GooseVPN Ervaringen

Onze beoordeling 7.1

Adverteren info

GooseVPN Ervaringen

 • Onze beoordeling
 • 7.1
 • «GooseVPN is een opkomende VPN die een aantal veelbelovende functies biedt.»

  «GooseVPN is een opkomende VPN die een aantal veelbelovende functies biedt.»


  Watt we goed vinden aan GooseVPN

 • Servers in 62 landen
 • Goede snelheid
 • Nederlandse support
 • Één maand gratis proberen

 • Specificaties

 • Prijs: $2.99 dollar per maand
 • Aanbieding: Tot 62% korting
 • Klantenservice: 24/7 klantenservice
 • Geld-terug garantie: 30 dagen
 • Werkt op:
 • windows
 • apple
 • android
 • linux
 • Introductie

  GooseVPN is een opkomende VPN die een aantal veelbelovende functies biedt, ondanks het feit dat het VPN pas sinds 2016 bestaat. De prestaties zijn vrij indrukwekkend met redelijke snelheden op lokale verbindingen. Dit strekt zich echter niet helemaal uit over het bredere servernetwerk. Wel kan je met een druk op de knop Netflix bereiken, en ook Ziggy Go werkt met dit VPN. Aangepaste apps zijn beschikbaar voor alle populaire platforms, en je kunt het VPN tegelijk gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten met één enkele account.

  GooseVPN biedt sterke encryptie en heeft onlangs een kill switch geïntroduceerd om je te beschermen in het geval van onverwachte uitval. Het logbeleid is minimaal, GooseVPN verzamelt alleen gegevens over het bandbreedtegebruik om een hoog niveau van de serverprestatie te behouden. Toch vinden we het niet correct dat ze zichzelf ten onrechte adverteren als een aanbieder met een zero-logbeleid. De klantenservice heeft een make-over gekregen en omvat nu 24/7 live chat en nuttige online middelen.

  Tarieven

  GooseVPN biedt een aantal verschillende tariefplannen aan zodat je zeker een plan vindt dat bij je past. Ze hebben allemaal dezelfde functies, maar hoe langer je je verbindt, hoe voordeliger per maand.

  Een enkele maand is de duurste optie van € 11,50. Dat is zeker een van de duurdere abonnementen op de markt. De prijs verlaagt tot € 4,50 per maand als je je aan het 12-maandenplan verbindt. Er is ook een budgetoptie voor slechts € 2.60 per maand, maar dit is onderworpen aan een datalimiet van 50 GB.

  GooseVPN biedt zowel een genereuze 30 dagen gratis proefperiode als een 30 dagen geld-terug-garantie. De gratis proefversie geeft je toegang tot de volledige VPN-dienst zonder enige beperkingen, maar je moet wel je betalingsgegevens verstrekken voordat je je aanmeldt. Dit betekent dat, tenzij je je voor het einde van de proefperiode afmeldt, je na 30 dagen automatisch gaat betalen voor je account.

  De geld-terug-garantie wordt geadverteerd als ‘zonder verdere vragen te stellen’, maar dit is niet echt het geval. Het is onderworpen aan een ongelooflijk gierig dataplafond van 100 MB. Dit betekent dat als je GooseVPN gebruikt voor iets meer dan een paar snelheidstesten, je deze limiet overschrijdt en daarom niet in aanmerking komt voor een terugbetaling. Gelukkig staat er in het terugbetalingsbeleid wel dat als ‘vuistregel’, terugbetalingen zullen worden toegekend aan diegenen die ‘onopgeloste technische problemen’ ondervinden, ongeacht hoeveel bandbreedte ze hebben gebruikt. Het is echter zeker niet het soort risicoloze garantie dat we zien van andere VPN-aanbieders.

  Snelheid en verbinding

  De resultaten van GooseVPN waren zeer uiteenlopend als het op snelheid aankwam. Als het snel was, was het erg snel, maar verder was het ongelofelijk matig. Verbinding maken met bijna elke server in Europa geeft je snelheden die goed genoeg zijn voor buffervrije HD-streaming, maar de prestaties op verder weg gelegen servers waren niet zo veelbelovend en schommelden aanzienlijk van land tot land. Inconsistente uploads en hoge latenties maken het moeilijk voor ons om GooseVPN aan te bevelen aan gamers en torrenters, vooral omdat P2P-activiteiten alleen zijn toegestaan op een handvol servers. GooseVPN presteert voldoende voor een gloednieuwe aanbieder op de VPN-markt.

  Downloadsnelheden op lokale verbindingen zijn niet helemaal vergelijkbaar met die van de topaanbieders, maar ze zijn zeker snel genoeg voor HD-streaming en buffervrije downloads van meerdere bestanden, met een piek van bijna 50 Mbps in Duitsland. Bij het maken van verbinding met de VS vanuit Europa kan je snelheden verwachten van ongeveer 23 Mbps. Dit is opnieuw aan de langzamere kant, maar zeker voldoende voor de meeste dagelijkse gebruikers. Prestaties over lange afstand verbindingen was twijfelachtig, met Australië op een zeer redelijke 17 Mbps (we testten vanuit Londen) en Hong Kong op een minder indrukwekkende 8 Mbps.

  We vonden de vertraging over het hele servernetwerk onaanvaardbaar hoog. Zelfs op verbindingen van dezelfde stad was de laagste vertraging die we ondervonden tamelijk hoog, namelijk 14 ms. Om deze reden, moeten enthousiaste gamers deze VPN vermijden, vooral gezien het feit dat er aanbieders zijn met snelle ping-tijden van minder dan 1 ms.

  GooseVPN heeft meer tijd nodig dan we zouden willen om te verbinden, met een gemiddelde van ongeveer 12 seconden per keer. Dit is niet ideaal omdat tijdens deze tijd je ware IP-adres kan worden blootgesteld als je gebruik maakt van het internet. Zorg er dus voor dat je de VPN kill switch activeert om jezelf te beschermen tegen mogelijke lekken. Als het VPN eenmaal werkt, vonden we de prestaties vrij stabiel, mits je een goede internetverbinding hebt natuurlijk.

  Uploads zijn vrij inconsistent, zelfs op lokale verbindingen, variërend van 18-68 Mbps in Europa. We hebben een behoorlijke 18 Mbps verbinding met de VS ervaren, maar het had moeite om 5 Mbps te bereiken bij verbindingen op langere afstanden, maar dit is te verwachten. Torrenting is toegestaan op een handvol servers, zorg er wel voor dat je de dichtstbijzijnde kiest voor de beste prestaties.

  GooseVPN komt zeker niet in de buurt van onze topaanbieders als het gaat om snelheid, maar voor de meerderheid van de dagelijkse internetgebruikers zal het meer dan voldoende zijn als ze lokaal verbinding maken. Degenen die razendsnelle prestaties op internationale verbindingen nodig hebben, zullen elders moeten zoeken, maar het is duidelijk dat GooseVPN potentieel heeft voor grote snelheden, en het is zeer waarschijnlijk gewoon afwachten tot ze zich een beetje meer ontwikkelen.

  Servers en landen

  Het servernetwerk van GooseVPN is nog steeds relatief klein met slechts 28 locaties, maar dit is te verwachten van een aanbieder die nog maar een paar jaar bestaat. GooseVPN heeft servers op de meeste populaire locaties, maar we raden je aan de serverlijst te controleren om er zeker van te zijn dat je behoeften gedekt zijn voordat je je aanmeldt. Als dat niet het geval is, bieden andere aanbieders zoals HideMyAss! tot 190 landen aan.

  Zoals te verwachten biedt GooseVPN dan ook geen groot aantal individuele IP-adressen aan, namelijk slechts iets meer dan 100 die het gehele netwerk vormen. Dit kan leiden tot congestie van de server en dus tot verminderde prestaties op piekmomenten, vooral op de P2P/streamingservers. We kunnen alleen maar aannemen dat dit aantal zal toenemen naarmate het servernetwerk zich uitbreidt in de loop van de tijd.

  Het is geweldig om een keuze te zien uit zes verschillende Amerikaanse steden in een netwerk van deze omvang, en twee in het Verenigd Koninkrijk en Canada. Duitsland, Frankrijk, Nederland en Israël bieden ook stadsservers aan. Daarnaast is het ook prettig dat er dekking in Afrika is, zij het in slechts één stad (Johannesburg). Overal ter wereld is er een redelijk goede spreiding, ook in Chili, India, Israël en Singapore.

  De volledige lijst van GooseVPN-serverlocaties per land en stad vind je hieronder op hun website.

  Platforms en apps

  GooseVPN biedt de gebruikelijke reeks van aangepaste apps voor populaire platforms, waaronder Microsoft Windows, Mac, iOS en Android. Instructies voor het handmatig instellen op andere apparaten, waaronder Linux en Kodi, vind je op de ondersteuningssectie van de website. Deze zijn heel eenvoudig te volgen en bevatten veel nuttige screenshots om je op weg te helpen. Er is ook geen limiet van het aantal gelijktijdige verbindingen met één enkele account, waardoor je alle apparaten van je gezin en je eigen apparaten kunt beschermen.

  GooseVPN biedt een browserextensie voor Google Chrome die belooft om ‘het gebruik van de browser te vereenvoudigen en het gebruiksvriendelijker te maken’. Het werkt op vrijwel dezelfde manier als de desktop-app, in die zin dat je een locatie uit het keuzemenu selecteert en lijkt te verbinden vanuit dat land. Houd er echter rekening mee dat dit een proxy is in plaats van een volledige VPN-extensie, en daarom niet gebruikt moet worden in plaats van de desktop-app, omdat deze niet hetzelfde niveau van encryptie biedt.

  Encryptie en beveiliging

  GooseVPN is zeker niet de meest veilige aanbieder op de huidige markt, maar het gaat wel de goede kant op. De app selecteert automatisch het best presterende VPN-protocol voor de door jou gekozen server, maar je kunt het zo instellen dat de verbinding via OpenVPN tot stand komt, wat we in de meeste gevallen aanraden, omdat dit het veiligst is. De versleuteling gebeurt via de sleutel AES-256.

  Een recente update introduceerde de essentiële VPN kill switch. Deze functie voorkomt dat je echte IP-adres wordt gelekt als de VPN-verbinding om welke reden dan ook uitvalt. Dit is ongeveer het enige wat GooseVPN heeft betrekking tot geavanceerde privacy functies, waardoor gebruikers geavanceerde beveiligingsfuncties missen, zoals split-tunneling en of extra verduisterende toepassingen. Dit is niet verwonderlijk gezien hun recente intrede, maar wie op zoek is naar een heleboel configureerbare instellingen bekijkt beter andere opties.

  Gelukkig leverden onze lektests geruststellende resultaten op, zonder dat er DNS- of IP-lekken te vinden waren.

  Als je alleen maar je echte IP-adres wilt verbergen en veilig wilt surfen op openbare Wifi-netwerken, dan werkt GooseVPN voldoende. Maar als je veel privacy functies wilt, zijn er andere aanbieders, zoals Astrill, die het veel beter doen.

  Streaming en torrenting

  GooseVPN is een van de meer betrouwbare opties voor toegang tot streamingsites vanwege de servers geoptimaliseerd voor HD-video, maar recente tests hebben aangetoond dat populaire sites zijn geblokkeerd op de meeste servers. Er bestaan zeker betere aanbieders als streaming je prioriteit is.

  Onze laatste tests bevestigden de toegang tot Netflix op een aantal VS-streamingservers van GooseVPN, die te herkennen zijn aan de kleine afspeelknop naast de servernaam. We moesten er een paar testen voordat we er een vonden die werkte, maar toen het werkte, vonden we de videokwaliteit goed, ook al zijn de snelheden niet snel genoeg om op meerdere apparaten tegelijk te streamen. Een werknemer van de klantenservice vermeldde dat ze blijkbaar hopen om een oplossing te vinden voor Netflix in de nabije toekomst.

  GooseVPN is een haalbare keuze voor torrenters en Kodi-gebruikers vanwege de servers die geoptimaliseerd zijn voor P2P-verkeer en een privacybewust logbeleid, maar uploads zijn echter twijfelachtig.

  Logbeleid

  GooseVPN's logbeleid ligt dicht bij ‘zero-logs’ met behoud van een goed niveau van serverprestaties. Het ‘volgt, verzamelt of bewaart geen informatie op de servers van het GooseVPN-servernetwerk’, met inbegrip van je oorspronkelijke IP-adres, je gekozen VPN-server of alles wat je online doet.

  De enige informatie die ze verzamelen is ‘daadwerkelijk bandbreedtegebruik per gebruikersaccount’. Hierdoor kan het accounts met dataplafonds monitoren en probeert het om servercongestie tot een minimum te beperken. Toen we met de klantenservice spraken, werden we ook geïnformeerd dat als een overheidsinstantie een GooseVPN-gebruiker verdenkt van criminele activiteiten, zoals terrorisme, ze activiteitenlogs kunnen bijhouden over deze specifieke gebruiker. Dit lijkt alleen maar verstandig, maar we vinden het niet correct dat GooseVPN zichzelf adverteert als een aanbieder met een 100% zero-logbeleid, terwijl dit duidelijk niet het geval is.

  GooseVPN is gevestigd in Rotterdam, Nederland, wat betekent dat het helaas onderworpen is aan invasieve Amerikaanse en EU-rechtsgebieden en dataretentiewetten. Gelukkig betekent hun minimale logbeleid dat dit niet iets is om je veel zorgen over te maken, want zelfs als een derde je persoonsgegevens zou opvragen, zou GooseVPN geen persoonlijk identificeerbare informatie hebben om ze te laten zien.

  Bruikbaarheid

  GooseVPN heeft onlangs haar apps een broodnodige metamorfose gegeven, maar ze blijven ongelooflijk eenvoudig in vergelijking met het aanbod van topaanbieders. De desktopversie is over het algemeen vrij gebruiksvriendelijk en richt zich vooral op onervaren VPN-gebruikers die geen geavanceerde instellingen nodig hebben. Het hoofdscherm is eenvoudig met een aan/uit schakelaar, je serverlocatie en een herinnering aan het door jou gekozen protocol onderaan het scherm.

  Het kan soms een beetje onhandig zijn, vooral de verbindingsknop, wat behoorlijk frustrerend is. Dit is geen groot probleem, maar wordt duidelijker als je van server wisselt, omdat je echte IP-adres veel langer wordt blootgesteld dan we zouden willen. Het instellingenmenu is eenvoudig, maar opgedeeld in makkelijk te navigeren delen. Echter, sommige zijn tot vervelens toe geblokkeerd wanneer je verbonden bent, waardoor je eerst de verbinding moet verbreken om ze te kunnen wijzigen.

  Servers die geschikt zijn voor P2P en streaming zijn duidelijk gemarkeerd, wat handig is. Daarnaast is het prettig dat je elke keer je favoriete locaties kunt kiezen om sneller verbinding te maken. Om de volledige lijst van serverlocaties te krijgen moet je de smart serverlijst uitschakelen. De app wordt ook niet automatisch standaard ingesteld op OpenVPN, maar selecteert automatisch het ‘beste’ protocol voor de door jou gekozen locatie. Toen we verbonden, koos het L2TP, een van de minst veilige protocollen, dus hou dit in de gaten om er zeker van te zijn dat je geen afbreuk doet aan de veiligheid.

  Klantenservice

  GooseVPN belooft ‘tijdige ondersteuning van hoge kwaliteit’, wat veelbelovend lijkt, maar ze leveren niet echt op het gebied van kwaliteit. De kennisbank is voldoende voor basis FAQ’s, maar is over het algemeen zeer beperkt. Het is wel leuk om te zien dat ze onlangs enkele video tutorials hebben geplaatst. We zijn ook geen grote fan van de lay-out van de ondersteuningssectie, want in plaats van toegang te hebben tot alle FAQ’s in een keuzemenu, ben je gedwongen om door te klikken tot een specifieke pagina.

  GooseVPN zit eindelijk op dezelfde lijn met hun concurrerende aanbieders en biedt nu 24/7 live chat op hun site. De antwoorden waren erg kort en nuttig zonder het gevoel te krijgen dat ze uitgeschreven waren, en onze problemen werden opgelost binnen een kwestie van minuten. Helaas laat hun e-mailondersteuning veel te wensen over. De supportmedewerker verontschuldigt zich gewoon en vertelt ons dat we opnieuw verbinding moeten proberen te maken, wat niet ideaal is. Er is een telefoonnummer opgenomen op hun supportpagina, maar GooseVPN geeft wel aan dat ze geen ondersteuning bieden via de telefoon, wat de vraag doet rijzen waarom ze het telefoonnummer plaatsten. Er is ook de mogelijkheid om een contactformulier op de website in te vullen, maar we vonden het een stuk sneller om gewoon gebruik te maken van de live chatfunctie.

  Samenvatting

  GooseVPN is een recente toevoeging aan de VPN-markt die een fatsoenlijk niveau van privacy en goede prestaties biedt voor dagelijkse internetgebruikers. Snelheden op lokale verbindingen zijn snel genoeg voor buffervrije streaming, maar wie internationaal verbinding wil maken, moet waarschijnlijk elders zoeken. Slechts een paar van de geoptimaliseerde streamingservers werken momenteel om toegang te krijgen tot Netflix en Ziggy GO.

  GooseVPN biedt sterke versleuteling en een keuze aan VPN-protocollen, maar we missen de meer geavanceerde functies zoals split-tunneling of extra verduisterende toepassingen. Gelukkig heeft een recente update een VPN kill switch geïntroduceerd, dus je bent in ieder geval beschermd als je internetverbinding om welke reden dan ook uitvalt. Een minimaal logbeleid helpt ook bij het feit dat GooseVPN is gevestigd in het privacy-onvriendelijke Nederland.

  De software heeft een broodnodige make-over gekregen, maar het kan soms nog steeds onhandig zijn en het ontbreekt aan configureerbare instellingen. Het is wel positief dat je een onbeperkt aantal apparaten tegelijk met één account kunt beschermen. Klantenservice is vrij eenvoudig, en een live chat is 24/7 beschikbaar om alle eenvoudige vragen te beantwoorden. Voor een aanbieder die nog niet zo lang bestaat, waren we aangenaam verrast door GooseVPN, en we verwachten dat het alleen maar beter wordt naarmate het aantal gebruikers groeit.

  Onze conclusie

  «GooseVPN is een opkomende VPN die een aantal veelbelovende functies biedt.»

 • Onze beoordeling
 • 9.8
 • GooseVPN.com