mogelijk om meerdere apparaten aan te sluiten op een enkel abonnement. Als je problemen ondervindt, hoef je alleen maar te chatten met hun supportteam om een gedetailleerde handleiding te krijgen over hoe je de problemen oplost.

UltraVPN kost $3,75/maand voor een jaar en $5,99 voor zes maanden. Er is ook een maandelijks plan dat geldt voor $7,99/maand. Op je eerste abonnement kun je tot 60% korting krijgen. Het beste nieuws is dat je nog steeds binnen 30 dagen na het gebruik van het VPN een terugbetaling kunt aanvragen.

5. CyberGhost

Hoewel CyberGhost als vijfde op deze lijst staat, is het een uitstekende VPN voor Ubuntu. Het heeft een CLI-achtige toepassing die je gemakkelijk kunt installeren om te profiteren van CyberGhost op Ubuntu.

CyberGhost heeft een groeiend netwerk van meer dan 6300 servers op meer dan 110 locaties. Deze servers helpen je om Netflix, YouTube en een breed scala aan sites op Ubuntu te deblokkeren. De servers ondersteunen ook P2P-activiteiten op topsnelheid en zonder bandbreedtebeperking.

Deze VPN biedt het nieuwste beveiligingssysteem voor Ubuntu. Het wordt geleverd met een 256-bits AES-encryptietechnologie die je apparaat beschermt tegen alle bedreigingen. Het maakt ook gebruik van het OpenVPN-protocol. Daarnaast heb je ook toegang tot WireGuard, een gratis maar veilig communicatieprotocol.

CyberGhost is ook volledig privé dankzij het zero-log framework. Het verbergt je IP-adres en zorgt voor een lekvrije DNS. Je kunt er dus zeker van zijn dat niemand je onlinegegevens bespioneert.

CyberGhost kan ook op andere apparaten worden gebruikt, aangezien het zeven simultane verbindingen ondersteunt. Ongeacht de taal die je spreekt, krijg je ook een 24/7-team dat klaar staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor eventuele problemen.

CyberGhost is geprijsd op $2.75/maand voor drie jaar en $5.99 per maand voor een jaar. Je kunt ook besluiten om $12,99/maand te betalen voor het maandelijkse plan.

Als je niet tevreden bent met de diensten, kun je binnen 14 dagen een terugbetaling vragen voor het een maandplan. Als je echter voor andere kosteneffectieve plannen hebt gekozen, krijg je maar liefst 45 dagen de tijd om de VPN te testen.

Extra voordelen van het gebruik van een VPN op Ubuntu

 • Extra beveiliging: VPN’s bieden maximale beveiliging op je Ubuntu apparaat. Je krijgt top-rated 256-bits AES-encryptie, dubbele VPN, en een kill-switch die direct ingrijpt als je VPN-verbinding uitvalt.
 • Privacy: Een VPN verzekert je van privé-webtoegang. Het verbergt je IP-adres voor je ISP, de overheid en hackers, zodat ze geen toegang hebben tot je digitale identiteit. Het beperkt ook het bewaren van gegevens via het zero-logbeleid.
 • Onbeperkte internettoegang: Een ding dat Ubuntu je geeft is meer controle over je systeem. Dit betekent echter weinig als je door geo-restricties geen volledige toegang tot het internet hebt. Een VPN zorgt ervoor dat je dit achter je laat, want het wordt geleverd met deblokkeringstools die je in staat stellen om aan deze internetbeperkingen te ontsnappen. Dus je kunt toegang krijgen tot Netflix, HBO of Hulu, ongeacht je locatie.
 • Betere deals: Het installeren van een VPN op je Ubuntu-apparaat betekent ook dat je betere deals kunt krijgen van het internet. Met een VPN kan je je echte locatie verbergen en goederen kopen tegen lagere prijzen.
 • Meervoudig gebruik: Hoewel dit geen invloed heeft op je webervaring op Ubuntu, is het toch een reden om een VPN te gebruiken. Je kunt je abonnement maximaliseren en je VPN uitbreiden naar andere gadgets zoals Windows, Android en Mac. Je kunt een VPN ook gebruiken op spelconsoles en Smart TV’s.

Zo krijg je een VPN die werkt op Ubuntu

Het opzetten van een van de genoemde VPN’s op Ubuntu kan op twee manieren gebeuren.

Ubuntu native app

 • Stap 1: Selecteer een van de bovenstaande VPN-aanbieders en download hun Ubuntu Linux-app.
 • Stap 2: Installeer de applicatie en start deze op je toestel.
 • Stap 3: Meld je aan bij je VPN en activeer het. Maak daarna verbinding met een server naar keuze om de VPN op je gadget te kunnen gebruiken.

Let op, kijk in de VPN-installatiehandleiding voor meer gedetailleerde instructies.

Opdrachtregel

Deze methode is nuttig voor VPN’s die geen native app voor Ubuntu hebben. Het werkt met het OpenVPN protocol.

 • Stap 1: Installeer OpenVPN op je toestel. Bekijk de pagina van je VPN voor een gedetailleerde handleiding over hoe je de installatie kunt voltooien.
 • Stap 2: Download de OpenVPN-configuratiebestanden voor de server van je voorkeur. Bekijk ook hier je VPN-pagina voor specifieke en gedetailleerde instructies hierover.
 • Stap 3: Start OpenVPN met het door jou gekozen configuratiebestand.
 • Stap 4: Voer de VPN-logingegevens in en wacht tot OpenVPN wordt opgestart.

Hierna zou je VPN moeten werken aan je Ubuntu. Vergeet ook niet om de installatiehandleiding van je VPN te gebruiken voor meer details en instructies.

Kan ik gratis VPN’s gebruiken op Ubuntu?

Als je op zoek bent naar de allerbeste VPN’s voor Ubuntu, dan raden we je af om gratis VPN’s te gebruiken op je Ubuntu of een ander apparaat.

De reden hiervoor is eenvoudig. VPN-diensten vereisen veel investeringen, en investeerders kijken over het algemeen uit naar winst. Echter, gratis VPN-aanbieders maken meestal winst door de verkoop van je gegevens, ook al wordt dat niet in rekening gebracht.

Met gratis VPN’s profiteer je ook niet van de beste snelheid, omdat ze niet genoeg servers hebben. Je veiligheid is ook nooit verzekerd omdat ze zwakkere netwerken hebben. Gratis VPN’s zijn vatbaarder voor malware en cyberaanvallen.

Een ander probleem met gratis VPN’s is dat de meeste ervan niet toestaan dat je meer dan één apparaat met een account verbindt. Dit lijkt misschien geen probleem. Maar als je denkt aan de stress die je zou ondervinden bij het openen van een nieuwe account op al je apparaten, dan zou je het misschien heroverwegen.

Je kunt betaalde VPN’s krijgen voor slechts $1,99/maand. Dus, er is nauwelijks een voordeel van het kiezen van een gratis VPN boven een betaalde VPN.

Tot slot

Het gebruik van een VPN heeft vele voordelen. Echter, niet elke provider heeft de functies die je wilt.

In dit artikel hebben we de vijf VPN’s opgesomd die zeker werken op Ubuntu apparaten. We hebben ook de extra voordelen uitgelegd die je krijgt als je een van de VPN’s op je Ubuntu gebruikt. Selecteer nu een uit de bovenstaande lijst om het beste uit je Ubuntu apparaat te halen.

Over adverteren op de website

Inhoudstafelexpand_more

  Beste VPN-services

  Express Icon

  Beste VPN in onze test

  Probeer ExpressVPN
  NordVPN Icon

  Tweede plaats

  Probeer NordVPN
  Over adverteren op de websiteinfo